Norčevanje iz lastnih državljanov: Za oškodovanje v višini 3,9 milijona evrov Vrhuncu 500 evrov kazni, kolikor je tudi kazen za prekoračitev hitrosti med 20 in 30 km/h

Foto: STA

Saj ni res, pa je. Okrajno sodišče je nekdanjega generalnega direktorja UKC Ljubljana Simona Vrhunca za milijonsko oškodovanje (točneje 3,9 milijona evrov) kaznovalo s 500 evri kazni, kolikor je kazen, če bi prekoračil hitrost med 20 in 30 km/h ali pa napačno nalepili vinjeto. S tem si slovensko pravosodje dela blamažo, saj je odmerjena kazen občutno prenizka in nam, državljankam in državljanom, upravičeno vzbuja jezo in ogorčenje, ker ni jasno, kako je kaj takega sploh mogoče. 

Vrhuncu je bila po navedbah STA naložena kazen v višini 500 evrov zaradi nezakonitega podpisa pogodbe o dobavi diagnostičnih sredstev za bolnišnični laboratorij leta 2013. Preiskovalci so do podatka o spornem nakupu prišli na podlagi anonimne prijave. Ljubljansko tožilstvo je prijavo obravnavalo kot ovadbo zoper neznanega storilca zaradi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, nato pa je Državna revizijska komisija sporno zadevo posredovala sodišču.

Foto: STA

Podjetje Interexport na podlagi nezakonitih pogodb dobilo kar 3,9 milijona evrov
Leta 2007 je UKC na javnem razpisu za dobavitelja laboratorijske opreme v vrednosti 636.000 evrov letno izbral Interexport. Po tem, ko je bila pogodba po izteku v skladu z razpisnimi pogoji podaljšana za dodatna tri leta, je UKC po izteku tega obdobja z Interexportom še kar naprej posloval, in to mimo novega razpisa. Vrhunec je po navedbah TVS v svoj zagovor navedel, da je odgovornost za zamik na plečih ministrstva za zdravje, ker naj bi čakali na odločitev o selitvi laboratorijev v novi objekt ljubljanske urgence.

V oddaji Tarča je bilo razkrito, da je podjetje Interexport štiri leta po poteku zakonitih pogodb prejelo posle v višini 3,9 milijona evrov. Pri tem pa je treba pripomniti, da so bili nekateri izmed izdelkov, namenjeni UKC Ljubljana, precej dražji, kot so jih v tem obdobju drugim bolnišnicam dobavljali drugi dobavitelji. Problematičnost posla je v poročilu izpostavilo tudi Računsko sodišče RS, ki je v reviziji poslovanja UKC v letih 2014 in 2015 ugotovilo kršitve Zakona o javnem naročanju.

Foto: Twitter

UKC je namreč v času, ko je bil večino časa v vodstvu Vrhunec, nabavljal medicinsko opremo in material mimo javnega razpisa, izločal je ponudbe, ki so bile popolne, ob tem pa ni izločal nepopolnih, prav tako je bila neučinkovitost vidna pri pridobivanju in upravljanju medicinske opreme. Vrhunec je v svoj zagovor tudi tukaj dejal, da ni bilo nepravilnosti in da so postopki nabave v času njegovega vodstva potekali povsem zakonito ter da je sam podpisoval pogodbe, ki so bile sklenjene na podlagi javnih razpisov, več naročilnic pa naj bi podpisovali poslovni direktorji klinik.

Kazen se Vrhuncu zdi previsoka
Vrhunec je v oddaji Tarča povedal, da je kazen v višini 500 evrov že plačal, ob tem pa dodal, da se mu zdi previsoka, ker naj bi sodnici natančno pojasnil, zakaj naj ne bi šlo za malomarnost. Vrhunec vztraja, da je bila UKC obljubljena nova urgenca, do česar ni prišlo. Po njegovem mnenju bi razpis ogrozil delovanje UKC, zato se mu podpis pogodbe s podjetjem Interexport ne zdi sporen.

N. Ž.

 • VERRZIFIKATOR

  Simona Vrhušek

  JE DOSEŽEN ŽE VRHUNEC?

  Je dosežen že vrhunec
  ali bo še treba malo,
  da se končno bo spoznalo,
  kdo je tu poskusni kunec?

  Je vrhunec ironije
  ali vrh butalske more,
  mórda so le krave nore,
  vse je delo mimikrije?

  Je vrhunskost vseh bolezni,
  da bolnik se ne zaveda,
  kakšen bednik da izgleda,
  kadar vidijo ga trezni?

  Ta, ki redno afne gunca
  in oblast ki sebi pravi,
  pač pri pameti ni zdravi,
  šla je zopet prek vrhunca.

 • Miro Jereb

  Človeka pograbi da bi eliminiral sodstvo in Vrhunca….BANDA…

 • Novakec1

  On je državljan (priviligiranec) velika večina pa sužnjev ki nimajo pravo glasanja.

  • učko

   Imaš ti “pravo glasanja” na volitvah. Koga pa voliš? Rdečuharje? No, Vrhunca so na položaj nastavili rdečuharji, rdečkarska fašistokracija !!!!!

   • Novakec1

    Volitve ne bodo nič rešile, pa lahko marsovce voliš.

    • učko

     Pol pa upor in revolucija ! No, kaj pa ti predlagaš ?

     • Novakec1

      Padec meteorita, najbolj pošteno.

    • komar marko

     rešijo, samo bodo spet tulili o REVANŠIZMU. Jih je potrebno pa vse zamenjati in dati v KOLHOZE, da se bodo kaj naučili!

 • učko

  Jebat ga, on je režimski cepec, lahko dela kar hoče, vsega kar je pokradu pa ni bilo za njega, ampak večinoma za tovariše, nekaj je pa tud’ njemu padlo v žep. Za razliko od Bavčarja, Šrota in Kordeža, ki so kradli preveč egoistično in niso “podelili” med tovariši !

 • komar marko

  dokler se bodo preiskave vlekle nekaj let, dokler bodo sudiji delali na način da rok zastara kot PATRIJA, toliko časa bo v SLO vladalo poslovanje po običajih in navadah ljudstva. In to ljudstvo ki nam hara je nastalo iz hlapcev, ker so gospodarje pospravili. Ni čudno če smo GRUNT že nekajkrat prodali ali pa zapili. Samo vprašanje je kdo plačuje račune?

 • moat

  To je pa svinjarija, res. In to je neverjetno, kaj si sodstvo upa, še bolj res. In, ja, niste prvi, ki so novico objavili. Sem že prebral v “režimskih časopisih” na spletu.

 • Viktorh

  Bravo naši, prekleta banda post komunistična.

 • totex39

  Butalsko režimsko sodišče je spet pokazalo svojo “profesionalnost”.

 • FukProrus

  bravo butalci

  opozicija nima moskih. slovenci so kilavi do penzije, kar je veljalo ze od nekdaj v jugoslaviji .
  ni dosti manjkalo da bi se slovenija imenovala kuroska.
  kvaliteto zivljenja slovencem krojijo kilavi, pizdeki in nevrotiki

 • Osti jarej

  ..kdo pa je pisal take zakone,ki so na roko tanartavečjim zlikovcem?….sosedova pepca ziher ne

  • xtc

   Miro Cerar ima kar veliko zaslug.

 • xtc

  Seveda se Vrhucu sina partizana in partijca,ki fila žepe Janezu SDV jevskemu in Milanu ne bo zgodilo nič hudega.
  Človek bo kmalu zopet na kakem mestu,kjer bo kanaliziral denar z komunistične kompanjone.

 • Tom Žnidarčič

  E pa moj dragi Simon, a nis mogu vsaj še eno par miljončkov prekanalizirat, pa te pol neb nobeden nič vprašal.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!