Noro dogajanje za stolčke SDH: Bodo Puljić, Žmavc in Glavina potopili vladno barko?

Predsednica uprave SDH Lidija Glavina (foto: STA)

Zadnje tedne se kažejo vse večje razpoke v enotnosti Cerarjeve vlade. Kaos vladanja se nazorno kaže tudi pri kadrovanju v državna podjetja. Največja vladna stranka SMC je zavrnila Željka Puljića in Franca Žmavca za člana nadzornega sveta SDH ter s tem tvegala dokončen zlom sistema. 

Kadrovska sramota okoli nadzornega sveta SDH se je začela pred nekaj tedni, ko je ministrica za finance Mateja Vraničar Erman sporočila, da je za člana nadzornega sveta SDH imenovala razvpitega poslovneža Željka Puljića, direktorja kranjskega Iskratela in tesnega zaupnika Karla Erjavca. Več različnih virov iz poslovnega sveta nam je odkrito povedalo, da je Puljić eden najbolj spornih slovenskih poslovnežev in so njegove poslovne prakse velikokrat izjemno sporne.

NPU naj bi med drugim preiskoval posle, kjer je bil zaznan prav močan pečat Željka Puljića, med drugim s kosovskim Ipkom, makedonsko družbo One, posle z nekdanjim Interseekom, kasneje preimenovanim v Najdi.si. Omenjena domnevna kazniva dejanja so bila izvedena med letoma 2007 in 2009. Leta 2015, dobro leto po hišnih preiskavah, je NPU tožilstvu ovadil 5 oseb. Iz tega časa Puljiću po obsežni reviziji družbe Deloitte za vratom visi tudi tožba zaradi domnevnega oškodovanja Telekoma. Kako pomemben kader Iskratela je Puljić, pove tudi podatek, da je eden od štirih menedžerjev, ki imajo v Iskratelu skupaj formalno 17-odstotni delež, dejansko pa zaradi velikega deleža lastnih delnic in lastniške prepletenosti še znatno večjega.

Tesna prepletenost vladne politike trde levice v večino svojih mednarodnih delegacij vabi prav njej ljube gospodarske družbe in podjetja. Vir iz Telekoma Slovenije nam je zatrdil, da je zaposlenim že leta znano, da sta bila predvsem Željko Puljić in nekdanji član uprave Dušan Mitić dolgoletna prijatelja Gregorja Golobiča.

SMC proti kandidatu, ki so ga sami predlagali
No, v torek je na dan prišla še informacija, da je poslanska skupina SMC, ki jo vodi Cerarjeva najtesnejša zaveznica Simona Kustec Lipicer, zavrnila Puljića in Franca Žmavca hkrati, domnevno iz procesnih razlogov, kar pa so po mnenju Požareporta bizarni izgovori, ki bolj odražajo trenutno stanje, to je zlom sistema, za katerega so poskrbeli tudi koalicijski partnerji iz stranke SD. Bizarno je tudi dejstvo, da so se proti Žmavcu obrnili v SMC, ki so ga pravzaprav tudi predlagali.

Željko Puljić (Foto: STA)

Kot piše Požareport je Erjavec zanikal, da je ena od njegovih hčerk zaposlena pri Puljiću, ki vodi podjetje Iskratel, in da to vpliva na dejstvo, da Puljića naprej potiska stranka DeSUS, temveč ga v ospredje potiska znana pravnica in lobistka Branka Neffat, ki velja za eno glavnih kadrovic stranke DeSUS, v njeni pisarni pa naj bi bil zaposlen tudi fant ene od Erjavčevih hčera. Tesno zavezništvo med Puljićem in politiko potrjuje tudi vir z Ministrstva RS za zunanje zadeve, ki je potrdil, da praktično ne obstaja pot v tujino, bodisi predsednika Pahorja, premierja Cerarja ali ministra Erjavca, ko v delegaciji ni Željka Puljića.
Kdo je Lidija Glavina in kje plačuje davke?
Zanimiva je tudi enigma predsednice SDH Lidije Glavine, ki je na najodgovornejše mesto upravljalca 12 milijard evrov vrednega državnega premoženja prišla popolnoma neslišno in nekritično s strani dominantnih medijev ter ne da bi državljani karkoli vedeli o njej in njenih kompetencah, saj je svetovni splet praktično ne zaznava. Ker prihaja iz zamejstva, se vse bolj govori, da je del udbovsko gospodarskega omrežja Safti, namenjenega pranju denarja, kar je za slovensko omrežje, ki upravlja z “nacionalnim interesom”, očitno popolnoma dovolj.

Lidija Glavina in Peter Gašperšič (foto: Youtube)

Ker se dolgo časa ni vedelo, kje plačuje davke Lidija Glavina ali kar Lidia po italijansko, saj ima tudi državljanstvo države, so iz SDH le sporočili, da je imela kot predsednica uprave z začasnim mandatom sklenjeno pogodbo o poslovodenju, zdaj, ko je postala predsednica uprave s polnimi pooblastili, pa je “sklenila Pogodbo o zaposlitvi za mandatno obdobje štirih let“. Višina njene “dogovorjene plače” je objavljena na spletni strani SDH. To pa spet pomeni, da je vodstvo SDH gladko demantiralo svoje prejšnje sporočilo medijem, ko so zatrjevali, da Lidia Glavina davke plačuje v Italiji, kjer je po navedbah SDH tudi davčna rezidentka. SDH prek njene plače iz blagajne SDH namreč plačuje pripadajoče davke in prispevke slovenski davčni upravi.
M. P.
 • Novakec1

  Ta cirkus z SDH in DUTB je treba takoj zapret, draga, slaba in škodljiva predstava. Igralce pa tudi da drugje ne bodo bedarij in škode delal

  • Darth Vader

   SDH in DUTB sta kriminalne organizacije, kjer notri sedijo samo hčerkice in sinovčki zanesljivih udbaških družin

 • AlojzZ

  Bodo Puljić, Žmavc in Glavina potopili vladno barko?

  Ne. Ker jo bomo rešili mi, davkoplačevalci!

 • Nata

  Oprostite, a pri nas pa moramo res iz vsake stvari, ki bi lahko bila koristna, narediti en rjav smrdeč kup ?!

  • VERZIFIKATOR

   Retorično vprašanje, draga Nata,
   smrdeči kup se čisto sam prevrača,
   resnica samodejno se obrača,
   tako postane vedno laž kosmata.

   • Nata

    Ja. Postane in žal, tudi ostane.

    • RATATA

     Vidiš Nata,
     takole nehote,
     kar mimgrede,
     tudi Ti postala si Kosmata.

     • Nata

      O, ti pesnik, ti !!
      Ja, a spremenim nick ? Ne, ne. Je preveč dolg.

 • VERZIFIKATOR

  ŽIDANA MINEVA TOKRAT VOLJA

  Židana mineva tokrat volja
  še najbolj razigrane optimiste,
  ko spet se imenuje ene, iste,
  priliva na visoki ogenj olja.

  Še Žid opazil je, da ne deluje
  prevara, tista v zvezi s premoženjem,
  se sprl malo z lastnim potrpljenjem,
  se nad kontrolorji zdaj zmrduje.

  Židovski humor ne pripomore,
  volje židane ta ne prikliče,
  saj kar se denarja, slave tiče,
  lažne igre tak humor ne zmore.

  To je to, ko ogenj previsoko,
  čez mero sleherno v višino sega,
  pojavi še pri tistih se zadrega,
  ki zdavnaj so zagazili globoko.

  A Žid je tudi karseda spravljiv,
  le prav se ga potrebno je lotiti,
  na pravo mesto pravi klin zabiti,
  je namreč v skladu z rekom podkupljiv.

 • indijanka

  Oo premislili so si. Zanimivo. SDH bo v letošnjem letu posegala v Petrol, Telekom, Savo Re, Zavarovalnico Triglav. Mandati njihovih nadzornih svetov se namreč iztečejo. Kdo bi vedel, kaj pomenijo te procesne napake? Drugačno porazdelitev moči v NS SDH- ja ali pa samo to, da sta ta dva že na poti v zgoraj omenjene NS in so pozicije že dogovorjene.

  • Mojca pokraculja

   Odlično ! Res neverjetno, kako sta se zatipkala, frajerja ? No pa jim je celo prav prišlo, “procesna napakaaaaa”- koga neki, teh dveh lopovov ! So jima dali napačen “šimel”, haha!

 • Fireblade

  Udbovski prdci .. 80% raje hoče da je vse javno-družbeno-državno… prdci pa se mastijo na ta račun, rajabrez možganov je totalno oprana iz strani RTV in POP

  Najprj moramo zminirat RTV, potem se lahko kaj spremeni. Ukinitev prispevka? Kdaj, Blokada, kodiranje signala na voljo samo naročnikom?

 • totex39

  Ta SDH, DUTB je bila ustanovljena, da se lahko v njih nažira lopovska mafija. Vse skupaj se naj ukine in konec debate.

  • TOČNO TAKO !!!

   SDH, DUTB ……so molzne krave za prenažrte, ki jim BEDA in napredek Slovenije……. siromašno življenje Slovencev ni NIČ mar, le svoje malhe si polnijo in na veliko zapravljajo NAŠ DENAR !

   • radames

    Seveda je to tudi dokaz, da tardečim nikoli ni bilo za narod. Vedno so skrbeli le zase. Že od leta 1941 naprej.

 • Anton

  pač milfica

  sarkazem press

 • Unikatna

  Dobro, da imamo pridne navadne državljane, ki polnijo državno malho, da se lahko packarije pokrivajo! Na visok stolček oz. položaj je marsikateremu sposobnemu težko priti, če nima v ozadju sorodstvenih ali prijateljskih vezi! Nasprotovanje nekomu, ki so ga sami predlagali, pa pokaže kako neresni so in delajo sramoto samo sebi!!

  • Stalno se eni in isti vampirji vrtijo, kjer je, kaj za požret na račun malega človeka.

   Službe, ki ne prikazujejo svojih uspehov je treba vse U K I N I T !!!

 • althar

  Po letečem cirkusu Borčija Pahorja smo dobili leteči cirkus Mirčija Cerarja. Letimo pa v maloro.

  • karpelec

   Zdaj vozita dirko formule 1; pravil še nista dorekla. Le-te dopolnjujeta s sprotnim navdihom, glede na osebne potrebe in zmožnosti.

 • tarantela

  Domnevno, naj bi…

  • Duhec

   Vsaj opravičevali se ne bojo…

 • Duhec

  Lepa za svoja leta… vsaj za oči ste poskrbeli.

  • gušto

   Imaš pa slab okus. Le kako lahko ženska ocenjuje žensko.

  • sončnica

   …no,lepa pa res ni

  • tomven

   Lepa? Saj je vsa plastična… menim, da ima na hrbtu navoj, da vsake toliko malo šraufe privije.

 • pravapot

  KJE JE INTERVJU S SPASIĆEM????????????

 • Dragan Krstič

  Iz njenega intervjuja: obožujem diamante, še posebej če mi jih kdo pokloni. To pritiče le kakšni ekskluzivni escort dami za eno noč.

 • Johan

  Stalno bolj so vpleteni Srbi in Črnogorci !
  Od kje je Glavina, priimek se najde kje češ v bančnih krogih in Jani upravi ????

  • pajot

   Glavina se izgovarja s poudarkom na prvem zlogu. Ti je zdaj že kaj bolj jasno od kod je?

 • sončnica

  puljić željko…čistokrvni slovenac…nje

 • radames

  Glavina kot italijanska državljanka je seveda poveza s Saftijem, pa s KB1909, pa s SKGZ. Produktivna kolaboracija z Italijani sega še v leta “slavne” komunistične revolucije, oziroma v “slavne” čase takoimenovane “NOB”.

 • Olga

  Rešitev so samo volitve in vse pokvarjence nabrcati v rit!

 • Vlado77

  Vse bolj drzni so . Samo še morilca niso predlagali za kakšno odgovorno mesti. Kot pravi Olga – vsi komentarji, jeza in bes ne bodo nič spremenili. Nujno na volitve in zamenjat vlado in vse kar diši po Forumu 21 in podobnih veljakov. Če bomo na volitvah želeli spremembe in to najmanj 180 stopinj se nam in mladim ne piše dobro. Imamo še udbovce povsod !!

  • Novakec1

   Kakšne volitve bla bla bla, take stvari se na drugačen način rešujejo (sovražni govor)

 • tomven

  Človeku res postane slabo, ko gleda kaj počno ti bedaki. Zdaj je že iz vesolja očitno, da jih skrbi samo to, da bodo nastavili “svoje”, ki bodo skrbeli, da se ropanje in ples bedakov nadaljuje tudi, ko bodo (upam) kmalu pozabljeni tudi od zadnjega klošarja in pijančka v deželi… iskreno upam, da bo vsaj kdo od njihovih volilcev končno spregledal, kaj so obljubljali pred volitvami in kaj v resnici delajo, da so njihovi izbranci navadne svinje, ki se drenjajo ob skoraj preznem koritu. Upam, da jih bo udarilo po žepu, očitno je to edini način, da začne človek razmišljati, pa ni važno je rdeč ali črn.
  Na kozlanje mi gre, ko gledam, kako uničujejo državo!! Bruh

 • Anton

  tej gospe je že poteku rok uporabe, no vsaj za mene

  sarkazem press

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!