fbpx

Noro: V Rogaški Slatini se borilnih veščin učijo kar pod zastavo totalitarne SFRJ, to pa financiramo kar davkoplačevalci?!

Foto: Twitter

Uporabniki družbenih omrežij so bili šokirani, ko so spoznali, da se v Rogaški Slatini borilnih veščin, kot je jiu jitsu, učijo kar pod zastavo propadle totalitarne Socialistične federativne republike Jugoslavije, ki se nahaja v družbi nekaterih aktualnih držav, med njimi slovenske. Popolnoma nesprejemljivo je namreč, da pri treningu borilnih veščin provocirajo s takšnimi simboli.

Na družbenem omrežju Twitter je zaokrožila vest, da naj bi v Rogaški Slatini ta konec tedna potekalo tekmovanje v borilni veščini jiu jitsu, na fotografiji z dogodka pa res vidimo zastavo totalitarne SFRJ v družbi zastav Združenih držav Amerike, Rusije, Avstralije, Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije in Črne Gore. Zadevo smo preverili in ugotovili, da je fotografija nastala v okviru seminarja s področja brazilske borilne veščine jiu jitsu, ki je ta konec tedna potekal v Rogaški Slatini, organiziralo pa ga je društvo Klub borilnih športov Perun.

Je namen urjenja borilnih veščin širjenje komunizma?!
V tem primeru je zaskrbljujoče tudi to, da se totalitaren simbol, kot je zastava SFRJ, pod katero je umrlo več sto tisoč nedolžnih, med njimi tudi žensk in otrok, pojavlja v kombinaciji z borilnimi veščinami. Namen borilnih veščin naj bi bil šport, a tukaj se upravičeno sprašujemo, ali ne gre celo za urjenje morebitnih gverilcev, ki bi si želeli ponovno vpeljati komunizem v Sloveniji!? V primeru, da bi v prostoru visela zastava katere izmed drugih totalitarnih držav iz zgodovine, kot sta npr. Tretji rajh ali pa fašistična Italija, bi se organi pregona gotovo nemudoma zganili in podrobno preiskali prostore ter prepovedali nadaljevanje aktivnosti, po vsej verjetnosti pa bi vse skupaj skušali podtakniti sodobni desnici, pa čeprav ima slednja s katerim koli totalitarizmom manj skupnega kot današnji levičarji! Dejstvo je namreč, da prav levičarji zagovarjajo vrednote in ideale, ki so povsem v skladu z vsemi tremi velikimi kolektivističnimi ideologijami – nacizmom, fašizmom in komunizmom, ki so skupaj povzročile že prek 100 milijonov žrtev, ta številka pa žal še narašča.

Društvo prejema tudi davkoplačevalski denar!
Tudi v tem primeru pa smo takšno delovanje, vsaj v določeni meri, ponovno očitno prisiljeni financirati kar vsi davkoplačevalci. Tako je po podatkih Erar Občina Rogaška Slatina v letih 2017 in 2018 Klubu borilnih športov Perun skupno nakazala za 2.557 evrov. Kljub temu, da nikakor nismo za omejevanje svobode izražanja ali za kakršnokoli cenzuro, pa je popolnoma nesprejemljivo, da se v letu 2018 iz davkoplačevalskega denarja financirajo tisti, ki promovirajo totalitarizem s takšnimi simboli.

Vir: erar

J. Ž.