Nota iz Budimpešte – kaj razkriva panika na levi?

Foto: STA

Levo medijsko in politično elito je ta teden zajela panika ob diplomatski noti Madžarske, ker je tednik Mladina njihovega šefa vlade Viktorja Orbana na naslovnici prikazal kot nacista. Zločinca, torej. “Napad na suverenost države,” je v reklami Mladina označila pisanje, ki ga je od veleposlanice dobil zunanji minister Miro Cerar, da naj jim pomagajo. “Nezaslišan izraz oblastnega nadzora in discipliniranja medijev,” je diskreditiranje šefa sosednje države branilo društvo novinarjev. Vladni poslanci so zahtevali celo izredno razpravo odbora za kulturo; kako si iz Madžarske drznejo zanikati, da bi bil njihov premier nacist, in pričakovati, da bo naša vlada karkoli storila, če Mladina objavlja takšne.

V petek smo potem lahko videli vzgled, kako se na “grdo” pisanje novinarjev odzivajo tukajšnje oblasti. Ko je Bojan Požar o načelnici generalštaba Alenki Ermenc, ki je izginila in ni bila pripravljena pojasniti, kaj je z njo, napisal, da se zdravi na Polju, šefica generalštaba ni odgovorila le z noto. Namesto tega je nad novinarja z ovadbo poslala kriminaliste in tožilce. Represivne organe države. Čeprav je bil očitek manj hud kot bi bil, če bi jo Požar naslikal kot nacistko na vrhu vojske, kar je Orbanu storila Mladina. Oba sta pomembna nosilca oblasti in moči. Ob Ermenčevi naši do Orbana kritični levi mediji zdaj še ne poročajo, da je to državni udar, društvo novinarjev pa ne protestira zaradi nezaslišanega posega vojske v civilno sfero. Kar bi bilo pretiravanje podobne vrste, kot so nam ga uprizorili pri paniki ob noti iz Budimpešte.

Nizkotna propaganda kot novinarstvo
Reakcija oblasti Madžarske z noto se mi je osebno zdela precej razumna. Pač so zanikali propagandno podtikanje Mladine in opozorili našo vlado, da je to grdo. V nekdanjem vzhodnem bloku, v katerega je ob Sloveniji sodila tudi Madžarska, je to, če so te v medijih označili za nacista, pomenilo, da si že na poti v gulag ali da nate mečejo zemljo. Tudi v Sloveniji. Da je tradicija še živa, priča reakcija. Ko te levičarski tednik ozmerja, da si fašist, ne smeš niti sporočiti, da se s tem ne strinjaš. Če to storiš, društvo novinarjev to razglasi za napad na svobodo tiska. Kako se diskreditira v teh istih medijih, pa smo pred leti opazovali, ko sta aktivista levice med sejo programskega sveta na naši državni televiziji med protestirajočimi novinarji razvila velik transparent: “Smrt Janšizmu”. To je nadgradnja. Na sporni naslovnici Mladine, zaradi katere je Cerar dobil noto, je bil ob “nacistu” Orbanu seveda upodobljen tudi šef največje opozicijske stranke Janez Janša. Zakaj to opisujem? Ker je pomembno vedeti, da gre za sistematično lažnivo propagando strank, ki vladajo tej državi, in to s pomočjo medijev, ki jih te stranke obvladujejo in ki to ceneno politično propaganda razglašajo za vrhunec neodvisnega novinarstva. Tega, da Mladina Janšo propagandno riše kot fašista, smo v tej državi celo že tako vajeni, da se nihče več ne zmeni za to. Nadgradnja je, ko za najnizkotnejšo propagando uporabijo posnetke otrok Branka Grimsa pri maši. Kdo so lastniki, ki določajo to uredniško politiko, je pokazala preiskovalna komisija v državnem zboru, ki je ugotovila, da denar k lastnikom Mladine teče iz preplačanih žilnih opornic. Iz državnega zdravstva torej. Iz src ljudi. Vlada je zaradi tega pravi naslov za Orbanov protest. Miro Cerar, ki so mu protestno noto poslali Madžari, še prav posebej. In razumemo tudi, da vladajoči nič ne morejo, ker je svoboda tega njihovega propagandnega tiska pri nas popolna.

Kaj razkriva panika na levi?
Zakaj je nota povzročila paniko in že povsem nerazsodne reakcije novinarske organizacije, je težje pojasniti. A najbrž gre za kombinacijo predvolilnega časa, ko si levica obeta nove volivce s staro politiko napadanja zunanjih in notranjih sovražnikov (fašistov in kar je tega) in strahu, ker Orban v resnici razkriva njihove vzorce ravnanja in obvladovanja medijev. Ki jih je dodatno razkrila Ermenčeva z napovedjo preganjanja novinarju, ki grdo piše o njej, z državnim represivnim aparatom, čeprav bi, ker je oblast, lahko preprosto k sebi povabila novinarje največjih medijev in javnost obvestila, da to, kar širi Požar, ni res. Močno dvomim, da bi se na takšno “noto” društvo novinarjev odzvalo s protestom, da gre za “nezaslišan izraz oblastnega nadzora in discipliniranja medijev”. Kot so storili pri Orbanu.

Zanimivo je madžarsko noto komentirala nekoč novinarka državne STA in POP TV, ki je zdaj glavna kandidatka stranke premierja Marjana Šarca na evropskih volitvah. Tako je zapisala:

Nota ni niti najmanj posegla v novinarsko in uredniško “politiko”. Joveva ravnokar kandidira za politično stranko premierja Marjana Šarca, o katerem je še malo prej poročala, a ji še na misel ne pride, da kot takšna tudi ni najboljša avtoriteta za kritiziranje Orbana. Še bolj neverjetno pa je, da so vladajoči poslanci zahtevali celo razpravo odbora za kulturo. Kot da ne bi zaupali lastnemu najnovejšemu ministru Zoranu Pozniču (SD) in se bojijo, da bo zaradi note iz sosednje države ukrepal proti Mladini, kar njegova stranka SD celo napoveduje, ko namerava s spremembo medijske zakonodaje v bodoče preganjati sovražni govor v medijih. Ali je to tudi zmerjanje drugih ljudi s fašisti, je sicer še nejasno.

Bo namesto Joveve Možina?
Če se ne bojijo Pozniča, si je težko predstavljati, o čem bi razpravljal odbor za kulturo, saj v Sloveniji Orban sam ne more kot oblast posegati v medije. To lahko le tukajšnja oblast. Poseg, pred katerim svarijo društvo novinarjev in vladajoči poslanci, bi bil, denimo, če bi premier Marjan Šarec pozval zdravstvo, naj preneha s preplačili materiala sofinancirati lastnike Mladine, državna podjetja pa, naj tam ne oglašujejo več, kar je nekoč že storil. A ne ob Mladini. To, da bi ob Mladini storil kaj takega, je manj verjetno kot možnost, da bi Jovevo na vrhu svoje liste nadomestil z Brankom Grimsom ali Jožetom Možino.

Jože Možina (Foto: STA)

Poseg pa bi seveda bil predvsem, če bi Šarec nad Mladino nagnal kriminaliste in tožilce kot jih je Ermenčeva nad Bojana Požarja. Pri Ermenčevi je še komična plat. Glede na negativne ocene, ki jih je njena vojska pravkar dobila pri predsedniku Pahorju za sposobnost spopadov, in ker je z Erjavcem povrhu vsega po treh mesecih še odstavila poveljnika sil Miho Škerbinca, je povsem jasno, zakaj nad Požarja pošilja kriminaliste in tožilce in ne svojih najbolje oboroženih bojevnikov.

Ti bi najbrž izgubili spopad z ne več najmlajšim, a še čilim novinarjem Požarjem.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • Duhec

  Panika na levi, ko ste na desnici skregani do konca?! Neresno, otročje.

  • Amerikanc

   Na desnici se krega, sama s seboj, samo Moravčanka !

 • Franjo Trojner

  Jebeš tako svobodo govora, ko lahko levičar zliva gnojnico po vsem in vsakomur iz nasprotnega političnega pola, ko pa desničar javno pove resnico levičarju v obraz, pa gre v arest, kot se je to nedavno dogodilo Šišku poveljniku Štajerskih Vard.
  Dejstvo je, da politična levica v Sloveniji vzganja oblastni, institucialni teror nad drugače mislečimi državljani, kar je grob poseg na polje svobode govora in svobode mišlenja, torej grobo kršenje najbolj osnovnih človekovih pravic in svoboščin.
  Prav vsi vidni politiki na levici, v vseh svojih javnih nastopih svoje politične nasprotnike slikajo, kot fašiste, kar je nedostojno in nedopustno, ker s tem žalijo vsaj polovico volilcev v Sloveniji in samo še poglabljajo mržnjo med že tako razklanim narodom.
  Vladajoči Fidesz premierja Viktorja Orbana je na volitvah osvojil kar 48 odstotkov glasov, Jovova do sedaj na volitvah niti enega samcatega, Švarc Pipanovi pa na zadnjih parlamentarnih volitvah niti volilci leve strančice SD niso namenili omembe vredne volilne podpore in ni bila izbrana za poslanko???? In ti dve se počutita poklicani, da pljuvata po Orbanu in njegovi armadi volilcev na Madžarskem??
  Vsa slovenska politična levica, leva vlada pljuva po vseh vladah sosednjih držav, prav vse slika, kot fašiste, tako Orbana, Salvinija, Kurza, kot Plenkoviča, torej nas po prepričanju politične levice v Sloveniji obkroža na milijone fašistov na Madžarskem, v Avstriji, v Italiji, na Hrvaškem in po temtakem tudi vsaj 1 milijon v Sloveniji. Levičarji ta vaša politična sporočila niso sporočila miru, temveč sporočila sovrašva, a želite znova netiti vojne??
  Dejstvo je, da tako Jovova, kot Švarc Pipanova v EU parlament izvoljeni ne bosta, kar je tudi prav, saj smo volilci v niju prepoznali povzpetnici, ki sta za dobro plačano službo v Bruslju pripravljeni javno govoriti tudi neumnosti, ki žalijo na desetine milijonov ljudi.

 • Olga101

  Najboljše bi bile tožbe, saj gre za laži, blatenje, podtikanje! Spomnimo tudi na sramoten izpad prestitutov s POP TV ob ustanovnem kongresu DOM-a, kjer so z napadom na novoustanovljeno stranko in SDS, pokazali vso svojo bedo in koruptivnost! Joveva ni nobena “političarka”, celo novinarja ne, ampak navadna prestitutka in murglske javne hiše!
  Za vsem pa je nepopisno strah, saj komunisti vedo, da jim je idklenkalo!

  • Duhec

   Sej tožijo, Novo, Janšo, ni da ni.

   • Franjo Trojner

    Šiška so tudi obsodli in zaprli! Kr naj! Duhec ne veseli se preveč, gotovo pride tudi naših 5 minut.
    Da bom takrat, ko bo potrebno fit,
    sam za zajtrk vselej zaužijem
    skodelico toplega mleka, pojem do 10 linških piškotov in tretjino ali polovičko tablice čokolade in to vselej stoje.

    • Aton

     Šiška so zaprli in nemočni, da bi mu kaj dokazali, so mu pripisali kazen, ki je pokrila preiskovalni zapor. Politično sodsrvo.

  • Janez Pavel Kanc

   Aha, ti bi tožila Mladino, ker je objavila karikaturo?
   Vemo, v katerih režimih preganjajo (so preganjali) politično satiro, ali ne?

   • Olga101

    Toži naj jih Madžarska zaradi blatenja in LAŽI!

   • antimur

    Ti nisi normalen, če imaš Mladinino pisunstvo za satiro. To je samo pritlehno podrepništvo do tistih, ki jih vzdržujejo (Kučana z njegovo golaznijo, Zemljariča s krajo denarja bolnikom).
    Sicer je pa celoten tednik ogabno udbaško sralo.

    • Atila

     Miško goflco pa vsak zna otresat. Tale njihov hisni ilustrator je mojster da mu dalec na okoli evropske regije ni para. Pustmo kam kdo koga tlaci na strankarsko politicni opcijo. Je Slovenec in objektivno gledano, ce nimte uča za tako kvaliteto ilustrirane satire+ da za tujino ustvarja vrhunske ilustracije, raje molcite, ker izpadete amaterski bedak.

     • antimur

      Ne govori neumnosti, dovolj je že da nekdo zagovarja in podpira Mladino, pa veš, da je znjim nekaj hudo narobe.

     • Atila

      Zelo hudo narobe. Tok je narobna, da je vsa Evropa gledala naslovnico in se drzala za trebuh. Sprost telo; da naus pregoru od sovrastva.

    • Borut Stari

     Janković župan srrbske enklave Ljubljane je sodno preganjal Mikija Mustra za upodobljeno karikaturo Ein Volk ein Führer.

   • Andrej

    Po SSKJ: satira satíra -e ž (ȋ) 1. lit. delo, ki na oster, zbadljiv način prikazuje resničnost, življenje
    In kaj je Mladina prikazala resničnega? Eno samo izmišljeno blatenje. Poniglavost.

   • skrajna resnica

    V totalitarnih režimih kot so komunizem, fašizem, nacizem, titoizem, šarcizem,…

    Tisti zmazek ni karikatura, ampak razpihovanje sovraštva do domnevnih notranjih in zunanjih sovražnikov. oMladina pa je karikatura murgloidnega tabloida.

   • pupa

    Satira gor satira dol ena je okusna druga ni.
    Naj se mladina le norčuje iz madžarskega predsednika gospoda ORBANA toda kot Slovenka priznam, da SLOVENIJA ne premore politika, ki bi se mu lahko postavil ob bok. Ko bo slovensko volilno telo izvolilo politika enakih kvalitet kot jih ima gospod ORBAN ali gospod SALVINI iz sosednje Italije sem pripravljena plačati temu politiku kosilo v najbolšem lokalu v Sloveniji. Obljubljeno velja zanj in njegovo ožjo družino evropske tradicije.

  • pajot

   ampak navadna prestitutka iz murglske javne hiše.

   Bog ve,če nima kaj z Jankovićem

 • Peter

  Panika?
  Saj vedno vpijejo, ko kje piše drugače, kot si oni predstavljajo, da bi moralo, no.

 • Vera

  ” Mladina ” naj raje razišče kaj in zakaj se uničuje slovenska vojska . Tudi nenadno izginotje načelnice generalstaba je sumljivo, tu se naj zanimajo kaj se dogaja in zakaj je SV ( slovenska vojska ) na tako nizkem nivoju ( ocena 2 in 1 ) ,kot še ni bila nikoli od osamosvojitve naprej. Novinarji Mladine : Prvo pometite na domačem slovenskem pragu , smeti je več kot preveč!

 • antimur

  Nervozo in paniko pri rdečezvezdaški okupatorski kučanistični drhali je občutiti že nekaj časa, bolj ko se približuje njihov zanesljiv konec, pa še toliko huje, zgrabila jih je panika. Saj bi vsakega pri toliko svinjarijah, ki so jih in jih še počnejo.

 • FORT WORTH

  Zenšče pravi, da je politicarka ??!!
  Res tako misli ali mora tako govoriti ??
  Le, kdo ji daje piti iz praznega kozarca ?

  • Duhec

   A ni vsak, ki je član stranke in kandidira za politično funkcijo, politik?!

   • FORT WORTH

    Nope !

    • Get Smart

     POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

     POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
     POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
     – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
     – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
     ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
     “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
     “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
     “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
     in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
     ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
     naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
     in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
     nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
     Sledimo?
     Tudi NOGOMETAŠE, ki delajo za POLITEJO, razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo in na kakšen način.
     MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
     ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
     medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
     ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
     ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
     in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

     Pamet v glavo.

   • Andrej

    Poleg večine karieristov najdeš tudi kakega politika.

   • Peter

    Ne, imaš tudi komedijante. Hrček šarček na primer, no.

  • Get Smart

   Saj je, je POLITIČARKA politeje MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.

   .

   POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

   POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
   POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
   – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
   – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
   ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
   “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
   “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
   “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
   in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
   ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
   naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
   in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
   nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
   Sledimo?
   Tudi NOGOMETAŠE, ki delajo za POLITEJO, razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo in na kakšen način.
   MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
   ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
   medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
   ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
   ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
   in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

   Pamet v glavo.

  • sodnikisozločinci

   Slovenski izraz za političarka je mnogotičarka. Mislim, da ne pije iz praznega “kozarca”.

 • Antonius

  Mladinina naslovnica je razgalila premiso, bedne slovenske zunanje politike.
  Povsem umesten protest madžarske veleposlanice je v leglo slovenske politike zasejal paničen odziv, kot bi se nad podgane spravil z bagrom goseničarjem.
  V času Janševe vlade, ko je Slovenija še imela mednarodni ugled, sta se k nam prišla srečati celo Bush in Putin. Danes ni več o tistem ugledu ne duha in sluha, cenjeni smo kot tisti papir, ki je bil *pedantno* uporabljen na veceju.

  • MižekFiga

   Slovenski komunisti za Ruplom nimajo zunanje politike, “Saj veste kaj mislim” NI Zunanja politika” !!!

  • Atila

   Ah Orbanu se je smejala cela Evropa za njegovo reakcijo. Zdaj vsi vedo, da je Nora24 njegov politicni projekt v tuji drzavi. No vsaj znani ste ratal v amaterskem pristranskem natolcevanju.

   • Borut Stari

    Bebo. Orbanu se v EU nihče ne smeji, Vsi vedo, da ima na Madžarskem 75 % podporo in da ekosocialisti, ultra levičarji in globalisti nimajo možnosti dvigati glav in glasu.

    • Atila

     Spizdi na mađarsk. Jebala te Orban in Jansa v usrano staro kvizlinsko rit.

 • Olga101

  Madžarska vlada, ki je bila s svojim predsednikom izvoljena z večinsko voljo volivcev, ki izpolnjuje njihove volilne zahteve in skrbi za varnost države, je po mnenju levičarjev (komunistiv) fašistična, nacistična…?!!!
  Slovenska”manjšinska” vlada, ki je z izključevanjem in goljufijo uzurpirala oblast, ki zatira svobodo govora, uničuje zdravstvo, gospodarstvo in vodi slovenijo v Venezuelo, pa je komunistična in fašistična?

 • Olga101

  Mladina=udbomafija!

 • MižekFiga

  Samo opomba:

  Kučanu se je dokončno skisalo in Levici se je prav tako še bolj dokončno skisalo.
  Vendar,
  manjka karikatura kučanove gole riti iz južnega Jadrana (spredaj ali zadaj) s posvečenim komentarjem slovencem.

  IN
  pred volitvami za EU so se le pokazali KDO SO ??? komunisti ???

 • Andrej

  Mladina celo misli, da je duhovita. Že to je utvara, da Mladina misli. Mladini povedo, kaj mora misliti.

 • Ryuk

  Kako lahko ena nota na površje naplavi leve hinavce!

 • Peter

  Jovoveva je zgrožena …

  “nedopusten poseg – in to države, ki “slovi” po marsičem drugem kot spoštovanju četrte veje oblasti, v novinarsko oziroma uredniško politiko.”….

  Še kdo v tej njeni izjavi vidi zgrožanje nad Slovenijo, no?

  • komar marko

   no ja in EU ima v parlamentu parlamentarko. SLO država pa ima brco. In narod če voliti take. Le kdo bo volil tega dekliča? Sigurno pa bo v EU in zastopala interese Severne Makedonije. pa še dodaten denarček bo kasirala. HALO SERPENTINŠEK. Tako kot člani državne revizijske komisije KDO je NOR! Jaz nisem, torej ostane samo še SERPENTINŠEK!

 • komar marko

  N dokler bo izvajal prepoved koncertov, dokler bo SERPENTINŠEK govoril kje se lahko oglašuje, ko bo načelnica umaknila tožbo proti novinarju, ko bodo presisteutke govorile resnico…. Pa ne bom nadaljeval. Do takrat rdeči kmeri, v kot da dobite piškotka.

 • Get Smart

  Vse lepo in prav, toda jokcanja Jančiča ŠKODIJO.

  DOKAZANE in SAMOIMENOVANE »watchdoge« MURGL KOMUNNISTIČNE JUGOSLAVIJE vztrajno naziva z »novinarji«, kar je milorečeno LAŽ.
  Niso novinarji.
  KOLIKOKRAT še? KOLIKOKRAT še bomo morali ponoviti?
  So FEJKnovinarji, LAŽNInovinarji, psevdonovinarji, kvazinovinarji, kaonovinarji… če želite za njihovo oznako uporabiti pojem novinar.
  Čistilka na kirurgiji NI KIRURGINJA.
  Kolikokrat še?
  So WATCHDOGI, kot si celo sami pravijo, so uradno DRUŽBENOPOLITIČNI DELAVCI MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE in so, prosto po Milanu KUćANU, »vojaki revolucije«.
  Kaj od naštetih DEJSTEV vam ni jasno in zakaj?

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   In potem to:
   »Kdo so lastniki, ki določajo to uredniško politiko, je pokazala
   preiskovalna komisija v državnem zboru, ki je ugotovila, da denar k
   lastnikom Mladine teče iz preplačanih žilnih opornic. Iz državnega
   zdravstva torej. Iz src ljudi« (tako torej Peter Jančič).
   .
   ÐIZS fakin krajst. Ðizs.
   .
   Preko 90 % LASTNIKA revije MLADINA sta dva MURGL JUGOKOMUNISTIČNA UDBA nabiralnika:
   – Transmedia v Italiji, bivši SAFTI in KB1909
   – VegaFINANZ v Luxemburgu
   .
   Da pa VegaFINANZ črpa sredstva tudi iz ZDRAVSTVENE blagajne je seveda res, toda SRCA LJUDI niso LASTNIK MLADINE,
   ampak so SRCA LJUDI sužnji, ki plačujejo »harać«,
   medtem ko Petri Jančiči onanirajo na srca ljudi.
   .
   LASTNIK Mladine je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.
   MURGL KOMI JUGA je tudi lastnik vseh »blagovnik znamk« t. i. »novih obrazov«, od katerih je v članki sramežljivo omenjen le SD in le tako, s faking kratico.
   .
   Komu pišeš? Poznavalcem? Mi vemo, dragi Jančič, tisti, ki pa ne vedo, s “pomočjo” takih sračkarij tipa Jančič tudi izvedeli ne bodo:
   “joj, panika na levi”, “joj, novinarji, joj”, “joj, šefica tega”, “joj, šef tistega” …
   WAT the FAK?!
   Jebale vas šefice in šefi! NAPIŠI: PREDSEDNIK tega in tega, kakršen je pač URADNI NAZIV česarkoli.
   DNS = ime, torej “Društvo novinarjev Slovenije” je IME, zato ga lahko napišek tako in seveda zraven poveš, da je sestavljeno samo in le iz WATCHDOGOV,
   ne moreš pa napisati “društvo novinarjev” Z MALO,
   ker NI DRUŠTVO NOVINARJEV, ampak je društvo 571 WATCHDOGOV.

   Pamet v glavo.

 • Iztok Pušnik

  Dva članka… tema ista. Madžarska vlada se nima pravice vmešavat v uredniško politiko medija v drugi državi, ne glede na notranjepolitične stranpoti v podobnih primerih iste države. Pika. Karikatura v Mladini je bila namenjena notranjepolitičnemu dogajanju in bralcem v Sloveniji. Na sporni karikaturi ni osamljeni Orban. Karikaturist je Orbana uporabil pač kot nekakšo prispodobo “Zidu objokavanja”, kjer določeni slovenski politični akterji točijo krokodilje solze. recimo, logično bi bilo edinole, da bi naprimer Grims zasebno tožil Mladino, zaradi razžalitve. na karikaturi mu je Lavrič narisal preveliko plešo…

  • Aron

   Dobra :)

  • Peter

   Res je. Vendar, predstavljaj si reakcijo naših levičarjev, če bi na Madžarskem upodobili našega upokojenca, ki se ne ukvarja več s politiko, v kakšni neustrezni pozi – na primer, ko je kremšnito v Zvezdi…(kar fašistični pozdrav Orbana nedvomno je).
   Politika je dvosmerna cesta, medsosedski odnosi pa še bolj, no.

   • Aron

    Tudi Milan financira madžarsko opozicijo? Nisem vedel :))))

   • Iztok Pušnik

    Če bi se ob tvoji hipotezi, recimo Šarec spisal protestno noto madžarskemu zunanjemu ministru in zahteval ukrepanje proti “inkriminiranemu” madžarskemu mediju… No, to bi me pa res zanimalo, kako bi se končalo.

    • Peter

     Pusti to, predstavljaj si kraval v dolinskih medijih, predvsem v maladini, saj bi jih kap, no.

     • Iztok Pušnik

      Verjetno res.

  • totex39

   Kaj si ti slep, a ne vidiš, da je karikaturist upodobil Orbana z nacističnim pozdravom in da se tak cajting tako nizko politično spušča je velika blamaža celotne naše politike in zaradi tega bi marali kazensko odgovarjati.

   • Iztok Pušnik

    Karikaturo sem že v štartu okrcal, da ni primerna, oziroma je neokusna. Toda podobnih primerov je bilo na svetu že ničkoliko… Omenjene karikature bi jaz, če bi bil urednik Mladine, ne objavil.

    • totex39

     In ker jo je, mora odgovarjati, ne pa da se ga ščiti.

     • Iztok Pušnik

      Komu naj odgovarja??? Kaj ni svobode tiska???

     • Aron

      Tako, kot so odgovarjali pri Charlie Hebdo?

      V čem je točno razlika med islamisti in skrajno desnico?

     • šmentanamuha

      Islamisti so enaki kot levičarji, po defoltu fanatični, delomrzni, okrutni in brez vesti, so rezultat negativne selekcije.

    • Duhec

     Najbolš, da nam oni glede vsega določajo kaj je in kaj ni primerno. No, sej nam, ni pa prav.

   • lili pili

    Moral bi ga narisati kot bivsega komunista pol pa se ne bi mogel vec pizdit

   • hle

    Tudi Miki Muster je opankarja narisal z nacističnim pozdravom celo njihov slogan je napisal nad njim pa je opankarjeva tožba za razžalitev vse eno padla

  • šmentanamuha

   Ne bodi preveč pameten, ker dobro veš, da ni tako. Ob naslovnici Demokracije so zagnali vik in krik in šarec se je osebno vmešal in zahteval kaznovanje “nenaših”. Kaj bi bilo, če bi Kučana upodobili kot Hitlerja, recimo. Tole nakladanje ti ni najbolj v ponos.

   • sodnikisozločinci

    Ein reich – Stožice, ein volk – ovčke, ki se tam pasejo in ein fuhrer – ovčji pastir Janković. Kaj ima čreda ovc s pastirjem Jankovićem na paši v Stožicah skupnega z nacizmom?

 • Janez Kepic-Kern

  Ja, ja, eno panično dretje, se mi zdi,
  da sem slišal – včeraj zvečer.
  ŠALA.

  Včeraj zvečer, ko sem bil pred spanjem na balkonu mojega stanovanja v LJ,
  se mi zdi,
  da sem slišal eno oddaljeno dretje – precej podobno tistemu od Serpentinška
  in eno žensko stokanje je bilo zraven, se mi zdi :

  ” JEST PADAM !
  HITR PADAM. NEJ MI ZA HUDIČA – KDO – ŽE PRNESE
  – ENO PADALO,
  EN PADAV,

  ČE NE SE BOM – KR – RAZTREŠČU – KT ENA MELONA!”
  Kaj mislite?
  Sem imel jaz včeraj zvečer – le ene slušno zaznavne motnje? L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • pajot

  Po vaše sem jaz fašist. OK. Vi pa ste komunisti,ki ste kdajkoli,kadarkoli in kjerkoli pobili več nedolžnih ljudi,kot si lahko sploh zamišljamo. Edino poimenovanje za vas je,da ste zločinci. In bi morali dobiti smrtno kazen.

 • Iztok Pušnik

  Dalje. Bral sem Jančiča. Nič o DOM, razen zanimive ankete, kjer sprašuje svoje bralce, komu gre glas na Europskih volitvah. Trenutno vodi SDS pred presenetljivim drugim mestom, ki ga zaseda Domovinska liga. Glasovalo je do zdaj 1738 bralcev. SDS…907/52%,,, DOM 319/18% NSI je šele na tretjem mestu s 107. glasovi.

  • Peter

   Anketa bo izvedena 26 maja.

   • Iztok Pušnik

    Ja. Verjetno bo takrat na Novi tudi prvi članek o Domovinski ligi.

    • Peter

     Pa si prepričan, da ni to samo spin?

 • Iztok Pušnik

  No, bodem pač čez nekaj časa odgovoril @Petru. Me ne gane bananje…

  • Duhec

   Ne smejo spregledat. Za njih se gre.

   • Iztok Pušnik

    Bedasto. Saj pa je Jančičev spletni portal vsem dosegljiv. Pa portal Domovina tudi. Tam danes reklamirajo Normo Korošec, da se je pridružila Domovinski ligi. Še na Reporteru so se uklonili in po novem “tržijo” z Ušajevo.

    • Duhec

     Pr Janši je marsikaj skregano z logiko. Al pa, če hočeš s poštenostjo, etiko in moralo.

 • freedomfighter

  Ni mi povsem jasno kaj naj bi vlada storilav tem primeru…a ni mladina privatni medij…ne razumem kaj je sploh v njihovi moci…oz kaksna pooblastila ima vlada v tem primeru

  • Duhec

   Jah, baje se financirajo iz pokradenega denarja udbe. Ne vem zakaj jih to moti, sej SDS bi se pa iz krvavega denarja iz Bosne, če bi Janši ratalo, sam mu ni.

   • freedomfighter

    Ja dokazati je potrebno te stvari da lahko komu kaj naredijo…to da nekdo rece da se mladina financira iz bivse udbe in pa zaljiv clanek ni nikakrsen razlog za poseg v privaten medij

    • Duhec

     Sodstvo je v rokah udbe. Baje je to razlog, da ne morjo nič dokazat. Sam ne vem no, zakaj pol dokazov ne plasirajo v medije?! Sej pa ja niso vsi v rokah levice.

    • Atila

     Sj so Titota jebal pa jim ni naredu nc. Je mel pomoje okus za kvaliteno ilustrirano satiro.

   • lili pili

    Takomse pa financira z vikijevim denarjem, mislim na noro tv, demokracijo…

   • macon

    Ti bi pa pofafala sto krulcev enega za drugim pa jih še nisi.

    • Atila

     Joj. Sam ti si pa skrajno custeno przadet, k ti kdo JJ skirtizira. Da nas su ti svincnike TBC polomt.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM, KER
  RAZNI
  IZTOK PUŠNIK, PA EX KP, ZK “FAKE” LEVICA
  TER – razne
  “gospice-tovarišice”
  nam Slovencem – ne bodo – uredile – NIČ.
  Imamo Slovenci sami, svoj ladten, posodobitve vreden vzgled.
  VRLE, GOSPODARSNE IN KREPOSTNE
  “ORLE DR. . E. KREKA, 1908-19440.
  osodobljeno jih oživimo,
  pa bo naša Slovenija in bomo mi Slovenci
  SPET DOBRO IN BOLJE – ZAŽIVELI.

  POSNEMANJA VREDEN VZGLED SO
  “ORLI” DR.. J. E. KREKA, 1908-1949,
  ZATO TEKST – PONAVLJAM.
  Še 1x opozorilo na vrle,
  gospodarsko sposobne in krepostne
  “ORLE” dr. J.E. KREKA, 1908-1940.
  POSEBNE POZORNOSTI JE VREDNA
  – NJIH ORGANIZACIJA DRUŠTEV IN
  – CENTRALNE ZVEZE DRUŠTEV “ORLI”, ki so kot človeška, množična baza
  – KADROVSKO,
  – PODPORNIŠKO IN ČLANSKO IN KOT

  – VOLILCI, MNOŽICA VOLILCEV “ORLOV”
  OPIRALI
  TEDANJO, PREDVOJNO – ” L J U D S K O STRANKO”.

  Če vprašate mene osebno – so “ORLI” dr. J.E. Kreka – idealni in realni vzgled – dobrega dela z t.i. “BAZO”, Z LJUDMI, PODPORNIKI NEKE – POLIT STRANKE.
  Običajnih ljudi ne za nima le – POLITIKA, POLITIZIRANJE-
  Zanima jih tudi
  – poučna in prijetna družabnost, telovadba, plesi, zborovsko petje itd.
  – opora pri urejanju razmer bivanja in okolja, delovnih možnosti in možnosti zaslužka v lastnem okolju
  itd. itd.
  IN VSE TO JE ZVEZA DRUŠTEV
  “ORLI” DR. J. E. KREKA – NUDILA – ČLANOM, PODPORNIKOM “ORLOV” IN
  PREDVOJNE
  “LJUDSKE STRANKE”. VZGLED, VREDEN – POSNEMANJA ! Mar ne?
  Kogar “ORLI” dr. J.E. KREKA zanimajo,
  naj se mi kar brez zadrege oglasi, na moje KONTAKTNE PODATKE na “SLOVENIANI”
  NA: sloveniana.si-
  Z resnimi interesenti – se bom resno pogovoril – jaz osebno – Janez KEPIC-KERN KOMENDA

  Jaz sam, osebno
  ta čas ustanavljam, pripravljam
  USTANOVITEV
  – DOMOZNANSKEGA, DOMAČNOSTNEGA DRUŠTVA – “SLOVENIANA”
  – KOT PRIPRAVO NA POSODOBLJENO OBLIKO
  – PRED USTANOVITVIJO POSODOBLJENIH “ORLOV” DR. J. E. KREKA.
  Resno zainteresirani – brez zadrege – se mi predstavljeno – najavite. Vesel Vas bom.

  RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO, KLUB – “SLOVENIANA” – ŽE DELUJETA. GLEJTE::sloveniana.si.
  P.S.

  O “ORLIH” DR. J.E. KREKA – Z MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”

  BRATOM ORLOM !

  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA
  – VSEKDAR !

  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner

  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !

  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/
  POLNI, BREZPLAČNI pdf TEKST MOJEGA PRISPEVKA V MOJI MESEČNI REVIJI “SLOVENIANA”
  na e-portalu “SLOVENIANA2
  pod tipko – mesečna revija “SLOVENIANA”
  O
  “ORLIH” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  najdete TA TEKST TUDI
  na
  INTERNETU, V GOOGLE OKENCE
  VNESETE: Janez Kepic-Kern Oživimo ORLE dr. J.E. KREKA SLOVENIANA

 • Get Smart

  Otrokom ne gre gre in ne gre v glaviće, nje.
  MURGL KOMI JUGA ni slovenska,
  je MURGL JUGOKOMUNISTIČNA, je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA, je muslićkutistična, je srbo-rvackoJUGOKOMUNISTIČNA, je srbo-šipćevskoJUGOKOMUNISTIČNA, je TURŠKA, je bizantinska, je babilonska …
  .
  Drugarinica IJOVEVA je političarka, je političarka MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, saj dela za POLITEJO MURGL KOMUNISTIČKO JUGOSLAVIJO.
  Ni pa recimo novinarka, kot ji podtikate otroci.
  JE watchdoginica, kot si pravijo, je »vojakinja revolucije«, je FEJKnjuzarka nje,
  je FEJKnovinarka, torej ne novinarka, saj NE PRINAŠA stvarnih NOVIC tega sveta, kar je NUJEN pogoj za novinarstvo,
  ampak prinaša FEJKnews, kar je nujen in zadosten pogoj za WATCHDOGOVSTVO.
  .
  Razumemo?
  Pojmi imajo pomene. Kaj poemni pojem gotovo znan tuj pojem KIRURG?
  Ali je ČISTILKA na kirurgiji KIRURGINJA?
  Kolikokrat še?

  Če otroci ne boste odprli učk, se MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE pač ne bomo mogli začeti OSVOBAJATI.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
   RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
   “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
   “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
   sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
   za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
   ki vam ROPAJO MILIJARDE
   v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
   Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
   Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
   ampak je
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
   = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
   VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

   i tako dalje do tokija =
   = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
   = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    BLATENJE pojma DRŽAVA je del kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE propagande = cilj je vcepiti ljudem SOVRAŠTVO do LASTNE države.

    Zaradi POTURJENIH LAŽI veliko UBOGIH LJUDI verjame/veruje, da je na svetu neka entiteta, ki se kao imenuje država in ki kao ROPA, krade, laže, ubija … skratka »tepihuje« in »sfukuje« ljude nje, prosto po Masleshi.

    Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
    je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA =
    okupatorjeve ZLOČINSKE LUTKE DELAJO, »on dela nje«.
    MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA je združenje zločinskih kreatur = mekanocurnih pussićev in kastratov (transićev), pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
    .
    DRŽAVA OBSTAJA le kot formalni okvir, je dogovor neke skupine o skupnih poslih
    oz. je VSE tisto, kar je znotraj njenih meja,
    DRŽAVA (oz. sestavni del DRŽAVE = POLITEJE) ste med drugim tudi vsi, ki ste državljani neke države,
    kar pomeni, da ko onanirate o »kao grdi DRŽAVI«, govorite o sebi, PLJUVATE v lastno skledo, SE STRELJATE V KOLENO nje.

    Če pa že morate uporabiti pojem država, MORATE povedati, katera!

    =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
    =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
    =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

    MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
    VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
    MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV=hlapcev = psov čuvajev=watchdogov. VSI.
    Za razliko od teh kreatur, pa
    ČLOVEK dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
    resnicoljubno … DRŽAVO = POLITEJO.
    .
    Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

    • Get Smart

     In izbijte si iz glavičev FLOSKULE tipa
     “leva politična opcija” in “desna politična opcija”,
     saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna.
     Na svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA POLITEJO):

     __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
     red razredov =
     1. prvorazredne gazde = krvosesi
     2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
     3. brezpravni sužnji = LJUDJE
     = skratka »KULTURA SMRTI«
     in pa
     __ II. __ – DRŽAVA / POLIS / POLITEJA LJUDI,
     kjer vlada RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE … skratka
     »KULTURA ŽIVLJENJA«,
     ki smo jo
     Slovenci podarili ljudem tega sveta.

     Pamet v glavo.

 • lili pili

  Mladina je naredila veliko napako, orbana in janso bi mora,i prikazati kot bivsa komunista, kar sta bila, njun nacin delovanja pa je avtokarski kot v komunizmu…

  • Atila

   Jst bi se mahnića posvecenga pardon blagoslovlenga u pionirčića dodal.

   • lili pili

    Ne on pa bolj sodi v hitlerjunge, mlad zabuhel v irhastih hlacah…

 • Atila

  Ovce avtohtone desnozdraharske, a je še kj volne na vam ostal. Ste pa orng usekani sadomazohisti, da trpite 30let kontinuitete.
  Šarcu pa podpora zrasla na 34%. So objavl na Hanzitv. Kjer se prepirata desnaka, jima Šarec uvali junaka.

  • pajot

   110% ne pa 34%. Jebemu mater,kje si to prebral?

   • Atila

    Ovce ste za strižt. Naletis k magatarac tja k ni treba. Jebala te politika. Zacni zvet ze enkrat zase ne za jansarija mađarona.
    Ajd zdj gres pa na block.

    • pajot

     Ti tud,he.he.he…

 • herman

  meni se bolj kaže panika na desni po ustanovitvi stranke DOM, ki bo Janši speljala glasove neonacistov.

 • Iztok Pušnik

  Na portalu Nova manjka novic. Zato pišem tudi o dogodku, ki ga je včeraj tviter scena stranke SDS in Demokracija bogato ovekovečila. Namreč, gre za Dan slovenske zastave. Kot zanimivost povem, da je duhovni ob žegnu slovenske zastave, hkrati požegnal postroj proporščakov, med katerimi je bil tudi hrvaški prapor in prapor s petokrako zvezdo na konici.

  • Atila
   • Iztok Pušnik

    Ja. Ti se hecaš, toda fotka ne laže… LOL
    https://pbs.twimg.com/media/D3jYyuHXsAALJyM.jpg

    • Atila

     Ja pismo s kerga ĐLA magacina so jo prvlekl.

     • Iztok Pušnik

      Ne vem. Je pa skrajno neokusno.

     • Atila

      Res, vsa zloščena se svetlika.
      Kr v oči bode.

     • komar marko

      Vidiš, kakak gesta in VLJUDNOST. tega pri rdečih kmerih ni zaslediti!

     • Iztok Pušnik

      Pa ja. Pr nas na Štajerskem se lahko kaj takega zgodi sam pacarom.

  • Atila

   Ejga as vidu kva je Luciferka sklobasala, hudč babji na Reporterju.
   Pa ta kokos ma sam en zavoj mozganov vec, da po dvorišč ne serje.

   • Iztok Pušnik

    A to misliš na izjavo dneva?? No, Lucija ni bila nikoli po mojem okusu. Tudi na Faktorju sem ji s težavo sledil. Kar pa se tiče izjave, pa je v njej nekaj soli. Spomni se, da je Janša v tandemu s Kučanom napadel Pahora v prvem krogu predsedniških volitev, češ, da ni primeren. S tem je sicer jalovo bildal Tomčevo, ki je dosegla zmago le v prestižni tekmi z Ljudmilo Novak, Šarca pa ni uspela ogrozit. Je pa ta napad Janše na Pahorja pomenil, da Pahor praktično za las ni zmagal v prvem krogu. Če bi se to zgodilo, bi Šarec bil ob reklamo, ki je je bil deležen v drugem krogu. Pozneje bi se to poznalo tudi na državnozborskih, kjer bi levaki verjetno poskušali z drugim novim obrazom. Na državnozborskih je dobil Šarec namreč presenetljivo malo podporo, glede na drugi krog predsedniških volitev.

    • Atila

     Javno ga je sam Kucan napadu Pahorja. SDS s clanki na Nori 24tv podpru Pahorca da je zmagal.

   • Duhec

    Zakaj hudič babji???

    • Atila

     Tipicn karakterji clanov v SDS, nc druzga ne znajo kot sočno žalit. Specializiral so se za opozicijo
     Ona jeczaklucla kvazipoliticno kariero. Nima kvalitet nit za naso amatersko politicno sceno.

     .

  • Janez Kepic-Kern

   O ZASTAVAH IN PRAPORIH
   Del teksta mojega sodelavca,
   gospoda HERALDIKA VALTA J. NA:sloveniana.si. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

   VEKSIOLOGIJA – gre za vrstni red barv v grbu. V svetovni heraldiki
   je do preloma stoletij 1899 / 1901 veljalo prastaro pravilo in sicer,
   da je prva barva grba, barva ščita. Ker se to ne more skladati s
   heraldičnim aksiomom, da sam barvni ščit, torej brez barvne delitve in tudi brez atributa nima heraldične povednosti, so spremenili
   aksiom, da se za prvo barvo grba šteje barva prvega atributa in
   barva ščita za drugo grbovno barvo. Tako vidimo, da je slovenska
   zastava DOLOČENA ŠE PO STAREM HERALDIČNEM PRAVILU
   in zato ima naša zastava prvo barvno polje belo. Po novem (sicer
   že 120 let starem pravilu) bi morala biti prva barva modra, druga
   bela in tretja rdeča. To seveda ne bi bila slovenska, temveč srbska
   (jugoslovanska) zastava.
   Leto 1, št. 2 (Avgust, 2018) SLOVE NIANA – vsebina 121
   KAJ JE PRAPOR?
   1. Enciklopedično je prapor “na palico pritrjen več barven, največkrat pravokoten in s simboli okrašen kos tkanine, »blaga«, ki
   simbolizira pripadnost neke skupine ljudi določeni ideji.”
   Za razliko od zastave je prapor unikatni ročni izdelek kar pomeni,
   da je vsak prapor drugačen. Prapori si naj ne bodo likovno preveč podobni. Prav pa je, če so kolikor mogoče enotnih dimenzij.
   Najobičajnejše praporne dimenzije v SLO se gibljejo med 80 do
   120 cm, medtem ko je leseni drog visok 250 do 300 cm. Njegova
   vizualna sestava, izdelava, simbolika in uporaba se zelo razlikuje
   od splošnih zastavoslovnih zakonitosti.
   2. – Pojmovno je prapor tudi »primarni barvni simbol ideološke
   vizualne sporočilnosti nekega združenja ali pa organizacije za
   reprezentativno izražanje odnosa do določenih okoliščin«.
   S praporom se lahko predstavlja simbolični izraz nekega prepričanja, čustvenega odnosa ali ideološke ideje (čast, pogum, pravičnost,
   spravljivost, prijateljstvo itd.) z ozirom na naravne, časovne, prostorske, politične itd. okoliščine.
   3. – Predmetno si prapor predstavljamo največkrat kot tekstilno ruto
   organsko rastlinske tkaninske izdelave (nje fizično zgrajena osnova ne sme biti niti kovinsko tehnični, niti kemijsko plastični tekstil).
   Praporna ruta je običajno okrašena s pomenskimi (povednimi) simboli in dodatnim ornamentalnim okrasjem, primernim za organizacijo, ki jo prezentirajo (čebelarji čebele in satje, lovci zelenje in divje
   živali itn.). Obstajajo enostranski in dvostranski prapori.
   Takšen enkratni izdelek je največkrat pravokotne oblike ter za svojo
   prvo vertikalno stranico (z »žokom« – tulcem) praviloma trdno (“za
   stalno”) pritrjen na (obvezno) lesen drog tako, da z njim pojmovno
   in fizično tvori eno celoto. Vendar pa so zaradi praktičnih namenov
   začeli prapore pripenjati na drogove z različnimi karabinčki.
   4. – Prapor dobi svojo veljavo šele z vlogo, kateri so ga njegovi
   lastniki namenili in ga njej posvetili. Praviloma mora biti vsak prapor
   prezentiran publiki vedno in povsod tam, kjer je njegova prisotnost
   vsklajena z etičnostjo, funkcija častna, prisotnost pa spoštovana.
   Če temu ni tako, potem je njegova spravljenost v vetrini ali celo v
   omari brez vsakega pomena. Njegove dejanske funkcije so dvojne:
   – Primarno pomeni simbol določenega organiziranega združenja
   ljudi, katerim predmetno pomeni tisto svetinjo, ki združuje somišljenike s simbolom predstavljene ideje. Širše je torej njegova funkcija
   v združevanju ljudi v organizacije civilnega-, političnega-,cerkvenega-, vojaškega- in še kakšnega značaja.
   – V sekundarnem pomenu je prapor tisti tekstilni nosilec simbola
   združenja somišljenikov določene ideje, ki s svojim videzom samo
   združenje in njegovo zavzemanje vizuelno simbolično predstavlja
   javnosti.
   VALT JUREČIČ – PRAPORI
   122 SLOVE NIANA – vsebina Leto 1, št. 2 (Avgust, 2018)
   VALT JUREČIČ – PRAPORI
   Zaradi teh svojih funkcij mora biti prapor vedno in povsod obravnavan
   in uporabljan v skladu s prapornimi zakonitostmi, kar pomeni, da gojimo do njega “heraldični”* odnos.
   Takoj ko se prapor iz javnosti umakne, lahko le v urejenih okoliščinah
   predstavlja samo predmet okrasnega značaja.
   5. Prapora nikoli nikamor ne izvešamo (obešamo), torej nikoli ne
   nastopa sam, temveč vedno skupaj z aktivno osebo, praporščakom.
   Praporni drog se torej absolutno ne sme nekam (v kot!) nasloniti, zatakniti v neko stojalo, oz. še slabše v tla v zemljo, pesek, itd.
   * “Heraldični” pomeni v zgornjem kontekstu “spoštljiv”. Tradicionalno je praporščak namestnik herolda s to razliko, da je praporščaku
   zaupana le popolna skrb za prapor in zaupano rokovanje z njim.
   To hkrati pomeni, da zanj v vseh primerih in okoliščinah nosi on vso
   odgovornost. Tako kot gojimo spoštljiv odnos do prapora, ga gojimo
   do vseh javnih simbolov heraldičnega, in veksilološkega značaja (grbi,
   zastave, prapori) in temu identičen odnos do simbolov posvetnega,
   cerkvenega in vojaškega sveta. Upoštevani so predvsem tisti predmeti, ki so javnosti dostopni (pomembni vojaški simboli, simboli kulture iz
   posvetnega sveta, sakralni simboli, bogoslužni predmeti…) podobe
   državnih in cerkvenih voditeljev.
   Zelo pomembna so naslednja pravila:
   Nikoli, nikjer v nobenem primeru in v nobenem stanju prapora (niti
   zrolanega – ovitega okoli droga – niti razvitega, razgrnjenega) se ga
   ne sme postaviti samega v neko stojalo, razen če je stojalo nameščeno v praporni omari za njegovo shranjevanje.
   Nikoli, nikjer in v nobenem stanju prapora (niti zrolanega, niti razvitega) se ga ne sme nagniti nazaj ali ga celo položiti na ramo ter ga
   nositi kot kakšno delovno orodje.
   Nikoli, nikjer in v nobenem stanju prapora (niti zrolanega, niti razvitega) se niti drog, niti praporna ruta ne sme dotakniti tal.
   Vsi zgornji primeri pomenijo onečaščanje svetinje, ki jo družbi predstavlja prapor.

 • Janez Kepic-Kern

  O ZASTAVAH in o PRAPORIH
  PO SVETU IN V NAŠI R- SLOVENIJI
  o grbih in pečatih itd.
  je v moji reviji
  “SLOVENIANA”
  precej pisal moj tesen sodelavec, priznan HERALDIK gospod Valt J..
  Njegove prispevke o ZASTAVAH; o PRAPORIH itd.. – vam dajem v LINKU spodaj.
  Najdete jih pa tudi
  poleg ostalih vsebin – na “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  iz “SLOVENIANE”, HERALDIK
  gospod Valt J: ZASTAVE; PRAPORI itd.

  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/10/SlovenianaRevija_mesecnikAVGUST2018_WEB_Zastave-Prapori.pdf

 • Jan Kovalski

  Nota bene!

 • šmentanamuha

  Totalitarci z levice so nam okupirali, morda bolj uzurpirali državo. To je tisto, kar je najbolj zaskrbljujoče. Zdaj so dobile zalet razne kokoši tipa Joveva, ker komiji računajo, da ljudje ne bodo prepoznali praznine za všečnim obrazom.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  PONAVLJAM, KER
  RAZNI
  IZTOK PUŠNIK, PA EX KP, ZK “FAKE” LEVICA
  TER – razne
  “gospice-tovarišice”
  nam Slovencem – ne bodo – uredile – NIČ.
  Imamo Slovenci sami, svoj ladten, posodobitve vreden vzgled.
  VRLE, GOSPODARSNE IN KREPOSTNE
  “ORLE DR. . E. KREKA, 1908-19440.
  osodobljeno jih oživimo,
  pa bo naša Slovenija in bomo mi Slovenci
  SPET DOBRO IN BOLJE – ZAŽIVELI.

  POSNEMANJA VREDEN VZGLED SO
  “ORLI” DR.. J. E. KREKA, 1908-1949,
  ZATO TEKST – PONAVLJAM.
  Še 1x opozorilo na vrle,
  gospodarsko sposobne in krepostne
  “ORLE” dr. J.E. KREKA, 1908-1940.
  POSEBNE POZORNOSTI JE VREDNA
  – NJIH ORGANIZACIJA DRUŠTEV IN
  – CENTRALNE ZVEZE DRUŠTEV “ORLI”, ki so kot človeška, množična baza
  – KADROVSKO,
  – PODPORNIŠKO IN ČLANSKO IN KOT

  – VOLILCI, MNOŽICA VOLILCEV “ORLOV”
  OPIRALI
  TEDANJO, PREDVOJNO – ” L J U D S K O STRANKO”.

  Če vprašate mene osebno – so “ORLI” dr. J.E. Kreka – idealni in realni vzgled – dobrega dela z t.i. “BAZO”, Z LJUDMI, PODPORNIKI NEKE – POLIT STRANKE.
  Običajnih ljudi ne za nima le – POLITIKA, POLITIZIRANJE-
  Zanima jih tudi
  – poučna in prijetna družabnost, telovadba, plesi, zborovsko petje itd.
  – opora pri urejanju razmer bivanja in okolja, delovnih možnosti in možnosti zaslužka v lastnem okolju
  itd. itd.
  IN VSE TO JE ZVEZA DRUŠTEV
  “ORLI” DR. J. E. KREKA – NUDILA – ČLANOM, PODPORNIKOM “ORLOV” IN
  PREDVOJNE
  “LJUDSKE STRANKE”. VZGLED, VREDEN – POSNEMANJA ! Mar ne?
  Kogar “ORLI” dr. J.E. KREKA zanimajo,
  naj se mi kar brez zadrege oglasi, na moje KONTAKTNE PODATKE na “SLOVENIANI”
  NA: sloveniana.si-
  Z resnimi interesenti – se bom resno pogovoril – jaz osebno – Janez KEPIC-KERN KOMENDA

  Jaz sam, osebno
  ta čas ustanavljam, pripravljam
  USTANOVITEV
  – DOMOZNANSKEGA, DOMAČNOSTNEGA DRUŠTVA – “SLOVENIANA”
  – KOT PRIPRAVO NA POSODOBLJENO OBLIKO
  – PRED USTANOVITVIJO POSODOBLJENIH “ORLOV” DR. J. E. KREKA.
  Resno zainteresirani – brez zadrege – se mi predstavljeno – najavite. Vesel Vas bom.

  RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO, KLUB – “SLOVENIANA” – ŽE DELUJETA. GLEJTE::sloveniana.si.
  P.S.

  O “ORLIH” DR. J.E. KREKA – Z MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”

  BRATOM ORLOM !

  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA
  – VSEKDAR !

  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner

  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !

  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/
  POLNI, BREZPLAČNI pdf TEKST MOJEGA PRISPEVKA V MOJI MESEČNI REVIJI “SLOVENIANA”
  na e-portalu “SLOVENIANA2
  pod tipko – mesečna revija “SLOVENIANA”
  O
  “ORLIH” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  najdete TA TEKST TUDI
  na
  INTERNETU, V GOOGLE OKENCE
  VNESETE: Janez Kepic-Kern Oživimo ORLE dr. J.E. KREKA SLOVENIANA

 • Get Smart

  Jih pa LUZRSKE MURGL JUGOKOMI pse, najso LUZR tunfek obliterator oto đinius BALON ali katerakoli MURGL JUGOKOMI rdeča pasma,
  kar berite, saj se ti psi – watchdogi si pravijo – vedno spovedujejo.

  Poglejte samo tega LUZR-ritarda otić–tunfića nje, kaj pravi:
  –da je opranoglav,
  –da je govno
  –da ima štiri petke šnelkurska
  –da je od natepavanja v tazadno že pujsoglav
  –da ko ga gazda u dupe, on natepava ovco
  –da si raztureno dupe zdravi s svečko (u dupe, kakopak)
  –da je primitiven pes, ki ga gazda enkrat sa desankom, drugič sa levankom
  –da je garaža greznica, ampak on bo tam do konca svojih pasjih dni
  –da jih pse v garažah zavajajo z lažmi o dežurnem krivcu JJ-ju
  –da jih ostudno natepavajo z lesenimi palicami
  –da je v rito pičen transićiran ritard
  –da mu je pas jebo mater
  –da pa danes njega pas še ni pojebo, zato drka na portalu in sere=pripravlja dupe za gazdo nje=za MURGL JUGOKOMI gazdu spremni nje
  –da je gnida
  –da je gnoj
  –da je pičkica
  –da je usrane …

  Vse to so spovedi ubogega psička, watchdoga, kot si sam pravi.

  Saj ni lahka tem MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM SOCIALISTIČNIM ZARES LDS BRATUŠKO SHOLTES DeSUS LEVI ŠARAC psom, toda garaže po lastni volji ne bodo zapustili, zato jih pač ljudje ne moremo pomilovati nje

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
   TRANSIćIZEM:
   svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
   Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
   Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
   = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
   PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   _ 1. _ = PRVORAZREDNI in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
   _ 2. _ = DRUGORAZREDNI in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
   _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    BLATENJE pojma DRŽAVA je del kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE propagande = cilj je vcepiti ljudem SOVRAŠTVO do LASTNE države.

    Zaradi POTURJENIH LAŽI veliko UBOGIH LJUDI verjame/veruje, da je na svetu neka entiteta, ki se kao imenuje država in ki kao ROPA, krade, laže, ubija … skratka »tepihuje« in »sfukuje« ljude nje, prosto po Masleshi.

    Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
    je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA =
    okupatorjeve ZLOČINSKE LUTKE DELAJO, »on dela nje«.
    MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA je združenje zločinskih kreatur = mekanocurnih pussićev in kastratov (transićev), pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
    .
    DRŽAVA OBSTAJA le kot formalni okvir, je dogovor neke skupine o skupnih poslih
    oz. je VSE tisto, kar je znotraj njenih meja,
    DRŽAVA (oz. sestavni del DRŽAVE = POLITEJE) ste med drugim tudi vsi, ki ste državljani neke države,
    kar pomeni, da ko onanirate o »kao grdi DRŽAVI«, govorite o sebi, PLJUVATE v lastno skledo, SE STRELJATE V KOLENO nje.

    Če pa že morate uporabiti pojem država, MORATE povedati, katera!

    =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
    =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
    =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

    MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
    VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
    MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV=hlapcev = psov čuvajev=watchdogov. VSI.
    Za razliko od teh kreatur, pa
    ČLOVEK dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
    resnicoljubno … DRŽAVO = POLITEJO.
    .
    Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

    • Get Smart

     MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
     RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
     “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
     “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
     sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
     za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
     ki vam ROPAJO MILIJARDE
     v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
     Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
     Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
     ampak je
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
     = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
     VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
     so lahko in so:

     –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

     i tako dalje do tokija =
     = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
     = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
  .
  2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  ————————————————————-
  2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
  2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
  2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
  2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
  —-
  In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
  Nič.
  Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
  = pola sebi, pola ŠARCU daje nje =
  – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
  »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
  – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  • Get Smart

   Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
   – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
   je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
   Pa nižji davki,
   pa manj davkov,
   pa REALNA rast plač in pokojnin,
   pa nižji stroški,
   pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
   pa za 100 % nižje cene vinjet,
   pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
   pa za 100 % nižje notarske tarife,
   pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

   Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
   »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
   In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

   SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
    = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
    = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21 =
    = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     In izbijte si iz glavičev FLOSKULE tipa
     “leva politična opcija” in “desna politična opcija”,
     saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna.
     Na svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA POLITEJO):

     __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
     red razredov =
     1. prvorazredne gazde = krvosesi
     2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
     3. brezpravni sužnji = LJUDJE
     = skratka »KULTURA SMRTI«
     in pa
     __ II. __ – DRŽAVA / POLIS / POLITEJA LJUDI,
     kjer vlada RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE … skratka
     »KULTURA ŽIVLJENJA«,
     ki smo jo
     Slovenci podarili ljudem tega sveta.

     Pamet v glavo.

 • Peter

  Iščem, pa ne najdem. Očitno nimate dopisnika v Veleju, titotovem veleju.
  Tam je neki mladenič, slovenac, iz BiH deoa pizdarije…vi pa nič…še hanzi poroča o tem, bolj na velvet način, ampak poroča, no.

 • tramal

  Kateri bedak je nastavil to dvospolnico ermavčevo na čelu vojske ,mu pa res ni več pomoči .Ta kura ni sposobna niti ovce past ,ne pa da vodi vojsko.Ni čudno da jih toliko beži iz Slovenske vojske.

  • tohuvabohu

   Majorka, bod’ pozdravljena,
   v poveljstvo si postavljena,
   majorka, majorka …
   Majorka, kaj si st’rila,
   Požarja namočila,
   rmajorka, majorka …

   • RATATA

    Odzunaj ničkaj štricana,
    Odznotraj rdeče štrihana … majorka , majorka…

 • macon

  Bebček, to še za vrtec ni več.

  Smrkelj si obriši, ker ti čez dudo in po slinčku dol visi.

 • Cucurbita Pepo

  Zveniš kot skrajni levičar.

 • Janez Kepic-Kern

  Še 1x ponavljjam seznam oseb, ex KP, ZK KANDIDATOV, KANDIDATK
  za katere si vsi želino,
  da bi NIKAKOR – NE – BILI izvoljeni – v EU – PARLAMENT.
  ŠALA,
  KI NITI
  NI ŠALA

  GLEDE – tistih – volitev v EU – PARLAMENT !
  bo pa takole:!
  NE BODO IZVOLJENE
  POKOMUNISTIČNE – POLITIČNO – NEPRIVLAČNE – KANDIDATKE – ŽENSKE

  1. “SD” – TANJA F. – NE BO IZVOLJENA:
  zdr. težave, nezanimiv, nastop,nam Slovencem morda celo škodljiva?
  iz – SD” – STRANKA “PONOSNIH NASLEDNIKOV KOMUNISTOV , KI SO STORILI – ZLOĆIN”
  ( prost citat besed SD poslanca – Koprivca, v PARLAMENTU R:S).

  2. “LMŠ” – I. JOVEVA – NE BO IZVOLJENA:
  kako naj neka MAKEDONKA ZASTOPA NAS SLOVENCE.
  LMŠ – je brezperspektivna stranka, lista, ki bo kmalu razpadla, kot SMC.

  3. “LEVICA” VIOLETA T., – NE BO IZVOLJENA:
  gospa oz. tovarišica V.T. je sama o sebi ma TV rekla, da je iztrošena igralka, v Parlamentu je pa
  trdila, da “mi smo se borilli 1941-1945,” rojena pa je 1963.
  “LEVICA” stranka je baje “neomarxistična”, če kdo ve kaj to pomeni, razen tega, da podobno
  kot K. MARX “NIMAJO POJMA OZ: SE POŽVIŽGAJO NA EKONOMIJO” – naj kar pove.

  Tako se meni osebno vidi:

  – IZVOLJENI BOSTA – ODLIČNI GOSPE – iz SDS
  – ROMANA TOMC IN PATRICIJA ŠULIN,, ki sta doslej lepo predstavljali nas SLOVENCE v EU.
  Nikakor
  pa –
  NE BODO IZVOLJENI

  – LJ. NOVAK, KI MED VEČINO NAS KC VERNIKOV – NI PRILJUBLJENA

  – I. ŠOLTES – ŽE ZATO, KER “IZRABLJA”
  NAS UPOKOJENCE, KI GA NE PODPIRAMO
  OZ. NE
  MARAMO KARLA E. IN NJEGOVEGA – DeSUSA.
  Moj
  osebni občutek, ki me redko vara. ex OK knjižničar L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  KI NITI NI ŠALA

 • Olga101

  POP kloaka “zgroženo” razkriva, da so jih hoteli Hrvati podkupiti, da ne bi poročali o prisluhni hrvaških obveščevalcev v zvezi z arbitražo!? Ja, koga bodo pa podkupil, če ne prodane duše, kot so prestituti na POP! Naj se pogledajo v ogledalo!

  • samotoje

   Dobra diagnoza.

 • xtc

  No to kar je naredila Ermenčeva je pravi poseg v novinarsko sfero in kršenje svobode tiska in govora.
  Definitivno nimajo tožilci niti kriminalisti v zadevi kaj početi gre za prekoračitev pooblastil in bi moral nekdo leteti.
  Če pa je Požar slučajno zapisal neresnico ,pa je to le zgolj razžalitev,torej isto kot je Mladina počela v mnogo hujši obliki z naslovnico in Ermenčeva mora pač na pot zasebne pravde.
  Pri Ermenčevi pa gre z tem dejanjem za nedopustne pritiske in zlorabe državnih organov
  Definitivno pa pogrom nad Požarjem ni naključje-saj je pred dnevi jasno opisal sitoacijo v SLO,kjer razpada vse po vrsti od sodstva,zdravstva,policije,vojske ,dobesedno država kolapsira in niti Kučan je nemore več nadzorovati,skratka grozi popoln razpad sistema kot vlade in sesedenje samega vase in to je verjetno razlog za pogrom nad Požarjem.

 • tohuvabohu

  Rdečkarji so očitno povsem izgubili živce. Oblast se jim izmika, obdržijo se lahko edino s podžiganjem medsosedskih razprtij, in potem bodo moledovali opozicijo, da “stopimo skupaj”:
  – vodijo propagadno vojno proti Italijanom zaradi nekaj izjav enega usranega funkcionarja,
  – nabijajo proti Avstrijcem, ker zahtevajo priznanje nemške manjšine in ker nadzorujejo svojo južno mejo,
  – pljuvajo proti Ogrom, ker so si drznili protestirati proti žalitvam v Mladini,
  – kurijo odnose s Hrvati zaradi predvidljive dejavnosti njihove udbe.
  Skratka, totalni norci. To se ne bo dobro končalo.

 • Gašper

  Janša&co. so po mojem mišljeni bolj kot kolaboranti, zato ne vem čemu tak kraval, saj jim je tak položaj že domač.

  • Janez Kepic-Kern

   A SE TI ZGLEDUJEŠ PO – L. M. ?

   KER PA JE EX ZL=LEVICA – LUKA MESEC – POSLANEC IN JAVNA OSEBA
   PONAVLJAM SPODNJE REALNO,
   NIČ ŠALJVO MOJE OSEBNO VIDENJE L. MESCA OB NJEGOVEM PITJU PIVA.
   NI ŠALA
   Dajte
   tisti,
   ki bolje poznate tega “FAKE LEVICA” Luko MESCA
   raje nam verodostojno napišite
   KOLIKO
   – P I V A – RES SPIJE V SVOJEM ŽIVLJENJU – TA ” LEVICA” Luka MESEC?!
   Jaz
   sem na moje lastne oči videl tega Luko MESCA v lokalu PELIKAN pod METALKO v centru LJ,
   KO
   JE BREZ VSAKE TEŽAVE – SPIL KAR T R I V E L I K E – VRČKE P I V A !
   Enega za drugim.
   Koliko piva v njega življenju – RES SPIJE – ta Luka MESEC ?
   Ali on toliko piva spije vsak dan?
   TRI VELIKA PIVA ENO ZA DRUGIM
   to se meni,
   ki nič ne pijem – zdi – precej. Kaj pa vi mislite? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

   • Gašper

    Mislim, da vaš komentar spada pod spam in bo tudi ustrezno prijavljen.

 • samotoje

  Če je imel Repovžek j…a, da je objavil skrajno žaljivo karikaturo demokratično izvoljenega predsednika vlade sosednje države, potem bo moral nositi posledice za pobalinstvo. Protestna nota Madžarske je v civiliziranih okoljih pričakovan odziv na takšne izpade. Ker gre za zmazek, ki izhaja v Sloveniji, se je slovenska vlada dolžna opravičiti. Po uradni, diplomatski poti. Tako to gre v civiliziranih okoljih. Saj na MZZ menda še kdo pozna diplomatski bonton ali so tam tudi že vsi iz Šmarce?

  • xtc

   Ne z Balkana.

 • Get Smart

  SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
  = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
  = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
  so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
  ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
  =SUŽNJELASTNIŠTVO =
  =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21 =
  = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
  predsednik pa je MILAN KUćAN,
  ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
  = uradno preimenovan v LDS =
  DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
  i tako dalje do tokija,
  pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM = »kultura smrti«,
  vsesplošno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM
  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
  so izdelki ene in edine ZLOČINSKE ORGANIZACIJE = KOMINTERNA =
  = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
  (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
  1. = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz. z njihovimi besedami,
  “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi”)
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
   RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
   “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
   “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST.
   Poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve, za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
   ki vam ROPAJO MILIJARDE, v zameno pa vam nudijo storitev:
   “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
   Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
   Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
   ampak je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
   = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
   VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

   i tako dalje do tokija =
   = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
   = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Samo v primeru NEDOKONČANIH »STOŽIC nje« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €
    in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

    • Get Smart

     In izbijte si iz glavic FLOSKULE tipa
     “leva politična opcija” in “desna politična opcija”,
     saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna.
     Na svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA POLITEJO):

     __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
     red razredov =
     1. prvorazredne gazde = krvosesi
     2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
     3. brezpravni sužnji = LJUDJE

     = skratka »KULTURA SMRTI«
     in
     pa
     __ II. __ – DRŽAVA / POLIS / POLITEJA LJUDI,
     kjer vladajo RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE …
     skratka »KULTURA ŽIVLJENJA«,
     ki smo jo Slovenci podarili ljudem tega sveta.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
   TRANSIćIZEM:
   svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
   Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
   Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
   = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
   PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   = »Deli in vladaj!« =
   ker samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   _ 1. _ = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
   _ 2. _ = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
   _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

    POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
    POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
    – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
    – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
    ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
    “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
    “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
    “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
    in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
    ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
    naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
    in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
    nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
    Sledimo?
    Tudi NOGOMETAŠE, ki delajo za POLITEJO, razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo in na kakšen način.
    MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
    ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
    medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
    ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
    ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
    in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     BLATENJE pojma DRŽAVA je POMEMBEN del kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE propagande = cilj je vcepiti ljudem SOVRAŠTVO do LASTNE države.

     Zaradi POTURJENIH LAŽI veliko UBOGIH LJUDI verjame/veruje, da je na svetu neka entiteta, ki se kao imenuje država in ki kao ROPA, krade, laže, ubija … skratka »tepihuje« in »sfukuje« ljude nje, prosto po Masleshi.

     Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
     je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA =
     okupatorjeve ZLOČINSKE LUTKE DELAJO, lažejo, kradejo, ropajo, uničujejo …
     »on dela nje«.
     MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA je združenje zločinskih kreatur = mekanocurnih pussićev in kastratov (transićev), pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
     .
     DRŽAVA OBSTAJA le kot formalni okvir, je dogovor neke skupine o skupnih poslih
     oz. je VSE tisto, kar je znotraj njenih meja,
     DRŽAVA (oz. sestavni del DRŽAVE = POLITEJE) ste med drugim tudi vsi, ki ste državljani neke države,
     kar pomeni, da ko onanirate o »kao grdi DRŽAVI«, govorite o sebi, PLJUVATE v lastno skledo, SE STRELJATE V KOLENO nje,
     si podtikate zločinska dela ZLOČINCEV s podtaknjeno vam FEJK »kolektivno krivdo«.

     Če pa že morate uporabiti pojem država, MORATE povedati, katera DRŽAVA!
     Torej, pusići in transići KATERE DRŽAVE vas »tepihuju« in »sfukavajo«:

     =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
     =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
     =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

     MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
     VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
     MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV=hlapcev = psov čuvajev=watchdogov. VSI.
     Za razliko od teh kreatur, pa
     ČLOVEK dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
     resnicoljubno … DRŽAVO = POLITEJO.
     .
     Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

 • Get Smart

  DRŽAVNI ZBOR Republike Slovenije je »zakonodajno telo« = ZAKONODAJALEC. Je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem bomo državljani živeli. Zakone sprejme VEČINA poslancev v DRŽAVNEM ZBORU. Če in ko je država OKUPIRANA, kot je Slovenija, in si OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti svoje lutke, »vojake revolucije«, kot jim pravi tov. Milan KUćAN, oz. »nove obraze«, kot jim pravi propagandni stroj MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, potem vam ta ZLOČINSKA banda kroji življenje. Ravnokar o vašem življenju uradno odločajo DOKAZANO lopovske lažnive lutke, ki slišijo na ime:
  lmŠARAC, SOCIALNI DEMOKRATI, DeSUS, Levica, SABratušak.
  Ta sekta zločincev še ni delala za človeka, ne dela in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE NA ČLOVEKU, izkoriščanje človeka.
  Človek se MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE lahko osvobodi na dva načina:
  1. – MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske kreature zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na DOB, na IG in na ostale primerne kraje za njihovo bivanje,
  2. – greš na VOLITVE, oddaš svoj glas za LJUDI (in seveda obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker zaenkrat še vedno štejejo MURGL JUGOKOMI kreature, ki totalno okupirajo državo), nakar pa z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na DOB, IG itd., ter sprejmeš še ostale zakone, ki so v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.
  Naloga osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA ŽIVLJENJA, da budite in osveščate še neosveščene, saj za izvedbo osvoboditve nujno rabite osveščene ljudi, seznanjene z RESNICO o MURGL JUGOKOMUNISTIČNINIH uničevalcih Slovenije, za katere SVOBODNA Slovenija ni opcija, kot dokazujejo in celo priznavajo.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
   .
   2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   ————————————————————-
   2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
   2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
   2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
   2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
   —-
   In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
   Nič.
   Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
   = pola sebi, pola ŠARCU daje nje =
   – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
   »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
   – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
    – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
    Pa nižji davki,
    pa manj davkov,
    pa REALNA rast plač in pokojnin,
    pa nižji stroški,
    pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
    pa za 100 % nižje cene vinjet,
    pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    pa za 100 % nižje notarske tarife,
    pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

    Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
    In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

    SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     Onaniranje o SKRAJNIH (“ekstremističnih) levicah, desnicah, sredinjicah … je bulšitizem.
     extrem = skrajnost; ekstremna = skrajna = JE S KRAJA = je z začetka ali s konca, odvisno od gledišča nje = Wat the FAK?!
     Izbijte si iz glavic poturjene vam kretenizme, ker škodijo zdravju.
     .
     LEVIČIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = kaviaržido KOMINTERNIZEM =
     = SUŽNJELASTNIŠTVO = parazitiranje na človeku = izkoriščanje človeka =
     je »rak«, ki najeda vaše telo.
     »RAK« je parazit, ZAJEDAVEC, ni vaša »LEVA ROKICA«, je lahko in je tudi na LEVI ROKICI, ni pa RAK vaša LEVA ROKICA, ampak je TUJEK, parazitski tujek, je ALIEN, je INVADER, ki je vdrl v vaše telo in širi svoje zasevke do končnega UNIČENJA vašega telesa.
     .
     Kakšna je razlika med kao SKRAJNO in NESKRAJNO?
     .
     »NESKRAJNA« MURGL JUGOKOMUNISTIČNA “levica”, torej
     SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA LDS zares SMC … so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, ki
     DOKAZANO UBIJA otroke, posiljuje otroke, pse, laže, krade, ropa, mori, uničuje Slovenijo, uničuje vse, kar delo pridnih človeških rok, PARAZITIRA na tvojih žuljih …
     POKRADLA je VSA podjetja v Sloveniji (polovico jih je prenesla na FORUM 21, pol pa na nabiralnike svojih kaviaržidoKOMINTERNISTISTIČNIH gospodarjev, od Amsterdama, Beograda, Cipra … i tako dalje do tokija nje).
     .
     Kaj pa dela “kao” SKRAJNA MURGL JUGOKOMUNISTIČNA levićija?
     .
     A razumete, otroci? Lepo napišite IME,
     vsakokrat napišite ime oddelka MURGL KOMI JUGE, o katerem govorite. Če o MURGL JUGOKOMI vladi v Sloveniji (NE slovenski, ker ni slovenska, ampak V SLOVENIJI), potem pač napišete:
     ŠARAC-SD-DeSUS-SMC-SABratušak-Levica DELAJO oz. so naredili to pa to,
     ne koalicija, ne levićija, ne skrajnićija, ne preogresivćija …
     saj so ta njihova samoimenovanja oz. t. i. »tehnični pojmi stroke« primerni le za poznavalce, ne pa za ljudi, ki ne vedo, kdo jih DNEVNO ROPA.

     Pamet v glavo.

 • Pavel Lužan

  Panika na levi, ki jo izraža DSN, je razumljiva, kajti značilna lastnost slovenskih levih fašistov je, da imajo monopol nad polnimi gobci komunizma, v resnici pa furajo primitivni kapitalizem, in to z dobrimi plačami za malo dela.

 • mapu

  Na Mladini so sami toplovodarji…