Nov migrantski val je tu: minuli konec tedna je v Slovenijo “prikapljalo” novih 14 migrantov- ta mesec skupno vsaj 87!

Foto: Twitter

S policijske postaje Novo mesto so sporočili, da so minuli konec tedna med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 14 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po skupnih podatkih, je ta mesec Slovenija “bogatejša” za vsaj 87 migrantov. 

Na območju Spodnje Preloke in Vidošičev so čez vikend imeli policisti spet polne roke dela. Devet državljanov Alžirije, štirje državljani Pakistana in državljan Tunizije so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

V prihodnjih tednih lahko pričakujemo še večje število migrantov, ki nedovoljeno prestopajo državno mejo. Saj se toplo vreme povzročilo, da se je naval migrantov na slovenske meje še dodatno povečal. Tudi ministrica za notranje zadeve je potrdila, da se migracijska slika poslabšuje in da bo Slovenija na veliki preizkušnji, kar se je tudi začelo.

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Po podatkih iz prejšnjih tednov so med 6. in 9. aprilom so policisti na območju Posavja in Bele krajine izsledili in prijeli 14 migrantov, gre za državljane Libije, Pakistana, Alžirije, Sirije in Maroka. Med 14. in 16. aprilom pa so skupno prijeli kar 59 ilegalnih migrantov, od tega 33 na Primorskem in 27 v Beli krajini. Med njimi največ državljanov iz Alžirije, Maroka, Sirije in Pakistana.

A.G.