fbpx

Nov udarec za stranko SMC: Po razkritju skritega švicarskega bančnega računa je njen mariborski župan Saša Arsenovič že pod drobnogledom KPK in Fursa!

Foto: Nova24TV Arhiv.

Zgolj nekaj dni po razkritjih o obstoječem bančnem računu v Zürichu in spornih švicarskih poslih se je novi mariborski župan Alekdandar Saša Arsenovič že znašel pod drobnogledom Komisije za preprečevanje korupcije in Fursa, piše novinar Bojan Požar na svojem blogu o političnem zakulisju Slovenije. Kot namreč poroča Požareport, se je med poizvedovanjem na protikorupcijski komisiji izkazalo, da Saša Arsenovič sploh ni prijavil svojega premoženja na KPK, to pa od javnih funkcionarjev zahteva zakon o integriteti in prepričevanju korupcije. Zato zoper Arsenoviča na protikorupcijski komisiji že poteka preiskava.

Naj spomnimo. Saša Arsenovič je bil v Mestni občini Maribor s pomočjo navijaških mainstream medijev, v prvi vrsti zaradi Večera, ki zdaj velja za glavno občinsko glasilo, v županski tekmi boljši od Franca Kanglerja. Bil je kandidat Cerarjeve stranke SMC, ki je danes politično dobesedno mrtva, afere v njenih vrstah pa se vrstijo skorajda iz dneva v dan. Morda zato niti ne preseneča, da je tudi Arsnovič med lansko volilno kampanjo lagal, da v tujini nima bančnega računa. Na laž so ga postavili dokumenti, s katerimi je postregel Bojan Požar.

Na mariborski občini zanikajo vse očitke o korupciji, a papirjev nočejo razgrniti. (Foto: STA)

Brata Arsenovič večji del kupnine za S.Oliver SLO prejela na bančni račun v Švici
Brata Arsenovič sta podjetje S.Oliver SLO, registrirano v Sloveniji, prodala Nemcem za osem milijonov evrov, čeprav naj bi bila njuna posamična, torej 50-odstotna poslovna deleža uradno ocenjena na 417.292,50 evra. Dokumenti so razkrili, da so Nemci večji del kupnine za mariborskega župana Sašo Arsenoviča že čez osem dni nakazali na njegov švicarski račun v Zürichu.

Saša Arsenovič je sicer navedbe zanikal, češ da je švicarski račun odprl leta 2010 in ga zaprl leta 2011, vseeno pa se na pozive medijev, da razkrije vse finančne transakcije na svojem švicarskem bančnem računu in javno pokaže potrdila o plačilu davkov (ali davčne napovedi), vsaj zaenkrat še ni odzval.

Politično mrtva stranka: SMC iz afere v afero
To je sicer samo ena od afer, v katero so vpleteni člani stranke SMC oziroma politiki, ki delujejo na njeni listi. Najprej je moral zaradi razkritja afere o maketi 2. tira, pri kateri obstaja utemeljen sum, da je stranka obvodno financirala tudi svojo predvolilno kampanjo leta 2018, oditi nekdanji državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu in poznejši okoljski minister Jure Leben, stranka pa se je pred dnevi zapletla tudi v afero z bodečo žico, ki so jo leta 2015 v odzivu na veliko migrantsko krizo postavljali na južni meji s Hrvaško.

T. F.