fbpx

Nova pozitivna novica: Zagotovljene nove dobave cepiva!

Premier Janez Janša (Foto: Nova24TV)

“Evropska agencija za zdravila je odobrila 6. dozo cepiva Pfizer-Biontech, kar naše zagotovljene dobave povečuje za 20-odstotkov ali skoraj za 400 tisoč cepljenj. Danes se borimo še za najmanj 500 tisoč doz istega cepiva, dobavljivega že v drugem kvartalu 2021,” je sporočil predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša. 

Živimo v zahtevnih in težkih časih, ko se moramo zaradi epidemije koronavirusa odpovedati marsičemu. V decembru je posijala luč na koncu tunela ob novicah, da so nekatera podjetja v svetu razvila cepivo proti covid-19 in že imajo dovoljenja za uporabo, kar pomeni, da so varna. Za malce bolj vesele obraze so poskrbeli farmacevtski velikani Pfizer, Moderna in AstraZeneca. Novinarka Financ Petra Sovdat je danes izpostavila, da bi se nekateri družinski člani in sorodniki posameznih zdravstvenih delavcev v UKC Ljubljana, cepili mimo vrste. Premier Janez Janša je novinarko naslovil na zdravstveno inšpekcijo, ki je pristojna za te zadeve.

Levi opozicijski četverec KUL in njihovi služni mediji so te dni ustvarili novo manipulacijo, da Slovenija noče prevzemati lastnih zalog cepiva.

Vendar je vse navedbe zavrnil predsednik vlade Janez Janša. O tem je Janša namreč govoril že na novinarski konferenci, kar pa so mnogi v želji konstruiranja nove afere preslišali. “Ne drži, kot že večkrat pojasnjeno. Slovenija sodeluje v skupni dodatni nabavi Evropske komisije. Naročili smo dodatnih 1.000.000 odmerkov cepiva BioNTech- Pfizer za Slovenijo,” se je odzval Janša. Slovenija je po najnovejših podatkih že na drugem mestu po cepljenju prebivalstva med državami EU.

 

Danes je sporočil še, da je Evropska agencija za zdravila odobrila 6. dozo cepiva Pfizer-Biontech, kar naše zagotovljene dobave povečuje za 20-odstotkov ali skoraj za 400 tisoč cepljenj. Danes se borimo še za najmanj 500 tisoč doz istega cepiva, dobavljivega že v drugem kvartalu 2021.

Luka Perš