fbpx

To je nova programska politika Stranke modernega centra: “Pejt u k***c”

Foto: Twitter

Če ste včeraj spremljali interpelacijo, ste lahko nekaj ur poslušali poslance Stranke modernega centra, kako so opozicijo, predvsem pa SDS, poučevali o osnovnih civilizacijskih normah komunikacije. Da so popolni hipokriti, ki z leporečenjem skušajo skriti svojo nesposobnost, pa je dokazal tvit na Twitter profilu SMC.

Na uradnem Twitter profilu stranke SMC se je pojavil sledeči zapis: “Ni važno ali je začetek seje 9.00 ali konec 01.00 ‘ta stranka je zmagala na nepošten način. jaz sem žrtev’ pejt u k***c.” Očitno se pisec tvita ne strinja z oceno SDS, da so bile volitve nelegitimne in, da je bil predsednik SDS Janez Janša po krivici zaprt, čemur je pritrdilo Ustavno sodišče RS. A način, kako je izrazil svoje razmišljanje je popolnoma neprimerno, sploh pa je neprimerno pošiljanje nekoga v k***c prek uradnega Twitter profila vladajoče stranke.

Kaj SMC s takim odnosom sporoča državljanom?
Dragi državljani, če imate drugačno mnenje kot SMC, greste lahko v k***c. Če živite slabše kot pred dvema letoma, greste lahko v k***c. Če vam je bližnji umrl v čakalni vrsti, greste tudi lahko v k***c. To nam državljanom sporoča vladajoča stranka, ki se kiti z moralo, etiko in civilizacijskimi standardi komunikacije.

Predvsem sklicevanje na visoke standarde komunikacije pri SMC, pa je čista farsa. Če samo pogledamo slog Janija Möderndorferja, Dragana Matiča in še nekaterih poslancev vladajoče stranke, ki vse počez udrihajo po opoziciji brez vseh argumentov, nam je lahko kaj hitro jasno, da gre za stranko hipokritov in oportunistov. Kar pa se tiče kletvic, pa je standard postavila poslanka SMC Maruša Škopac, ki je v mikrofon na glas dejala “P***a mat***a no!”

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Stranka modernega centra pa se je na tvit že odzvala. Zapisali so, da je “Tvit nesprejemljiv, zato smo ga odstranili. Naš način sporočanja je odprt, vendar spoštljiv in kulturen in takšen bo tudi vnaprej.” Kdo je tu nor? Njihov način je odprt in kulturen in bo tak še naprej, razen če jim očitate nesposobnost in nedelo. Potem pa greste lahko v k***c.

Aleksander Rant