fbpx

[VIDEO] Nova zaveznika: Poglejte, kako ljubljanski šerif Janković krije hrbet “visokomoralnemu in etičnemu” Cerarju, novinarko pa vabi, naj ostane, “da ne bosta motila drugih”

Foto: arhiv Nova24tv

V vzdušju prihajajočih državnozborskih volitev se očitno ustvarjajo nova zavezništva. Vse glasnejše namreč postajajo govorice, da si Zoran Janković želi nazaj tja, kjer mu je enkrat že spodletelo – v Državni zbor. Ob tem pa je očitno svojega novega zaveznika našel v zdajšnjem predsedniku vlade Miru Cerarju, do katerega pa se vede nadvse zaščitniško. Ko smo namreč Jankovića povprašali, kako komentira vsebino pogovora s farmacevtko, ki je zaobjet v kazenski ovadbi NPU zoper Jankovića, se je le smejal, ko smo za komentar povprašali Cerarja, pa je Janković besen kot tiger planil na govorniški oder in nam povedal, kar naj bi nam šlo …

Župan Ljubljane Zoran Janković in predsednik vlade Miro Cerar sta očitno nova zaveznika na politični sceni. Seveda Cerarjevo govoričenje o visokih etičnih in moralnih standardih nima ravno veliko skupnega z županom Zoranom Jankovićem. Samo spomnimo na afero, ko je v javnost prišla vsebina njegovih pogovorov s farmacevtko, ki jo je izsiljeval za spolne odnose v zameno za službo za nedoločen čas. Ob tem pa se ekipa okrog Jankovića na vse pretege trudi, da novinarji ljubljanskega župana ne bi spraševali o tej aferi, zaradi katere mu ne grozi le denarna kazen, temveč celo zaporna. No, resnici na ljubo, so očitno ostali novinarji v “službi Jankovića”, saj se ne trudijo z brskanjem za resnico in Jankovića ne sprašujejo o tem sramotnem dogodku oziroma zaporedju dogodkov. Hitro smo zaznali kloako, ki prihaja iz te koalicije …

Našo novinarko vabil, naj ostane, “da ne bosta motila drugih”
Župana Jankovića smo na novinarski konferenci, ki jo je imel skupaj s Cerarjem na temo odvajanja in čiščenja odpadnih voda na območju vodonosnika ljubljanskega polja, povprašali, kako komentira vsebino pogovora s farmacevtko, ki je v kazenski ovadbi NPU, a se nam je le na široko v svojem stilu smejal. Potem pa smo za komentar povprašali še Mira Cerarja, takrat pa smo očitno v Jankoviću vzbudili živalsko plat. Cerarja smo namreč vprašali, ali je to, da imata z Jankovićem skupaj novinarsko konferenco, nova etika in morala te vlade in torej novi etični in moralni standardi. Na to naše vprašanje pa je Janković kot tiger planil pred mikrofon in dejal: “Tudi jaz bi vam postavil kakšno vprašanje. Jaz sem že povedal, pa bom še enkrat povedal. V tej državi je samo ena inštitucija, ki lahko odredi, kaj je prav in kaj ni prav. In jaz v to verjamem, ne glede na to, kaj bo na koncu. To je sodišče. Jaz vem, kaj je bilo in česa ni bilo, in ta vaša natolcevanja skupaj s tožilko, ki je to naredila … bomo pač uveljavili pravico tam, kjer je treba. In draga moja gospodična iz televizije, ne bom se v to spuščal, to je vaš problem. Lahko ostanete do konca, bova vse komentirala, da ne motiva drugih. Ampak po tem, ko bom dobil sodbo, izrečeno, kakršnakoli bo, bom vse z veseljem komentiral, kot vedno.” Ker nismo vedeli, kaj točno želi, saj sta zadnji in predzadnji stavek izključujoča, smo ostali, da bi nam še kaj povedal, ampak on se je z ostalo četico, v kateri sta bila med drugim tudi ministrica Alenka Smerkolj in direktor ter lastnik podjetja Riko Janez Škrabec, zaprl v eno od sob na sedežu Centralne čistilne naprave Ljubljana.

Prihod ministrice Alenke Smerkolj v Centralno čistilno napravo Ljubljana. (Foto: Arhiv Nova24TV)

Medtem ko je Janković zbral pogum, verjetno pa mu je deloval le velik ego, in se soočil z našimi vprašanji, pa je Miro Cerar le nemo obsedel na stolu, češ da nima komentarja. Čas bi že bil, da dobimo predsednika vlade, ki si bo upal soočiti se s posledicami svojih odločitev in mu besedi “etika in morala” ne bosta le politični puhlici.

Foto: arhiv Nova24TV

M. S., K. F.