fbpx

Kateri je najbolj vpliven portal v Sloveniji? Nova24TV na 4. mestu po branosti!

Na današnji dan pred dvema letoma je začela izhajati spletna stran nova24tv.si. V tem času smo preživeli marsikaj, od napovedi, da bomo propadli, do norčevanja, da smo “garbage right” (desničarske smeti). Vztrajali smo in pisali o dogodkih, o katerih so drugi molčali. Ves ta čas smo dajali ljudem možnost drugačnega pogleda na politično dogajanje v Sloveniji. In ne glede na to, ali se bralci strinjajo z nami ali ne, je naša spletna stran prinesla možnost izbire.

Kako smo postali najbolj vplivna spletna stran v Sloveniji?
Če pogledamo https://www.alexa.com/topsites/countries/SI ugotovimo, da se spletna stran nova24tv.si nahaja na 11. mestu med vsemi spletnimi stranmi v Sloveniji, če pogledamo zgolj novičarske strani, pa je razvrstitev naslednja:

Pri tem velja poudariti, da je Alexa.com najbolj pogosto uporabljen vir za razvrstitev spletnih strani v svetu. Podatki, ki jih objavljajo izdajatelji, so bistveni samo za namene trženja in samohvale. Podatki merjenja Mediane so strokovno zavržni, ker naše spletne strani, kljub 4. mestu po branosti, sploh niso vključili v raziskavo. Podatki, ki jih izdaja MOSS, pa so prirejeni, ker je enačba, po kateri merijo, neznanka in jo pozna (in prireja) le peščica “posvečenih”.

Iz MOSS-a so nam po objavi prispevka sicer poslali tole pojasnilo: “Podatki raziskave MOSS nikakor niso prirejeni, temeljijo pa na hibridnem sistemu merjenja, ki združuje tehnično merjenje, bazično raziskavo in anketo. Več o metodologiji, lahko preberete na naši spletni strani. Prav tako sistem merjenja ni poznan le peščici oseb, saj je v raziskavo MOSS vključena večina večjih spletnih založnikov v Sloveniji, ti pa s projektom tudi upravljajo.”

Od kje mi ideja, da smo najvplivnejši, čeprav smo “šele” četrti?
Preprosto. Zato, ker smo med prvimi desetimi mediji edini, ki pišemo, razmišljamo in delamo drugače. Vsi ostali so na režimski liniji. Zaradi portala (in televizije Nova24TV, ki bo dve leti praznovala marca prihodnje leto) www.nova24tv.si, imajo bralci končno možnost izvedeti vse. To je naša moč in vpliv. Mi smo edini, ki dejansko spreminjamo medijski prostor.

Najbolj pomembno pa je, da še zmeraj rastemo in vsak dan povečujemo svoj vpliv. Postavljamo vprašanja in terjamo odgovore. Zato nam mnogokrat očitajo, da smo predrzni. Nismo predrzni, le svoje delo opravljamo. Ostali smo zvesti našemu sloganu. Še zmeraj smo v službi resnice, le da smo po dveh letih boljši in bolj izkušeni. Resnica pogosto ni prijetna, zato mnogim ni všeč, kar pišemo. To nas ne moti, vztrajali bomo zaradi tistih, ki nas podpirate, in zato, ker imamo poslanstvo. Naše poslanstvo je razkrivati prikrito in povedati stvari drugače, kot želijo vladajoče elite, da jih vidite.

Postali smo korektor enoumja
Hvala vsem, ki ste podprli projekt nove medijske hiše in hvala vsem našim bralcem. Posebna zahvala in pohvala pa gre naši ekipi, ki že dve leti z zanosom in ponosom, vztrajno in odločno ter zavzeto in predano pripravlja vsebine za naš portal nova24tv.si. Pot do uravnoteženega medijskega prostora bo še dolga. Vendar smo v teh dveh letih uspeli narediti ogromen premik v medijskem prostoru. Postali smo korektor enoumja in zato nas vse pogosteje napadajo. Dobrodošli. Ob letu osorej bomo še boljši in vplivnejši.

Direktor Boris Tomašič