fbpx

Novice ob 12:30h: Na veliki petek se kristjani spominjamo Kristusove smrti na križu, za javnost spregovorila vodja strokovne skupine za COVID-19, na voljo so novi podatki o okuženih s koronavirusom, nasveti za mlade mamice z dojenčki

(foto: Pixabay)

Bitka proti novemu koronavirusu se nadaljuje. Ljudje že komaj čakajo, da bodo lahko množično obiskovali kavarne in turistične destinacije, a to se še lep čas ne bo zgodilo, saj je to odličen recept za novi veliki izbruh okužb. Vladajoči so na tiskovni konferenci ob 11h predstavili nove informacije v zvezi s koronavirusom. Za javnost je spregovorila prof. dr. Bojana Beović (vodja strokovne skupine za COVID-19).

V novicah ob 12:30h je za javnost spregovorila prof. dr. Bojana Beović, vodja strokovne skupine za COVID-19.

Na voljo so novi podatki o številu okuženih s COVID-19, številu hospitaliziranih, številu tistih, ki so bolnišnice zapustili in številu umrlih.

Veliko mamic te dni nima dostopa do nasvetov, kako ravnati z novorojenčkom. Ključno pri novorojenčkih je tudi dojenje, ki ga v zdravstveni stroki močno priporočajo.

Na veliki petek se kristjani v okviru praznovanja velike noči spominjajo Jezusove smrti na križu. To je za vernike dan strogega posta in edini dan, ko v katoliški cerkvi ni maše, ampak potekajo le bogoslužja velikega petka. Ta bodo tudi danes potekala brez fizične navzočnosti vernikov. Obred papeža Frančiška, si lahko ob 18h ogledate na našem programu.

Velikonočni prazniki bodo letos potekali drugače kot smo jih vajeni, ampak zagotovo ne bodo minili brez tradicionalne šunke, velikonočnega kruha, hrena, jajc in potic.

V letošnjem letu mesnopredelovalni obrati opažajo, da je zaradi epidemije koronavirusa prodaja šunke padla za okoli 10-20%. Obiskali smo tovarno mesnih izdelkov Košaki TMI d.o.o. v Mariboru.

Domen Mezeg