Novinar, pardon, pisun Aleš Kocjan in njegovi “pohabljeni” možgani

Foto: STA

DOPOLNILO: Pri ponovnem pregledu članka v Večeru ugotavljam, da naj bi bil avtor R.K. Ne vem ali je avtor zamenjan, dopuščam pa, da sem avtorstvo res spregledal. V tem primeru se novinarju Alešu Kocjanu seveda opravičujem. Hkrati pa poudarjam, da vsebine članka ne spreminjam in se torej nanaša na novinarja R.K.

Kadarkoli preberem kakšen politično ali sicer pristranski članek, najprej pomislim na avtorja članka, ki se mi običajno zasmili, zato, ker so mu na FDV ali kje drugje “pohabili” možgane. Tudi v primeru prispevka Aleša Kocjana v današnjem Večeru je situacija prav takšna. Politično pristranskemu novinarju, pardon, pisunu, ki sam zase misli, da je dober novinar in si z lažmi služi vsakdanji kruh, se je očitno zgodilo prav to. Ne vem kje, a “pohabljeni” možgani, malo možnosti je za kaj drugega, so očitno dejstvo. Pa pojdimo po vrsti. 

Preteklo nedeljo, ko je potekal referendum v Kataloniji in smo bili priča hudemu policijskemu nasilju, sem objavil naslednji tvit:

No, “pohabljeni” možgani novinarja, pardon, pisuna za košček kruha Aleša Kocjana, pa so spisali članek, ki si ga lahko preberete pod gornjo povezavo. Novinar, pardon, pisun Kocjan, v njem moja stališča leta 2012 ob demonstracijah v Mariboru neposredno primerja in enači s stališči oblasti v Madridu.

Ob tem pa nasilni del mariborskih demonstrantov “zanemari” in ga pripiše “skrajnemu robu politične desnice”. Ja, pa ja. Kot da so Kanglerjevi podporniki in volivci protestirali proti Kanglerju in da tam ni bilo nikogar z leve strani tipa Partljič ali Fištravec in drugih levih podrepnikov. Umotvor “pohabljenih” možganov novinarja, pardon, pisuna pač.

No, po mnenju novinarja, pardon, pisuna, so “Mariborčani zahtevali poštene politike in so protestirali zoper korupcijo”. Ja, pa ja. Kot da novinar, pardon, pisun Kocjan, ne bi poznal podatka, da je bilo do sedaj že kar 13 kazenskih ovadb zoper Kanglerja na sodiščih zavrnjenih. Novinarju, pardon, pisunu za košček kruha Kocjanu pač ne pade na pamet kaj takšnega, da bi se zamislil nad tem podatkom, še manj pa nad dejstvom, da je Večer, za katerega piše, pardon, pisuni, takrat igral prav umazano in podlo vlogo.

No, novinar, pardon, pisun Kocjan ve tudi to, da je bila policija leta 2012 pod “političnim pritiskom, da demonstracije ustavi”. Umotvor “pohabljenih” novinarskih, pardon, pisunskih možganov pač. Le kako bi lahko policija demonstracije ustavila? Še nobena policija jih ni in pritisk na policijo s strani kogarkoli je obsojen na neuspeh. Takšne situacije se rešujejo na povsem drugačen način. Novinarja, pardon, pisuna Kocjana vabim na kakšna moja predavanja študentom, kamor se lahko diskretno inflitrira, saj ne preverjam, kdo me posluša, tam bo o teh temah izvedel veliko več. Tudi stopnja “pohabljenosti” njegovih možganov se utegne znižati.

Pa pojdimo še k mojim stališčem in besedam leta 2012. Res je, da sem dejal, da so bili ljudje “zavedeni, da so bili protesti ilegalni in da bodo kršitelji kaznovani”. Da so bili ljudje zavedeni, je dejstvo še danes, zlasti prepoznano po zavrženih kazenskih ovadbah zoper Kanglerja, da so bili nasilni protestniki kaznovani, tudi drži. Kar pa se tiče moje besede “ilegalni”, pa priznam – čista napaka pred kamero, “neprijavljeni” bi bila točna beseda takrat in danes.

Novinar, pardon, pisun Kocjan pa v svojem pisunskem izdelku prikaže tudi slike iz prvih demonstracij v Mariboru, kjer policisti odstranjujejo na tleh sedeče protestnike, ki so dejansko povsem mirni. To situacijo pa moram pojasniti zlasti s strokovnega vidika. Prve demonstracije v Mariboru so izjema, posebnost in še kaj. Tudi za policiste. Ti so desetletja le vadili, kako ukrepati v takšnih situacijah in tudi protestniki niso poznali pooblastil policije, še manj pa policijske taktike. Tistega dne je nasilni del protestnikov dobre pol ure obmetaval poslopje Mestne občine Maribor. Policijski vodja je ukrepal povsem strokovno, tako je ravnala tudi policija. Vse policije sveta v takšnih situacijah zahtevajo, da se takoj odstranijo vsi ljudje s tega mesta. Pazite, vsi ljudje. To je tudi logično. Tistega dne se je v Mariboru nekaj deset posameznikov mirno usedlo na tla, misleč, da so mirni in da policija ne bo ukrepala. Toda vse policije sveta v takšnih situacijah odstranijo vse ljudi. Velika strokovna napaka bi bila, če bi za seboj pustili na videz mirno sedeče posameznike, ki bi jih lahko napadli v hrbet. Logično je torej, da je tako ravnala tudi naša policija v tistem trenutku. In prav to fotografijo objavlja novinar, pardon, pisun Kocjan.

Tudi o mirnih demonstrantih in uporabi plina piše novinar, pardon, pisun za košček kruha Kocjan. Policija je plin uporabila le in samo proti nasilnim demonstrantom. Smer uhajanja plina pač ni pod nadzorom policije. Ta se prosto razširja in vsakdo, ki je bil v bližini, ga je bil pač deležen. Mnogi, ki so ostali doma ali pa so bili na varni razdalji, pač ne.

In v čem je razlika med posredovanjem naše in španske policije? Splošno gledano je šlo pri nas za mirne demonstracije in naša policija ni reagirala proti več deset tisočem protestnikov, ki so navodila policije, da se umaknejo od nasilnežev, ki jih je bilo malo, spoštovali. Še več. Naša policija je zapirala ulice, ustavljala promet in podobno, da so se protestniki lahko varno gibali. Naša policija je represivno, z uporabo sile, ukrepala le proti nasilnim demonstrantom.

V Kataloniji je bilo povsem drugače. Tam imajo svojo lokalno policijo, ustanovljeno pred kakšnima dvema letoma, ki je praktično nismo videli. Videli pa smo tako imenovani zvezno – madridsko policijo, ki pa je vdirala na volišča, zasegala volilne skrinjice in glasovalne lističe in pretepala mirne ljudi, ki so želeli le glasovati na referendumu. Tega ni počela ob našem referendumu leta 1990 niti jugovojska. No, “pohabljeni” možgani novinarja Kocjana, pardon, pisuna za košček kruha Kocjana te razlike pač ne vidijo. Tudi pretepanja lokalnih gasilcev, stark in starcev ne. Kako hudo “pohabljeni” možgani novinarja, pardon, pisuna Kocjana.

dr. Vinko Gorenak

 • ogledalo

  Gor- enak spod… Miličniška mentaliteta je ostala globoko zakoreninjena. Uporaba policije, ja , če si vladajoči in ti to ustreza?! Res potrebujemo lustracijo, da se znebimo komunističnih kadrov. Tudi tistih, ki so menjali dlako. Predvsem tistih!

  • Olga

   Ste član Antifa?

   • ogledalo

    Zakaj? Ker ne maram policijskega nasilja nad lastnim narodom?

    • sprehajalec

     Zagovarjaš pa delitev lastnega naroda (če je ta, katerega imava v mislih) na prvorazredne in drugorazredne državljane.

     • ogledalo

      Kje si se pa ti izgubil?!

    • tohuvabohu

     Kaj je je to “lastni narod”, bedak? Ali imajo policaji lasten narod? Ali so huligani lasten narod?

     • ogledalo

      Fotka pove vse o tebi. Butl!

     • tohuvabohu

      Žal ti nadpametnjakovič očitno niti približno nisi razumel povedanega.

    • pajot

     Ti imaš rajši kocke v policajske glave,kenede,majmun?

     • ogledalo

      Majmun te je naredu medtem, ko mu je ta bolš po kolenih steklo!

  • Aron

   Gorenak je bil zagrizen, vedo bivsi milicniki marsikaj povedati o njegovih partijskih metodah.

   • sprehajalec

    Brez vstopa v partijo ni bilo včasih šans, da postaneš miličnik. partija je tako diferencirala kadre. nekomuniste na nizko zahtevna delovna mesta, Komuniste na represivna in vodstvena mesta.

    • ogledalo

     To je laž! Večina miličnikov NI bila v partiji. Vsaj v 80- ih letih ne.

     • sprehajalec

      Tudi to je laž.

      Seveda, če danes malo povprašaš ni bil nihče v Partiji….

      Kot da je to kaj slabega? Je bilo morda slabo, da si bil v Partiji ogledalo, da vsi danes to tako skrivajo?

     • ogledalo

      Sem delal na policiji in ne mi prodajat jajca za ledvičke!

     • sprehajalec

      papir vse prenese….

     • pupa

      Ali si prepričan, da ste tako dobro pokurili arhive, da se ne bi še našlo kje dokaze, ki bi negirali tvojo trditev?

  • sprehajalec

   Predvsem tistih!

   Imam te na sumu, da bi ti lustracijo izpeljal samo na dveh osebah?

   • ogledalo

    Zelo malo jih je še ostalo aktivnih v politiki. Mar ne?

    • sprehajalec

     Premalo denarja v aktivni politiki, zato je temu tako. Sploh je pa Partija začela nekoč iz ilegale.

     Več denarja je, če na starih zaslugah oskrbuješ Javno. Kot nek podjetnik. Dobra marža pa to, samo ta pravi telefon pokličeš…. Kocjančič., Jasnič, Zemljarič, sami uspešni podjetniki. Ljerka Sukić Bizilj bi jih še z mekanim napisala, če bi bila oddaja o njih. Vendar je ne bo, zagotovo.

     • ogledalo

      In potem se večina komunajzarjev zbere in ostane v sekti. Čudno?!

     • sprehajalec

      SD?

 • if

  Prav ima Gorenak!.
  Vstaje so bile podle, zrežirane, usmerjene proti demokratično izvoljeni in umeščeni vladi JJ. Režiserji vstaj so kriminalci, tisti, ki so jih vzdrževali in izvajali demokratično impotentni ljudje!

  • komar marko

   Vstaje so bile programirane s strani politikov. Eden teh sedaj koriati usluge sudij! Slučajev v SLo ni!

  • Aron

   Poba, pojme mesas. Clanek se nanasa na mariborske vstaje, ne na vseslovenske proti korumpirani vladi.

   • sprehajalec

    Kaj ni na mariborskih blestela starleta iz trajekta, Violeta z udarno tezo; Poslance na minimalca! Ko se levičar potem sam zavihti v sedlo, to seveda pozabi.

   • dež

    Na temle videu, http://www.politikis.si/?p=182890, Aljoša Dragaš, takratni novinar Večera, ki se je udeležil MB vstaje in dobil kocko v glavo, lepo razloži zakaj se je šlo.

    • if

     Hvala za dano povezavo.

   • if

    Mariborske vstaje so bile uverturni napad na demokracijo.
    Korumpirana vlada?
    Zdaj imate možnost brati koruptivne dejavnosti segajoče v najvišje vrhove državnih funkcij vključno s predsedniško, ko teče diskurz na emo NLB mednarodna pralnica denarja.
    Kje so danes vseslovenske vstaje!?

    • samotoje

     Čakajo na pravo tarčo. Menda ne bodo kock v prazno metali, kali?

 • Jožef

  Mariborske vstaje je vodil srbski specialist za vzganjajne terorja, v Španiji pa je volilce vzpodbujala atifa, tako kot komunisti v Nemčiji pred drugo svetovno vijno, dokler jih niso nacisti prehiteli. Nevednost je največja kazen za naivneže. Tudi Slovenci nismo izjema.

  • ogledalo

   Bedak.

 • komar marko

  že MILOŠEVIČ je izrekel slavni stavek: NIKO NE SME DA VAS TUČE OSIM NAS I MILICIJE. Jap sedajje ta režim tudi v SLO, ki sicer tepe SLO državo na malo drugačen način, samo nas tepejo. In spet sa mekanim, sudije so mu pa pokorne!

 • komar marko

  Pa naši rdečkoti so brez sramu. Oni so pripravljeni narediti VSE, da pridejo do ljubega kruheka. DELATI ne znajo, misliti ne morejo zaradi VAKUUMA na podstrehi! Torej kako lahko potem pridejo do ljubega kruheka?

 • Aron

  Hahaha, pa kaksen debil je Gorenak. Najprej se spravi na novinarja kot kaksen pacient iz Polja, nakar ugotovi, da je clanek napisal nekdo drug. Tovaris Vinko, cimprej v penzijo, prosim, ker si delas sramoto.

  • Aresnica

   Aron – prehitro sklepaš- _- najprej je bil podpisan Aleš Kocjan – potem pa so spremenili v kratico R.K: – gospod Aron_samo toliko v vednost.
   ______________
   Lep pozdrav

   • ljubinica

    Sramu ne poznajo ….

  • xtc

   Debilni so tvoji komentarji.Kaj sio osebno mislim o komentarju Gorenaka je druga zgodba.

  • sprehajalec

   Ti, kot otrok FDVja zagotovo Gorenaka ne moreš razumeti.

   kar levičarju ni všeč, pripiše desnici. vedno je tako. če se sto levičarjev zbere, da bodo demonstrirali, eden od njih pa razbije avto, pa se novinarji spravijo nanj, bo ostalih 99 reklo;

   Čujte, da je bil itak skrajni desničar. Razkrinkal se je sam.

 • ljubinica

  Slovenski novinarji MSM so nekaj najbolj bednega, brezsramnega, podlega ….
  Slabsi, moralno bolj sprevrzeni so kot prostitutke. Prostitutke skodijo le sebi in svoji casti, presstituti skodijo celemu narodu, ker ga zavajajo ….
  Napadajo opozicijo, pred rdecimi oblastniki kleceplazijo ….
  BRUH.
  —-
  P. S. Tu pa tam je kaka izjema ….

 • antimur

  Očitno bomo morali z gnilo drhaljo kot je R.K., opraviti sami, po Brglezovem naravnem pravu, ker so pravosodni organi, ki bi morali opraviti to delo, iz iste smrdljive kučanistične greznice.

 • Anton

  Dober si Vincenc da se ti da s takimi idioti bockat.

 • primsek

  Gorenak Piškotek bi moral za prekomerno reakcijo policije na Mariborski vstaji odgovarjati pred sodiščem. Helikopter je razpihoval solzivec iz prvih vrst med matere z otroki, ki so gledale proteste, večina vstajnikov je bila po ogledu posenetkov kamer spoznana za nedolžno, je pa zato obsojen policist, ki je po klerodrjaskovem miličniškem ukazu naprtil agresijo nekomu, ki je ni izvajal.
  Naslednji korak sodišča mora biti preiskava takratnega vodstva policije in prekoračenju pooblastil. In ukazom, ki jih je dobila katja Šoba, SDS, na dijaških protestih, na katerih so edino metali kocke. Da bi naprtili Kurniku in njegovim, pa so ti dokazali, da jih takrat ni bilo več tam
  enkrat miličnik, vedno miličnik Vinko

  • Franjo Trojner

   V Mariboru so vstajniki zbrani iz cele Slovenije razgrajali, uničevali in požigali, zažgati so hoteli tudi občinsko stavbo, gorel pa je urad javne uprave, kdor je to videl ve, da je policija v Mariboru takrat morala zaščititi javni red in mir in to je storila, na dokaj blag način, če vemo, da so ekstremni levičarji vanje metali vse živo in tudi smrtonosne granitne kocke. Ko boste levičarji za svoj mini državni udar ponovno izbirali kakšno mesto za svoj poligon, se mestu Mariboru na daleč ognite, ker vas zdraharjev gotovo ne bomo lepo sprejeli!

   • rabbit

    Policija v Mariboru je bila zelo mila, če bi to delali v Franciji bi bili modri kot češplje pa še pod ključ bi šli zaradi napada na policijo. Kar ste napisali glede novinarjev v Sloveniji je čista resnica pa še bolj hudo je. Jaz poznam osebo ki je delala v dveh osrednjih slovenskih časopisih in mi je povedala, da so to povečini osebki, ki še vejic ne znajo postavljati so pa zelo naduti in arogantni.

  • MižekFiga

   Primsek, kešpizdek, daj razloži kako jemogoče, da so dohtarji prešteli kar 91 policajev z razbitimi glavami. O Jankovićevih najetih srbijanskih protestnikih pomešanih med slovensko mladino PA NIČ?
   FUJ NIČVREDNEŽ, PA ZA KEŠ SE TI GRE !!!.

 • Franjo Trojner

  Večina medijev in novinarjev v Sloveniji in
  svetu je prodalo vso etiko in moralo in prav vse profesionalne standarde za zajeten kup cekinov! Žal večina naših medijev in pisunov, kot jim pravijo premnogi in ne samo g. Gorenak piše neresnice, polresnice ali pa svoja itimna prepričanja razglašajo za obsolutno resnico. Mediji so glavni podpihovalci trenj v družbi in glavni krivci izkrivljanja resnic in s tem preoblikovanja javnega mnenja/farbanje množic. Mediji vodeni od stricov in tet iz ozadja menjavajo in postavljajo vlade in predsednike drževe in pri tem tu in tam uničijo kakšno nedolžno kariero osebe, ki verjame v demokratične standarde in jim s svojo kandidaturo naivno stopi na pot. Sam sem prebral ta članek, ki je vlekel vzporednice med posredovanjem policije v Madridu in ob vstajah v Mariboru. Sam članek je bil dejansko spisan na način, da je bil žaljiv do bivšega notranjega ministra Gorenaka. Vsaka vsaj malce resna in objektivna oseba ve, da so bile okoliščine in sama brutalnost posredovanja policije v Madridu 100 % drugačne, kot v Mariboru ob vstajah. V Madridu je policija napadla miroljubne državljane, ki so hoteli na voliščih oddati svoj glas, v Mariboru ob vstajah pa je policija zaščitila javni red in mir in na dokaj mil način preprečevala divjanja protestnikov, ki so razgrajali, uničevali in požigali po Mariboru. Ko sem sam spremljal to divjanje vstajnikov, ki so se v Mariboru zbrali prav iz vsepovsod in so ti v veliki večini sami napadali policiste in vanje metali vse živo in da tudi granitne kocke, policisti so se pa v veliki večini samo branili, mi je takoj postalo jasno, da so vstajniki dobro organizirani in vodeni s točno doličenim ciljem, kako čim bolj in na najbolj uničujoč, boleč način sprovocirati policijo. Kdor je videl kako so vstajniki z molotovkami poizkusili zažgati občinsko stavbo, a zažgali del stavbe v kateri je urad javna uprave mu je jasno, da je policija morala posredovati! Ker je danes v Mariboru večini meščanov jasno, da je bil Maribor ob vstajah načrtno izbran za bojni poligon, kjer je leva politična opcija iz cele Slovenije izvedla mini državni udar, da se je kasneje lahko povzpela na oblast in ker je novinar Dragaš javno razsvetlil vlogo nekaterih novinarjev časnika Večer pri vztajah, je zelo neokusno, da je ta članek, ki blati dobro ime nekdanjega ministra Gorenaka našel pot na strani omenjenega časnika. Tak članek, ki v ničemer ne doseže profesionalnih kriterijev za objavo, ki so si jih v novinarskem cehu predpisali sami, bi ne smel biti objavljen prav nikjer v nobenem vsaj malce resnem in visoko profesionalnem in neodvisnem mediju. Da je bil objavljen ravno v Večeru pove meni prav vse o uredniški politiki omenjenega cajtnga

  • Franjo Trojner

   POPRAVEK .Zapisalo se mi je v Madridu, moral bi zapisati ŠPANSKE POLICIJE V KATALONIJI.

   • Janez Novak

    Če bi se prodajali vsaj za “zajeten kup cekinov”. Prodajajo se za drobiž.

 • samotoje

  A kdo še bere Večer? Moja teta z njim čisti šipe, a pravi, da bo zamenjala, ker je tudi papir zanič.

  • Korenjak

   Samo še dementni upokojenci, ki so pozabili odjaviti naročnino. Saj se pa po novem Večer ukvarja še z gostinstvom, da finančno preživi. No, morda pa bo Rok Kajzer in ostali pisuni s pohabljenimi možgani (se pridružujem g. Gorenaku) dober natakar, če že novinar ni…. :-)

 • Janez

  NA SOOČENJU KANDIDATOV NA “PLANET” TV !
  Je največ
  GLASOV – TELEFONSKIH DOBIL
  1. POPOVIČ,
  2. ROMANA TOMC
  DRUGI?
  Veliko manj. Gospa A. Likovič je nekaj glasov dobila. NI BILA ZADNJA. L.r. J. KOMENDA

 • tarantela

  No, ko se tretjič zasledila:”…novinar, pardon pisun…”, sem nehala brati.

  • Janez Novak

   Zakaj pa?

   • Franjo Trojner

    Ker jeTarantela pač znana po tem, da resnico nikakor ne zmore prebavit.

  • von Rhein

   Nič nisi zamudila,itak ne bi razumela.

  • Kosobrin

   Najbolje, ker je ponovljeno še petdesetkrat!

 • ljubinica

  R. K. je Rok Kajzer.
  Od Kajzerja cesa drugega ni pricakovati ….

 • goldhorn

  Vinko, dobro si ga zmasiral!

 • Janez Novak

  Kako manjšina – elita – vlada večini? Tako, da jo spre med sabo. Pisuni (= pizduni) pa imajo skoraj glavno vlogo v podžiganju sporov, strasti, sovraštva.

 • Franjo Trojner

  Večina medijev in novinarjev v Sloveniji in
  svetu je prodalo vso etiko in moralo in prav vse profesionalne standarde za zajeten kup cekinov! Žal večina naših medijev in pisunov, kot jim pravijo premnogi in ne samo g. Gorenak piše neresnice, polresnice ali pa svoja itimna ideološka prepričanja razglašajo, vsiljujejo za obsolutno resnico. Mediji so glavni podpihovalci trenj v družbi in glavni krivci izkrivljanja resnic in s tem preoblikovanja javnega mnenja/farbanje množic. Mediji vodeni od stricov in tet iz ozadja menjavajo in postavljajo vlade in predsednike drževe in pri tem tu in tam uničijo kakšno nedolžno kariero osebe, ki verjame v demokratične standarde in jim s svojo kandidaturo naivno stopi na pot. Sam sem prebral ta članek, ki je vlekel vzporednice med posredovanjem španske policije v Kataloniji in ob vstajah v Mariboru. Sam članek je bil dejansko spisan na način, da je bil žaljiv do bivšega notranjega ministra Gorenaka. Vsaka vsaj malce resna in objektivna oseba ve, da so bile okoliščine in sama brutalnost posredovanja španske policije v Kataloniji 100 % drugačne, kot v Mariboru ob vstajah. V Kataloniji je španska policija napadla miroljubne državljane, ki so hoteli na voliščih oddati svoj glas, v Mariboru ob vstajah pa je policija zaščitila javni red in mir in na dokaj mil način preprečevala divjanja protestnikov, ki so razgrajali, uničevali in požigali po Mariboru. Ko sem sam spremljal to divjanje vstajnikov, ki so se v Mariboru zbrali prav iz vsepovsod in so ti v veliki večini sami napadali policiste in vanje metali vse živo in da tudi granitne kocke, policisti so se pa v veliki večini samo branili, mi je takoj postalo jasno, da so vstajniki dobro organizirani in vodeni s točno doličenim ciljem, kako čim bolj in na najbolj uničujoč, boleč način sprovocirati policijo. Kdor je videl kako so vstajniki z molotovkami poizkusili zažgati občinsko stavbo, a zažgali del stavbe v kateri je urad javna uprave mu je jasno, da je policija morala posredovati! Ker je danes v Mariboru večini meščanov jasno, da je bil Maribor ob vstajah načrtno izbran za bojni poligon, kjer je leva politična opcija iz cele Slovenije izvedla mini državni udar, da se je kasneje lahko povzpela na oblast in ker je novinar Dragaš javno razsvetlil vlogo nekaterih novinarjev častnika Večer pri vztajah, je zelo neokusno, da je ta članek, ki blati dobro ime nekdanjega ministra Gorenaka našel pot ravno na strani omenjenega časnika. Tak članek, ki v ničemer ne doseže profesionalnih kriterijev za objavo, ki so si jih v novinarskem cehu predpisali sami, bi ne smel biti objavljen prav nikjer v nobenem vsaj malce resnem in visoko profesionalnem in neodvisnem mediju. Da je bil objavljen ravno v Večeru pove meni prav vse o uredniški politiki omenjenega cajtnga. Ni mi pa jasno zakaj glede vse javno izrečene in zapisane obtožbe Dragaša na račun vloge častnika Večer in novinarjev omenjenega častnika pred in med vstajo v Mariboru ne Sova in ne policija ne ugotavlja odgovornosti le teh, ali vse dvome javno zavrže. A to morda ni za ušesa javnosti?

  • Hun

   si se pa razpisunil, takozvani rvoje franjo tuđmančić

  • Korenjak

   Kako pa bi policija v Mariboru preiskovala samo sebe? Danijel LORBEK, direktor policijske uprave je bil prav lepo opažen na teh “vstajah”, kako mirno pije kuhanček. Kaj je počel tam? Podprl nezadovoljno množico, se javno izpostavil s svojo politično profiliranostjo, ali – kar je še najbolj verjetno – opazoval rezultate svojega dela? “Vstajniki” (beri: poulična neartikulirana drhal) so bili prekleto dobro odrganizirani in tudi vodeni. Tega znanja klošarji, kot je Sanjin Jašar zanesljivo nimajo, ti “vstajniki” so bili le lutke, ki jih je vodil nekdo drug, vse skupaj pa podpihoval in dirigiral ravno mariborski “cajtng” Večer.

 • MEFISTO

  Rad bi s.pomnil tovariše na teror, ki so ga zganjali nad ljudmi ob prvih in nekaj naslednjih volitvah na začetku gnile Jugoslavije.

 • črnaovca

  Bati se je pohabljenih možganov iz Tacna. Vinko je bil hud čuvaj režima in že ve kaj govori.

 • Zima prihaja

  Od česa so ti možgani pohabljeni?Od hormonskih motilcev ,virusov,težkih kovin…?Meni je to čudno .

 • Hun

  nesme niko da vas bije osim naše i vaše milicije

 • Gru

  Primeren clanek da se Vinkota lahko tozi ;) pol pa spet jokanje in jamranje, kako so zlobni novinarji , sj jih Vinko samo zanicuje in nic drugega ;)

  • goldhorn

   A novinarji pa lahko prosto po Prešernu blatijo Vinkota?

   • Gru

    Vinko je javna oseba , lahko se ga blati dokler je v politiki ;)

    • Korenjak

     Leftardi in njihovi umotvori: če je v politiki, je leftardom dovoljeno čisto vse? Novinar – prav tako javna oseba – pa lahko nekaznovano pisuni kar želi. Jap… leftardi.

     • Gru

      Preberi si zakone, preden pises bedarije ;)

    • pupa

     Ker je Janez in Branko v politiki je dovoljeno zaničevat tudi njune otroke in cele družine. No nekaj smo le napredovali pred sedemdesetimi leti bi te družine končale v breznih ali rovih.

   • Hun

    pel si ga dam ubogega vinkota

 • MižekFiga

  Formula o prisilno najetih lažnivcih se kar naprej ponavlja.
  Nekdanji in sedanji minister Korl je naročil Patrije z razpisom. Udbo politika Anderlič in Cvikl sta ga resno za logično naročilo ovadila. IN Udba mu je oprostila ovadbo, če bo odtakrat ravnal proti Jeklenem Janezu (torej Nekoruptirani Sloveniji). In za svoj mir, napredovanje je ves Desus popeljal proti Janši.
  Nekdo je obdržal službo za izmišljeno avstralsko kliniko.
  Kešpička Carlova in še dve podobni, so obdržale službo za laži in natolcevanje o Jeklenem Janezu.
  Ddr. Kučan je dobil povišanje pokojunine za organizacijo volitev proti demokratični Sloveniji.
  Banksterji so bili nagrajeni z opranim denarjem in to po največji bančni goljufiji za svoje kreditne prijatelje.
  IN potem se oglaša hinavec ddr. Kučan zaradi španskih policajev. Aja, Slovenije zanj že ni več!
  To sranje od države bomo morali razčistiti na naslednjih volitvah. Ddr. Kučana in njegov prikriti CK pa sodi samo še na sojenje v Haag!

  Da ne pozabim, NE VOLITE PAHORJA, KER JE VEDEL ZA PRANJE DENARJA IN NIČ STORIL!

 • južnificirana_si

  zgleda, da tale novinar nabira reference za zaposlitev na RTV-ju

  • Kosobrin

   Samo tega mi ne bomo videli in doživeli!

 • Osti jarej

  ..danes protestirajo gasilci…njihov slogan je:kjer gori ,smo mi…kjer se krade ,tam ste vi

  bravo dekleta in fantje

 • Hun

  jugovska policija ti je dala kruh…proklet spederiran kniflc

 • Osti jarej

  no,no vinko…za kakor zmerjanje tvoje osebe,ti tožiš….le zakaj,ko pa je sodstvo čist za en kurc?!?

 • Kosobrin

  Nič ne pomaga … v Mariboru je bilo marsikaj narobe. Verjetno nisem dovolj pameten, zato mi nikoli ne bo šlo v glavo, zakaj mora policija odstraniti mirne demonstrante!? Mirne demonstrante, ki nikomur nič nočejo in ne bodo uporabili sile! Zakaj so bili tepeni, nekateri zaprti?! Tudi tisti miroljubni, ki jih je policije sprovocirala, da so se uprli tako, da se niso pustili pretepati! Kdo se pa ne bi? Ne, te čorbe mi ne boste prodali! Ravno tako moram povedati, da je tudi meni, in še marsikomu drugemu, slabo ob marsikaterih prispevkih pisunov, ne novinarjev, na Nova 24!

  • Peter

   Ja, meni tudi.

   Zato pa z navdušenjem prebiram prispevke novinarjev 571 v osrednjih medijih, ki mi pomagajo, da lahko mislim s svojo glavo, no.

  • Korenjak

   Morda pa bi moral prebrati prispevek g. Gorenaka: to je praksa policije povsod po svetu. In logična je. Če bi odstranil samo nasilne demonstrante, tvegaš, da ti “mirni” demonstranti skočijo v hrbet. Odstraniš vse, zato da preprečiš nasilje in uničevanje. Vsak, ki je bil “tepen” ima možnost kazenskega pregona zoper policiste, ki so uporabili prekomerno silo. Pa tega nihče od metalcev granitnih kock ni izkoristil. Morda še tole: komu in kaj pa naj se pritoži moj znanec, mlad policist, ki je dobil granitno kocko v glavo in bo imel zato posledice celo življenje? Takšno nasilje pa te ne moti, kajne…?
   P.S.: Večina teh “vstajnikov” v prvih vrstah so bili mariborski brezposleni zmedenci, ki sicer delajo nič, ga pa “puhajo” in pijejo cele dneve. Bravo, levičarska elita (beri: cvetober nezaposljivih delomrznežev).

   • Kosobrin

    Smo slišali tudi drugačne zgodbe. Vsega po malem je bilo v “totem našem lepem Maribori”. Lep dan vam želim! In hvala za “komplimente”. Ste mimo vsekali, tako kot kakšen asteroid!

    • Korenjak

     Ja, Kosobrin: slišali ste in se takoj zmigali na ukaz. Z lastno glavo pa ni nihče razmišljal. V prvih bojnih vrstah tega juriša na občino so bili trajno brezposleni in nezaposljivi osebki, kot je Sanjin Jašar in njemu podobi večno napuhani in pijani osebki. In ne, vi niste Maribor. Ste samo majhna skupina glasno krulečih neartikuliranih razgraječev, ki jim je dal krila v veter ravno mariborski Večer – režimsko trobilo s tradicijo že od 1945, ne pa novinarstvo. Rezultat vaših vstaj je bil padec vlade in nato takoj: 22% ddv, novi napremičninski davki… da o drugem državnem ropanju niti ne govorim. Kje ste zdaj, “vstajniki”, ko pa je še slabše, kot je bilo? Poglej Maribor od leta 2012: 7000 ljudi se vozi vsak dan na delo v Avstrijo, 7500 jih je zapustilo Maribor (pretežno mladi). Maribor postaja izropano mesto duhov, vi pa še kar trobite naprej, da ste nam z “vstajami” prinesli lepšo prihodnost? Leftardi je še premil izraz za take umske pohabljence, ki živijo v permanentni delavski revoluciji. Drugače kot z nasiljem pa očitno ne znate, niti tukaj v komentarjih ne.

     • Kosobrin

      Še enkrat preberite komentarje, pa boste morda začutili, kdo je nasilen. Čisto mirno pišem, tako kot so mirno protestirali nekateri v Mariboru. In jih dobili po grbi! Seveda – preberite tudi vaše!

     • Korenjak

      Kosobrinček, daj no… ostre besede niso nasilje. So samo odraz ostrine duha. Laži, sprenevedanja, izkrivljanja dejstev in posiljevanje drugih s tem – to pa je verbalno nasilje.
      Sicer pa čisto nič nisi repliciral na dejstva: Maribor je po vstajah finančno in moralno potonil. Kolikor ga levaki niso izčrpalli z namernimi stečaji, so ga levaki sedaj dotokli s Fištravcem na čelu. Kaj ti številka 7500 mladih, ki so na upravni enoti odjavili stalno prebivališče in se preselili v tujino res nič ne pove? Je takšno žalostno dejstvo, ki bo imelo na dolgi rok grozljive posledice za Maribor, zate nasilje? Zate in za Večerove pisune je pač vsaka neprijetna beseda nasilje in po možnosti sovražni govor.
      Zame pa pač ne. Ostrina besed in navajanje dejstev ni nasilje. To, kar ste vzganjali vi, samooklicani vstajniki (poškodovanje ljudi in premoženja), pa je več kot samo nasilje: je rdeči, permanentno revolucionarni vandalizem. Niste vajeni poštenih volitev, oblast ste dobili z nasiljem – s tradicijo od 1945.
      In le kakšna mentalna pohaba moraš biti, da braniš ljudi, ki so v trajnega invalida spremenili mladega policista, ki je le opravljal svoje delo? Dvomim, da si znaš odgovoriti, tvoja ostrina duha je že zdavnaj otopela v ideološki greznici, ki jo vzdržuje ravno Večer.

  • Franjo Trojner

   Daj nea seri, občino, oziroma točneje pisarno državne uprave so tvoji mirni vstajniki z motolovkami zažgali. In gorelo je tudi pred vrati občine, razbita so bila stekla na oknih in od steklenic, kamenja poškodovana, pa tudi jajci zapackana je bila fasada občine, totalno so bile uničene avtobusne postaje, uničeni trgi v bližini občine, goreli so koši za smeti, huligani zbrani iz cele države in tujine so terorizirali mirne občane in z vsem kaj jim je prišlo pod roke tudi z praznimi steklenicami, palicami, kamenjem in celo smrtonosnimi granitnimi kockami so napadali mirne policiste. Idi si poglej video zdrahar in boš znova videl tisto kar že veš, da je pred občino v MB mirne policiste prvo surovo napadla z topovskimi udari, steklenicami, kamenjem, lesenimi koli in granitnimi kickami skupina zamaskiranih moških vztajnikov in šele nato in to prvo z pozivom naj se takoj preneha kršiti javni red in mir je pričela z milejšimi ukrepi polucija in ker kršitelji niso s krštvami prenehali, je policija zahtevala, da se demonstracije končajo in se javni prostor izprazni in ko tudi ta odredba s strani kršiteljev ni bilo upoštevana je policija pristopila k ukrepom in samo zoper tiste kršitelje, ki so napadali poluciste ali se aktivno upirali njihovim ukrepom. Tudi o teh zadevah Sova vse ve in sedanji organi pregona, kot celotni državni vrh tudi in molči enako, kot pri nezakonitem pranju denarja v državni banki NLB. Vaše gnusne rabote so priplavale na površje in počasi boste odgovarjali zanje!

  • MižekFiga

   Se spomnim, da so nekateri mirni krfatkohlačni demonstranti plezali po fasadi občine in odstranjevali državno in občinsko zastavo. Reševali so jih policaji!

  • MižekFiga

   Ti bolj paše ime Kosodrek.

 • Kosobrin

  Če drugače misliš in napišeš, kot misli gospod Vinko, še nimaš pohabljenih možganov!

  • Korenjak

   Ne gre za drugačno mišljenje, ne delaj preslikav iz tvojega notranjega sveta na druge. Gre za natolcevanja, izkrivljanje dejstev in laganje Večerovih “novinarjev”… pisunov, ki se za drobiž prodajajo oblastnikom. Takšnim pa imamo vso pravico povedati javno in na glas, da so mentalni pohabljenci. Oh, ko bi se ti osebki kdaj razpisali o NLB in oprani milijardi. Ne… jim je bolj (in očitno tudi tebi) pomembno, da operejo možgane takšnim, kot si ti s pisunstvom, ki se ga niti stalinov agitprop ne bi sramoval.

  • Franjo Trojner

   Ti idi raje doktoru, to kar ti sam misliš še nea pomeni da drži!

  • MižekFiga

   Če se pa zamrzneš, si pa do odmrznitve večen? Al pa odmrznjen smrdljiv bolj kot razpadne beljakovine.

 • lili pili

  Bravo Vinko, strinjam se, da na FDV ljudem operejo mozgane. To se vidi tudi pri Jansi , ki je tam studiral, zadnji ocitni primerek pa je mali buhtelj zan mahnic, ki se kar pridno studira in se ze vidi kako oprane mozgane ima.

  Vinko, upam da je partajfirer ne bo poklical na zagovor….srecno

  • MižekFiga

   Gre za vprašanje stroke? Vojaška (JJ) se je dokazala in porabila 10 dni, za JLA pasuljaše.
   Partijska je pa kompromitirana že v EU parlamentu in resolucijah. Takih imaš v slovenski (balkansko partijski) politiki za več kot en Dob. Mogoče jih je privabiti s filanimi paprikami in mekanom?

 • wowoo

  Vinko, Vinko … a letošnja šmarnica že deluje na polno? Hik .. pa take pa to …;)

 • luckyss

  No, Vinko bolj počasi, da se ti ne bo zaletelo—Kot komunist dobro veš kako te zadeve potekajo.
  Kar se tiče Maribora… Tam je meni osebno policist v “civilu” zunaj na gostilniškem vrtu vzel polprazno “flašo” laškega..in jo vrgel proti uniformiranim policistom…
  Ne meni bučk prodajat ….Komunist je vedno komunist…še najbolj zajebani ste tisti, ki se obračate po vetru…
  Golazen polpismena z dr. naslovi…

  • MižekFiga

   IN kaj mu očitaš? kot bivšem komunistu. Napiši! Sam je odstopil!
   Ddr. Kučan se je zamrznil, sam in očitkov nimaš!
   Je pa ddr. Kučan izvedel finto in je pred TV gledalstvom vrnil izključenem članu dr. Pučniku “izkaznico”, tako za štos, da ga osramoti pred javnostjo. Boš ti vsem članom SDS vrnil izkaznice, jim poravnal vso minulo zapadlo članarino. Če že opletaš, paše napletaj pravilno!

   • luckyss

    Kaj mu očitam…kot komunistu?!
    Da je hinavec, ki išče politične “niše” pri najbolj butastih ovcah …kot tudi vrhovni pastir…
    Vsak normalen človek ima vsaj ob polnoletnosti nek političen nazor…
    Tule pa neki psihopati nenadoma “spregledajo” kot Esmeralda in zastopajo povsem druga stališča…
    Pa kako prokleto butast moraš biti, da temu nasedeš ?!!
    Dajte se preimenovat v Butale Tv…
    Kar pa se dr. Pučnika tiče je itak sramota kako ste ga zjebali…ja, to je pravi izraz…
    To je bil človek razuma , izobražen, inteligenten in brez komunistične preteklosti…

    • MižekFiga

     Nehal je podpirati komunajzarsko kriminalno prakso in je zato izstopil. Ti si pa še notr, ane?

     • luckyss

      Nikoli nisem bil “notri” in nikoli ne bom…
      Vsaj dokler ta “levica” ne bo opravljala svojega osnovnega poslanstva..torej skrb za delavce, upokojence in ostale socialno šibke sloje..

     • MižekFiga

      Levica ima samo eno poslanstvo: “Ubijaj in vladaj”!

     • luckyss

      No, koliko vas pa je “levica ” pobila recimo zadnjih trideset let )!?
      Banda jamrajoča….
      No, saj vas nihče več ne jemlje resno…
      So pa te strani zabavne…lahko pa tudi vidiš kako so ljudje z IQjem pod 70 celo dokaj pismeni…Vsekakor tema za sociologe in psihiatre, zato kar vztrajajte s to štalsko tv…
      Ampak resno…mene resno zanima ali ste nekateri posamezniki zgolj totalno butasti ali pa “žleht”…
      Morda oboje ;))?!

     • luckyss

      Sicer pa bodimo realni…za takšne je pokojni Ivek povedal…”bojte se tistih, ki se po vetri obračuvljejo, tisti so najhujši”…
      No potem pa ga je pijani lovec s 400m s flobertom izza ovinka zadel naravnost v srce…
      Kučan je takrat vse skupaj “požegnal” …Bavčar pa je bil že pet minut preden so Krambergerja umorili v helikopterju na poti na kraj zločina…Banda levo desna…in ovce butaste…

    • MižekFiga

     Nič novega!
     Vsak policaj je morabiti v Partiji in vsak komandir je moral biti v Udbi. Saj si vedel, pa se zaradi zajebavanja in provociranja še malo izživljaš, ampak nisi izbral prave!

     • ogledalo

      To je laž. Ni ti bilo treba v partijo. Vsaj pametnim ne.

 • ogledalo

  Pohabljene možgane ima vsak, ki spremeni svoj svetovni nazor zaradi politike in denarja. Sramota nedoraslih konvertitov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!