fbpx

“Novinarski bulmastifi” bi Janšo raztrgali, ko pa Cerar zlorablja položaj, ga zverinsko ščitijo

Foto: uradna spletna stran predsednika vlade

V teh dneh mineva že sedem let, odkar so mainstream mediji objavili prispevek o tem, kako so trije bulmastifi do smrti pogrizli zdravnika Saša Baričeviča. Edini, ki si je upal iti dlje, je bil Bojan Požar, ki je javnosti sporočil celo novico in ne le polovico le te. Namreč, Baričevič je bil na kraju najden nag, imel pa je tudi umetni penis, kar je nakazovalo na to, da naj bi spolno občeval z bulmastifi.

Poslanec Vinko Gorenak na svoji spletni strani razkriva, da če spletni portal Požareport tega ne bi objavil, za to verjetno še danes ne bi vedeli. Dodaja, da slednjega dominantni mediji in njihovi mediji seveda niso sporočili, ampak so to spretno zamolčali. “Točneje povedano, ‘novinarski bulmastifi’ so ‘zverinsko’ ščitili pomembno novico, da ta ne bi prišla v javnost. Kako nizkotno!” je zapisal Gorenak.

V “novinarskih bulmastifih” se prebudi “zverinski nagon”, ko gre za Janeza Janšo
Gorenak pa se v svojem zapisu spominja tudi dogajanja v začetku maja 2012. “Verjetno ste že pozabili, kaj se je dogajalo 4. 5. 2012. Takratni predsednik vlade Janez Janša je z družino dopustoval v Grčiji. Tja so potovali z navadnim letom. Ker pa je med dopustom zbolel otrok, sta se z ženo Urško odločila, da gresta nemudoma domov. Najela sta zasebno letalo, ki ju je pripeljalo nazaj v Slovenijo in ga seveda tudi plačala,” pravi Gorenak in dodaja, da so “novinarski bulmastifi” iz tega naredili pravo senzacijo. “Od tega, da so ugibali o bolezni otroka, do tega, da so ‘zverinsko’ iskali resnico o tem, kdo in zakaj je plačal ta polet, koliko je stal, s kom je povezano privatno podjetje, ki je bilo lastnik letala, in še kaj. Ko pa jim je Janez Janša dokazal, da je polet letala plačal sam, so z ‘zverinsko’ zavzetostjo dokazovali, da je vendarle plačal premalo in da bi mu privatni lastnik aviona moral zaračunati vsaj nekaj tisoč evrov več. Kako nizkotno!”

Zgodba z letalom se je ponovila konec letošnjega januarja, le da sta v igri proračunski denar in vladni falcon. Bojan Požar je na svojem spletnem portalu 28. januarja 2017 poročal o tem, kako je predsednik vlade dr. Miro Cerar z vladnim falconom, skupaj s šolsko ministrico dr. Majo Makovec Brenčič in skupino svojih predstavnikov za stike z javnostmi ter neznanim otrokom (šlo naj bi za sina Cerarjeve svetovalke Tanje Subotić Levanič, kar pa je Subotić Levaničeva kasneje zanikala) in morda še kom, poletel na rokometno tekmo v Pariz in nazaj.

Foto: uradna spletna stran predsednika vlade

Foto: Z uradne spletne strani predsednika vlade.

Je Cerar zlorabil svoj položaj?
Po Gorenakovi oceni gre za tipičen zasebni izlet v Pariz, zato se mu poraja več odprtih vprašanj: (1) Kdo so bili potniki na omenjenem letu?
(2) S kakšnim prevoznim sredstvom so potniki potovali od letališča pristanka do stadiona, kjer je bila rokometna tekma, in seveda, s kakšnim prevoznim sredstvom so se vrnili na letališče?
(3) Koliko so znašali vsi stroški poleta vladnega letala, vključujoč plače posadke in kdo jih je ali jih bo plačal?
(4) Koliko so znašali stroški prevoza potnikov letala iz letališča do stadiona in nazaj na letališče, ter kdo jih je ali jih bo plačal?
(5) Kateri predpis določa, kdaj in pod kakšnimi pogoji se lahko uporablja omenjeno vladno letalo in kdo ter pod kakšnimi pogoji se lahko z njim prevaža?
(6) Ali so vsi potniki na omenjenem letu izpolnjevali pogoje iz točke 5?

To, da je bil v Parizu na rokometni tekmi skupaj s slovensko delegacijo dejansko tudi otrok, pričata tudi fotografiji, ki sta objavljeni na spletni strani vlade oziroma na uradni spletni strani predsednika vlade Mira Cerarja. Poraja pa se vprašanje, ali je ta “neznani otrok” tja odletel z vladnim falconom.

Foto: uradna spletna stran predsednika vlade Mira Cerarja

Foto: Z uradne spletne strani predsednika vlade Mira Cerarja.

Fotografija iz rokometne tekme v Franciji. Foto: uradna spletna stran predsednika vlade

Fotografija z rokometne tekme v Franciji. Foto: Z uradne spletne strani predsednika vlade.

Bojan Požar na svoji spletni strani poroča, da na zgornji fotografiji za otrokom stoji Klemen Babnik, ki je Cerarjev svetovalec za mednarodna vprašanja in hkrati ljubljanski mestni svetnik stranke SMC. Vendar pa je Tanja Subotić Levanič šele po enem tednu po objavi sporočila, da na vladnem falconu njenega sina ni bilo.

Foto: uradna spletna stran predsednika vlade

Foto: Z uradne spletne strani predsednika vlade.

Gorenak se sprašuje, kje so zdaj ti “novinarski bulmastifi”. “Nobene novice nikjer, že več kot teden dni? Bodo tudi v tem primeru ‘zverinsko’ ščitili zlorabo predsednika vlade Mira Cerarja?” in dodaja: “Kako nizkotno!”

Marjanca Scheicher