Novo mešanje megle mednarodne levičarsko-medijske naveze: Slovenski mediji v pripravah na Patrio 2.0!

(vir: twitter)

Mednarodna levičarsko-medijska naveza je zopet aktivna. Z evropskimi parlamentarnimi volitvami, manj kot dva meseca stran, je nastopil čas za afere, s katerimi bi lahko režimski mediji škodovali SDS. Ker dejanskih afer primanjkuje, so so stvari začeli izmišljati. Tako več slovenskih medijev že poroča o povezavi Generacije identitete (GI) in stranke SDS, čeprav sta obe entiteti kakršnokoli povezavo zanikali že pred meseci. Podobno so poskušali s Patrio in izvažanjem afere na Finsko pred volitvami 2008, kot tudi pred državnozborskimi volitvami lansko leto, ko so levičarji najeli novinarja New York Timesa, da je vohljal okoli prostorov Nova24TV in tednika Demokracija.

Konec marca se je avstrijska veja Generacije identiteta znašla pod drobnogledom, ker so oblasti ugotovile, da je bila ta ena izmed štirih organizacij, katerim je 28-letni ekofašistični terorist iz Avstralije Brenton Tarrant nakazal donacijo.

Tarrant je v svojem terorističnem napadu na mošejo ubil 50 muslimanov. Oblasti v Avstriji pa so potem, ko so izvedele za donacijo identitarnemu gibanju, sprožile tudi hišne preiskave, v katerih so premetali domovanje avstrijskega vodje Martina Sellnerja. Našli niso ničesar, saj Generacija identitete ni imel nikakršnih povezav s terorizmom, ki ga zavračajo že od vsega začetka gibanja, niti nikakršnih povezav s Tarrantom.

Tarrantova donacija namenjena ustvarjanju kaosa
Ob tem se pozablja, da je Tarrant nakazal denar, ne da bi prikril svoje ime, čeprav bi lahko doniral preko bitcoina in s tem ohranil anonimnost. Na to je opozoril sam Tarrant v svojem manifestu, v katerem hitro postane jasno, da je bilo edino Tarrantovo vodilo uničevalni nihilizem, s katerim je želel zgolj zasejati čim več kaosa, da bi lahko potem opazoval, kako svet gori.

Martin Sellner in Brittany Pettibone (Vir: Twitter)

Tako so v sredo v avstrijskem Die Presse objavili članek, kako vodja SDS Janez Janša simpatizira z GI. Članek je poln zavajajočih trditev. Namreč, SDS in GI sta samostojni entiteti, ki nista odvisni ena od druge. V nekaterih segmentih se strinjata. Vsekakor gre za vnovičen poskus mešanja megle, saj se bližajo evropske parlamentarne volitve, levičarski mediji pa se še kako spomnijo, kako dobro se je obnesla afera Patria, pri kateri je bilo ravno tako veliko medijsko ustvarjenega hrupa, na koncu pa nič.

“Scenarij je znan,” je za Nova24TV komentiral Miro Petek, vodja službe za odnose z javnostmi SDS. “Podobno so poskušali tudi lansko leto, ko so levičarji najeli novinarja New York Timesa, da je vohljal okoli prostorov Nova24TV in tednika Demokracija.”

GI skušajo že lep čas obesiti ekstremizem, čeprav to niso
Kot smo pisali že januarja, po besedah Generacije identitete stališče, ki zagovarja ohranjanje etno-kulturne identitete, predstavlja zdrav temelj vsake kohezivne človeške družbe. “Smo skupina mladih domoljubov, ki si preko metapolitičnega udejstvovanja prizadeva k vzpostavitvi t. i. ‘predpolitičnega prostora’ in s tem ustvarja socialno blaginjo ter oblikuje kulturno in moralno smer za ljudi v svojem okolju.” Po njihovem je namreč popolnoma jasno in razumljivo, da se razne oblike ekstremizma, ki jim jih tako radi pripisujejo, niti slučajno ne vklapljajo v tovrsten način delovanja in razmišljanja. Vse to so zapisali in razložili v uradni publikaciji Manifest za domovino, na spletni strani ter v drugih uradnih besedilih gibanja. Ob tem pa izražajo obžalovanje, da so bila ta očitana dejstva še enkrat več namerno spregledana.

In razlog za najnovejši napad režimskih medijev na SDS? Janša naj bi retvital prvoaprilsko šalo, ki so jo pri GI objavili na Twitterju, in sicer, da bodo na EU volitvah podprli levico in da Evropi želijo pridobitev kulturnega bogastva, ki ga predstavljajo migranti iz tretjega sveta, in mavrično Evropo.

Torej, če ponovimo: Med SDS in GI ni nikakršne povezave, slovenska GI in avstrijska GI nista ista stvar in vsakršne obtožbe proti avstrijski veji GI, da je povezana s teroristi, ostajajo do nadaljnjega prazna natolcevanja škodoželjnežev, ki jim narobe hodijo domoljubi, ki ostajajo apolitični. Lahko je lepiti oznake “radikalen” in “ekstremen”, ne da bi bilo treba stati za svojimi besedami.

Se nam pred volitvami obeta Patria 2.0?
To je namreč nivo novinarskega poročanja dandanes. Ni važno, če je res, važno je samo, da so ljudje to prebrali. Da gre za izjemen prikaz podcenjevanja svojih lastnih bralcev, kot tudi sogovornikov, pa so pokazali tudi v STA, kjer so na SDS med drugimi naslovili tudi vprašanje: “Kako gledate na navedbe, da naj bi bilo avstrijsko identitarno gibanje povezano s teroristom, ki je v Christchurchu na Novi Zelandiji ubil 50 ljudi?”

https://twitter.com/Gen_ID_SLO/status/1113411120402960389

Pomembno je izpostaviti, da je bes šolanih novinarjev nad propagando, ki jo zganjajo v STA proti SDS, res ogromen. Namreč, vprašanje že vsiljuje določene predpostavke. Ni nikakršnih dokazov, da bi bila avstrijska GI povezana s teroristom. Kajti po taki logiki je marsikatera dobrodelna organizacija, ki je prejela donacijo v zadnjih 20 letih, povezana z morilci, tatovi in vso preostalo kriminalno združbo. Slovenski javnosti so taki primeri dobro znani. “Na neznanem kraju, ob neznanem času in na neugotovljen način …”

R. O.