fbpx

Neuradno: Novo vodstvo Iskratela odpustilo propadlega politika Karla Erjavca

Karl Erjavec (Foto: STA)

Spletni portal Škandal24 poroča, da naj bi novoimenovani predsednik Iskratela Robi Kuzmič včeraj razrešil Karla Erjavca, nekdanjega predsednika stranke Desus in nesojenega mandatarja opozicijskih strank, zbranih pod imenom Koalicija ustavnega loka. Erjavca, ki naj bi v zadnjem času deloval tudi v stranki Socialnih demokratov, je sicer politiko drugič v letu dni zapustil lani decembra, ko si je polomil zobe pri poskusu rušenja vlade Janeza Janše, ko je stranko resda odpeljal iz koalicije, a njegovi poslanci niso želeli dati podpisov za njegovo kandidaturo za predsednika vlade.

Spomnimo. Karla Erjavca je v Iskratelu za svetovalca zaposlil Željko Puljić, ki pa je pred dobrim tednom, 15. oktobra letos, kot so sporočili iz Iskratela, sporazumno zapustil podjetje. Do sprememb je prišlo v Iskratelu sicer že lani, ko je podjetje kupila avstrijska družba S&T. Že dan po odhodu Puljića je raziskovalni novinar Bojan Požar napovedal, da lahko Erjavec samo še trepeta.

Odhod Karla Erjavca iz Iskratela je le še en v nizu kariernih in osebnih porazov nekdanjega političnega mačka, ki je na čelu Desusa kar poldrugo desetletje uspešno krmaril v različnih vladah, izsiljeval svoje koalicijske partnerje in predvsem grozil s predčasnimi volitvami. Njegova taktika je sicer bore malo prinesla upokojencem, ki so številne ugodnosti dobili šele s podporo preostalih poslancev Desusa v aktualni vladi.

Dolgoletni predsednik DeSUS-a Karl Erjavec in njegova hčerka Eva (Foto: STA/Instagram/Nova24TV)

Erjavec je lani januarja presenetljivo izgubil strankarske volitve za predsednika proti tedanji kmetijski ministrici Aleksandri Pivec, ki je Desus po odstopu Marjana Šarca popeljala v tretjo vlado Janeza Janše. Po izbruhu afere, s katero se je globoka država Pivčeve znebila, je Erjavec napovedal veliki povratek v politiko, ponovno so ga izvolili za predsednika, a je bilo njegovo vodenje Desusa zelo kratkotrajno. Branko Simonović mu je odrekel podpis pod kandidaturo za mandatarja KUL, nato pa konstruktivna nezaupnica Janševi vladi ni bila izglasovana. Erjavec je še drugič zapustil politiko, porajala pa so se vprašanja, kdo ga je sploh poslal nazaj, saj nikoli ni deloval kot stari Karl, ki si verjetno takšnega političnega ponižanja sam ne bi dovolil.

Zadnje mesece se v javnosti veliko pojavlja tudi njegova hči Eva Erjavec, ki naj bi s pornografskimi slikami, ki so izginile iz stanovanja poslovneža Andreja Marčiča, izsiljevala zdaj nekdanjega soproga. Zanimivo, v stanovanju je kratek čas živel tudi Erjavec, ki je proti Marčiču zaradi obrekovanja v oddaji Tarča sicer napovedal tožbo.

T. F.