fbpx

Politični prostor postal bogatejši: Čas je za Glas za otroke in družine

Foto: Arhiv Nova24TV

Slovenski politični prostor, ki potrebuje korenite spremembe, bo danes dobil novo politično stranko. Po odmevnih in več kot uspešnih projektih sta se Aleš Primc in Metka Zevnik, vodji Gibanja za otroke in družine, odločila še za dejavno vključitev v politiko, kjer bosta predstavljala glas vseh otrok in družin, ki jim vlada krši ustavne pravice. Prek gibanja, ki ga vodita, pa tudi sicer nenehno opozarjata na pomen ohranjanja slovenskih tradicionalnih vrednot. Aleš Primc in Metka Zevnik vabita vse, da se “pridružite na ustanovnem kongresu stranke Glas za otroke in družine – stranke, ki Sloveniji prinaša nov zagon in optimizem”.

Na kongresu se je zbralo okoli 200 delegatov, ki bodo na predvidoma triurnem zasedanju izvolili prvo vodstvo stranke in sprejeli programsko deklaracijo. Predsedniško mesto bo po pričakovanjih pripadlo Alešu Primcu, podpredsedniško pa Metki Zevnik“Danes je naš dan, danes se moramo ukvarjati sami s seboj, se spoznati in narediti načrt za naprej. O drugih vprašanjih bomo odločali, ko bo za to čas,” je povedal Aleš Primc in ob tem poudaril: “Štirikrat več za Slovenijo – več spoštovanja mam in očetov, več otrok, višje plače in višje pokojnine.” Primc je pojasnil, da bodo na kongresu sprejeli programske smernice, volilni program pa bodo oblikovali pozneje.

Spoštovani,

z veseljem vas vabiva, da se nam pridružite na ustanovnem kongresu stranke Glas za otroke in družine – stranke, ki Sloveniji prinaša nov zagon in optimizem.

Ustanovni kongres bo na materinski dan, v soboto, 25. marca 2017, v Jurjevi dvorani v Stari Loki, Stara Loka 64, 4220 Škofja Loka.

Program:
9.00 – 9.45: sv. maša v župnijski cerkvi sv. Jurija v Stari Loki
10.15 – 10.30: uvodna slovesnost in podelitev priznanja “Bela vrtnica” najvišje priznanje za človekove pravice v Sloveniji, gospe Angelci Likovič, srčni borki za človekove pravice
10.30 – 13.30: ustanovni kongres stranke GLAS ZA OTROKE IN DRUŽINE
od 13.30 dalje: družabno srečanje s pogostitvijo

Metka Zevnik in Aleš Primc, predstavnika iniciativnega odbora

Foto: Nova24TV

Primčeva stranka stavi na bogat program
V programski deklaraciji, ki je v 38 točkah objavljena tudi na spletu, je mogoče prebrati, da se bo nova stranka zavzemala tudi za to, da bi vsi delavci za svoje delo dobili pošteno plačilo, ki bi omogočilo dostojno življenje. Prav tako se bo stranka v gospodarstvu, poklicnem in visokem šolstvu zavzemala za zagotovitev razmer, ki bodo mladim omogočile zaposlitev, kar bo pripomoglo k temu, da se bo odseljevanje mladih v tujino zmanjšalo.

V deklaraciji še poudarjajo, da je treba ustvariti pogoje za uspešno gospodarstvo, saj to predstavlja najboljšo socialno varnost. Poleg zavzemanja za pravično pravosodje še poudarjajo, da se bodo v stranki zavzemali tudi za to, da bosta kmetijstvo in podeželje deležna večje državne pozornosti. Dodajajo, da si starejši zaslužijo varno starost, pa tudi, da bi bilo zaradi zagotavljanja varnosti nujno, če bi vnovič uvedli obvezno samoobrambno usposabljanje za fante.

N. Ž.