Politično motiviran kazenski pregon zoper tožilko Kotnikovo, ki se bori proti svetim kravam, zastaral

Foto: Nova24TV/iStock

Le kdo se ne spomni afere desetletja, od katere je minilo več kot 7 let, ko so bulmastifi v garaži na Oražnovi v Ljubljani do smrti pogrizli znanega ljubljanskega zdravnika Saša Baričeviča. Namesto, da bi odgovorni v aferi epskih razsežnosti odgovarjali, je postala grešen kozel tožilka Dragica Kotnik, ki si je prizadevala, da bi zadevi prišli do dna. Od takrat je Kotnikova v nemilosti, saj jo preganja celoten sistem. Vendar je Kotnikova v ponedeljek prek družbenega omrežja Facebook sporočila, da je postopek zoper njo ustavljen in suspenz preklican, kar v praksi pomeni, da se bo lahko ob pravnomočnosti sklepa vrnila k opravljanju svoje službe na vrhovnem državnem tožilstvu. 

Tudi v uradu generalnega državnega tožilca so po navedbah STA potrdili, da je bil kazenski postopek, v katerem se je Kotnikova znašla zaradi suma dveh zlorab uradnega položaja, ustavljen. Spomnimo. Kotnikova je bila obtožena, da naj bi novinarju Mitji Lomovšku poslala nepravnomočno obtožbo v zadevi SCT. Ko pa so v javnost in medije v zvezi z afero Baričevič začele prihajati nekatere občutljive informacije z državnega tožilstva, so takoj našli grešnega kozla: višjo državno tožilko Dragico Kotnik, ki naj bi domnevno izročila tožilske dokumente raziskovalnemu novinarju Lomovšku, ta pa jih je kasneje objavil v enem izmed slovenskih medijev. Obtožili so ju izdaje tajnih podatkov. Ta naj bi se nanašala na objavo uradnega zaznamka, v katerem tožilstvu znana priča zatrjuje, da je z Oražnove ulice v Ljubljani, kjer se je zgodil napad bulmastifov na lastnika Saša Baričeviča, videla v terenskem vozilu bežati odvetnika Mira Senico.

Državna tožilka Dragica Kotnik. (Foto: STA)

Tožilski oddelek je vodila Branka Zobec Hrastar
Dokaz, da je bila Kotnikova moteč element za marsikoga, je, da je kot takratna vodja oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili s svojim vztrajanjem dosegla, da so ob naknadni preiskavi hiše groze na Oražnovi našli sledove krvi takrat neznane tretje osebe. Teh krvnih sledov prej sploh niso želeli preiskati, kar ni čudno glede na to, da je pred tem isti oddelek vodila Branka Zobec Hrastar, ki je znana po tožilskem konstruktu iz zadeve Patria. Nova farsa v isti zadevi se je začela po tem, ko so krvave sledove na stikalu za luč v prvem nadstropju hiše povezali s cigaretnim ogorkom nekega policista, ki pa sploh ni bil kadilec. Omenjeni policist tudi nikoli ni pojasnil, na kakšen način naj bi bil okrvavljen in če je sploh bil v prvem nadstropju hiše, saj naj bi bil ves čas v zloglasni garaži.

Foto: iStock

21. junija je bil sprejet sklep o ustavitvi postopka
Kotnikova se marca lani ni odzvala na razpisani predobravnavni narok, saj ji s sodišča niso uspeli vročiti vabila. Nato je na sodišče zaradi zdravstvenih težav poslala zdravniško opravičilo, a to po prepričanju izvedenca ni bilo upravičeno in sledila je saga neuspešnih vročitev vabil. Pred štirimi meseci so se koprski policisti oglasili pred stanovanjem Kotnikove in jo privedli na naslov ljubljanskega sodišča, kjer so ji vročili vabilo. Kljub temu, da je šlo za absolutno zastaranje, saj je od očitanega kaznivega dejanja minilo že šest let, so na tožilstvu trmasto vztrajali, da zastaranje še ni napočilo. Odvetnika Kotnikove Radovan Cerjak in Milan Krstić sta poleg vročitve novega zdravniškega opravičila predložila sklep o zastaranju, ki je bil očitno sprejet. Sodišče je namreč 21. junija po navedbah urada generalnega državnega tožilca sprejelo sklep o ustavitvi postopka. Kotnikova je sicer ves čas trajanja postopka poudarjala, da zakonsko utemeljeni razlogi za preiskavo ne obstajajo in da je Zvonko Fišer suspenz uvedel na nezakonit način, kar kaže na politično motiviranost.

Foto: Facebook

Drezanje v popolno imuniteto prinese kazen
Kotnikova je v preteklosti že poudarila, da se je sistem zarotil proti njej, ker je pri svojem delu naletela na nekatere osebe v slovenski državi, ki so nedotakljive. “Prepričana sem, da zato, ker vodilnim osebam na policiji in tožilstvu ni bilo všeč moje delo v nekaterih primerih. To je nujno pripeljalo do odkritja vpletenosti oseb, ki se jih v Sloveniji ne preganja.” V naši državi pač niso zaželeni tisti, ki poskušajo drezati v gnezdo ljudi, ki imajo popolno imuniteto. Kotnikova je ena izmed redkih, ki si pogumno prizadeva plavati proti toku, ki ga usmerjajo vplivneži, ki v svojih rokah držijo policijo, sodišča in tožilstvo. Kdaj bo temu konec in kdaj bo minister Klemenčič odnesel svojo glavo, če jo ta zahteva od odgovornih le za selektivne sodne primere?

N. Ž.

 • Nata

  Pri vsem tem številu sodnikov res ne razumem, kako lahko postopki zastarajo ?
  To je namerna manipulacija. Zmešajo drekec, potem pa ta itak zastara.Glavni namen je škoda, ki jo naredijo ljudem, kateri niso po njihovem kopitu narejeni.

  • Miro Jereb

   Imamo NAJVEČ sodnikov na prebivalca v Evropi….ampak komu služijo….?

   • RealRevolution

    Najvec jih sluzi nasemu rezimu ;
    komunizmu,ki se je prelevil v socializem.

   • Nata

    Vemo, vemo komu. Pa se kar pustimo.
    Tako, da ja možno samo eno. . . . . . . . ljudi je zopet prav prekleto strah !!

   • Olga

    Kučanu in partiji!

  • Olga

   Zato je nujna osebna kazenska in materialna odgovornost kršiteljev zakonov in ustave v sidstvu!

 • VERZIFIKATOR

  Branko Zlobec – Kraster

  ZLOBNA KRASTA BRANI SE

  Bleda krasta zrasla je čez noč
  na telesu nam predobro znanem,
  od rdečih peg vsem razrvanem,
  krasta zlobna razkazuje moč.

  Brani zlobna krasta ozdravitev
  kot tožnik na rakavem telesu
  je vijak na petem le kolesu,
  notranjo odraža krvavitev.

  Zlobna krasta brani pridobitve,
  ki telo nenehno jih vsrkava,
  sebe samega s tem izčrpava,
  na obzorju ni več ozdravitve.

  Rdeča je, nato rjavo-črna,
  krasta zlobno se v telo zajeda,
  braniš se odvratnega pogleda,
  ko razrašča se iz pike, zrna.

  Zlobna krasta je le ena, vidna,
  takih je sicer v telesu dosti,
  ga najedajo kot stalni gosti,
  tkiva so boleče shizoidna.

  Pravijo, da to so metastaze,
  sodijo v sistem rdečih tvôrov,
  so odraz notránjih hudih sporov,
  drug odraz zdravniške gole fraze.

  Ni zdravnika, ki bi še ozdravil
  krastavo telo in metastazno,
  ki odmira vztrajno, a večfazno,
  čas samo bi z zdravljenjem zapravil.

  Je bolezen pač avtoimuna,
  zlobna krasta le k simptomom sodi,
  sicer pa sistem bolezni vodi
  se po živčevju, kakor komuna.

  Vse v komuni je tako speljano,
  da telesu nič več ni rešitve,
  ni nazaj nobene povrnitve,
  da umira, vidno je in znano.

  Zdaj še brca, v krčih bes se zvija,
  zlobna krasta med izbruhe sodi,
  brani mu, obupano ko blodi,
  vse telo maligno se razvija.

  Zvija se, a to ni kak artritis,
  smrtna je bolezen in pogubna,
  dajejo imena ji poljubna,
  je strokovno mali murglocitis.

  Bi odtrgal človek krasto zlobno,
  zlahka, brez težav bi jo odstranil,
  ker srbi, kdo bi trgljaj mu branil,
  pa pustimo revico turobno.

  Zlobna krasta, brani ki sistem,
  bo s telesom vred takoj segnila,
  ko sokov v telo ne bo dobila,
  in odprejo se oči ljudem.

  Mrtvo bo telo tedaj, negibno,
  zdaj rdeče vse, že jutri črno,
  vse razpadlo, kot segnito zrno,
  to ga doleti neizogibno.

  Ve telo, da samo se ubija,
  ve, da samo sebe izničuje,
  prav zato nakane zlobne kuje,
  mu potrebna je ta mimikrija.

  Zlobnih krast sistem se poslužuje,
  branijo da mu za zdaj umreti,
  tisti, ki v telesu so ujeti,
  slutijo, da čaka jih najhuje.

 • Olga

  Gre za tipično kršitev človekovih pravic, šikaniranje in poskus utisanja sposobnih sidnikov s strani sodstva! Vsi na volitve! Volimo desnico in opravimo lustracijo v sodstvu! Zakon je jasen!

 • albusa aquilae

  zastaranje v imenu ljudstva

  • sarah

   Jankovićeve zadeve so tudi zastarale v imenu ljudstva.

  • Johan

   Pri jugovičih vse zastara

 • indijanka

  Ob tej zgodbi se mi porajata vsaj dve vprašanji. Kakšne usluge vladajočim opravljajo nedotakljivi? Kako je organizirana mafijska hobotnica, da ji v tako birokratskem svetu kot je naš, uspe popolnoma obvladovati sistem? Poleg vprašanj se mi ponuja tudi zaključek. Nič od tega ne bi bilo možno, če bi volitve ponudile menjavo oblasti. Menjave preprosto še ni bilo. Državni aparat obvladujejo vladajoči v senci.

  • Mojca pokraculja

   Odlično ! Retorična vprašanja, na katera se odgovori ponujajo sami. Usluge – denar, mafijska hobotnica – sestavljena iz birokratskega aparata. Glede menjave oblasti , draga moja indijanka, ni veliko ugibanj. Prepričana sem, da je nama je kristalno jasno, le doba je treba brati.

  • Janko Gedlička

   Tole vaše razmišljanje na koncu koncev razumem kot dokaj optimistično. Imeli smo že večino desnih strank v parlamentu, pa se je pojavil Pucko. Mislim ,da bi se Puckoti pojavljali v vseh odlučojočih oblastnih organih vseh vej oblasti. Njih onemogočiti bi šele pomenilo resen boj.

 • centurion

  Ščitenje mase LGBT, zoofilov jegačev psov v
  slovenski politiki in pravosodju je na lastni koži občutila
  ena redkih poštenih tožilk- Dragica Kotnik.

 • tarantela

  Zanimiva novica!:)

  • rrrrr

   Obožujem malčke.Za njih je vsak dan vse novo. …

 • MižekFiga

  Bomo končno izvedeli s koliko šivov so švicarski kirurgi pritrdili Senicatovo rit nazaj tja kamor najbolj paše. Predsednik Pahor je bil takrat prvi minister in je javno (na TV) mediatiral v tožilskem sporu proti zateženem Zalarju, ki je ščitil partnerja kolegice iz službe, stranke in vlade. Vse skupaj je bila LDS kolobocija, ker so Kresalki pred tem kupili predsedniški položaj v LDS-u.

  Ni šlo samo za NPU stavbo. Več bi vedel Klemenčič kot “sekretar” vseh zgoraj nastopajočih.

  • Mojca pokraculja

   Ščitil je kar svojo …ežnico.

 • karpelec

  Iz testa , ki je zgneteno in ki je vzhajalo v takem okolju, kot ga kaže tožilstvo danes, ji nič ne zavidam položaj, ki jo čaka ob vrnitvi. Želim pa ji moč obvladovanja neumnosti.

 • soc

  Tako je paralelna oblast pokazala slovenskim umskim revežem, da je njeno pravosodje enako do vseh – zastarala sta primera Janša in Kotnik, kaj bi se človek razburjal, če so zastarali mali grehi Jankovića, a ne?

  Žal je teh umskih revežev toliko, da bo taktika obrodila sadove. Sramotna odveza opankarju za njegove kraje in nategovanja farmacevtske tehnice bo naenkrat splošno sprejemljiva in nesporna.

 • althar

  Odlično. Zdaj pa ji lahko dodelijo 13 postopkov proti Jankoviću, ki se prašijo (vseh 13 po vrsti) do zastaranja na mizi tožilke Blanke Žgajnar.

  #udbosodje

 • montyamp

  Kdo plačuje to bando kršilcev človekovih pravic in slabih monterjev političnih procesov ???

  http://siol.net/novice/slovenija/slovenija-evropska-prvakinja-v-krsenju-clovekovih-pravic-393799

 • domovina mili dom

  Ko so dokazi uničeni, zagon raziskave zvodenel, zdaj ji bo dovoljeno delati naprej.
  Zapisati imena akterjev, da se jih suspendira.

 • montyamp

  Dokler bodo v Sloveniji j=bali sodnike v glavo srbsko-bosanski kaučuk sfukatorski pravniki s sarajevskimi diplomami , tako dolgo ne bomo imeli “s” od sodišč pod Alpami.
  Stalinove gliste so svoje nasledstvo namnožile po državnoupravnih katakombah , zato pa smo najbolj smrdljivi koruptivno kleptomanski kup rdeče zalege v EU .
  http://siol.net/novice/slovenija/slovenija-evropska-prvakinja-v-krsenju-clovekovih-pravic-393799

 • Mojca pokraculja

  Moje sporočilo :
  Dragica Kotnik, verjamem vate in sem tvoja tiha borka. Imej pogum in naj te ne zlomijo ! Bravo !

  • salma hayek

   /skrivajte se še naprej/

   • Antonius

    Kdo se zares skriva? Komentirajte prek Disqusa pa boste tudi vi bolj transparentna.
    Vsaj všečka ji vrnite, ker je bila Mojca pokraculja radodarna do vas!

 • šmentanamuha

  Menjava oblasti je nujna in nato lustracija v sodstvu.

  Mogoče še apel zdravorazumskemu delu levice, ki vztrajajo levo zaradi lojalnosti (stara navada je železna srajca, pravijo):
  S tem ko vedno znova in znova volite levico v vseh njenih različicah, čeprav v ozadju vlečejo niti ves čas isti ljudje, dovoljujete, da vašo usodo in usodo naroda in države usmerjajo zoofili, pedofili in homo-lesbo-trans-quer elite in zmedeni anarho-levičarji, ki sploh ne vedo, kaj bi radi. To z demokracijo in strpnostjo do drugačnih oz. do teh človeških pokvek nima nič skupnega, predvsem zato, ker so te osebnostno motene izgubljene duše prve, ki jim ni mar za demokracijo in nam vsem na očeh demonstrirajo svojo nasilno naravo in sovražnost do tistega dela družbe, ki je tradicionalno usmerjen v družinsko življenje z očetom in mamo. Povrhu po so še popolnoma nesposobni voditi državo, znajo pa jo uničevati, to pa ja, dejansko jim ni mar zanjo. Njihovi bolani nagoni so na prvem mestu.

  • primsek

   Odstarniti je treba Kotnikovo in onemogočiti Brezigarci vsak vpliv. To bi bil začetek lustracije, uberpujsa Barbara je kot tožilka preganjala Novo revijo in Mladino, V osemdesetih, ko je Iznoriški pisal prošnje za ponovni sprejem vPartijo in prilagal dokumente o svoji komjunistični poti v Jajce

 • šmentanamuha

  Pri nas vse zastara. Od procesa Patrije naprej. Roka roko umije.

  • šmentanamuha

   Ti si lažna šmentanamuha, ki si mi ukradla nick in zdaj pišeš v mojem imenu. Sramuj se, da si taka reva, da lahko deluješ samo na ta način. Tipičen predstavnik rdečih retardov: brez morale in brez vesti. Gnus en zanikrn.

 • antimur

  Banda levofašistična je tako prepričana v svojo kriminalno omrežje, od pravosodja, medijev, gospodarstva in bančništva, da svojih udbaških primitivnih fint niti ne prikriva več. Prav norčujejo se iz državljanov. Človeka neupravičeno preganjajo, ko mu umažejo ime, pa se z zastaranjem pizdunsko umaknejo, da ne bi kakšna višja sodna instanca, predvsem evropska, postavila to kučanistično bando na laž.

 • salma hayek

  Haha,. še ena janševistka. kot že Ivan Janez Iznoriški se tudi ona skriva pred sodiščem, ne prejema pošte in podobno. To so tiste partizanske taktike, ki se jih je Iznoriški šiptar naučil na obramboslovju, najbolj bedasti in idelološki veji FSPN.Zdaj doma manjša poštne nabiralnike, da mu ne morejo vročiti pošte, skriva se pred sodišči, govori kot Tito, da jih ne prizna, in podobno. Tožilka na sliki pa je delovala po navodilih Brezigarjeve, hoteli so pomočiti v Baričevićevo smrt še koga, in ko je polušala šefico, ki je spremljala Novo revijo in Mladino kot tožilka in vlagala tožbe, je naredila kazniva dejanja. Zdaj hoče kriminalka po zastaranju spet v službo : Prav imate ko bentite nad kadri v sodstvu, Brezigarca in Kotnikova sta daleč pod vsako kritiko, to je gnoj te zemlje

 • šmentanamuha

  OPOZORILO: pričela se je invazija rdečih retadov na portal Nova24, ki kradejo nicke vsem po vrsti, ki niso iz njihovega legla, seveda.

  • Mojca pokraculja

   salma hayek je že med njimi

 • Osti jarej

  ..ajdo,no..vse lepo in prav…ampak,da celih 6 let ni bila dosegljiva za sodišče,pa govorance ravno pred njim je imela,ko so tam postavali oni iz hokuspokuscincabaram 2014…..državljana NN bi privlekli na sodišče na silo…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!