fbpx

O pritožbi Janeza Janše bodo odločali isti sodniki, ki so mu že kršili človekove pravice

Foto: STA

Zapletom v zadevi Partia očitno ni videti konca. Zdaj bo o pritožbi predsednika SDS zoper zastaranje odločal isti senat sodnikov, ki je na višjem sodišču potrdil sodbo politično pristranske sodnice Barbare Klajnšek.

Predsednik SDS Janez Janša se je konec septembra pritožil na sklep ljubljanske okrajne sodnice Tanje Lombar Jenko, da je zadeva Patria absolutno zastarala. Sodišče bi namreč moralo nadaljevati s postopkom nove razsoje pred novim sodnikom, končati pa bi ga moralo najkasneje v dveh letih po razveljavitvi pravnomočne sodbe, kot je bilo to določeno tudi v odločbi Ustavnega sodišča. Predvsem pa bi moralo sodišče na podlagi odločbe Ustavnega sodišča obtožni predlog preizkusiti in ga zavreči, česar pa sodnica Tanja Lombar Jenko ni storila, so zapisali na spletni strani SDS.

Enaka zasedba sodnikov?
O pritožbi predsednika SDS zoper zastaranje bo odločal isti senat sodnikov – v sestavi Mateja Lužovec, Milan Štrukelj in Silvana Vrebac Arifin –, ki je na višjem sodišču potrdil sodbo sodnice Barbare Klajnšek. Pojavlja se torej vprašanje, kakšno odločitev lahko pričakujemo od sodnikov, ki so v istem procesu že kršili Ustavo RS in človekove pravice Janezu Janši?

N. K.