fbpx

O tem “herojstvu” partizanov še niste slišali: Duhovnika iz Sv. Vida izsiljevali s pobojem nedolžnih talcev!

Partizanski zločinec Fric Novak.

Objavljamo ekskluzivni dokument štaba 1. bataljona Ljubo Šercer, ki župnika Janeza Žužka iz Svetega Vida na Notranjskem poziva, naj posreduje pri pobeglih belogardistih, naj se do določenega roka vrnejo in predajo, sicer bodo postrelili nedolžne talce. Pod dokument se je podpisal politkomisar in vojni zločinec Fric Novak, odgovoren za najbolj krute poboje, med drugimi tudi za zločin v Krimski jami, v kateri je bilo pobitih 28 nedolžnih ljudi, med njimi kar 9 mladoletnih. Med umorjenimi otroki je bil en nerojen otrok, enomesečni dojenček in otrok, star med dvema in tremi leti. Ravno včeraj je na nacionalni televiziji RTV Slovenija voditeljica Ksenija Horvat Petrovčič vodila pogovor s pesnikom Borisom A. Novakom in njegovim očetom, partizanom, ki je imel bojda visoka etična in vojaška merila. Nič pa ga ni vprašala o njegovem stricu, ki je bil glede na svoje zločine prava pošast.

Izprijenost partizanskega zločinca Frica Novaka je bila tako velika, da je bil pripravljen postreliti nedolžne talce za osem domnevnih belogardistov. Znano je, da je politkomisar Novak največ zločinov storil ravno na Notranjskem, kjer so se za zaščito življenj in premoženja morali organizirati v vaške straže.

Žrtve bratomorne vojne so bili številni nedolžni pobiti Slovenci, razsežnost komunističnega pobijanja pa se je razgalila ob odkritju Krimske jame, septembra 2016, ko so v kraškem breznu našli 29 pobitih ljudi, med katerimi so bili tudi otroci. Teh je bilo kar devet, med njimi celo nerojeni otrok, enomesečni dojenček in otrok, star med dvema in tremi leti. Življenje je izgubilo tudi osem žensk, starih med 16 in 35 let, ter sedemnajst moških, starih med 11 in 50 let.

Večina ljudi naj bi umrla zaradi topih udarcev, pri dveh pa je bilo mogoče ugotoviti, da sta umrli zaradi sledu strelnega orožja, ena oseba je umrla zaradi vboda noža. Na nekaterih skeletih ni bilo možno zaslediti nobenih poškodb, zato je mogoče, da so osebe izgubile življenje zaradi padca v jamo, pri čemer so bile zaradi pomanjkanja hrane in vode obsojene na počasno in mučno smrt.

C. Š.