fbpx

Popravek: Stevanovićevi meceni so ljudje iz kroga družine Janković

Vodja nasilnih protestov Zoran Stevanović. (Foto: YouTube)

Dne 7.10.2021, ob 23:45, smo na naši spletni strani Nova24TV.si objavili članek z naslovom: [Ekskluzivno] Stevanovićevi meceni so ljudje iz kroga družine Janković. V nadaljevanju objavljamo prikaz nasprotnih dejstev.

V članku z naslovom “[Ekskluzivno] Stevanovićevi meceni so ljudje iz kroga družine Janković” so bile objavljene naslednje napačne in neresnične navedbe.

V zvezi z navedbami avtorja članka Domna Mezga;
Milović naj bi bil zadolžen za umazane posle Jankovićev in naj bi bil lobist vodje sredinih izgredov g. Zorana Stevanovića trdim, da so navedbe neresnične in brez kakršnih koli dokazov le urednik se sklicuje na vir, ki ga ne pove, mene pa pred izdajo članka urednik ali kateri koli drugi iz Nova24TV ni klical.

Financiranja in varnostne zaščite Zorana Stevanovića se neresnično in nekorektno navaja, da naj bi bil udeležen v njegovem financiranju. Zorana Stevanovića osebno ne poznam in tudi nimam nič z njegovim političnim udejstvovanjem ter navedenimi protesti, ki jih je ta organiziral.

Nikoli nisem bil nekakšen “”specialec” za umazane zadeve pri družini Čeferin”. V Odvetniški družbi Čeferin in partnerji sem bil zaposlen kot univerzitetni diplomirani pravnik na delovnem mestu svetovalca uprave in se nisem nikoli ukvarjal “z umazanimi zadevami” ali kakršnimikoli nezakonitostmi.

Prav tako so popolnoma neresnične navedbe v članku, da naj bi bil “zadolžen za umazane posle Jankovićev”, saj ne za družino Janković kot tudi za nikogar drugega nisem nikoli storil ničesar nezakonitega ali nemoralnega, tudi lobist župana Zorana Jankovića nisem V zvezi z v članku omenjeno zadevo Tritonis, mi do sedaj še nihče ni očital, da bi pri svojem poslovanju storil karkoli nezakonitega. Z g. Bremcem sem se srečal na pobudo in v prisotnosti njegove odvetnice g. Tanje Medic iz Novega mesta.
Nova24TV je o tem že neresnično pisala 29.3.2017, na mojo zahtevo pa je objavila popravek 6.4.2017 ob 5.00.

Nisem zastopnik sina ljubljanskega župana, g. Jureta Jankovića, prav tako, ga nisem nikoli varoval, še manj pa da bi mu uredil magisterij v Srbiji.

V kolikor se v članku omenja “”divje lastninjenje ” družbe Adria Ankaran” ter da naj bi bil “sokriv za izčrpavanje podjetja Adria Ankaran v višini za preko 10 milijonov evrov”, pojasnjujem, d av zadevi Adria Ankaran nisem bil udeležen v “divjem lastninjenju” temveč sem bil oškodovan. Za poskus lastninjenja podjetja Adria Ankaran so bili odgovorni obsojeni na sodišču, sam pa s tem kaznivim ravnanjem nisem imel nobene zveze.

Poslujem preko podjetja VPS Svetovanje d.o.o. in ne preko več podjetij, kot to piše avtor članka. Pri svojem poslovanju sem vedno korekten in transparenten, moje poslovanje je zakonito.

V preteklosti sem bil zaposlen kot vodja varnostne službe pokojnega predsednika vlade g. dr. Janeza Drnovška in varnostnik g. Janeza Janše – takrat ministra za obrambo, g. dr. Dimitrija Rupla – takrat ministra za zunanje zadeve, g. Lojzeta Peterleta – takrat ministra za zunanje zadeve, g. Marjana Podobnika – takrat predsednika SLS, ob delu pa sem se še dodatno izobrazil in že več kot deset let uspešno in pošteno poslujem v okviru svojega zasebnega podjetja.

Prav tako nisem udeležen v nobenem politično-poslovnem podzemlju, saj nisem bil in nisem član nobene politične stranke in nisem ne zasebno, kot tudi ne poslovno sodeloval v nobeni nezakonitosti.

Zagorica nad Kamnikom, 8. 10. 2021

Miloš Njegoslav Milović,
Univerzitetni diplomirani pravnik, mediator