fbpx

Ocena varnostnih služb: Razni evropski aktivisti ena najbolj problematičnih groženj od znotraj

Levičarski ekstremisti (foto: YouTube)

Tokrat objavljamo še zadnji del zapisa nekdanjega slovenskega obveščevalca, v katerem analizira in opozarja na medijsko blokado poročanja in načrtno izklapljanje kamer, ko so migranti nasilni. Opozarja tudi na razne evropske aktiviste, ki “so ena najbolj problematičnih groženj od znotraj, ko se odloča o prihodnosti Evrope glede migrantske krize.”

Čisto na koncu pa nekdanji obveščevalec, ki je pismo napisal v sredini oktobra, prosi predsednika vlade Mira Cerarja, da ukrepa, “da se vas zgodovina ne bo spominjala po tem, da ste naredili usodne napake, ki bodo za naš mali narod nepopravljive.”

Ekstremni aktivisti najbolj nevarni Evropi
“Najprej pohvale vsem organizacijam, društvom in posameznikom, ki tako humano pomagajo ljudem v stiski in to v veri dobrih namenov, seveda tistim, ki so te pomoči res potrebni. Tukaj se sicer kaže odnos človeka do sočloveka, toda nikakor se ne vtikajte v delo države, ko gre za ohranitev demokracije, varnosti, kulture in stabilnosti. Ko teh ne bo več, bo tudi vaše delo končano.

Varnostne službe ocenjujejo, da so razni evropski aktivisti ena najbolj problematičnih groženj od znotraj, ko se odloča o prihodnosti Evrope glede migrantske krize. Te skupine so ekstremne in jim varnost, prihodnost in zakonske ureditve popolnoma nič ne pomenijo. Prav zato je bilo v navodilih migrantom in ekstremistom zaslediti, da morajo vedno iskati kontakte takih organizacij in posameznikov.

Morda vas zanima tudi
Nekdanji obveščevalec napovedal evropski 11. 9. Kaj sedaj sledi po njegovih napovedih?
Nekdanji obveščevalec vladi: Ne s puhlicami o varnosti, pazite na nuklearko

Aktivisti se vedno izgovarjajo na človekove pravice in države se običajno temu uklonijo – prav to so genialci ekstremistov uporabili pri scenariju, ki se je začel. Sram je lahko vsakega aktivista, ki napade varuha, ki brani državo – prav to se je zgodilo v Sloveniji in verjemite, da se bo še.

Kolega iz ene izmed varnostnih služb v tujini mi je prav pred kratkim zaupal, da so – tudi v Sloveniji – zasledili povezovanje aktivistov iz vse Evrope, da bi pomagali odstraniti blokade na mejah. Nekateri aktivisti – po ocenah varnostnih služb cca. 77 odstokov – se niti ne zavedajo svojega nevarnega početja in so zelo nerazgledani, vodljivi od svojih vodij ter ne poznajo dejanske nevarnosti, ki dolgoročno preži tudi na njih.

Drugih 23 odstotkov pa se tega loteva načrtno, saj si želijo kaosa in anarhije. Pri tem opozarjam medije, da so še kako previdni pri dejanjih aktivistov, saj je njihov namen ravno to, da jih mediji podprejo in da pride do destabilizacije družbene ureditve.

Integracija muslimanov
Integracija muslimanov v Evropi v pogojih, ki se tukaj ustvarjajo, dolgoročno ni mogoča. Če bi države že v kali zatrle vse ekstremiste in jih takoj izgnale iz Evrope, bi bilo to bistveno bolj mogoče, tako pa se ekstremizem med priseljenimi muslimani širi s tako hitrostjo, da so nad tem presenečene tudi vse varnostne službe. Problem ni v muslimanski veri, temveč v njeni ekstremni veji, ki prevzema celotni nadzor, kjerkoli se pojavi.

So novinarji pod vplivom drog?
Skratka, če ne bi šlo za varnost nas samih, naših otrok in vnukov, bi se nad nekaterimi evropskimi in še posebej slovenskim mediji (izjeme so redke) lahko preprosto vprašali, ali so tudi naši novinarji pod vplivom drog.

Več kolegov policistov me je opozarjalo, da so vse dni prvega vala poslušali zgodbe medijev o nemočnih otrocih, ženskah. Začeli so objavljati celo zgodbe o uspešni integraciji pri nas. Ko pa so bili migranti nasilni, ko so vzklikali gesla ISLAMSKE DRŽAVE, metali v policiste vse mogoče, se znašali nad migranti drugih ver ter izrabljali otroke, pa so novinarske ekipe ugašale kamere.

Predsednik vlade z otrokom v naročju
Prizor predsednika vlade, ko obišče migrante in ga poljubi nedolžen otrok, je res srce parajoč. Pa je res? Na eni strani reklama za politiko, na drugi pa izkoriščanje otrok, ki so največji reveži celotne zgodbe za podli načrt, ki se izvaja. Ti otroci nimajo nikakršne prihodnosti. Pa jo imajo naši zaradi vaše neodgovornosti ?

Posiljene novinarke
Sam sem v letih od 2010 do 2014 na lastne oči videl, kaj se tam dogaja. Ali pa mogoče vaše novinarske kolegice, ki so bile posiljene širom po svetu, ko so poročale o kriznih žariščih? Bodite toliko pošteni, da Slovencem vsaj omogočite, da imajo resnične informacije, in jih pustite, da se potem sami odločijo, kako bodo sprejeli dogajanje. Svoje nekdanje kolege po Evropi sem povprašal, katere so najbolj problematične države glede objav.

Na prvem mestu je seveda Nemčija, sledijo pa Francija (razen po humorni plati), Švedska, Belgija, Slovenija. Za razliko od omenjenih je v Angliji, na Madžarski, Slovaški, Češki in Poljski popolnoma drugače. Kje so pri nas posnetki desettisočih, stotisočih, ki po celi Evropi protestirajo proti migracijam? Kje so posnetki žrtev: posilstva, ropov, izsiljevanj s strani tako dobrodošlih migrantov? Kje, spoštovani mediji?

In še – spoštovani predsednik vlade g. Miro Cerar, vsi ministri in predsednik države,
vaši predhodniki so zagrešili veliko, veliko napak, seveda so ob tem naredili tudi nekaj dobrih stvari. Zgodovina se bo spominjala, kako so nam pokradli državo, kako nas je prizadela kriza in drugo. Vas, spoštovani g. Cerar, pa prosim v imenu Slovencev, ki jim je mar za državo (levih, desnih, zelenilh, mavričnih …), da storite vse, da se vas zgodovina ne bo spominjala po tem, da ste naredili usodne napake, ki bodo za naš mali narod nepopravljive.”

U. U.