fbpx

Odbor 2014 obsodil nenavadno ravnanje policije pred referendumom

Foto: Odbor2014

Člani in podporniki Odbora 2014, ki se zavzema pravno in demokratično domovino Slovenijo, so se na zadnjem letošnjem shodu pred Vrhovnim sodiščem RS dotaknili še prihajajočega referenduma in ostro obsodili policijsko akcijo proti poslancu opozicije ravno pred referendumom.

Udeležence shoda so nagovorili Ivan Štuhec, David Tasič, Franci Donko in Aleš Primc. V Odboru 2014 so prepričani, da če bi tisti, ki zlorabljajo ustavo, zakone, institucije in državo, odstopili ter dali delo in priložnost poštenim strokovnjakom, bi Slovenija hitro stopila na pot uspešnih držav. “Ker tega ne bodo storili, bo še nekaj časa tako ali še slabše, kot je,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odbor 2014 se bori za to, da bi končno živeli v pravni in demokratični državi, kjer vlada vladavina prava, saj obstoj pravne države še ne zagotavlja avtomatsko tudi obstoja vladavine prava. “Za usmeritev Slovenije na pot moderne, evropske, demokratične in pravne države je nujno, da ljudje zaupajo v delovanje sodne veje oblasti, česar pa v Sloveniji močno primanjkuje,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

Pred volilno nedeljo se zopet dogajajo čudne stvari
Predsednik odbora Aleš Primc je poudaril, da se organe pregona zopet izkorišča v politične namene, saj je precej nenavadno, da so se s policijsko akcijo lotili poslanca opozicije ravno pred nedeljskim referendumom. “Ko se bojijo poraza na referendumu, zlorabijo policijo. To ni pošteno! Zato prosim, pojdite na referendum in glasujte proti, je še pozval Primc k številni udeležbi in napovedal, da bodo že v januarju začeli zbirati podpise za paket zakonodajnih sprememb v sodstvu.

N. K.