fbpx

Odbor 2014: Patria je boljševistični proces

Vrhovno sodišče- simbol krivosodja

Evropsko sodišče za človekove pravice je do konca leta 2014 prejelo več kot 8400 tožb iz Slovenije. Po ugotovljenih kršitvah človekovih pravic smo zadnji med 47 članicami Sveta EU. Boljši od nas so celo v Azerbajdžanu in Rusiji. 

Za Odbor 2014 je varovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin prioritetnega pomena za delovanje in stabilnost demokracije. Na današnjem shodu za vladavino prava so množico vztrajnikov pred Vrhovnim sodiščem nagovorili Aleš Primc, dr. Matevž Tomšič in poslanka Suzana Lep Šimenko.

IMG_20151008_171510Ekonomski kazalci so katastrofalni
Poslanka SDS Suzana Lep Šimenko se je v svojem govoru dotaknila ekonomske situacije v Sloveniji, ki je zaradi zadolževanja in nekompetentne vlade katastrofalna. Na področju ekonomske svobode se v uvrščamo na sam svetovni rep. “Slovenija je najslabša pri javni porabi, tujih investicijah in preveliki administraciji“.

Dr. Janez Evangelist Krek- največja osebnost tistega časa
Predsednik Odbora 2014 Aleš Primc se je spomnil na današnji dan, pred 98 leti preminulega Janeza Evangelista Kreka, ki je v zgodovino zapisan kot eden največjih Slovencev. Postregel je tudi s črno kroniko vrhovne sodnice in kandidatke za Evropsko sodišče za človekove pravice Nino Betetto,ki je sodelovala v 8 senatih Vrhovnega sodišča, kjer so bile kršene človekove pravice.”

IMG_20151008_173224Patria – boljševistični proces
Ustavno sodišče je sodbo v zadevi Patria razveljavilo vsebinsko in ne zaradi procesnih razlogov, kot menijo številni,” pa je tiste, ki bi oproščenim kljub temu pripisali krivdo, okrcal Matevž Tomšič. “Pri tem je šlo za konstrukt, ki se ga ne bi sramovali niti najbolj zakrknjeni boljševistični režimi.”