fbpx

Odprto pismo Pahorju: Odstranite kipe zločincev!

Državljan Miran Hergula je v pismu predsedniku republike Borutu Pahorju zapisal, da novi spomenik vsem žrtvam vojn na ozemlju Slovenije ni iskreno izkazovanje dejanja sprave, saj na trgih in ulicah še vedno stojijo spomeniki zločincev, ki so iz maščevalnosti ukazovali medvojne in povojne poboje. Te bi morali umakniti in na ista mesta postaviti spomenike padlim v vojni za osamosvojitev Slovenije.

Spoštovani predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor!

Pred nami je slovesnost za vse vojne žrtve v Sloveniji, pa vendar duh v Sloveniji še ni pripravljen za to, saj dejanja ne potrjujejo želje po tako potrebni spravi. Odkrili boste spomenik vsem žrtvam na ozemlju Slovenije, pri tem pa ostajajo ulice, trgi poimenovani po ljudeh, ki so ukazovali poboje desetisočev Slovencev (Kardelj, Kidrič, Maček, Tito …), njihovih spomeniki itd.

Če se želite iskreno izkazovati, da ste predsednik vseh državljanov, se boste morali osebno bolj zavzeti za konkretna dejanja sprave, ne samo z nagovori, ampak z dejanji in se osebno zavzeti za umaknitev spomenikov ljudi, oseb, ki so ukazovali poboje ljudi izvensodnih pobojev, po vojni, iz maščevalnosti … Na izpraznjena mesta spomenikov pa postaviti spomenike padlih za osamosvojitev Slovenije 1991. Na kamerah Ste nam pokazali g. Pahor, da znate prijeti za lopato, kramp, kladivo in če ne bo šlo drugače se pa tako lotite dejanj. Verjamem, da nas bo v hipu mnogo ob vas, ki vam bomo pri tem pomagali in bomo hitro gotovi (klub vročini). In če kot bivši predsednik vlade, ki poznate delovanje ministrstev in birokratov malo pocukate  za rokav še njih, se pred volitvami lahko naredi odstranitev spomenikov in napisov ulic in boste zelo konkretni pri graditvi boljše Slovenije.

Sicer spomenik za vse žrtve, ki ga nameravate odkriti tako ne bo zedinjal ljudi, ampak nekatere jezil in razdeljeval, ker se k spravi prisotna preveč teoretično in premalo z dejanji.

Rado Pezdir nam je v nedavnem intervjuju z Jožetom Možino na RTV SLO1 dokazal, da moramo po osamosvojiti Slovenijo še osvoboditi in pri tem ste nam lahko v veliko, konkretno pomoč – tokrat ne z rokavicami, samokolnicami, vilami, žagami, ampak v kravati in vašo diplomatsko sposobnostjo na miren način, brez prelivanja krvi, ko se bo nekatere pri “koritu” odpoklicalo od kraje denarja vsem državljanom. Sam intervju je pokazal, da morate kot glava države ukrepati in dati vzgled ljudem na položajih, da na miren način rešimo Slovenijo.

Vse to vam podelim v želji, da nam državljanom do novembra 2017 pokažete še kaj konkretnega v svojem predsedniškem delovanju. Potrebujemo konkretna dejanja predsednikovanja.

Lep pozdrav in vse dobro,

Miran Hergula