fbpx

Odštevamo trenutke do polfinala, Saša Dončić napoveduje: “Veliki finale bo med Slovenijo in Srbijo, zlato pa bo naše!”

Luka Dončič (Foto: epa)

Luka razveseljuje Slovenijo s svojimi predstavami na igrišču, oče Saša Dončić pa s svojimi komentarji navdušuje slovenske gledalce po televiziji. “To evropsko prvenstvo je za mojega sina začetek nečesa zelo lepega,” pravi nekdanji reprezentant in zdajšnji trener novega slovenskega prvoligaša Ilirije.

“Z Luko je Slovenija dobila na mladosti, širini, je zelo vsestranski igralec. Je ustvarjalec in izvrsten eksekutor. Dobro skače, čvrst je v obrambi in lahko igra na vseh pozicijah. Slovenija je z njim dobila praktično pet igralcev. Na katero koli mesto ga postavi trener, igra dobro,” pravi njegov oče.

Luka Dončič (Foto: epa)

“Slovenska reprezentanca mu je prinesla ogromno dobrega. Ima drugačno vlogo kot v Real Madridu in izvrstno se je spoprijel z njo. Ob sebi ima vrhunskega trenerja in kapetana z veliko začetnico. Mislim, da je to prvenstvo zanj začetek nečesa zelo lepega,” je nadaljeval starejši Dončić.

“Njegova velika želja je liga NBA. Tako kot vsi mladi igralci si želi čim prej okusiti košarko na drugi strani luže in mislim, da če se bo še naprej tako razvijal kot doslej, ga tudi v ZDA čaka odlična kariera. Že večkrat sem mu dejal, da mora pustiti pečat, kjerkoli bo igral,” je povedal Saša Dončić.

(Foto: epa)

Tako kot že nekaj košarkarskih strokovnjakov je tudi Saša Dončić prepričan, da ima Slovenija trenutno najbolj homogeno in dobro vodeno reprezentanco v zgodovini. “Po imenih bi rekel, da je to najslabša reprezentanca Slovenije v zadnjih dvajsetih letih. Nekoč smo imeli v ekipi tudi po pet NBA igralcev, ostali pa so igrali v evroligi. Poglejte, kje igrajo današnji reprezentanti. A tu prideta v ospredje kemija in selektor. Fantje slepo zaupajo in verjamejo Igorju Kokoškovu, zato so pripravljeni iti z glavo skozi zid. To se vidi na igrišču, pravi užitek je gledati našo igro. Takšne košarke ni igrala še nobena slovenska reprezentanca,” nadaljuje Saša Dončić.

“Izpostavil pa bi rad še eno stvar. Anthony Randolph je zame fenomen. Fant je prišel iz Real Madrida in se popolnoma podredil ekipi. Je izjemen atlet, steber obrambe in nasprotnik bo dvakrat premislil, ali naj gre pod koš. Hkrati nam je v napadu prinesel širino, ki smo jo potrebovali. Vsaka čast Košarkarski zvezi Slovenije, da je pripeljala takšnega igralca. To je za Slovenijo velika stvar.”

Luka Dončič (Foto: epa)

Saša Dončić je ob prihodu v Istanbul napovedal finale Slovenija – Srbija. Ob tem je pravilno napovedal tudi oba polfinalna para, Slovenija – Španija in Rusija – Srbija. “Vse gre po načrtu. V finalu bo zmagala Slovenija, saj je v boljši formi in ima boljše posameznike,” pravi Dončić, starejši.

J. F., STA