fbpx

Odstopil od predsedniške kandidature! Po grožnjah pristal v bolnišnici

(Foto: skandal24.si)

Žiga Papež, znan tudi pod imenom Papster, sicer pa dežurni dolenjski šaljivec na YouTubu in športnik, je prejšnji teden še zbiral podpise za predsedniško kandidaturo. Zdaj je jasno, da se za predsedniški položaj ne bo potegoval, piše Škandal24.

“Konec moje prve mavrično pisane politične izkušnje, v kateri so žal morale prevladati temnejše in bolj mračne barve. Ne bom vam več lagal, popolnoma ISKREN BOM! Na začetku, ko sem najavil boj za predsedniški stolček, sem se v bitko podal kot komik. Na ta način sem želel današnjim “mogočnim” Slovenskim politikom dopovedati, da so na vse možne načine, popolnoma razvrednotili nekdaj dostojanstveno, ugledno, častno, inteligentno figuro politika. Enostavno povedano, želel sem poudariti, da so celotno funkcijo politika popolnoma razvrednotili in resno politiko spremenili v satiro,” je na svojem Facebook profilu o razlogih za odstop zapisal Žiga Papež in nadaljeval: “Po objavi mojega predstavitvenega videa, pa sem začel prejemati zares veliko pozitivnih sporočil. Ljudje so me vzeli za resnega kandidata! Od tistega trenutka dalje sem sklenil, da bom svojo idejo komičnega lika ovrgel in postal pravi kandidat poštenega Slovenskega naroda. Enostavno nisem mogel razočarati vseh ljudi, ki so mi dajali podporo in računali name.”

Hkrati dodaja, da je v zadnjih treh mesecih s svojo ekipo dobrih, iskrenih prijateljev močno garal in zbral zanj neverjetnih 4087 podpisov, pri tem pa v celotni kampanji porabil natanko 560 evrov.

(Foto: Facebook/@papster.ziga)

 

Celoten zapis s Facebooka si lahko preberete tukaj: KONEC JE…

Konec moje prve mavrično pisane politične izkušnje, v kateri so žal morale prevladati temnejše in bolj mračne barve.
Ne bom vam več lagal, popolnoma ISKREN BOM! Na začetku, ko sem najavil boj za predsedniški stolček, sem se v bitko podal kot komik. Na ta način sem želel današnjim “mogočnim” Slovenskim politikom dopovedati, da so na vse možne načine, popolnoma razvrednotili nekdaj dostojanstveno, ugledno, častno, inteligentno figuro politika. Enostavno povedano, želel sem poudariti, da so celotno funkcijo politika popolnoma razvrednotili in resno politiko spremenili v satiro.

Po objavi mojega predstavitvenega videa, pa sem začel prejemati zares veliko pozitivnih sporočil. Ljudje so me vzeli za resnega kandidata! Od tistega trenutka dalje sem sklenil, da bom svojo idejo komičnega lika ovrgel in postal pravi kandidat poštenega Slovenskega naroda. Enostavno nisem mogel razočarati vseh ljudi, ki so mi dajali podporo in računali name.

V zadnjih 3 mesecih sem s svojo ekipo dobrih, iskrenih prijateljev močno garal! Mediji so napovedovali, da ne bom zbral niti 500 podpisov.
V mesecu dni pa smo jih zbrali neverjetnih 4087, pri tem pa sem v celotni kampanji porabil natanko 560eur. Dokazal sem, da lahko tudi “majhen” in “nepomemben” Slovenec, ki ima veliko volje in dela trdo, doseže prav vse! IN VERJEMI MI, TUDI TI LAHKO!

Ko sem odplul v politične vode, so me ljudje opozarjali, da je politika umazana. Odgovarjal sem jim da vem, da sem močan in da me nič ne more vreči iz tira. Vsaj tako sem mislil… Jah, mlad, iskren in nepokvarjen, ravno obratne lastnosti, kot pri slovenskih politikih.

Pred 14 dnevi, pa sem prvič zares ugledal pravo luč politike. Začel sem prejemati sumljive klice s strani neznane številke, glas na drugi strani pa je bil računalniški. Prvih nekaj klicev je bilo popolnoma neškodljivih, vse sem sprejel kot nekakšno šalo. Vsak nadaljnji klic, pa je vseboval vse več in več groženj.
V zadnjem klicu pa so mi že grozili z družino… Klic se je zgodil ravno ob nepravem trenutku. Doživel sem kolaps, tako fizičen kot psihičen. Stanje moje sladkorne bolezni se je močno poslabšalo, zato sem bil za nekaj dni prisiljen ostati v bolnišnični oskrbi. ZDRAVJE JE NA PRVEM MESTU!

V tem trenutku, tudi uradno najavljam KONEC MOJE KANDIDATURE, za predsednika RS!

To ni poraz, to je začetek nečesa velikega, moji cilji so visoki in vrnil se bom še močnejši! Dokazal bom in javno izpostavil ljudi, ki nas vodijo, izkoriščajo, zavajajo, uničujejo in gledajo samo na lastno korist! To obljubim!

Včasih se je potrebno strateško umakniti oz. skriti v Trojanskega konja in predati bitko, če želiš zmagati vojno.

Hvala vsem, ki ste mi kakorkoli pomagali! Ne bom pozabil! #zaSlovenijo#vrnimoSlovenijinasmeh

Dodaja, da to ni poraz, ampak začetek nečesa velikega, saj so njegovi cilji visoki. Dokazal bo in javno izpostavil ljudi, ki nas vodijo, izkoriščajo, zavajajo, uničujejo in gledajo samo na lastno korist … To je njegova obljuba!

Škandal24