Odvetnik babice koroških dečkov ekskluzivno za Nova24TV: Ministrica v resnici dobila klofuto ESČP!

Anja Kopač Mrak (foto: STA)

Odvetnik babice koroških dečkov Velimir Cugmas je v razgovoru z voditeljem Nova24TV in vodstvom Odbora za varstvo pravic vnukov in starih staršev zanikal trditve ministrice v odstopu Anje Kopač Mrak in režimskih časopisov Delo in Dnevnik. Omenjeni so trdili, da gre za poraz babice koroških dečkov pri uveljavljanju pravice do družinskega življenja pred Evropskim sodiščem za človekove pravice.

Po mnenju odvetnika Cugmasa nikakor ne gre za poraz babice pri njenem srčnem zavzemanju za vrnitev koroških dečkov v njuno edino in pravo družino, ampak v resnici za etapno zmago na poti do cilja združitve na silo ločene družine, saj je Evropsko sodišče za človekove pravice v celoti pritrdilo Vrhovnemu sodišču RS, ko pravi, da gre za hudo kršitev človekovih pravic babice do družinskega življenja z nedolžnima vnučkoma. S tem je tudi Evropsko sodišče za človekove pravice pritrdilo zagovornikom pravic vnukov in starih staršev, ki vseskozi opozarjamo, da je ugrabitev koroških dečkov protipravno dejanje in huda kršitev človekovih pravic babice in koroških dečkov do družinskega življenja.

Ministrica in CSD Velenje in Slovenj Gradec trmasto vztrajajo pri zanikanju povzročitve hude škode
Odvetnik poudarja, da je ESČP pritrdilo vrhovnemu sodišču, ki v primeru koroških dečkov zaradi onemogočanja družinskega življenja zaznava hudo kršenje ustave in zakonov. Po njegovem mnenju pravice do družinskega življenja ni mogoče secirati in ločiti ter trditi, da pravica babice nima zveze s koristmi otrok, kot to zgrešeno trdi odvetnica CSD Velenje in Slovenj Gradec Simona Marko. Pravilno razumevanje pravice do družinskega življenja je v vzajemnosti pravic babice in obeh vnučkov, še pojasnjuje odvetnik Cugmas.

Odvetnik Cugmas: ESČP je pritrdilo vrhovnemu sodišču glede kršitve pravice do družinskega življenja
V nadaljnjem razgovoru je Cugmas komentiral nekatere pavšalne trditve Dela in Dnevnika ter pojasnil, da po tej sodbi ostaja odprt prostor za uveljavitev pravice babice do rejništva, različno je le pravno gledanje, ali lahko babica doseže pravico do družinskega življenja skozi institut rejništva, kar bi lahko bila sprejemljiva pot. V zvezi s tem Cugmas pričakuje ugodno razrešitev babičine vloge. V postopku za odločanje o rejništvu odvetnik pričakuje vrnitev nemočnih vnučkov v njuno edino in pravo družino.

Nad ESČP sta Bog in modro nebo
Odbor za varstvo pravic vnukov in starih staršev je na lanskem shodu pred parlamentom od CerarŽidanErjavčeve koalicije zla zahteval, naj nemudoma vrne vnuka starim staršem. Naslednja naša zahteva je bila naslovljena na mariborsko upravno sodišče, naj končno že odloči o babičini vlogi za rejništvo. Naš odbor se takrat ni opredelil za zahtevo po kaznovanju ministrice za delo, družino in socialne zadeve Anje Kopač Mrak. Naložili smo ji, naj se odkupi za krivico tako, da otrokoma iz svojih žepov kupi otroško posteljico in opremo za novo sobo.

Čas se koroškima dečkoma neusmiljeno izteka. Odvetnik Cugmas pravi, da se boji edino tega, da bosta koroška dečka odrasla, medtem ko bo babica na poti iskanja pravice po sodiščih, otroka pa usodno ločena od ljubeče babice in dedka.

Anja Kopač Mrak, če se to zgodi, boste skupaj s pajdaši za zločin nad nemočnima otrokoma odgovarjali pred sodiščem. Kot zločin nad otroki s Petrička, ki ga zdaj na tiho prodajate, namesto da bi bil park spomina na zločine komunizma, tudi ta ne bo zastaral!

Franci Donko

 • Sredina

  No bolj inovativne razlage tega, da ESČP sploh ni vzelo sodbe v obravnavo, ker ni sodne podlage, pa še nism slišu hahah

  • Korenjak

   Ja, leftardi pa ste res bedaki. Pravna sredstva v Sloveniji niso izčrpana. In to je čisto vse, kar se je zgodilo.

   • Sredina

    V enem delu pritožbe, v drugem pa ni pravne podlage

   • Steiermark

    Sredina ne razume slovenskega jezika, zato si nezna razložiti pravilno, sodbe ESČP…..

 • Miro

  Ja Cugmas zmagal si….. temu se reče Pirova zmaga…. ali je pri nas še kdaj kdo izgubil, da je to priznal??

 • Olga_10

  Kolunidticne kriminalce, prebarvane v “levico”, je treba postaviti pred roko pravice!

  • noriški

   tudi komunajzarje, ki so zdaj postali kot da socialdemokrati in prevzeli SDS, pred sodišče!

   • Steiermark

    noriški osel!

 • xtc

  Sodišče v Strasburghu je tožbo ,delno zavrnilo,je pa jasno poučilo stranko,da kot stara mati lahko vlaga zahtevo po resniškem statusu,kar ni sporn,ker pa ti postopki pravno v Sloveniji niso zaključeni na vseh instancah,tega dela ne bodo obravnavali,ko pa bo zaključen,pa bodo v pretres vzeli tudi to zahtevo.
  Torej Kopačeva je LAGALA na veliko,ko je trdila,da upa ,da je sedaj zadeve KONEC.
  Še zdaleč ne,zadeva bo verjetno še enkrat romala na ESČP gled rejništva in tam bi znala biti stara starše uspešna.
  Vendar pa je Kopačeva zelo verjetno mislila z ZAKLJUČENOTJO zadeve,to,da bodo zadeve valjali po sodiščih toliko časa,da bosta otroka odrasla-kar je prakssa SLO sociale in sodišč,čeprav bi morale biti te zadeve absolurno prednostne rešener v mesecu do treh.

  • večni srb

   Zakaj o primeru sploh odloča sodišče, to je zdaj vendar zadeva staršev pokojne proti otrokoma svoje hčerke in njenem možu, ki je tudi njen morilec. ESČP bo nedvomno očozorilo na vse šalabajzerske napake v postopkih, amapak čisto nič več kot to. Namesto enega problema, bo morala država pač reševati dva velika socialna problema, vsi pa so zgleda živeli od prihodkov morilca matere svojih otrok, ki bo verjetno do smrti v zaporu, na državne stroške, če ne bo še tam kakšnih odškodnin.
   Cela družina je uničena, ne morejo se več delati, da bo še vse OK, zakaj se jim je sploh zmešalo, to pa naša država verjetno sama najbolje ve oziroma vsi vpleteni, ki so vsa tista leta spremljali in še podžigali kalvarijo. Niti eden od njih ni niti omenjen v zadevi, družina je uničena kot bi jo stolkla toča oziroma neki naravni pojavi, ki jih nihče ne bi mogel napovedati in preprečiti.

   • Steiermark

    Po moje to niso le “šalabajzarske napake v postopkkih” ampak je začrtana smernica, v komunističnem duhu uničevanja družin in pripadnosti le tem….. Tako se “začenja” razvrednotenje družine in “vzgoja ” v duhu marxistične ideologije, kjer je nujno potrebno najprej pretrgati vezi v družini, kot so to počeli že v socialistični rusiji , npr. v kambodži in še kje, po svetu, kjer vlada zločinski komunizem , kjer človek nima nobene vrednosti in je brez pravic, kot v sužnjelstniškem sistemu, kjer umetno ustvarjajo “novo nacionalno pripadnost”, ter “novim vrstam ljudi”, kot to počnejo pod vodstvom lgbt, qweersxsualcev itd., kjer nazadnje iz ljudi nastanejo neka bitja brez človeške identitete….

 • piko8

  To je zločin, kar se je zgodilo korškima dečkoma !!!
  Ta zločin ne zastara in ZLOČINKA kopačka bo kazensko odgovarjala!!!

  • večni srb

   Isto, kot so do sedaj še vse direktorice CSDjev verjetno, le da je ta ministrica mlajša in pozna bolj prodorne, energične pravnike, sicer bi bil namesto nje lahko tudi kdo drug.

  • Poštenje velja

   Jaz bi jo sam pospravu.

 • večni srb

  Koga brani ta odvetnik v resnici, starše pokojne ali policijo, ki je dejansko uporabila prisilo?
  Slaba poteza, pri nas bo nedvomno šlo skozi, ampak na ESČP bodo gledali na zadevo po korakih, kjer bo prišla pravna moč arogantne birokratinje neprimerno bolj do izraza. Ne verjamem, da bo odvetnik nssprotoval naši ljudski policiji, potem lahko verjetno zapre štarcuno, stara starša bosta ostala sama, otroci pa bodo odrasli v krušni družini, kjer bo tudi vse najbolje urejeno.

  • cosmosjasnovidec

   Očitno imaš na žalost prav,ker se do sedaj nič ni rešilo glede tega.
   Stara starša in dečka imajo le še edino šanso,če v vlado pride desnica in odpravi te ter vse ostale napake katere so dejansko kršitve človekovih pravic a glede tega ne posreduje prav nihče tja kamor je potrebno.
   V tujino namreč,ker je tukaj nesmisel na skorumpiranih sodiščih.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • šmentanamuha

  Torej je ta pošastna ženska Kpač Mrak celo namerno napačno interpretirala sodbo ESČP. Karma deluje tudi zate, ti nečloveški stvor.

 • cosmosjasnovidec

  Torej je dobila še večjo klofuto kot pa takrat,ko jo je zaradi njene zahojenosti oklofutal ,nabrcal v rit ter nagnal njen bivši mož.
  Ni čudež,da z tako prismuknjeno kobilo ni mogel živeti skupaj.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Grenze

   Pravilno odlično

  • Ana Job

   +++++++++++++++ Točno!

 • Nšo-či

  Če bi kot otrok izgubila starša,, bi zagotovo rajše živela pri dedku kot v rejništvu. Čeprav bi bilo življenje z njim skromnejše in polno ovir. Čeprav ne bi vedela, ali on skrbi zame, ali sama skrbim zanj. Ob dedku sem se počutila varno in ljubljeno. Verjamem, da večina otrok tega sveta razmišlja enako. Med njimi tudi moji. Hecno je, da psihologi razmišljajo o tem, da otrok s tako tragedijo ni zaznamovan. Preteklosti, ki ju fantka nosita s seboj, ne bi moglo izbrisati niti kraljevsko življenje. Še bolj neprimerno je razmišljanje o tem, da sta babica in dedek zgrešila pri vzgoji pokojne hčere. Samo ljudje smo. Naša pot je naša šola. Popolnosti ni. Hrepenenje po vnukih in hrepenenje po babici in dedku, bo vsem štirim srca spremenilo v led. Minila bodo leta, da bo katero izmed njih zatrepetalo. Kakšna žalostna usoda, ki jo nemočni opazujemo. Samo zato, ker gre za “prav” nekoga. Nekoga, ki si reče stroka in popuščanj ne pozna. Ne pozna niti sočutja. Pozna samo svoj “prav”. Pozablja pa , da se “prav” spreminja s časom in prostorom ter seveda zornim kotom. Srečno babica! Srečno dedek! Ne obupajta! Vsako morje solze ima nekje svoj breg.

  • Antonius

   Uteha bi mi srce pobožala, če bi, *oropana vnukov*, babica in dedek mogla prebrati, kar si zapisala.
   ++++++++++++++++++++++++

   • Nšo-či

    Hvala..ljubezen moja. Nekdo mi je predhodno ta komentar 3 krat spemal. Pa sem poskusila še 4 ič.

  • Steiermark

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Radolf Mitler

  Jaz bi jo nagačil in obesil na zid v Cerarjevi dnevni sobi.

  • zokispoki

   Pokvarjena komunajzarska lajdra !

 • Rožle

  Skakal bi pa od veselja, če bi tisti znani zaključni stavek .. cosmojasovidca
  , ki ga vselej uporablja
  našel prav temačno mrakovo ..
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • domovina mili dom

  Naj ta brezsrčna babura in kučanove feministke za vzorec zaprejo oči in si predstavljajo, da njihovih otrok ni ob 12 uri iz šole. Zaman bo njihovo čakanje pred šolo. Nato bolečina v želodci, mehke noge, panika.
  Samo na to naj pomislijo, da jih “strezne”.

 • Hribouc

  Udbokučanistični rdeči skurbani kriminalni kupleraj Slovenistan!
  Tako čudno so zvenela včerajšnja nabita poročanja medijev – da je babica izgubila zadevo – ni šlo skupaj!

  Bravo, Donko – hvala za olajšanje!

  Nagrajenko Putina Groznega pa zagotovo čaka drugi konec palice!

 • centurion

  Sranje je v tem, da vse te klofute tej rdeči kurbi najbolj
  bolijo dedka, babico in njuna koroška dečka.

  • šmentanamuha

   Pomembno je, da dedek in babica vztrajata do konca. Fanta bosta slej ali prej hotela vedeti resnico in pomembno je, da bosta videla, kako sta se borila zanju kot David proti Goljatu, da bosta začutila to čustveno vez. To je pomembno, ko se bosta spraševala, kdo ju ju je pustil na cedilu. Resnica bo zmagala. Cela Slovenija vidi, kaj se dogaja. Izgovori, bodo zaman, tako kot v nacističnih taboriščih. Ta beda od ministrice, pa je videti vedno slabše. Demoklejev meč že visi nad njo.

 • MrT

  To je noro, kar se dogaja v tej državi. Upam, da se karte na političnem področju premešajo in nova imena odpravijo to sramoto, stara imena pa odgovarjajo.

 • francelj3

  Če jo bom srečal na cesti, bo fasala klofuto še od mene!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!