fbpx

Ogenj uničil planinsko kočo na Korošici

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

V Kocbekovem domu na Korošici, v občini Luče, je v petek zvečer izbruhnil požar. Reševalci so tri poškodovane planince odpeljali na zdravljenje v Ljubljano, planinsko kočo pa je ogenj v celoti uničil.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je v domu, ki stoji ob južnem vznožju Ojstrice na višini 1808 metrov, zagorelo ob 18.36. Posredovali so gasilci iz Kamniške Bistrice, Kamnika in Luč ter gorski reševalci iz Celja in Kamnika. Večino reševalcev in opreme je na kraj dogodka pripeljal helikopter policije.

V požaru so se poškodovali trije planinci, ki so bivali v domu. Slednje je policijski helikopter prepeljal na zdravljenje v UKC Ljubljana. Planinsko kočo je ogenj v celoti uničil.

Vzrok požara, katerega okoliščine preučujejo tudi policisti, zaenkrat še ni znan, po poročanju spletne strani kamnik.info pa je neuradno mogoče slišati, da naj bi do požara prišlo zaradi neprevidnosti oz. pomote pri ravnanju z neznano vnetljivo tekočino, za katero naj bi uporabniki oz. najemniki koče, v kateri ni bilo običajnega oskrbniškega osebja, pri kuhanju menili, da je voda.

J. F., STA