fbpx

Oholo parkiranje politika Ropa in Jankovićevega mestnega redarstva na mestih za invalide ne zanima nobenega od medijev?!

Foto: Twitter

Nekdanji politik LDS in sedanji politik SD Anton Rop je bil v preteklosti večkrat neposredno zaloten pri nepravilnem parkiranju na invalidskih parkirnih prostorih, prav tako na mestih za invalide večkrat videvajo celo predstavnike reda ljubljanske mestne oblasti – Jankovićevega mestnega redarstva. Pa kljub temu nihče od njih ni doživel nobenega medijskega pogroma. 

V zadnjem času je bila številnih polemik deležna kolumna astrologinje Eme Kurent v reviji Lady, v kateri je avtorica navedla svoje mnenje in prakso glede parkiranja na invalidskih parkirnih prostorih. Pri tem je priznala, da sama večkrat parkira na mestih, namenjenih invalidom. Kot razlog za to je navedla dejstvo, da je “parkirišče za invalide skoraj vedno prazno, vsa ostala parkirna mesta pa so skoraj vedno zasedena“. Zapisala je še, da invalidi navadno ne vozijo, vsaj ne tisti, ki imajo večjo okvaro oziroma prizadetost. Ob tem je dodala, da bi “prednostne” parkirne prostore potrebovali predvsem starejši vozniki ter družine z majhnimi otroki. Zapisala je: “Precej težje je materi ali očetu z dvema ali tremi otročki, ki jih vleče s sabo po nakupih, ker jih nima kje pustiti, kot invalidu.”

Val ogorčenja na spletnih omrežjih
Kolumna Kurentove je na spletnih omrežjih nemudoma zbudila val ogorčenja. Na Facebooku se je na njeno temo usul plaz komentarjev, pri čemer so se spletni uporabniki večinoma strinjali, da si je kolumnistka v svoji izjavah dovolila preveč. Nekateri so šli celo tako daleč, da so Kurentovi grozili s smrtjo. Pri reviji Lady so s Kurentovo prekinili sodelovanje. Aktualna urednica Anja Plesec Kontrec se je v javnem odzivu na Facebooku opravičila vsem “prizadetim zaradi objave kolumne, z avtorico katere smo prekinili sodelovanje“.

Soočenje na Kanalu A
Temo so takoj pograbili tudi številni slovenski mediji, ki so kar tekmovali v tem, kdo bo Kurentovo bolj očrnil. V oddaji Svet na Kanalu A je bila Kurentova nenapovedano soočena tudi z Iztokom Mrakom iz društva distrofikov, ki je priznal, da osebno ni bil prizadet zaradi objave kolumne, povedal pa je, da je bila prizadeta velika večina članov društva distrofikov ter da s strani Kurentove pričakuje opravičilo. Ta je v svoj zagovor povedala: ”Vsekakor se ne bom opravičila, ker se nimam za kaj. Pojasnila sem, da sem govorila z vidika osebe, ki je deprivilegirana, kar se tiče parkirišč. Jaz popolnoma razumem, da ste deprivilegirani, čeprav, če govorimo o parkiriščih, ravno ne, vi imate tega dovolj.” 

Soočenje Eme Kurent in Iztoka Mlakarja v oddaji Svet (Vir: 24ur.com)

Medel odziv medijev ob napačnem parkiranju Antona Ropa
Zgražanje slovenskih medijev nad Kurentovo, ki je v kolumni samo izrazila svoje mnenje in dejansko ni bila zalotena pri prekršku, preseneča, sploh glede na to, da v preteklosti napačnemu parkiranju na invalidskih parkirnih prostorih niso posvečali večje pozornosti. Nekdanji politik LDS in sedanji politik SD Anton Rop je bil tako na primer s svojim BMW-jem večkrat celo neposredno zaloten pri nepravilnem parkiranju na mestih za invalide, pa kljub temu nikoli ni doživel medijskega pogroma. Ob tem je bil junija 2015 Ropov avtomobil po pisanju Slovenskih novic napačno parkiran tudi na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, in sicer tik pred vhodnimi vrati, na mestu, kjer niti slučajno ne bi smel stati.

Vir: Slovenske novice

Ali zakoni res veljajo za vse?
Paradoksalno je, da so v zadnjem času pri parkiranju na mestih, namenjenih invalidom, večkrat zaloteni tisti, ki so sicer zadolženi za sankcioniranje tovrstnih prekrškov. Ljubljančani so tako priča tudi grobim kršitvam Jankovićevega mestnega redarstva, ki parkira na enem izmed invalidskih parkirišč. Tovrstni primeri, ki nakazujejo na privilegiranost posameznikov, bi zagotovo bili potrebni vsaj tolikšne medijske pozornosti kot primer Kurentove.

https://twitter.com/metkav1/status/1125746504013160448

M. D.