fbpx

Na Stično mladih vdrla levičarska propaganda

Tradicionalna prireditev Stična mladih 2022 (Foto: STA)

Stična mladih je enodnevni festival, ki slovenskim mladim skozi različne aktivnosti ponuja izkušnjo Boga. Poslanstvo Stične mladih je “prebujati mlade, da vstanejo in hodijo za Kristusom,” je zapisano na uradni spletni strani dogodka. Letos je potekala 17. septembra pod geslom “Izberi vihar”. Vse lepo in prav, če ne bi na letošnji Stični propagirali LGBTQIA in vodili delavnico, s katero so dokazali, da ne ločijo med migranti in begunci.

Ni dvoma, da živimo v viharnih časih, to pa dokazuje tudi letošnja Stična mladih, kamor je prodrla levičarska propaganda. V okviru programa Duhovno spremljanje za dijake in študente je na srečanju med drugimi potekala tudi delavnica LGBTQIA z naslovom Vse OK ali vse narobe?

Dr. Gabriel Kavčič je v napovedniku delavnice izpostavil, da menjave spolov postajajo del realnosti v življenju mladih ljudi. Nadaljeval je s tem, da se nekateri do takšnih manjšin obnašajo izključevalno. Na omenjeno delavnico so bili povabljeni mladi, da bi lahko povedali svoje mnenje, pri čemer je spomnil na to, da se je treba zavedati, kaj uči Cerkev. Aktivisti LGBTQIA si namreč z legitimizacijo homoseksualnosti v resnici želijo spremeniti moralni nauk Cerkve. To je v nasprotju z njeno dvatisočletno zgodovino in sproža med kristjani razdeljenost, zmedo in zaskrbljenost.

Foto: Printscreen

Povsem zamešali pomen pojmov begunec in migrant
To pa ni vse. Stična je nagovorila tudi skavte in povabila na delavnico z naslovom V čevljih migrantov. V uvodu organizatorji ljudi postavijo v kožo begunca, ki je moral zapustiti svoj dom zaradi vojne. Pri tem begunce vztrajno imenujejo migranti, kar seveda begunci iz Ukrajine niso. So pa tisti, ki nelegalno prečkajo naše meje v iskanju brezskrbnega življenja in pa tisti, ki se povezujejo s terorističnimi organizacijami. Na delavnici pa so udeleženci odigrali tudi družabno igro, ki predstavlja pot ‘migranta’, ki beži iz svoje države in skuša doseči Evropo, da tam zgradi svoje življenje.

Foto: Printscreen

Je tudi Stično dosegla ideologija nove vlade? Resnica je taka: v zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 158 oseb, 79 na območju PU Koper, 75 na območju PU Novo mesto in 40 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi migranti je bilo največ državljanov Burundija (58), Indije (46) in Afganistana (41).

Andrej Žitnik