[Video] Nasprotnik samostojne Slovenije zapel “Moja dežela”

Magnifico je na plebiscitu glasoval proti samostojni Sloveniji.

Na osrednji državni proslavi ob dnevu državnosti je sinoči na Kongresnem trgu nastopil tudi Robert Pešut Magnifico. Slednje je šokiralo nekatere legendarne slovenske glasbenike, ki se sprašujejo, kaj se dogaja v tej državi.

Magnifico, sicer tesen prijatelj ljubljanskega župana Zorana Jankovića, obremenjenega z več sodnimi postopki in preiskavami, je namreč pred časom javno priznal, da je leta 1990 na prebiscitu glasoval proti temu, da se Slovenija odcepi od Jugoslavije. Kljub temu so mu včeraj organizatorji dovolili, da nastopi na proslavi ob dnevu državnosti.

Da je bila provokacija popolna, je Magnifico na državni proslavi nastopil s pesmijo “Moja dežela”, avtorja Dušana Velkavrha in izvajalca Ota Pestnerja. Da gre za popolni revizionizem, je spomnil osamosvojitelj Janez Janša, ki je dejal, da so s tem pokazali, da je Slovenija sedaj njihova. “Od njih, ki so bili proti temu, da bi nastala. Ker nikoli ni bila njihova intimna opcija. To so hoteli povedati z izborom pesmi in Magnifica, ki je sicer dober glasbenik, vendar je nastop na državni proslavi protislovje.

Slednje je šokiralo tudi legendarnega glasbenika Marijana Smodeta, znanega po številnih ponarodelih hitih. Na svojem Twitter profilu je spomnil, da je Magnifico glasoval proti samostojni Sloveniji, danes pa prepeva na državni proslavi, s katero obeležujemo samostojno državo. Ob tem je zapisal: “Nezaslišano. Glasbenik, ki je bil proti osamosvojitvi, poje na osrednji proslavi ob dnevu državnosti … Kaj se dogaja v tej državi …

Moja Dolenjska