VSO vabi na proslavo ob dnevu naše državnosti

Foto: STA

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve danes ob 18. uri vabi na osrednjo prireditev ob dnevu državnosti “Ponosni na Vrhpolje – osamosvojitveni dogodki dan prej”. Slavnostni govornik bo nekdanji predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca.

VSO - Ponosni na Vrhpolje 2023_vabilo

V imenu združenja VSO pa je Slovenkam in Slovencem, veteranom in svojcem padlih v vojni za Slovenijo čestital prvi predsednik slovenske vlade Lojze Peterle:

Spoštovani Slovenke in Slovenci, državljanke in državljani Republike Slovenije, dragi veterani, svojci padlih v vojni za Slovenijo!

Pred dvaintridesetimi leti smo razglasili samostojno in demokratično Republiko Slovenijo, največji politični dosežek slovenskega naroda.

S hvaležnostjo vsem, ki so k temu prispevali, Vam čestitam k dnevu državnosti z željo, da bi ga praznovali skupaj kot dosežek in navdih za premagovanje novih izzivov.

V tem duhu Vam Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve podarja novo spletno stran “OSAMOSVOJITEV SLOVENIJE”, ki vsaj malo nadomešča nerazumno ukinjeni Muzej slovenske osamosvojitve. V njej smo za začetek zbrali enkratna in dragocena pričevanja najbolj izpostavljenih še živečih udeležencev osamosvojitvenega procesa, v prihodnje pa vabimo vse obiskovalce tega portala, da nam pošljejo dokumente, fotografije, avdio in video posnetke iz tistega časa, če z njimi razpolagajo na [email protected]. Vnaprej hvala vsem.

Bog živi samostojno in demokratično Republiko Slovenijo!

Lojze Peterle

predsednik  Združenja VSO

predsednik osamosvojitvene vlade

 

Sara Kovač