Osebni razlogi za Mramorjev odstop – so res tako nepomembni?

Foto: epa

Slovenski finančni minister Dušan Mramor je odstopil en teden po tem, ko je policija preiskala sedež centralne banke in banke v lasti Nove Ljubljanske banke, kot tudi pisarne svetovalnega podjetja Deloitte in Ernst & Young.

Mramor, ki je bil minister od septembra 2014, je dejal, da je odstopil iz osebnih razlogov. Med torkovim potovanjem na zasedanje finančnih ministrov EU v Bruselj je Mramor obsodil policijsko racijo kot neposreden napad na institucije.

Mario Draghi pravi da je šlo za “ugrabitev podatkov ECB”
Predsednik Evropske centralne banke Mario Draghi je poslal pismo predsedniku Evropske komisije Jean-Claudu Junckerju in slovenskemu državnemu tožilstvu, v katerem je izrazil uradni protest zaradi nezakonite zaplembe informacij ECB.

Metod Dragonja odstopil ob istem času
Mramorjeva desna roka, Metod Dragonja, ki je odstopil isti dan kot Dušan Mramor, je bil vpleten v spor o upravljanju slovenskega glavnega pristanišča Luka Koper. Med nedavno blokado pristanišča s strani delavcev, so Dragonjo obtožili za dajanje lažnih informacij o poslovnih rezultatih pristanišča v parlamentu.

Mramor je v torek dejal, da je napad na centralno banko pokazal, kot da bi nekdo želel “ubiti sla”, ki je ocenil slaba posojila v bančnem sistemu.​

I.K., euobserver

 • pajot

  Na POP TV so njegov odstop pripisali hudi bolezni.

  • tarantela

   Če je res bolan, mu želim čimprejšnjo ozdravitev, 22 mesecev je dolga doba, mimogrede si nakoplješ bolezen ob tako stresnem delu.

  • Stajerka

   FOP TV še nikoli ni poročal realno ali nepristransko……zakaj bi torej v tem primeru??!!

  • intel345

   glede na to da mu morda raste in se mu gnoji mrčes v možganih mislim da resno rabi kako lobotomijo ali vsak da mu odstranijo ciste

 • Vladimir Sotler

  Nič ne pomaga,v zapor boš šel ma kje si Pa denar boš moral vrniti

 • FraterMagnus

  Lep naslov na eu observer by blaz zgaga : slovenian finance minister resigns after police raid.

  Haha, when you put it that way :)

 • Unikatna

  Osebni ali politični, je vseeno…tudi brez njega bo šla kolona naprej, ker g. Cerar pravi, da so na pravi poti! :)

  Zanimivo pa je tole –

  “OVADBA MIRA CERARJA GRE DALJE NA TOŽILSTVO!
  Policija je zaključila preiskavo glede ovadbe, ki smo jo v SSN 3.11.2015 podali zoper predsednika vlade Mira Cerarja v zadevi nezakonitega dodeljevanja blagovnih rezerv Republike Slovenije nezakonitim migrantom in poročilo o preiskavi vrnila na državno tožilstvo.”

  http://www.ssn.si/ssn-ovadila-mira-cerarja/

 • valentin

  Uboga moja domovina, nesrečni narod, ki ne najde prave identitete, prave smeri.

  https://www.youtube.com/watch?v=Eyh0Y6Eiv_I

 • marker

  Če je Dušan bolan, ali potem lahko opravlja delo profesorja na univerzi? Naj gre najprej na bolniško.

 • Darth Vader

  miro cerar je sodeloval pri rušenju ustavnega reda republike Sovenije, takao kot Mramor, Draghi in Juncker…..kaj se čaka?

 • Stajerka

  osebni razlogi je za lase privlečen izgovor, ki NIKOLI ne doživi javnega obelodanjanja, saj se ščitijo tudi v interesu zasebnosti, kar pa za politike kot JAVNE osebnosti NE bi smelo veljat……
  kar se tiče pereče zadeve Mramorjevega odstopa, je lahko osebni razlog v preiskavi, je lahko marsikaj pošteno prikritega na nepošten način…….domišljija prepuščam posamezniku :))

  • valentin

   Ko se zapeljem mimo tvojega vozila in ti ga odrsam imam osebni razlog, da mesto zapustim,
   ja nekako tako. Le da se v prvem primeru jaz lahko skrijem, a Bramor tega ne more, ker ni
   anonimen in bodo posledice hujše.

   • Stajerka

    kak to misliš dobra za eno ali drugo stran……politično ali ekonomsko, ker mislim, da ima v življenju vsakega posameznika ekonomsko delovanje in znanje neprimerno večjo težo kot politična usmeritev, vsaj moralo bi biti tako……. je pa res, da slovensko volilno telo že več let ne razmišlja z glavo…..žal
    ……Mramor je za malega delavca naredil več slabega kot dobrega…….. dobro pa je postlal eliti, seveda ne samo on, glavni nosilec je Cerar …….

    • valentin

     Vsak odstop je osebnosten, da je opravil dela, ki so za ene – elito dobra in za
     druge- delavce slaba, si sama lepo napisala, torej je odstop iz osebnih razlogov butast izgovor. Pa dobro mi ostani.

  • Osti jarej

   ..kako ne?!…fajmošt…ups…peterletov klešman pride na plano pred vsakimi volitvami…kamorkoli…

 • Franjo Trojner

  Men se pa le zdi, da je na Mramorov odstop vplivala bolana in skregana koalicija, ki je ves čas denar iz skupne prazne blagajne brezmejno trošila in mu s tem živce pila in zdravje rahljala. Tudi Mramor je na koncu spoznal, da se razkošne sociale s prazno blagajno v naši državi pač ne gre iti, ker na koncu je vedno potrebno izstavljene račune pokriti. Malce me je strah naše skupne prihodnosti in kaj nam bo moral v kratkem sam Cerar o naši skupni blagajni povedati. Če ne on, nam bodo EU strici zagotovo našo realnost v nulo razložili.

 • totex39

  Mramor je bil na vodilnem mestu v vladi kot minister in ravno zaradi tega je potrebno, da naši politiki definirajo točne argumente za njegov odstop ne pa, da se ljudi zavaja s različnimi mlahavimi izgovori, take stvari si vlada ne more privoščiti.

 • koza

  kake motnje pa imajo na slo3, prekinja pa prekinja satelit, a je nevihta v Ljubljani? aja govorili so o SDS, NSi predlogu o zmanjšanju prispevkov min. plač

 • Okra tatoo

  Ha, ha, dve miljardi ojrov so potegnili iz evrosistema in računovodsko skrili že od njegovega prvega ministrovanja do sedaj. Sedaj je skočilo ven okostje. Mrlič smrdi do neba in treba je nekako počistiti. Kaj ko je šlo hkrati s tem za povratno grožnjo glede kakšnega podobnega parkiranja katerega od Jazbecev. Nekdo ga je zatožil pri Atu. Ob blefiranju prometa v Luki, se je nekdo zbudil. Fantje vračajo udarce. Zmagovalec bo koristil na novo odkrite vire. Išče se tožibabo.

 • Osti jarej

  …zdravniški pregled mora narediti čistilka,pred “nastopom čiščenja sekretov”…ta pa kao z rakom nazaj na fax predavat?!….a nismo vsi državljani enaki in zakaj ne?!

  • Novakec1

   Ker nismo vsi naši.

 • karpelec

  “Mramor je v torek dejal, da je napad na CB pokazal, kot da bi nekdo želel ,ubiti sla,, ki je ocenil slaba posojila v bančnem sistemu.”
  Včeraj, ko sem v mojem komentarju omenila, kot vzrok njegovega odstopa, prav to, sem gladko bila preslišana.Kaj vam pa pove zgornji stavek, pa presodite sami.

 • tarantela

  Samo Fakin je odšel iz ZZZD zaradi neuresničene zdravstvene reforme. Ma dost, je reku.

  • Vrhovni sodnik

   Edini ki je kaj veljal v zdravstvu.

   • Bettyliza

    Zato pa odhaja, ker s Celarco se ne da nič pogovorit, kaj šele dogovorit.

  • dež

   Potreben toplic in ene močne shujševalne.

   • Slovenija moja dežela

    uf,tega deca je pa res nekaj mal preveč skup. Sm ga zadnjič vidu,mater ma goltanc ko sumo borc,..

    • Bettyliza

     Takšni komentarji žal – niso v ponos Novi24TV.

   • Bettyliza

    kaj več od obrekovanja res ne zmoreš.

    • dež

     Kje pa vidiš kakšno opravljanje ?
     Ko sem ga zadnjič videl na TV, je imel indeks telesne mase > 40, kar po lestvicah pomeni debelost najvišjega razreda (razred III). Na ZZZS jo imenujejo “huda debelost”. Na povezavi http://www.zzzs.si/zdravje/telesna-teza-preverjanje.html, na njihovem spletnem portalu, si preberi kaj priporočajo ljudem s takšnim ITM.
     Kako že gre tista o kovačevi kobili ?

   • Steiermark

    Po tako “mukotrpnem delu”, ki ga opravljajo vsi ti pošvedranci, so potrebni, zraven shujševalke, operacije hemeroidov…….(eni in drugi, tako tisti, katerim nekam lezejo, kot oni sami, ki dobijo “povratno uslugo” od botrov)

 • plamen100

  Bog ve kaj je v ozadju, kaj pa ima Mramor za obsojati delo policije?? Kateri finančni minister v EU pa je do sedaj že obsodil delo policije?? Bog ve, kaj bo še prišlo na dan in v kakšne nečednosti je še vmešan???

  • Steiermark

   20.000 je verjetno dobiva samo “za malico”, sicer pa ne vem, kam so šle 4 miliarde…..

   • plamen100

    S temi miljardami pa je sploh vprasljivo, barabe pokvarjene so nategnile Bratuskovo da je za 4 mil bancne luknje, da se je potem drzava zadolzila potem pa kaksno milijardo spravili v zep. Verjetno je z banko povezan tudi Mramor zato pa je kar zginil s polozaja. Taksnega kriminala kot je v Sloveniji, ni v nobeni evropski drzavi!

 • turistka

  Mimogrede, G.Mramor ni bil v torek v Bruslju, saj sem se z njim ob 16,30 uri peljala iz Frankfurta v Lj. Spet nam nalagajo, haha

  • cosmosjasnovidec

   Na oni kokodakarski ovčje kurji 24.kurji strani pa te lahko raznese od smeha kaj vse pišejo in nakladajo tiste kokodakarske ovce.Pëllumb(Piljan) albanski cigan kar javno tam objavlja kako so si v ciganskem naselju (brazilija) pekli pujsa katerega so ponoči ukradli nekemu vaščanu iz vasi zraven njihove brazilije.Kosovski šiptarski iztrebek je pa kar ponosen na svoja dejanja,ko mu uspejo kraje krompirja in ostalih živil po njivah.Za Mramorjem jočejo kot prave cmere kreteni zahojeni.Duševno prizadeti psihični bolniki niti ne dojamejo,da je Mramor oskubil tudi njihovo ciganskolevaško delomrzniško sekcijo za katero se bo znižala podpora tako,da bodo še bolj kradli kot dosedaj,Hvalijo Cmerarja v nulo to pa zato,ker je cela kikiriki kokodaška 24.kur polna teh istospolnežev med katerimi sta seveda tudi Cmera in Kučko.
   Pa ti bedaki tam verjamejo vse še bolj kot jim nakladajo uredniki 24.kurje kokodakarske strani.Hehehe
   Tu pa tam grem tja,da jih spomnim kdo sploh so,ker se imajo ti čefurji že kar za slovence in nam pravim slovencem delajo nepopravljivo sramoto,ker kdor ne ve,da so tole le čefutarski iztrebki samo z slovenskim državljanstvom misli,da smo mi slovenci tako prismuknjeni.Seveda mu ni jasno,ker slovence vsepovsod poznajo kot pametne.Za Janšo celo pišejo,da je neki dohtar Ivan ter,da je rojen na Kosovu.Hehehehe tega ne moreš verjeti.Šiptarski cigani so pa ravno skoraj vsi od tam in jim klikeri ne delujejo niti toliko,da bi vedeli kje je kosovo in kje Slovenija ter,da Janša ne more biti iz kosova,če je pa čistokrven slovenec.Po tem pa ko vidiš,da so v taki levaški komunistični sramotni sekti prisotni sami taki psihični iztirjeni bolani iztrebki kot so Piljan,Srebrnidrek,Konjrintos23 pa tisti bedak Kozlerika in kaka dva ali trije še zraven ne veš ali naj crkneš od smeha ali pa jih naj pomiluješ zaradi njihove zavrte kratke kurje pameti.Je pa več kot žalostno,ko sprevidiš kam so taki psihični komunajzarski cinkatorski čefutarji obenem potuhnjeni copatarski podložniki izdajalca ter njihovega poveljnika ovčjega pastirja Kučkota za skrivanjem pod UDBO pripeljali Slovenijo.Ti udbaši so krivi za nešteto smrtnih žrtev še pod komunajzersko staro Jugo.Ravno zato je v UDBI bilo tudi ogromno teh albanskih ciganov,ker najmanj nobenemu ni padlo na pamet,da so sodelavci in cinkaroši UDBE.Sedaj se skrivajo za računalniki ter podajajo svoje zafustrirane propadle komunistične ideje neketari pa še vedno mislijo,da je njihov diktatorski pedofil Tito celo predsednik Slovenije.Hahahahahaha

 • dob

  Se zna zgodit, da bo Cerar prvi precednik vlade, ki zamenja ministra medtem ko pada.

 • tarantela

  Zvonko Lah razmišlja o izstopu iz stranke SDS, ker stranka nima jasnega programa.

  • Rožle

   Ma ne….?

  • janez zorman

   In kaj ima to z Mramorjevim zdravjem ?

 • Bettyliza

  Kat pa tole iz januarja letošnjega leta ;
  “……. Mramorju podeljujejo naziv evropskega finančnega ministra leta za njegov prispevek pri izhodu Slovenije iz recesije in stabilizaciji bančnega sistema, kot tudi za njegove uspehe pri nadaljevanju privatizacije in pri implementaciji celovitega programa reform ter aktivnosti v smeri postopne javno-finančne konsolidacije Slovenije.

  Minister Mramor je z nazivom zelo počaščen in vesel mednarodnega priznanja Sloveniji, ki zopet velja za finančno verodostojno državo z relativno visoko gospodarsko rastjo, s padanjem brezposelnosti, še posebej med mladimi, in rastjo zaposlenosti.”
  je tale zadeva že potekla ? Je imela rok trajanja ?

  • Vera

   Brezposelnost pada zato, ker mladi gredo na delo v tujino, zato si niti minister niti ta vlada zaslug, za nižjo brezposelnost ne smejo pripisovati , lahko si pripišejo samo slabo delo !

  • Steiermark

   Ja, da so si lahko razdelili , 4 miliarde, nam pokradenega denarja, pa ja morajo nekoga “odlikovati” z takšnim nazivom…..

 • intel345

  mramor je naredil izredno intelektualno potezo in ga lahko označimo za velikega intelektualca in izobraženca ker je to storil. na prvem mestu je seveda zdravje in intelektualci to vedo. mramorjev odstop nima prav nobene veze z policijsko preiskavo banke v zadnjem času, niti metod dragonja in njegov odstop nima prav nobene veze z protesti v luki koper. to je samo naključje da sta oba izstopila na isti dan. glavno da sta člana SMC stranke. :)))))))))))))))))))))))))))))

  • marta

   marsikateri teliček tako razmišlja :))))

  • Steiermark

   Visokomoralni marmeladarji – smc! (mogoče je marmelada še vedno “vroča”……ter so zato tudi “umaknili” prste iz nje….)

 • marta
 • odzunaj

  Mramor je do zadnjega dobro služil klanu. V vseh aktivnostih in neaktivnostih, včasih se je dogovorno umaknil, da se je neka stvar zgodila. Ustavil je tudi življenjsko pomembne investicije na Policiji in v vojski. Zadolžil nas je za dodatnih 2,5 miliard – vprašanje čemu ali komu je ali še bo to služilo ?

  Z izjavo , da je vdor policije in zaseg dokumentov izpadel ” kot da bi želeli ubiti osebo, ki je kazala na bančno luknjo” seveda ni bila zaščita guvernerja BS Jazbeca, pač pa zelo premišljena taktična poteza potuhnjenega Mramorja . S podporo protesta Draghija z Evropske centralne banke, da je šlo za nezakonite zaplembe informacij ECB mu bo, ob njihovi podelitvi priznanja najboljšega financ ministra, lahko kapnilo kakšno visoko in izjemno dobro plačano delovno mesto v EU inštitucijah !
  Mramor, ves skrčen v telesu in duhu , ima znotraj sebe jasne močne interese po poziciji in plačilu, ki ju v Sloveniji ni moč imeti, ob relativno majhnih vložkih in v mirnem zaščitniškem okolju.
  TO JE TO .