fbpx

Osebni razlogi za Mramorjev odstop – so res tako nepomembni?

Foto: epa

Slovenski finančni minister Dušan Mramor je odstopil en teden po tem, ko je policija preiskala sedež centralne banke in banke v lasti Nove Ljubljanske banke, kot tudi pisarne svetovalnega podjetja Deloitte in Ernst & Young.

Mramor, ki je bil minister od septembra 2014, je dejal, da je odstopil iz osebnih razlogov. Med torkovim potovanjem na zasedanje finančnih ministrov EU v Bruselj je Mramor obsodil policijsko racijo kot neposreden napad na institucije.

Mario Draghi pravi da je šlo za “ugrabitev podatkov ECB”
Predsednik Evropske centralne banke Mario Draghi je poslal pismo predsedniku Evropske komisije Jean-Claudu Junckerju in slovenskemu državnemu tožilstvu, v katerem je izrazil uradni protest zaradi nezakonite zaplembe informacij ECB.

Metod Dragonja odstopil ob istem času
Mramorjeva desna roka, Metod Dragonja, ki je odstopil isti dan kot Dušan Mramor, je bil vpleten v spor o upravljanju slovenskega glavnega pristanišča Luka Koper. Med nedavno blokado pristanišča s strani delavcev, so Dragonjo obtožili za dajanje lažnih informacij o poslovnih rezultatih pristanišča v parlamentu.

Mramor je v torek dejal, da je napad na centralno banko pokazal, kot da bi nekdo želel “ubiti sla”, ki je ocenil slaba posojila v bančnem sistemu.​

I.K., euobserver