Ostanki Odlazkovega propadajočega imperija v ofenzivi: Svet24 nadaljuje s širjenjem dokazanih laži Dejana Karbe o SDS

Svet24, rumeno režimsko trobilo, ki ga lastniško obvladuje nihče drug kot Martin Odlazek, nadaljuje svojo ofenzivo proti SDS in Janezu Janši. Po članku, kjer so za požare v Kemisu in Ekosistemih okrivili kar Janeza Janšo in Aleša Hojsa, tokrat umazano verigo lažnih novic nadaljujejo s povzemanjem novinarja Dnevnika Dejana Karbe, ki se mu SDS prikazuje na vsakem koraku. Tudi oni Zdaj širijo dokazano laž, da so pasulj na Letnem taboru SDS v Bovcu  kuhali vojaki in da smo za to plačali davkoplačevalci. Očitno gre še za zadnje poskuse diskreditacije največje opozicijske stranke s strani propadajočega imperija Martina Odlazka. 

Spomnimo, da je Martin Odlazek nekoč obvladoval ogromno hobotnico podjetij (od predelave papirja do medijskih hiš). Preko podjetja EVROFIT d. o. o., katerega lastniki so Martin Odlazek, Domen Odlazek, Nejc Odlazek, Liza Odlazek, Maja Odlazek, Meta Odlazek, Tina Odlazek in Gašper Odlazek, je ‘klan’ Odlazek neposredno lastniško obvladoval podjetja Dolenjski list d. o. o., Salomon d. o. o., RGL d. o. o., Veseljak TV d. o. o., Kočevski tisk d. d., Media storitve d. o. o., Studio D d. o. o., Radio Kum d. o. o., Lepenka d. d., Agencija24 d. o. o., Svet24 d. o. o., Blue trade d. o. o., in še bi lahko naštevali. Posredno preko družbe Salomon, pa je obvladoval skupino Krater, pod katero so spadala podjetja Papir servis d. o. o., SET d. o. o., Delo-TČR d. d., Algas d. o. o. in druga.

Odlazek še vedno vpliven, hobotnica pa počasi izgublja lovke
Kljub tej razvejani hobotnici radijev (radia, ki ga ne obvladuje Odlazek skoraj ni), rumenih časopisov in raznih agencij se imperij počasi sesuva sam vase. Že v mesecu maju se je začel počasen propad mnogih podjetij Odlazkove poslovne mreže. V popolnoma rdečih številkah so končala podjetja SET, Papir servis in Korotan. Pisali smo že, da je stečaj teh podjetij način za zaščito premoženja družine Odlazek. Premoženje družine, ki izhaja iz skupine Krater, naj bi na tak način zaščitili in oškodovali upnike za več deset milijonov evrov. Značilno za Odlazkova podjetja je, da se lastništva menjajo, da kapital kroži, na koncu, ko izpolnijo svoj namen, pa jih lastniki izropajo in pošljejo v stečaje.

Prav to se je zgodilo tudi s Papir servisom in podjetjem SET. Podjetje SET od leta 2011 ni ustvarjalo dobička. V tem letu je imela družba okoli 66 milijonov prihodkov, konec leta 2016 pa le še 10 milijonov. Podobno je s Papir servisom, katerega prihodki so se gibali okoli 90 milijonov, konec leta 2015 pa le še okoli 35 milijonov. Dolgovi in obveznosti Papir servisa pa so že v letu 2015 za slabih 18 milijonov evrov presegali knjigovodsko vrednost podjetja. A tudi ta podatek je lahko varljiv, saj je bil Papir servis 66 odstotni lastnik družbe SET. Hobotnice v hobotnicah.

Zanimivo pa je predvsem to, da je Papir servis prodal svoje tiskalne stroje družbi Salomon, ki jo neposredno obvladuje Odlazek. Ta pa je pridobila posle za tiskanje revij podjetij Dnevnik in Nedeljski dnevnik. Lahko torej vidimo, da je časopis, kjer je zaposlen Dejan Karba, neposredno poslovno povezan z družbo Salomon. Salomon pa lastniško obvladuje podjetje Svet24, ki je praktično prekopiralo laži Dejana Karbe in jih objavilo na naslovnici svojega trobila. Neverjetna ofenziva laži, ki jo v zadnjem času sprožajo režimski mediji, močno smrdi po začetku volilne kampanje levice. Vsi “stričevski” mediji so začeli na veliko napadati SDS in Janeza Janšo na edini način, ki jim leži – s produciranjem lažnih novic.

Odlazkovi mediji krijejo hrbet svojemu gospodarju
Če naši viri držijo, je Martin Odlazek v preteklosti prek Skupine Krater (pred kratkim je premeteno izstopil iz lastniške strukture) v celoti obvladoval slovensko odpadkovno sceno (Papir Servis), pri čemer naj bi si pomagal tako s podkupovanjem (v poslovnih krogih se govori, da je svojim partnerjem obljubljal ciprske bančne račune v zameno za poslovne usluge), kot tudi izsiljevanjem marsikaterega politika prek svojih rumenih medijev, med katere, jasno, spada tudi Svet24. Po naših informacijah naj bi številni materialni tokovi nevarnih odpadkov iz Papir Servisa končali v predelovalnicah odpadkov, kot sta Kemis in Ekosistemi.

Odlazek naj bi imel pod svojim vplivom številne znane lobiste, v ožji krog njegovih sodelavcev naj bi tako sodila tudi razvpita Branka Neffat (sicer tudi njegova pravna svetovalka), ki naj bi za odpadkovni lobi opravljala številne svetovalne posle, prav tako naj bi lobirala in kadrovala v levičarske vlade številne marionete, med katere naj bi spadal tudi nekdanji okoljski minister iz časa Pahorjeve vlade Roko Žarnič. V okrog ožjih sodelavk naj bi sicer spadala tudi Barbara Avčin Tržan, ki je kot direktorica podjetja Slopak, največjega na področju ravnanja z odpadno embalažo pri nas, leta 2006 podpisala škodljivo pogodbo z Odlazkovim Papir Servisom (kar do leta 2022), zaradi česar je družba utrpela polmilijonsko izgubo, med drugim je prišlo do načrtnega izčrpavanja.

Odlazek naj bi izjemno učinkovito obvladoval tudi vsa večja slovenska komunalna podjetja, saj je direktorje, ki naj bi jih sam kadroval na njihove položaje, pogosto vozil na jadranje v Split, kjer naj bi imel medijski mogotec tudi svojo vilo, v vrednosti več milijonov evrov. Z Odlazkom naj bi pogosto jadrali tudi vodilni iz agencije ARSO. Svoj odpadkovni imperij naj bi sicer Odlazek zgradil po letu 2005 – svoj vpliv in moč naj bi gradil predvsem zaradi svoje odlično pripravljene medijske mreže, saj je poznal grehe aktualnih politikov in jih tako izsiljeval v zameno za pridobitev različnih okoljevarstvenih dovoljenj in nepovratnih finančnih sredstev.

B. T.

 • VERZIFIKATOR

  Dejan Barka – priredba: Tino Odlazak

  DNEVNIK LAŽNIVEGA KLJUKCA

  (apologija Münchhausnove bolezni – ob odkritju dnevnika lažnega barona Münchhausna)

  Prav nikoli niso mu verjeli,
  ko Münchhausen sam se je izdajal,
  za barona norček se prodajal,
  vsi so za lažnivca ga imeli.

  Njega narativni so izlivi
  osvojili svet, še medicino,
  klavrno prišli so v zgodovino,
  pravijo zdaj Kljukec mu lažnivi.

  Zdaj še dnevnik je prišel na plano,
  ki lažnivec sproti ga je pisal,
  nebuloze v njem za sabo brisal,
  vse pisanje je bilo neslano.

  Dobrodošli dnevniški zapiski
  silno res za zgodovino bodo,
  v njih prebral boš, sebi kakšno škodo
  povzročijo ti lažnivi tiski.

  Patološko je po eni strani
  dnevniško pisanje tragedíje,
  žarek upanja tja ne posije,
  kjer možgani so povsem izprani.

  Celi da armadi je zakuhal,
  kar bilo v celoti je neznano,
  kar bilo že dolgo je postano,
  je o tem lažnivček danes bruhal.
  (besno bruhal)

  Znana je Münchhausnova bolezen,
  prav totalitarno agresivna,
  do bolnika silno represivna,
  ta nazadnje je sam nase jezen.

  Jezen, ker nihče mu ne verjame,
  ko objavlja zopet »fake«-novico,
  cipo ko razglaša za devico,
  še hudič več resno ga ne vzame.

  V dnevnik si zapisal je dejanje,
  zopet novo, patološko čisto,
  ah, pustite, kaj bi vendar tisto,
  jasno: za bolezensko gre stanje.

  Kar bilo je v glavi bolni skrito,
  kar bilo predolgo je zatrto,
  kar bilo in s pametjo je sprto,
  v dnevniku v celoti je razkrito.

 • sale

  hahahahaha pasulj to je tko domoljubno

  • borko

   zate je k si čoban

  • Nata

   Ja je. . . če si Srb !

 • indijanka

  Zdanilo se je. Tiho je. Veverice se igrajo po drevesih. Morje buči. Kmalu bo pribrzel hrvaški policijski čoln in se napotil v Piranski zaliv. Posebnost tega poletja. Razmišljam. So hobotnice posebnost tega stoletja? Ali obstaja ena Butalska hobotnica, ki se izmuzne iz vsake pasti? Ali jih več majhnih? In kam za vraga ponikne ves denar? So Butalci pokupili že vse plantaže kokosa? Te moje Butale pa molčijo. Vseeno jim je. Pozdravljajo laži o J.J. -ju in se ne zavedajo, da je edini, ki hobotnici lahko odreže glavo in ne samo eno izmed lovk. Ja..v Butalah se še ne dani.

  • Priden kot SDS ovčka

   Težka bo. Kako boš rezal hobotnico, če si sam glava hobotnice? Tega desni žal ne vidite.

   • Steiermark

    A ti pa razumeš, ker si del glave leve hobotnice? Izgleda, da še vedno, leve hobotnice živite v trdi temi, kjer se edino dobro počutite, ker mislite, da če je tema, da vaših barabij, ko iz teme stegujete svoje lovke po celi Sloveniji in jo uničujete, se nič ne vidi…..

   • Antonius

    “Težka bo”. Težko je že sedaj, ker vam in tistim, ki vas volijo ni mogoče dopovedati, da ste sestavni del slovenskega problema.
    Z davki obremenjeni Butalci čepijo v socialni revščini, da se lahko Kučanovi kleptomanski forumaši nepreganjani valjajo po nakradenem.
    Zdaj bo svoje dodal še tožilski Šketa. Preganjal bo vsakogar, ki bo forumskemu tatu rekel lažnivec in lopov, ker bo beseda resnice postala sovražni govor.
    Vi niste “Priden kot SDS ovčka”, vi ste “Pokvarjen kot Kučanov gnoj”.

   • dob

    A je to kak aforizem?

  • vsemojebabe

   Moralo bi te biti v dna duše sram, da letuješ na Hrvaškem. Butaste forumaše, ki ti za to dajejo pluse, pa tudi. Fej te bodi.

   • dob

    Vse tvoje babe letujejo v Grčiji.

    • vsemojebabe

     He he, v Ukrajini pa res, kaj ne vidiš, da smo vsi rdeči, Krim je naš (pardom od Sorajca). Kje letujejo pa tvoje, če sploh kakšno imaš?

     Smrduhi hodijo na Hrvaško in se tam prostituirajo skupaj s Kučanom, Pahorjem in moracistom cmerkotom.

     • dob

      Vse moje babe lahko prešteješ na noht enega prsta.

     • vsemojebabe

      Razumem, imaš samo Desanko Šakič in še ta ti je včasih odveč.

     • dob

      Ne, sploh mi ni odveč!

     • vsemojebabe

      Ni kaj, nekateri imate res zahtevne in pohotne babe ;)

     • dob

      Ni problema. Gledam sam, da ko mi pride, špricne tebi na glavo.

     • vsemojebabe

      Torej nikoli, zdaj si se mi pa kar malo zasmilil, revež ubogi.

     • dob

      Tipičen komunjarski useglihar. Najprej si izmisliš desanko šakić, pol pa še drkanje brez špricanja.
      In pol jaz izpadem budala?!

     • vsemojebabe

      Žal mi je, da misliš, da ti izpadeš budala. Vekilo je še takih, ki se spolno izživljajo samo na papirju. To, da špricanja ni, je pa tvoja pogruntavšćina. Meni se je zdela smešna, vendar še bolj žalostna, če ni ni.

     • dob

      Ti ostani s tvojo žalostjo, jaz bom pa s svojo.

     • vsemojebabe

      Samo toliko, da te potolažim, da zgrešil nisi nikoli, le municije nisi imel.

     • dob

      Seveda ne, ker jo je kučan deponiral pri JNA.

     • vsemojebabe

      Opa, a ti in kučan to že dolgo …

     • dob

      Že od vsega začetka! Od začetka tudi vem, da ima drugo, ime ji je SFRJ. SFRJ je ena razvezana pička, kurba, ki je samo denar vlekla povsod naokrog, dolžna vsem, v resnici pa še tiča ne zna dobro potegnit. Potem je izgubila vse stranke, ker so ugotovile, da se jim ne splača denarja zanjo zapravljat. Itak ne dobijo nič od nje. Skratka, ena totalno nesposobna puttana, kaj češ. Ves čas je mislila, da je princeza, v resnici pa še kot kurba ni bila dosti vredna, nihče je ni maral, razen kučana, ki je poročen s Slovenijo. Mimogrede: kučan tudi fuka Slovenijo, in to v rit.

      Medtem, ko Jugoslaviji samo leze v rit. Tako kot večina Slovenije njemu. Potem pa kučan s pol Slovenije v riti leze SFRJ v rit, in so vsi skupaj SFRJ v riti. Celo zastavo imajo, ki z riti ven gleda.
      Pa poročen s Slovenijo, a si morš to predstavljat!

      kučan še vedno misli, da je SFRJ njegova mala princeza. Pa da bo enkrat zrasla in da bo kaj iz nje (?). Polovica Slovenije misli, da je kučan njihov mali princ, druga polovica pa da je kučan en klinc.
      Ne morjo se dodločit, ker jih je glih pol-pol, manjka en Pucko, da prevaga en glas.

     • vsemojebabe

      Ta človek – kučan ima bujno fantazijo, njemu bi lahko prišlo samo od misli, kako mu paše, da mu vsi v rit lezejo. (Ko je moški peder/Ko je ženska kurba, Vedrana Rudan) Knjiga, ki razlaga kučanove mokre sanje z materjo Jugoslvaijo.

 • Anton

  Dobro da nimajo v rokah pušk ker bi pokalo. S kemikom lahko le širijo laži.

  • sale

   ja se strinjam hahaha

 • sale

  zanimivo kje so pa kakšne slike reportaže iz tega tabora nč hahaha malo vas je

  • borko

   pršu bi a ne,k te tok matra

   • Priden kot SDS ovčka

    Sej ne matra nas. Sds je objavu da jih matra.

 • sale

  bolno čoban nafutral ovce pasuljem in onesnažil zrak na gorenskem

  • Anton

   Pejt drgam smrdet…

  • borko

   čoban te je naredu

  • Nata

   Kje ?? Na Gorenjskem ?
   Zemljepis. . . . . .sedi, CVEK !!

   • sale

    ha ha jaz pa mislo da je napača da ni futrau ofce

    • Nata

     Veš kaj ? Meni je prav malo mar, če nas zmerjaš z ovcami. . . . . . . veš pa še vseeno premalo.

    • Mare Kranjc

     Čefurček, v šolo bo treba.

    • Steiermark

     jugobebec, najprej se nauči slovenščine, pa tudi kranjskega dialekta, ker si prišel med Kranjce in s tvojo bebavostjo motiš in žališ prave Kranjce! pššccccc, v mišjo luknjo……

  • Steiermark

   A ta tvoja pripomba se pa najbrž nanaša na tvojega priljubljenega čobana, njeeee, v Lublani, kjer vas redno futra s pasuljem, da pa onesnažujete zrak, že brrez žretja pasulja, je pa vsesplošno znano – že s samo prisotnostjo balkancev, v Sloveniji!

 • Priden kot SDS ovčka

  V sdsu ste pa res občutljiv no. Stokrat večje laži ste zapisal o drugih ampak ko pa en omen sds pasulj je pa hudo. Niti začel se še ni. Kaj boste nardil ko dobite vse vaše porcije laži nazaj?

  • borko

   naštej

   • sale

    haha ti pa si za hec

  • Steiermark

   Izgleda, da si ti tisti, ki nadomešča tuneka, z ljubljeno kozo julko, samo to še nam razkrij, prosim, ali je tvoja ljubica koza ali ovca – ali pa kar psički?…….Kar se pa laži tiče, vi kot tvorci velikih prdcev in drugih komunističnih laži, kar vam je vaš mini parkelj iz murgel povedal, da za dosego cilja so dovoljena vsa sredstva, najprej diskreditacija, nato tudi eliminacija, ter da ste v lažeh in drugih zločinih pravi prvaki – maherji in brez katerih bi že zdavnaj dokončno zgnili in izginili z obličja zemlje, česar se pa zelo bojite ter se “borite” s svojimi krvavimi kremplji in se oprijemate tudi vseh najbolj nizkotnih laži in izmišljotin, kar se vam pa kasneje, vedno “vrne” in vas prikaže kot prave bandite in genocidarje slovenskega naroda….Ampak, ni kaj za narediti, štete so vam zadnje urice, zato pa ste tako nervozni in brcate z zadnjimi močmi, “gotovi ste”, njeeee jugokomunajzarski bedaki!

 • sale

  pa so rekli da v SDS ne smrdi hahaha smrdi smrdi če ne je pa srbski pasulj tu

  • Nata

   dobro prečitaj, potem pa vohaj . Pa boš morda le izvedel, kdo ga je skuhal !!

  • Mare Kranjc

   Levičar, najprej se nauči pravilno slovenščino, da boš razumel članek. Aja, leve gnide sploh ne preberete članka, sem se pridete le posrat in odložit rdečo gnojnico iz vaših glav!

 • sale

  kolk mate na tem trobilu proti opankarju zgubili teran kranjsko klobaso potico domoljubno je pa futranje s srbskim pasuljem domobranec prej zdaj vedno IZDAJALEC

  • Nata

   Ti pa zelo telegrafsko pišeš. Brez vejic, pik.
   Vendar me to ne moti. Vse to, kar si napisal so izgubile tvoje stranke, ki so pod kuratelo ta pravih opankarjev.

  • Viktorh

   Tik – tak, še 38 dni, pa…

 • Nata

  Dober članek, dobre informacije.
  Ampak…..samo čivk – meni je žal, da desni nismo malo bolj podprli Reporter, da ga je kupil ta tajkunski magnatar!! Res ne znamo stopiti skupaj.V 26 letih jih še nismo spregledali ? Njihovo delovanje ? Narod prvo skregajo in . . . . . . . ..naprej pa poznamo.

  • Priden kot SDS ovčka

   Pa sej to ni nič novga za sds. Vedno ste se radi udinjal tujim gospodarjem. Tudi za ta portal bi se lahko tko rekl k ste ga prodal Orbanu.

   • tarantela

    A ni šlo kle za pranje denarja? Sam uprašam.

   • Mare Kranjc

    Bebček levičarski, a ne moreš ostati na vašem boljševiškem MMC? Dovolj je, da ljudje vidijo uporabniško ime, ki si ga izbral in je jasno s kakšnim primitivnim debilčkom imamo opravka. Edini cilj v vašem bednem življenju je, da serjete po portalih in vsiljujete vaše izrojeno in sprevrženo levičarstvo. Krulite proti kapitalizmu, v žepih pa imate vsi najnovejše mobitele, z interneta pa kradete ameriške filme! Ne bodi dvoličnež in ne uporabljaj produktov kapitalizma ter se preseli v jamo! To pa ne, saj ste v resnici bedni strahopetci in dvolični prevaranti, ki si ne upajo pomoliti nosu iz stanovanja! Pogumni ste le za svojo tipkovnico, ki jo je tudi izumil kapitalist!

 • Priden kot SDS ovčka

  Da se boste v sdsu sami naučil kuhat pasulj in da vam za to ne bo treba najemat vojske, vam v pomoč pošiljam recept:

  k, peteršiljevo korenino in zeleno (gl. komentar uporabnika) olupimo in narežemo na drobne kockice.
  ■ Čebulo in česen tik pred pripravo olupimo in drobno sesekljamo.
  ■ Vodo, v kateri smo namakali fižol, odlijemo. Fižolu dodamo narezane korenček, peteršiljevo korenino in zeleno, sesekljana čebulo in česen, prekajeno meso in lovorov list. Zalijemo s toliko hladne vode, da prekrijemo vse sestavine. Pristavimo, zavremo in počasi kuhamo dobro uro, da se meso zmehča.
  ■ Peteršilj drobno sesekljamo.
  ■ V manjši posodici segrejemo olje, na katerem moko svetlo rumeno prepražimo. Odstavimo, primešamo mleto rdečo papriko (gl. pojasnila) in premešamo. Pristavimo, dodamo paradižnikovo mezgo, na hitro premešamo in zalijemo z 1 do 2 zajemalkama tekočine iz lonca. Gladko razmešamo. Gl. nadomestek.
  ■ Rebrca vzamemo iz jedi, v katero zamešamo pripravljeno prežganje. Dodamo sesekljan peteršilj in feferon ter počasi kuhamo še toliko časa, da se fižol povsem zmehča. Tik pred koncem kuhanja previdno solimo.
  serviranje
  Boljši pasulj ali boljši srbski pasulj razdelimo na segrete krožnike ali v jušne skodelice; gl. izboljšanje. Vsaki porciji dodamo košček rebrc. K jedi ponudimo izbran kruh, pogosto pa tudi kisle kumarice ali/in vloženo papriko. Gl. izboljšanje.

  nadomestek
  ■ Suha rebrca lahko nadomestimo s suhimi klobasami, ki jih pred tem na pol skuhamo. Nadomestimo pa jih lahko tudi s svežim mesom, s kosom slanine ali s kranjskimi klobasami, ki jih v fižol brez predhodnega kuhanja vložimo med kuhanjem. Kdaj, je odvisno od vrste in teže dodatka, vendar najkasneje sredi kuhanja. Seveda lahko pasulj pripravimo tudi brez mesnih dodatkov.
  ■ Nezdravo prežganje lahko nadomestimo s pretlačenim fižolom; gl. pasulj (priprava).

  izboljšanje
  ■ Skupaj z drugo zelenjavo dodamo jedi tudi drobno narezano zeleno papriko.
  ■ K pasulju ponudimo stekleničko s kisom, da si jedec pasulj okisa in izboljša z 1 do 2 žličkama.
  ■ gl. nadomestek

  nasveti
  ■ Za pripravo te jedi priporočamo debel bel fižol tetovec (srb. tetovac), imenovan po Tetovu, mestu v Makedoniji.
  ■ Fižol med namakanjem vpije precej vode. Zato bodimo pozorni, da ga zalijemo z zadostno količino. Sicer se nam lahko zgodi, da fižol ostane na suhem.
  ■ Čebulo vedno režemo ali sekljamo tik pred uporabo.
  ■ Pri mleti rdeči papriki je zelo pomembno, da je čimbolj sveža. Starejšo od enega leta zavržemo.
  ■ Fižola med kuhanjem praviloma ne mešamo. S kuhalnico med mešanjem lomimo fižolova zrna, (raz)mešan pa se tudi raje prismodi.
  ■ Fižol v ekonom loncu skuhamo za tretjino hitreje. Priprava jedi je še hitrejša, če uporabimo že kuhan fižol iz pločevinke, pri čemer pa opazno izgubimo na kakovosti.

  • Viktorh

   .Tik – tak, še 38 dni, pa…

  • tarantela

   A misliš, da bi opazili, če bi bila paprika stara?

 • totex39

  Ko “umazan” človek dobi oblast s koruptivnim načinom postane še bolj žleht in tatinski, zato bo zelo težko, da se bomo rešili kdaj greznice, ki jo imamo na vsakem koraku vse povsod.

 • Priden kot SDS ovčka

  Če pa hočte, vam pošljem še recept za golaž. Tega bo treba znat pa jesen kuhat ker se volitve bližajo.

  • Viktorh

   Tik – tak, še 38 dni, pa…

 • antimur

  Časopis, ki se naslaja na Karbine članke, ni vreden, da ga pes poščije. Takšno nesnago kot je Karba, lahko zaposli samo Dnevnik in podobna kučanistična propagandna mašinerija. Nepošteno je do tistih brezposlenih novinarjev, ki so pošteni in strokovni, da takšna človeška sluz kot je Karba ima službo, oni pa ne. Čakam na Šketo, kako resno bo vzel sovražni govor, lahko začne pri Karbi.

  • domovina mili dom

   V tem je bistvo. Ni važno kdo je objavil zmazek karbe. Pomembno je, da se o tem govori. Kajti slovenski butli prefiltrirajo snov in v praznih bučah jim ostanejo besede SDS,Janša. To pa je namen udbomafijske murglske paradržavne strategije.

 • domovina mili dom

  Ta rdeči pressdžihadist pa ne napiše, da bomo 200 mio pokradenega denarja iz zdravstva zopet plačali davkoplačevalci udbomafijcem, torej bodo dobili 400mio.
  http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=22931

 • vsemojebabe

  Kam ponikne ves denar? Požro ga Hrvatje, ker ga naši preljubi butasti Slovenci sami znosijo k njim. Sram naj jih bo, ker nosijo denar Hrvatom, potem se pa še dvolično sprenevedajo.

  • sale

   kaj pa hofer Lidl špar leklerk radenska merkator fiat renault …..

   • vsemojebabe

    Davki ostanejo v Sloveniji, če greš na Hrvaško vse požro Hrvati, potem se nam pa režijo in naš denar uporabijo proti nam. Butale pa budale in ga v žaklih nosijo tja. Nakar se še hvalijo na forumu, da so na Hrvaškem in Butalci take zasujejo s plusi. En je bolj butast od drugega, Hrvati pa se nam režijo.

  • andreas82

   Vse je res, a povej ti meni kam boš peljal tri otroke na morje, s 700 eur???

   • vsemojebabe

    Slovenija nima morja? Vzgleduj se po večini Ljubljančanov, ki zasedejo na Obali vsa brezplačna parkirišča, kupujejo hrano v Sparu in Merkatorju, rezervirajo si najlepša mesta na plaži, brezplačno postavijo kamper kamor se jim zljubi, seveda brezplačno ter tako pustijo na Obali samo svoje smeti in fekalije, zopet brezplačno. Vidiš, da se da. In še ceneje prideš skozi kot doma.

 • tarantela

  Kaže, da je Odlazek podjeten kapitalist, mogoče bi se NOVA zgledovala po njem, ne bi bilo potrebno prodajati Orbanu.

 • Primož

  A lahko administrator prepove in izbriše žaljiva “imena” in komentarje ??? LAHKO!!!!!!
  Kaj dela administrator na tem portalu????? SPI??????

  Na portalu je potrebno zamenjati administratorja , ker ne opravlja vestno svojega dela .
  Non stop bi moral imeti pregled nad dogajanjem . NON STOP !!!
  Kaj bomo tem barabam levičarskim pustili nemoteno smetiti tle gor na edinem domoljubnem portalu???????
  DELAJ ADMIN ! Tvoja naloga je NAJPOMEMBNEJŠA!
  ZBUDI SE ADMIN ! ZBUDI SE SLOVENIJA !
  Domoljubi , kot brate vas čutim .SREČNO.

  • janez cepec

   maš prou. jebat je treba komunajzarje, z ljubljenim vodjem na čeju

   • Stajerka

    cepec kot cepec……

    • janez cepec

     kratko in jedernato

   • Primož

    Evo enga…..Dej nehaj , ko boš odhajal s tega sveta in, če je vsaj malo človeka v tebi, boš imel neskončno slabo vest in neskončno te bo strah- upravičeno.

    • janez cepec

     kdo pa prau, de bom odšou? če ne jest, so pa moje misli in ideje večne, podobno misli vaš veliki disident. pa se j’ tud zajebu

     • Primož

      Kako si ti bogi na umu .Kako sam sebe kuješ med zvezde- pa si le uboga baraba ….
      In če upaš , da to tvoje protislovensko delovanje s smetenjem in žaljenjem ne pušča sledi ,se seveda motiš ….
      In v Slovenijo bo prišla demokracija in takrat boš ti pošteno dobil svoje ….

     • janez cepec

      a ti misleš demokracijo po volji večnega predsednika, kvazi disidenta. bivšega komunajzarja, katerga uzornik je biu, je in bo Tito, vašga dobrega pastirja, preroka, pa še kej bi se našl? hvala lepa za tako demokracijo. sej pravem, boljš slaba leva vlada, kot pe slabš desna fašisto- janšistična vlada. na zalost je tko

     • Primož

      cepec je cepec …..ti si res ubogi na umu in s teboj se res nima smisla ubadati.

      Beda od ćloveka …

     • janez cepec

      pa kva mi poj repliciraš, ovca naumna?

     • Primož

      cepec ….si zavalljen , zapleten , osamljen, bolan in globoko v sebi vendarle veš , da si cepec.Globoko preziram take najnižje duhove kot je tvoj…..
      In če se v naslednjem življenju, z karmo kot si jo gradiš ,pojaviš kot zapuščen garjav pes, nekje v Pakistanu, se ne ćudi bre….

     • janez cepec

      a se u špegu gledaš, pa sebe ne opisuješ?

     • Primož

      lgtb beda od cepca …na nivoju garjavega protislovenskega psa….

     • janez cepec

      če s’ ti pederajsar, jest nism

     • Primož

      deluješ tako….

      deluješ kot osamljen , zavaljen, zapleten, zabit, pederajsast…ne morem se pa odločiti ali izdajalec ali pritepenec okupatorski …lahk pomagaš, al se boš delao še naprej majmuna bre?

  • Stajerka

   desno…..Block User……dokler zadeve ne bodo porihtane drugače…..

   • dr Janez Sveti

    Ali pa ugasni internet in pojdi v naravo.
    DR Janez Sveti genij

  • dr Janez Sveti

   Očitno si pravi naslednik komunistične ideologije. Vse ki so proti tvojim idejam, bi treba odstranit a ne?
   DR Janez Sveti genij

 • janez cepec

  kot rečeno, Karba j’ sicer Bunksl, sam če ne bi blo nč res, se ne bi SDS pa Nova tko matral, de zminimalizirajo novičko. SDS je najela gasilce pa vojsko zato, k je cenej, če jim ne bi ojrotou od provizij od Patrije počas zmankval, bi jim kuhal u hotelu.

  • andreas82

   Kdo je tebe osvobodil? Kolikor je meni vem je bil to Janša! Pod natutralistom je vojska razsulo in državo vodijo poženščeni politiki, zato imamo kot imamo. Slovenski steber je Janševa vlada in kje so zlati časi njih vladanja;)?

  • sprehajalec

   bi jim kuhal u hotelu

   Sej niso levica Janez, uni trpajo u hutelu a la kart za take prilke. Pa na reprezentanco.

   SDS pa golaš zunej.

   • janez cepec

    ja sej, pa vojska jim ga kuha, plebs pa plača skoz davke

    • sprehajalec

     ker slučajn poznam enga vojaka kje to delou, zelo dobr vem, da je bil najem za keš, pa delo za keš. Denar gre pa mau vojaku u žep, mau pa na vojsko.

     • janez cepec

      no, pa nej bo po tvoje

     • sprehajalec

      Janez dej ornk pumisl, kako nej levičarska ministrica pa generalštab potpišejo, da bo vojska kuhala desni opoziciji? Pa da jim bo hrano dajala.

      temu se reče dons Ketering janez. Tudi vojska se ga gre…

     • janez cepec

      zakuga pa ne bi pomešal desnakarju, pa levakarju. sej ljubljeni vodja tud en cajt zagrizen komunajzar, poj pa demoktrat pa kristjan (če j’ on kristjan, sm jest papež)

     • sprehajalec

      Dokler ga niso iz partije fuknli kot disidenta. Tut Solženicina pa saharova so nekoč.

     • janez cepec

      ma ne mi srat s Solženicinam, pa Saharovom. primerjava je ket noč pa dan, črno-belo, demokrat-komunajzar, no ja, tle bi se dal potegn uzporednice. ne smeši se

 • Ryuk

  Karba je že zdavnaj zapravil vso kredibilnost. Samo še največji idioti mu verjamejo. In ga objavljajo.

 • tarantela

  A pol SDS-ovci niso jedli menaže, ki jo je skuhala SV? A lahko to zanika?

  • sprehajalec

   tudi ti si nekoč trpala praznični pasulj na socialističnih zletih, ki ga je skuhala JNA. Pa partizanski golaž z rekviiranim mesom. Tvoji so bili zate zastonj, tale zgoraj je pa plačan s strani SDS.

 • Stajerka

  ZADAR, LJUBLJANA – »Kontroverznega slovenskega državljana, 47-letnega Roberta Rotarja, so pretekli teden v Zadru prijeli in ovadili zaradi suma kaznivega dejanja izdelave, nabave, posedovanja, prodaje ali oddajanja sredstev za ponarejanje,« je poročal dalmatinski portal Zadarski.hr. Kljub zahtevi tožilstva o priporu so ga po zaslišanju izpustili, branil se bo s prostosti.

  Rotar je bil, naj spomnimo, večinski lastnik podjetja Mirage z zaledjem v tedanji vladajoči LDS, ko mu je vlada Antona Ropa podelila odlično plačan posel z avtomobilskimi nalepkami. Označili so ga za dolenjskega čudežnega dečka, ki je obogatel tudi zahvaljujoč poslovanju z državo, saj mu je ta izplačala več milijonov evrov (natančneje 8,3) odškodnine zaradi enostranske odpovedi pogodbe za tiskanje registrskih nalepk. Takratni notranji minister Gregor Virant je menil, da je ravnanje države v tej zadevi »šolski primer norčevanja iz zdrave pameti državljanov« oziroma tega, kako se ne dela z javnim denarjem, Janez Janša pa je temu dodal, da gre za »vrh ledene gore sodne korupcije v Sloveniji«. Predlagal je celo proteste zaradi sodbe, po kateri je Rotarju pripadla tako visoka odškodnina. Janšev minister Dragutin Mate je ob prekinitvi pogodbe dejal, da je bila odločitev, da dobi Rotar posel, politična in prav tako je bila politična odločitev, da ga prekinejo.

  Našli sumljive stroje in opremo

  In zakaj so ga naši južni sosedje zdaj ovadili? Omenjeni portal poroča, da je tamkajšnja policija začela preiskavo po tistem, ko so Rotarja zaradi dolgov deložirali iz luksuzne vile v zadrskem Diklu, kjer je imel registrirano tudi eno od svojih podjetij. V objektu naj bi našli pravo tovarno za izdelavo ponarejenega denarja in dokumentov, poroča portal, policisti pa so temu dodali, da bodo stroje in opremo, ki so jih našli, preverili strokovnjaki hrvaške centralne banke. Med preiskavo naj bi našli tudi vzorec za izdelavo osebnih dokumentov različnih držav in material zanje.

  Rotar, ki si je še pred finančnimi težavami lastil celo letalo in helikopter, naj bi preiskovalnemu sodniku povedal, da je vso to opremo uporabljal za svoje delo.

  • dr Janez Sveti

   Slovenija je v rokah organiziranega kriminala, ki se skriva za takoimenovano politično levico. To trobim že cel čas. Edini pravi komunisti so iz ZL, kar se opazi iz njihovih norih idej, ki z realnostjo nimajo nobene zveze.
   https://www.zdruzena-levica.si/
   DR Janez Sveti realist

 • Stajerka

  ejga…..CEPEC……repliciraš :)))…..block user pomeni, da tvoji komentarji meni NISO VIDNI…..za kar sem zelo vesela in hvaležna :)))

  • janez cepec

   kdor z malim zadovoljen ni…….., mu velk ne bo zrasi

  • Stajerka

   hahaha…..res si dejanski cepec……tvoje replike NE VIDIM, pa še kar pišeš :)))

   • janez cepec

    zgleda, de si čudo od čuda, ne videš, pa še kr bereš

 • sprehajalec

  #Spomnimo, da je Martin Odlazek nekoč obvladoval ogromno hobotnico podjetij (od predelave papirja do medijskih hiš).#

  Vse kar postavi Balkanec v svojem pohlepu pripajanja, širjenja, #prevzemanja# kot radi rečejo v nek lanac, verigo, group, itd, žalostno konča. Na bankah pa ostane bančna luknja za davkoplačevalce…

 • Stajerka

  babji ravs, ki bi ga naj presekal Cerar…….res bi rada vidla to tragikomično situacijo – Cerar že ve zakaj je ukinil snemanje sej vlade……

  Zamolčano. Včeraj na vladi prepir dveh ministric SMC. Odločil Cerar, državljani pa bomo plačali: 200 milijonov za luknjo bolnišnic!

  Po naših zanesljivih informacijah je na včerajšnji seji vlade res prišlo do glasnega prepira dveh ministric SMC, finančne ministrice Mateje Vraničar Erman in ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc. Šlo pa je za to, ali bo vlada, še natančneje davkoplačevalci, plačala dodatni denar za pokritje izgub bolnišnic in drugi javnih zdravstvenih zavodov ali po domače: novo luknjo po že znani bančni luknji, ki naj bi do konca leta znašala okoli 200 milijonov evrov!
  http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=22931

 • Še pomnite tovariši

  Takole vas pa Nova24 vabi na hrvaško obalo (namesto na slovenska jezera, reke ali toplice):

  “10 najlepših (skritih) hrvaških plaž, ki jih letos ne spreglej!”

  SRAMOTA JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!!!

  • sprehajalec

   Je savudrijska uvala sedaj ko so jo tovariši kardelj pa cerar dali Hrvatom vključena?

   • Še pomnite tovariši

    Janšo vprašaj. On se je s Sanaderjem pogajal o Savudriji.

    • sprehajalec

     Tudi jaz sem se že kdaj s kakšnim Hrvatom pogovarjal o Savudriji. relevanten je samo tisti, ki meje postavi, v tem primeru jih je pa Kardelj pa cerar zakoličil.

  • andreas82

   Dokler bodo vaši, Slovencem ostaja HR, ker si edino tam lahko privoščimo;)! Ko bo tretja vlada, če bo, bomo pa hodili tudi drugam. So vaše ogledalo kam hodijo Slovenci.

   • Še pomnite tovariši

    Torej hodiš kot zvesta janšistka na Hrvaško, oz. vsi janšisti ker govoriš o množini.

    SRAMOTA JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!!!

  • učko

   Kdaj boste KUČANISTIČNI rdečuharski fašisti plačali pokraden milijarde, ki jih je komunistični režim predvsem pod vodstvom kučana, pokradu !!!!!!!!!!!

  • Nata

   Ti si pa komunistično trobilo!! Koliko ti plačajo !

 • Nata

  Cerar naj raje malo poskrbi za tovariša Židana !! Zopet je dajal čudne izjave !!

  http://24kul.si/skandal-dejan-zidan-in-socialni-demokrati-bodo-kaznovali-starse-ki-bodo-praznovali-bozic

  • Jurij Musar

   Gospod Židan. Tovarišev ni več odkar smo vstopili v kapitalizem.

   • Nata

    Dragi moj Jurij. . . . . .daj kaj preberi, prosim. Sami želijo biti tovariši. Ti naštejem ?
    Kdo, ali kaj pa je gospod z nakradenimin prisvojenim kapitalom ?
    Komunističen kapitalist.

    • Jurij Musar

     Kapitalist je kapitalist, tudi če sam sebi stokrat reče tovariš.

     • Nata

      To pa tvojim povej !

     • Jurij Musar

      Mojih ni. Nisem član nobene stranke.

     • Nata

      V redu. Ampak vleče te pa zelo na levo.
      Pa, da se razumeva. Normalno bi bilo v naši državi, da si, kar si.Da ima vsak lahko svoje prepričanje. Katerekoli barve.

     • Jurij Musar

      Se absolutno strinjam in zato za mene beseda komunist ni žaljivka. Moram pa poudariti, da smo sekularna država in da je cerkev ločena od države in se nima pravice vmešavati v politiko in vodenje države. Na žalost je tako samo na papirju. Sem pač prepričan ateist in ne morem podpirati strank, ki se pajdašijo z verskimi ustanovami. Poleg tega zagovarjam državno lastnino in je jasno, da ne morem voliti nobene desničarske stranke. Ne morem voliti niti stranke SMC, ki je preveč liberalna za moje pojme. Tako pač je, ampak kljub temu sem lahko prijatelj z ljudmi kot si ti. Moji prijatelji so vseh sort političnih usmeritev in vseh sort narodnosti. Prav sedaj je pri meni n več dnevnem obisku prijatelj, po narodnosti Hrvat, živi pa na Kubi in je poročen s Kubanko. Zanimiv razgledan tip, ki je prepotoval pol sveta.

     • Nata

      Zanimiv pogled !!
      Ne bom nič dodajala. Samo vprašala. Kaj pa smo verniki ? Podporniki Cerkve ! Pa nimamo enakih pravic ??
      O tujcih pa samo tole. Tujci, ki potujejo po svetu veliko več vedo ! So lahko razgledani. Nimajo plašnic, ki so nam jih nadeli komunisti, da ne bi videli in vedeli, da je socializem ena velika prevara.

     • Jurij Musar

      Plašnice si človek nadene sam. Če bi bilo drugače, nebi bilo nobenih revolucij in sprememb na tem svetu. Prav verske organizacije se najbolj trudijo nadeti plašnice in če ljudje teh plašnic nebi sneli, bi bili še vedno v srednjem veku (ne mislim dobesedno). Verniki imate popolnoma enake pravice kot vsi ostali državljani, le cerkev kot inštitucija se ne sme vmešavati v politiko in vodenje države.

     • Nata

      No, hvala za te tvoje enake pravice.

  • učko

   Jap, zdej bojo komunajzarski učitli lahko naščuval svoje otroke proti staršem. Jih bojo lahko ovajali za nasilje v družini, nasilno praznovanje Božiča. Kdor bo svoje starše ovadil učiteljem, bo dobil dve oceni višje kot sicer.

   • Jurij Musar

    Ali veš, da se največ nasilja dogaja prav v domačem okolju. Ne le nad otroki, temveč tudi nad ženami, zlasti v katoliških družinah Aleša Primca.

    • učko

     Kako ti to veš, ko pa si brezposeln ?

     • Jurij Musar

      Za 40 let dela v gospodarstvu sem si pa ja zaslužil penzijo.

 • Še pomnite tovariši

  Kaj ste se toliko razpisali o Odlazku. Vprašanje se glasi KDO je kuhal in plačal SDS-u kosilo v Bovcu!

  • sprehajalec

   malo se sprehodi navzdol.

   Vojaško kuhinjo se da za denar najeti. To tudi ti lahko stroriš. Čeprav si vajen, da je na takšno zvezdo pa fano kot jo imaš v niku vse zastonj.

   Zagotovo vem, da se ta najem plača. Vojaški ekonomi potem malo v žep trpnejo zraven, drugo gre pa vojski. Povsem enak princip, kot če naprimer najameš vojaški helikopter. Planinska zveza to dela.

   • Še pomnite tovariši

    Kje je pa kakšna kopija računa? Nova ja tako rada lepi nekakšne dokazne dokumente pod članke …

    LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!

    • sprehajalec

     Obrni se na FURS. Če partizanarji sploh veste kaj je to. V socializmu ni bilo nič tega…

     • Še pomnite tovariši

      Prav tako je Nova24 lagala o nekakšnih gasilcih. Po Sloveniji se nahaja NEŠTETO PROFESIONALNIH CATERINGOV! Kaj ima vojska za kuhat po abrahamih in ohcetih?! Nikoli ni in nikoli nebo! Samo brezplačno za SDS, seveda!

      LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!

     • sprehajalec

      Obrni se na Vojsko in Obrambnega ministra. Vojska je ponudnik Cateringa za večje množice. ne boš lokalno gostilno najel, pa bodo v ponedeljek začeli hraniti, ta zadnji bodo pa dobili v petek. Si neumen ali kaj.

      vojska daje v najem še letalo, helikopterje.

     • janez cepec

      čak, a zdej ste že pršl do tega, de je vojska usen kuhala, za plačilo seveda, ker prve informacije so ble, de so kuhal gasilci z vojaško opremo. no ja sej pravem, SDS piar je isti kurac kot Karba, če ne še slabš. je pa stvar ta, de se skoz bel zapletate, na konc bo pršla resnica na plan, sam de ne bo taka: kuhala j’ vojska, pa še plačat so mogl, de so uka kuhal (karikiram). smo pa bliz

     • sprehajalec

      Letos gasilci, lani vojska. Tako sem slišal.

     • janez cepec

      ne, ne, tapru pravte gasilci, zdej pa vojaški catering, odločte se, že enkrat

     • tohuvabohu

      A ti kreten ločiš naročnika od izvajalca?

     • sprehajalec

      Gasilci catering letos
      Vojaški ekonomi catering lani

      Bo šlo?

    • janez cepec

     ma ti pa si idijot, kašn račun, za ene par golažov, sej več jih tko ni blo, če ni vel’ki vodja izdaju računov za šverc orožja, posledično tud dnarja ni, a zdej se bojo pa za par malc šli papirologijo. dej ga no seri

    • piko8

     LAŽ JE NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA!!!!!

 • Jurij Musar

  Članek naj bi razkril kdo je kuhal pasulj, izvedeli pa smo za vsa Odlazkova podjetja. Ne veste pa, da je v Radečah na novo odprl pizzerijo Pr;veseljak. Dobra štarija, tam vsak dan popijem čaj in dobim zastonj revijo. Vedno izberem SVET24ur, da izvem za vse svinjarije stranke SDS in Janeza Janše.

  • učko

   Edin tam jih boš izvedel. Pa plačuj pokradene milijarde tvojega Kučota !!!!

  • Nata

   SVET 24 čitaš ?? Zato, ker je zastonj ? Jojmene

   • Jurij Musar

    To prelistam ob čaju. Prelistam tudi Družino in Ognjišče pri tašči, kar je tudi zastonj. Brezveze se mi zdi kupovati časopise, ker je poplava (dez)informacij že tako prehuda. Dovolj je da pogledam TV-1 in NOVA24TV in si ustvarim svoje mnenje. Ti pa lahko zaradi mene pokupiš vse časopise, pa boš še vedno klerikalka.

    • Nata

     Klerikalka nisem. Niti to ne veš, kdo ali kaj je klerikalec. To je zelo slabšalno ime za Kristjana.Hvala , no !!
     Napad je najboljša obramba, a ne ?

     • Jurij Musar

      Tisti, ki podpira kler je pač klerikalec. V tem ne vidim popolnoma nič slabšalnega, tako kot ne vidim nič slabšalnega, če nekoga označiš kot komunista.

     • tohuvabohu

      Iz dneva v dan dokazuješ, da si totalen ignorant. Klerikalcev že 75 let ni več.

     • Jurij Musar

      Najprej pogooglaj besedo klerikalec in boš ugotovil, da se motiš, potem pa poizkusi še pravilno uporabljati besedo ignorant.

     • tohuvabohu

      Klerikalci so bili člani in pristaši nekdanje klerikalne stranke. Te pa že 75 let ni več. Google ti izvrže vse, tudi tisto, kar ne drži in kar tupite ignoranti. Je treba tudi kaj razumeti, a ne klošar?

     • Jurij Musar

      Klerikalci ste vsi verniki, ki podpirate kler ne glede na veroizpoved. Klerikalne stranke pa seveda obstajajo tudi danes.

     • tohuvabohu

      Spet si ga usral. Izobražuj se!
      Sicer pa danes v Sloveniji ni nobene klerikalne stranke. Priseganje na krščanske vrednote ni isto kot podpora udeležbe klera pri upravljanju države.

     • Nata

      No, ti pač ne vidiš. Jaz pa zelo slabšalno mislim z nazivom – komunist.

     • Jurij Musar

      Slabšalno je komunajzar, komunisti pa so borci za pravice delovnih ljudi.

     • tohuvabohu

      To bi lahko vedel, saj si simpatizer: komunisti so bili člani nekdanje totalitarne partije, komunajzarji ste pa tisti, ki objokujete propad komunizma in še danes vlečete privilegije, ki ste si jih prigrabili takrat.

     • Jurij Musar

      Naj ti še enkrat pojasnim, da komunizem nikdar ni obstajal, torej ni mogel propasti. Obstajal je socializem, katerega pa so klero kapitalisti uničili. Ostaja pa ideja komunizma, ki se širi po vsem svetu, vendar se ideologija s časom spreminja in trenutno je bolj aktualen demokratični socializem. Privilegije pa v kapitalizmu vlečejo vedno najsposobnejši in najpohlepnejši, saj kapitalizem spodbuja pohlep in izkoriščanje.

     • tohuvabohu

      Eh nehaj, no. Komunizem, socializem, isto sranje, drugo pakovanje, bi rekli naši južnejši sosedje. Propadel je pa zato, ker ni bil sposoben obstati na dolgi rok. Pri tem kler nima popolnoma nič, kapitalisti imajo pa druge skrbi.
      Kapitalizma itak ni nikjer. Izmislil si ga je nori pesnik Karl Marx. Mi demokrati temu rečemo demokracija. V resnični demokraciji ni privilegijev, je pa res, da tam sposobnejši ponavadi bolj napredujejo. Pohlep je v človeški naravi in ga ni treba spodbujati. Država mora skrbeti za to, da se pohlep ne sprevrže v kriminal. Eden od načinov je zagotavljanje konkurence, drugi pa učinkovito pravosodje.

    • tohuvabohu

     Ti lahko 24 ur na dan utrujaš na Novi24, pa si še vedno butast rdečkar.

     • Jurij Musar

      To je tvoje mnenje izrečeno zaradi nemoči argumentiranja. Prepričan sem, da če bi se videla fizično, bi me udaril in tako sebi dokazal, da si močnejši. Tako pač delujete primitivci.

     • tohuvabohu

      Kdaj si pa ti kaj argumentiral?
      Pretepač pa nisem, na tvojo srečo. Sem lepo krščansko vzgojen.

     • Jurij Musar

      Me veseli, da si lepo vzgojen in da se ne pretepaš po gostilnah. Sicer pa sem velik čez 180 cm in tehtam čez 100 kg, tako da me ni preveč strah.

   • Primoz Papez

    Naj še nova 24 izda časopis pa ne vem če bo prodala 10.000 izvodov svet24 jih proda mnogo več…

    • Primoz Papez

     Oprostite ena ničla preveč…

    • Nata

     Saj imamo svoje časopse, oz. tednike. V primerjavi s tvojimi zelo malo.
     Čudno, ali ne ? Tisto zelo kulturno ministrstvo enim da, drugim pa ne .

     • Primoz Papez

      Vaši časopisi oz.tedniki grejo večinoma kot remitenda na uničenje .tistih 100 izvodov pa tako razdelijo brezplačno…Pri nas v službi jih dobimo par komadov pa vedno ostanejo jih nobeden ne bere ali vzame..

     • Nata

      Nič hudega, če taki, kot ti ne berejo. Saj itak ne smejo !! Ker jih kontrolirajo, gredo raje mimo, a ne ?
      Vi ste vsi skupaj sploh kulturno na višini. Najbolj se vidi, ko dobivate zastonjkarske karte za glasbene dogodke. . . . . . . uradno je razprodano, a dvorana ni polna. Tisti, ki bi pa radi prišli in tudi plačali pa. . . . . . . . .komunistična kultura !!

    • Nata

     Mi nimamo želje po takem skropucalu, kot je svet 24. S tistim vašim portalom je eno figo vreden. Ali kaj komentiraš tam ?

  • goldhorn

   To, kdo je kuhal je bilo razkrito že v včerajšnjem članku. Ponavljajo pa le papige.

  • Stajerka

   boš moral bit bolj konkreten, glede namena tvojega sporočila……ni povsem jasno, ali je namen reklama cajtungam ali pizzeriji mogoče pa tekmovanje kdo dalje pljune……..
   ne vem no…..čisto po komunajzersko – dosti besed brez vsebine……

   • Jurij Musar

    Ni reklama, le sporočilo. Pljuvamo pa ne, ker smo Radečani zelo kulturni.

    • Nata

     No, vsaj to. Do sem bi bolj težko pljunil.

  • Nata

   Seveda, saj te medije, ki pisarijo laži, obvladuje tovariš Odlazek !!

   • Jurij Musar

    Gospoda Odlazka sem pred mnogimi leti spoznal in priznam, da je na mene naredil slab vtis. Kar se laži tiče, pa mislim, da v slovenskem prostoru prednjači NOVA24TV. Po malem pa lažejo itak vsi, pa ne le pri nas, temveč po vsem svetu. Še najhujši lažnivci in manipulatorji pa so cerkveni uslužbenci vseh veroizpovedi.

    • tohuvabohu

     Kaj tu mešaš cerkev? Če bi bili cerkveni “uslužbenci” najhujši lažnivci, bi šli raje v partijo, bi imeli dosti več od tega.

     • Jurij Musar

      Govorimo pač o lažnivcih in farji so vzorčni primer.

     • tohuvabohu

      Vam rdečkarjem do kolen ne sežejo.

    • Nata

     Ja, ti moraš pa imeti strašne izkušnje s cerkvenimi ljudmi ???

     • Jurij Musar

      Največja laž je posmrtno življenje.

     • Nata

      Pa saj ti ne veruješ! Kaj se te potem tice?

     • Jurij Musar

      Govorimo pač o lažeh in jaz mislim, da jo to laž, tako kot misliš ti, da Odlazkovi časopisi širijo laži.

     • Nata

      No, prav. A razlika je.
      Ker v posmrtno življenje ne verjameš, je prav vseeno, če ja laž – zate.
      Laži v časopisju pa v končni fazi lahko škodujejo vsem nam.
      Dobro noč ti želim.

     • Jurij Musar

      Lepe sanje.

  • tohuvabohu

   Preberi naslov članka ene sedemnajstkrat. Saj nič ne stane, klošar.

   • Jurij Musar

    Je sedemnajst tvoja srečno število?

    • tohuvabohu

     Tudi zate bi lahko bilo, če bi skupaj zbral vsaj pol toliko ponovitev.

     • Jurij Musar

      Ne verjamem v numerologijo in podobne neumnosti, kot so astrologija, horoskopi, energijski kamni itd.

     • tohuvabohu

      To ti pa štejem v dobro. Kaj dobro, odlično!

 • Še pomnite tovariši

  Po Sloveniji se nahaja NEŠTETO PROFESIONALNIH CATERINGOV! Kaj ima vojska za kuhat po abrahamih in ohcetih?! Nikoli ni in nikoli nebo! Brezplačno za SDS pa ja, seveda!

  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!

  • sprehajalec

   Tudi partizanom so ljudje drago plačali nekoč vse kar so storili.

   • tohuvabohu

    Že 70 let jih plačujemo za skrivanje po gmajni.

 • sprehajalec

  Za Tovariše težko izgovorljivo, vendar naj poskusijo s pomočjo ta mladih doma;

  temu se reče CATERING, kar je že nekaj let pri nas in in se gre tudi vojska.

  • Še pomnite tovariši

   Ja pa, ja ….. kuharji se bojo šli pa vojno, ko bo treba a ne?!!! Ovce Ivanove ….

   • sprehajalec

    Butl neumen, glup si ko točak. Ko si vojničke pasulje goltal na partizanskih proslavah, pa partizanski golaž z ukradenim mesom, te pa ni zanimalo, kdo vse to plača. V Bovcu je vse to drago plačala SDS. Vojaško ekonomijo pa itak želijo privatizirati, pa dati zunanjim izvajalcem.

    ne najedaj, ker se resnično smešiš.

   • Nata

    Vsekakor !! Saj tudi čistijo žled, pa pomagajo ob raznih naravnih nesrečah !!
    Kaj kompliciraš , teliček mali !

  • Nata

   + + + + + + + Da jim ne bo potrebno prevajati
   Catering je posel zagotavljanja storitve hrane in pijače na
   oddaljeni lokaciji ali na lokacijah, kot so hotel, lokal, pub ali drugih
   lokacijah.

   • Še pomnite tovariši

    Evo še ena Ivanova ovca, ki trdi da je Slovenska vojska registrirano podjetje za catering …. adijo pamet.

    • sprehajalec

     Zakaj pa je vojska letalski prevoznik? Ko te uščipne v stari mišici v hribih, pa cviliš, pridejo pote?

    • Nata

     Teliček mali. . . . napačno si prečital, no !!

     • Še pomnite tovariši

      Od kdaj pa ima Slovenska vojska v svojih dejavnostih registriran catering, ovca.

      LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!!!

     • Nata

      Mislim, da moraš še enkrat prebrati, zakaj tisto moje pojasnilo o Cateringu……..
      In resnično si popolnoma nesposoben levak – take potrebujejo , ja – Kopija na kopijo, s kopijo, pa je !!

  • Stajerka

   tovariši ne obvladajo…..navsezadnje je catering povsem tržna PLAČLJIVA storitev……ja kdaj pa so tovariši še kaj plačali……če ni, dvignejo davke in ponovno je tukaj veselica……

 • Še pomnite tovariši

  Ko v Googlov iskalec odtipkam “CATERING” mi najde pribl. 321.000.000 rezultatov in niti eden od teh NI SLOVENSKA VOJSKA!!!!

  • sprehajalec

   Butl neumen, ko sploh google ne znaš uporabljati. kar začni brskati, imaš 321.000.000 možnosti, da jo najdeš vmes.

   • Še pomnite tovariši

    Ko v Googlov iskalec odtipkam “CATERING SLOVENSKA VOJSKA” mi najde pribl. 3.020 rezultatov in niti eden od teh ne govori o tem, da se Slovenska vojska ukvarja z cateringom!

    LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!!!!

    • Nata

     Ti si pa komunistično trobilo!! Koliko ti plačajo !

     • Še pomnite tovariši

      8.235 EUR mesečno.

     • Nata

      Uh, to je pa dobro. Misliš, de mi mene tudi vzel ??

 • Še pomnite tovariši

  KJE JE IZDAN RAČUN ZA OPRAVLJENE CATERING STORITVE SLOVENSKE VOJSKE?!!

  KJE JE RAČUN ZA DELO GASILCEV KOT KUHARJEV IN NATAKARJEV?!!!

  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!!!

  • janez cepec

   sej pravem, če ni računa od šverca z orožjem, ne bod sitničar, za teh par malc

  • sprehajalec

   nagradno vprašanje;

   Glup je pa rdečo zvezdo nosi?

   A. Svetlana Zvezdana Makarović
   B. Star partizan
   C. Še pomnite tovariši

   • janez cepec

    D. Janez Janša pred 25 leti

    • Nata

     No, kakšnih deset let lahko še dodaš, a ne ? Ali pa računat ne znaš več ??

     • janez cepec

      po duši je še dons, komunajzar namreč, sam zvezde ne upa pokazat

     • moon

      Nimaš prav, JJ je socialist, po evropsko malo levo od centra. Desnih pri nas ni, ker ni baze za njih obstoj (beri: pospravljena je bila med in po vojni)

     • Nata

      a ti je povedou ??

   • Še pomnite tovariši

    KJE JE IZDAN RAČUN ZA OPRAVLJENE CATERING STORITVE SLOVENSKE VOJSKE?!!

    KJE JE RAČUN ZA DELO GASILCEV KOT KUHARJEV IN NATAKARJEV?!!!

    LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!!!

    • sprehajalec

     Ti pojma nimaš o davčnih poslih, pa davčni zakonodaji. Glupson jedan, ti si tisti, ki privatnike drka za račun, pa frizerje, pa nosi potem na nagradna žrebanja na Furs. Star udbovski zaupnik omejene pameti, ki mu je sistem omogočil, da se je švercnil brez dela skozi življenje.

     Sram te bodi, parazitiraš na žuljih delavca in kmeta, pa trgaš hrano lačnim otrokom. v svoj napihnjen penzionerski vamp.

     Na Fusr pojdi pa vse račune tam zahtevaj, budalo jedna. Oziroma se nauči uporabljati elektronske medije za komuniciranje z njimi. Kretenčino..

   • Nata

    + + + + + +

  • Sloustava

   Pomnimo, pomnimo vas, tovarisi, kako ste klali in morili brata. A kljub vsemu ste vi, zmagovalci bratomorne revolucije, najvecji dusevni debili! Skupaj s Kucanom, Karbo in presstitucijo ste povezani v sopek antislovenstva! SDS pa je stranka slovenstva in prihodnosti Resnica pece, nje!

 • Še pomnite tovariši

  KJE JE IZDAN RAČUN ZA OPRAVLJENE CATERING STORITVE SLOVENSKE VOJSKE?!!!

  KJE JE RAČUN ZA DELO GASILCEV KOT KUHARJEV IN NATAKARJEV?!!!

  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!!!

  • Darko Bukovec

   Stari prdonja kaj težiš…

   • Še pomnite tovariši

    Mladi prdonja kaj se pa ti oglašaš …

    • Primož

     blesavo garjavo crveno okupatorsko provokatorće ogabno v vseh pogledih …smo
     vas že nagonili , ste spiz#dili ko pićići ….bomo ponovili ne skrbi….

     • Še pomnite tovariši

      Kaj ste vi janšisti neumni ali nesramni (ali oboje), da praviloma namesto odgovorov na temo ali komentar pišete osebne žaljivke?

   • Nata

    Misliš, da je star ??

   • Darko Bukovec

    Komunajzeri vi stalno samo lažete….v Sloveniji že več koz 70 let neprestano so levičarji na oblasti (2 leti je bila desnica). Levaki zmedeni osebki….to zvezdo si vtakni v rit..lol.

 • Priden kot SDS ovčka

  Ma mene bi vprašal. Zastonj skuham tist pasulj za desne. Vse, sam da lahko parkrat pošten plunem not.

  • janez cepec

   en mejn kotliček boš rabu, piksno fižola, pa štruco krua

  • sprehajalec

   tako, kot sem jaz nekoč v partizanske golaže na proslavah…..

   • janez cepec

    jedu si ji pa usen

    • sprehajalec

     Nikoli. takšne z ukradenim mesom ne…

  • učko

   Tipična levuharska svinja !

 • Priden kot SDS ovčka

  Zastonj prpelem tisto poljsko kuhno. Se bo šajnala ko iz vitrine. Pomita in spolirana s pljunci. Drugač ne gre. Vse za apetit desnih.

 • Še pomnite tovariši

  Tukaj Ivanove ovce trdijo, da slovenska vojska pomaga ob poplavah, žledu itd.

  No, če štejemo shod janšistov v Bovcu za naravno katastrofo, potem je pa Slovenska vojska upravičeno posredovala s poljsko kuhinjo ….

  • Priden kot SDS ovčka

   Bruahahahahaha, upam da si je vsaj trava že opomogla tam…hahahahaha

 • Primosio

  Ampak v prispevku pa nič o domnevnih kuharjih. Zanimivo.

 • Priden kot SDS ovčka

  Desnim spečem tud pleskavice – ploščatil jih bom na pogumnih kosmatih prsih. Po želji desnim nardim tud filane paprike….ne bom povedal kako jih bom filal, naj bo presenečenje.

  • Primož

   ubogi ćlovećek…..bi pleskavice pekel pa pljuval ….ubogo bitje zahrbtno…..

 • Franjo Trojner

  Dejan Karba je nepomemben luzer, Svet24 pa v očitni krizi, da objavja izmišljeno znanstveno fantastiko namesto novic. Na uspeh Cerarja na naslednjih parlamentarnih volitvah realno itak ni več za računati, če je torej Kučanova, Jankovičeva, Židanova in Mesečeva leva politika alternativa zmerno desni politiki g. Janeza Janše in stranke SDS je naša država in z njo vsi državljani globoko v dreku. Kučan vam naj pove zakaj ima v Sloveniji 80 % penzijonistov penzije manjše kot 500 € in zakaj so v Avstriji, Nemčiji, Švici itd. vsaj tri krat večje???? Naj Kučan v obraz pove penzijonistom zakaj so imeli v bivši Jugi tako male plače, da imajo sedaj, ko so v pokoju prazne hladilnike in stradajo???? Naj Kučan tudi javno pove s čim te si je on zaslužo tako veliko penzijo, ki jo kmet v celem letu vkup ne dobi??? To so vprašanja o katerih naj piše oni Dejanček in Svet24. Titov zločinski totalitarni kumunistični režem je uničil ali samo zagrenil življenja mnogim Slovenskim družinam, sedanja levica vodena z istimi ljudmi, ki so v prejšnem režimu grenili živlenja našim starim strašem in staršem pa zdaj z svojo diletansko politiko greni živlenje še vsem nam, zato ni slučaj, da se mladi ponovno, kot že nekoč pospešeno izseljujejo iz zblaznelega kumunističnega kotla. In ni slučaj, da gre naši državi slabo in je vedno bolj zadolžena državljani pa siromašni, brezposelni ali pa za svoje delo prejemajo mizerne dohodke, penzije saj je tudi v stari gnili Jugi pod vodstvom levih politikov ni bilo nič drugače. Zato je danes že res vsakemu bedaku jasno, da pomeni oddan glas na volitvah za levico v bistvu oddan glas za slabo živlenje.

  • Primoz Papez

   Nova 24 objavlja znanstveno fantastiko…

 • Hun

  kokr kol obrneš kuhate golaž na isti princip kot so v Yugi kuhal vojaški pasulj…pa tale poljska kuhna je še iz časa JNA…SDS nikakor ne more iz nostalgičnih okov socializma…enako kot levičarji z proslavam rdeče zvezde

  • tohuvabohu

   It’s the economy, stupid.

   • Hun

    v avstrijskem ekonom loncu kuhan pasulj

  • Nata

   ko bomo imel dnar, bomo pa dunajske zrezke pekl !!
   Ti tudi na misel ne pride, da je golaž in pasulj zelo primerna hrana za take prilike .

   • Hun

    pasulj je srbijanska jed…vm vse kar je balkanskega vse gravža…mislm da je kranjska klobasa primerna in kvalitetna

    • Nata

     Se strinjam. . . . . .pa si prebral ves pogovor ?

 • sprehajalec

  Seveda ne bi niti eno vprašanje padlo, če bi šlo naprimer za rajanje Vstale Primorske in bi vojska podpisala sponzorsko pomoč v obliki hrane in namestitve in kuharskih uslug, pa še varovanja. Pa še medicinsko oskrbo za ostarele dediče borcev. Bilo bi pravzaprav povsem normalno, da so to zastonj usluge, saj gre vendar za #naše#. In vedno je tako tudi bilo. Ni šans, da bi kdo postavil vprašanje in ni šans, da bi se kdo obregnil. Tako kot se ni 70 let nihče.

  Tukaj pa vojska nudi catering, pravzaprav ima vsak možnost jo najeti, ampak ne, ker gre za državljane drugega reda, je to takoj problem.

  To je tisto, o čemer govori preroško Ivan Janez. O #naših#, državljanih prvega reda in državljanih drugega reda…

  • Še pomnite tovariši

   Ni res. Sem klical Katičevo, če lahko naročim catering za abrahama pa mi je rekla, da je kuhinja Slovenske vojske namenjena izključno slovenskim vojakom in za pomoč prizadetim ljudem ob naravnih katastrofah.

   • sprehajalec

    To je bilo dolgo nazaj, če je bilo oziroma lažeš. Vojska nudi usluge planinski zvezi, športnim društvom, s prevozi po zraku. Pa vstali proimorski svoje usluge.

    Poznam ekonoma in on ZASTONJ nikoli ne bi nič naredil, še najmanj pa SDSu.

   • Primož

    klicalo ono kateićevu …ojojoj ubogi blesav crveni zvjezdić tvoj….

    • Še pomnite tovariši

     Ne se smešit ….

     • Primož

      blesavo, garjavo, crveno, okupatorsko provokatorće, ogabno v vseh pogledih …smo
      vas že nagonili , ste spiz#dili ko pićići ….bomo ponovili ne skrbi….

 • Še pomnite tovariši

  Torej je stvar sedaj jasna. Ob naravnih katastrofah je pač dolžnost Slovenske vojske, da uleti s poljsko kuhinjo in pomaga prizadetim.

  • Primož

   prepovedan crveni zvjezdić , zgonjen že enkrat iz Slovenije , kar bo treba ponoviti…..

   • Še pomnite tovariši

    Ne se smešit …

    • Primož

     blesavo crveno okupatorsko provokatorće ogabno v vseh pogledih …smo
     vas že nagonili , ste spiz#dili ko pićići ….bomo ponovili ne skrbi….

     • Viktorh

      Ne se smešit ….

 • Priden kot SDS ovčka

  Ne morte tolk desni pljuvat po narodu, kolkr vam kuharji pljuncov servirajo dnevno. Vse za dober tek.

  • Primož

   bogo bitje zahrbtno , bi domoljubom v skledo pluvalo ….bogo bogo….taki ste ubogi na umu in duhu….

   • Še pomnite tovariši

    Ne se smešit …

    • Primož

     blesavo crveno okupatorsko provokatorće ogabno v vseh pogledih …smo vas že nagonili , ste spi#dili ko pićići ….bomo ponovili ne skrbi….

     • Viktorh

      Ne se smešit …

 • Domoljub in gej

  Levičarji vas res imajo zelo zelo dobro naštudirane. Pa kaj če nek obroben nepomemben časopis in spletna stran, ki ga nihče ne bere naklada in laže? V enem kratkem sporočilu bi pojasnili za javnost, da to kar ta časopis piše ni res in je popolna izmišljotina, vi pa že nekaj dni temu obrobnemu časopisu delate reklamo, kar je najverjetneje bila Odlazkova tiha namera.

  • sprehajalec

   Argentinc, ti sredi noči vstajaš a?

 • Priden kot SDS ovčka

  No ja, važn da smo tist zabeljen pasulj dobr plačal vsi davkoplačevalci.

 • Najplemenitejši

  Drugič naj jim v golaž nalijejo zajetno količino ricinusovega olja!

  • sprehajalec

   je tako tvoja mama tebi kuhala?

   So kakšni zdravilni učinki?

   • FUCK COMMUNISM

    Ni jih! Namesto, da bi mu odplaknil se drek iz glave, mu ga je samo iz riti.

  • Viktorh

   Tik – tak, še 38 dni, pa…

 • Božo

  Prav hecno je da so SDS-ovci jedli pasulj iz JLA loncev, pa še full so ga hvalili. Čudn da se Janši ni zataknil v grlu.

  • opazovalec

   Bolj bi se Janši prilegle čufte i sladoled

   • tohuvabohu

    Tudi ti ga ne bi pljunil ven, klošar.

 • Še pomnite tovariši

  Nova24. 27.7. 2017:
  “#Fakenews: “Novinar” Dejan Karba spet grdo laže – Zdaj piše, da na taboru v Bovcu stranki SDS kuha vojska.”

  Ni lagal Karba ampak FAKENEWS NOVA24TV!!! Sranki SDS JE v Bovcu kuhala Slovenska vojska!

 • Še pomnite tovariši

  KJE JE IZDAN RAČUN ZA OPRAVLJENE CATERING STORITVE SLOVENSKE VOJSKE?!!!

  KJE JE RAČUN ZA DELO GASILCEV KOT KUHARJEV IN NATAKARJEV?!!!

  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!!!

  • Viktorh

   Tik – tak, še 38 dni, pa…

   • Viktorh

    Še 38 dni, pa me bodo izpustili iz psihiatrične bolnice Vojnik …Tik – tak, še 38 dni …

  • Janez

   Lep dan je !
   TA PA ŽE NORI ZARADI NEKEGA GOLAŽA !
   MOGOČE JE ZGORNJI TIP ŽE NAVSEZGODAJ – ” PIJAN KOT KRAVA”
   Mislim,
   Da je čisto ok,
   če SV – KDAJ KAJ TUDI TAKO – CIVILNEGA – NAREDI ZA LJUDSTVO. L.R. J. KOMENDA

 • Priden kot SDS ovčka

  Mal iz uradnega lista o pravilih slovenske vojske: Pripadniki Slovenske vojske ne sodelujejo pri snemanju filmov, oddaj ter drugih medijskih zapisov in se ne udeležujejo aktivnosti ter dogodkov, katerih sporočilo je žalitev ali izražanje nestrpnosti do drugih in ki so javno moralno nesprejemljivi.

  • Janez

   MORALNO NESPREJEMLJIVI ?
   Poem
   Pa ti – kar čimdlje od SV. Se zdiš zelo čuden. “Zoofil” itd. L.r. J. KOMENDA

   • Priden kot SDS ovčka

    Lej, tko piše v uradnem listu. Ti se pa štemplaj pri svojem psihologu ker nis normaln.

 • RATATA

  Bog plodnosti je tale zmazek odlazkov.

 • Priden kot SDS ovčka

  Naloge slovenske vojske so jasno določene. Kaj od tega je oziroma na kakšni od nalog je bila torej vojska pri srečanju janševe sds?

  1. Naloge in organizacija
  37. člen
  (naloge vojske)
  (1) Naloge Slovenske vojske so:
  – izvaja vojaško usposabljanje za oborožen boj in druge oblike vojaške obrambe;
  – zagotavlja bojno pripravljenost;
  – ob napadu na državo izvaja vojaško obrambo;
  – ob naravnih in drugih nesrečah v skladu s svojo organizacijo in opremljenostjo sodeluje pri zaščiti in reševanju;
  – izvršuje obveznosti, ki jih je država sprejela v mednarodnih organizacijah.
  (2) Slovenske vojske ni dovoljeno uporabljati za politično ali strankarsko dejavnost ali namen.
  (3) O sodelovanju vojske pri zaščiti in reševanju odloča vlada, v nujnih primerih pa minister na predlog poveljnika Civilne zaščite Republike Slovenije.

  • Viktorh

   – ob naravnih in drugih nesrečah v skladu s svojo organizacijo in opremljenostjo sodeluje pri zaščiti in reševanju;

   • Priden kot SDS ovčka

    Ja, sds je naravna nesreča. Tle se pa strinjam.

    • Viktorh

     Nenaravna … spada pod druge nesreče.

  • Janez

   Mislim,
   Da ni nič narobe,
   Če SV POKAŽE IN DOKAŽE TUDI SVOJE KUHARSKE VEŠČINE – LJUDSTVU !
   Nam,
   Ki smo Slovenijo ustvarili.
   Bivši KP, ZK – NISO USTVARILI – SAMOSTOJNE SLOVENIJE – MAR NE.
   ČE
   BI BILO OD NJIH ODVISNO – BI SV SPLOH – NE BILO. L.R. J. Komenda

  • Janez

   Med “NALOGE” NESPAMETNIH LJUDI
   SODI
   TUDI TO, DA SVOJE NESPAMETI – NE VSILJUJEJO – DRUGIM. MAR NE ? L.r. J. KOMENDA

 • Osti jarej

  …ajde vztrajniki!!…pred odlazićev imperij…

  • Janez

   A?
   Ti nisi – vztrajnik ?
   Če nisi vztrajnik, bi ti jaz sodelovanje na tem ok portalu – ZARAČUNAVAL ! L.r. J. KOMENDA

 • Borut Stari

  Janši in SDS delajo zastonj reklamo v poletnem mrtvilu in sezoni kislih kumaric.

 • Primoz Papez

  Pa kaj se obremenujete Janši je pač kuhala vojska imajo še v dobrem od patrije..
  Kdo pa je to plačal pa ne vem…sds sigurno ne…

  • Janez

   KAKŠNA FOUŠIJA ?
   TA NESREČNIK OD “PAPEŽA” – JE BIL TAKOJ SPOZNAN KOT

   – “VOHLJAČ IN VŠTULJENEC”
   ZZDAJ
   PA JOKA – KER JE MORAL PREJŠNJI VIKEND OD DALEČ OPAZOVATI
   VESELE LJUDI IZ SDS !
   In
   Si sam kupovati bedne sendviče in pir, da je sploh preživel v Bovcu. L.r. Janez KOMENDA
   P.S.
   TUNEK – JOKCA.
   TUDI “NESRAMNO” SONCE GA JE OPEKLO.

   • Primoz Papez

    So zastonj talali bone za hrano v Bovcu pa jih ni nobeden hotel vzet…

   • Še pomnite tovariši

    Janez, ti si en lep dokaz, da ste janšisti naravna katastrofa.

    • EOL

     Naravna katastrofa ste komunajzerji – samo poglej po svetu kako je tam kjer vlada komunizem? Pogreb!

     • Še pomnite tovariši

      Sem pogledal Kitajsko, Portugalsko, Grčijo, Pakistan, Afganistan …. kje je problem?

 • EOL

  Bravo SDS
  Končno je nekdo zaposlil našo vojsko!
  Pogosteje bi morali iti na teren ob poplavah, požarih, ko zapade sneg…, saj kako se bodo pa vojskovali, če si niti snega ne znajo skidati…

  No ja, SDS je poskrbel za najbolj bistveni napredek. Sedaj si vojska zna že skuhati in koma čakam nadaljnja praktična usposabljanja predvsem v premerih raznih nesreč in tudi sicer v obliki javnih del, saj kdo pa plačuje vojsko in zakaj ne bi bila koristna sebi in narodu, ki jo plačuje!?!

 • Še pomnite tovariši

  Tukaj Ivanove ovce trdijo, da slovenska vojska pomaga ob poplavah, požarih, žledu itd.

  No, če štejemo shod janšistov v Bovcu za naravno katastrofo, potem je pa Slovenska vojska upravičeno posredovala s poljsko kuhinjo in pomagala prizadetim.

  • Primož

   blesavo crveno okupatorsko provokatorće ogabno v vseh pogledih …smo
   vas že nagonili , ste takrat spiz#dili ko pićići ….bomo ponovili ne skrbi….

   • Še pomnite tovariši

    Ne se sramotit …

    • Primož

     bebavo prekleto garjavo crveno zvezdiće , ti je zmanjkalo majmunske domišljije?

     Za tako protislovensko delovanje boš konćalo garjavće v zaporu .

     • Še pomnite tovariši

      Ne se sramotit …

     • Primož

      ubogo bebavo , garjavo , izdajalsko gnilo v duši in z mlahavcem meed nogami …SPIZDI U tvoju otaćbinu majmune bre…

     • Še pomnite tovariši

      Ne se sramotit, SDS-ovc …

     • Primož

      mlahavće garjavo protislovensko …

     • Še pomnite tovariši

      No, sedaj si se pa dokončno osramotil. Sebe in svoj SDS.

     • Primož

      nisem sds , sem domoljub ti garjavće mlahavo protislovensko…nabijem ti tvoj zvezdić blesavo , protislovensko garjavče…

     • Še pomnite tovariši

      Kaj ste vi janšisti neumni ali nesramni (ali oboje), da praviloma namesto odgovorov na temo ali komentar pišete osebne žaljivke??

     • Primož

      si užaljeno ubogo majmunće protislovensko …ma bogi garjavće protislovenski , s tremi ali već nicki….

     • Še pomnite tovariši

      Kaj ste vi janšisti neumni ali nesramni (ali oboje), da praviloma namesto odgovorov na temo ali komentar pišete osebne žaljivke??

     • Primož

      majmunće protislovensko , gnusno blesavo

     • Še pomnite tovariši

      Aha … neumni. Hvala za odgovor.

     • Primož

      bogo blesavo protislovensko zapleteno gnusno bitje provokatorsko in protislovensko….

     • Še pomnite tovariši

      Si mi že odgovoril. Vseeno hvala.

     • Primož

      bogo, blesavo, protislovensko, zapleteno, gnusno bitje provokatorsko in protislovensko….

  • tohuvabohu

   Lačen si ful razkačen, a ne, ovca sestradana.

  • Primož

   garjavi provokator z mlahavcem med nogami in klavskim crvenim okupatorskim zvezdićem na ćelu ćobanskem, je osamljem borec za pedofilovu titovu yugoslavuju bre. skozi bleja osamljen in poflodran v murgelj garži ….

 • Janez

  “ŠE POMNITE TOVARIŠI”
  IN NJIH
  POTOMCI : KAKO STE IZSILJEVALI IN ROPALI SLOVENSKE KMETE !?
  Bravo SV !
  Fantje iz SV se očitno dobro zavedajo, v kateri stranki imajo najmočnejšo oporo. L.r J. KOMENDA

 • Še pomnite tovariši

  Kaj ste vi janšisti neumni ali nesramni (ali oboje), da praviloma namesto odgovorov na temo ali komentar pišete osebne žaljivke?

 • šmentanamuha

  Taktika je v tem, da računajo, da se nekaj gnojnice vedno oprime in imajo prav. Komentator @Še pomnite tovariši je v trenutku prismrdel in dodal še nekaj svojih izločkov.

  • Še pomnite tovariši

   Kaj ste vi janšisti neumni ali nesramni (ali oboje), da praviloma namesto odgovorov na temo ali komentar pišete osebne žaljivke?

   • Janez

    TUNNEK !
    SE SMILI SAM SEBI.
    VERJETNO JE SPIL ŽE PAR PIROV IN SE ŽALOSTI NAD NJEGOVO OBUPNO USODO.
    KOT
    V TEJ
    SLAVNI MEHIŠKI PESMI ?!
    “VSE DNI V LETU – SEM PIJAN ” Bravo Tunnek ! Tvoja himna? L.r. Janez KOMENDA
    P.S.
    TUNNKOVA HIMNA “VSE LETO”
    “U ŽIVOTU MOM POSTOJI SAMO BOL I TUGA”

    https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&biw=1280&bih=800&ei=_Qp7WYLhK8WwUeGiu6AJ&q=pa+todo+el+ano&oq=pa+todo+el+ano&gs_l=mobile-gws-serp.3..35i39k1j0j0i22i30k1l3.2942.24251.0.25192.62.61.1.0.0.0.212.8741.0j58j1.59.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..6.56.8141.3..0i67k1j0i131k1j0i10i67k1.mwCUKLgid7o

   • FUCK COMMUNISM

    Mal se pocak, vam bomo poleg osebnih zaljivk pisali sodbe! Izgon ali truga! Celo pustili vam bomo izbiro, za razliko od vasih psov leta 1945! Picka ti materina rdecuharska!

  • Priden kot SDS ovčka

   Desni ste svojega smrada že tolk navajen da nič ne vohate. Ko pa pridete mimo, mi levi že na kilometre prej vemo kdo bo prišel.

 • Priden kot SDS ovčka

  Janša se bo moral opravičiti, da je prišlo do neljube napake, kot že ničkolikokrat doslej a ne? Vemo kako se je le on sposoben opravičit. Torej nekaj takega pričakujemo tudi v tem primeru. Zdaj je uspel v politiko vmešat že vojsko, genialno. Pa čeprav samo s pasuljem.

 • Priden kot SDS ovčka

  Lepo je gledat desno sds inteligenco v vsem svojem sijaju.

  • Še pomnite tovariši

   Točno to. Namesto z argumenti ti postrežejo z žalitvami na nivoju balkanskih gradbenih delavcev.

   • Priden kot SDS ovčka

    Argumentov enostavno nimajo. Ostane jim samo še bevskanje.

    • Primož

     protislovenec nehvaležni in zapleteni ….v zaporu boš do smrti garal, ko bo zavladala demokracija v Sloveniji

     • Še pomnite tovariši

      Preberite še: V zadnjih 40 letih pri moških na Zahodu število semenčic upadlo za polovico…

     • Primož

      bogo zakomleksano protislovensko mlahavo provokatorće…

     • Še pomnite tovariši

      Ne se sramotit …

    • Najplemenitejši

     In grožnje s stalinističnimi represalijami, “ko bo Janša predsednik”!

     • FUCK COMMUNISM

      Pizda si zabit ko telegrafstanga!!!

   • FUCK COMMUNISM

    Drugega si levuharji in komunajzli ne zasluzte!

  • Primož

   garjavi provokator z mlahavcem med nogami in klavskim crvenim
   okupatorskim zvezdićem na ćelu ćobanskem, je osamljem borec za
   pedofilovu titovu yugoslavuju bre. skozi bleja in menja nicke osamljen in poflodran v
   murgelj garaži ….

   • Priden kot SDS ovčka

    Dej še kej napiš tolk lepo pišaš…..

    • Primož

     protislovenec nehvaležni in zapleteni ….v zaporu boš garal, ko bo zavladala demokracija v Sloveniji

   • Najplemenitejši

    Tale komentar pa je vrhunec desne SDS inteligence!

    • Primož

     en in isti garjavi provokator z mlahavcem med nogami in klavskim crvenim
     okupatorskim zvezdićem na ćelu ćobanskem, je osamljem borec za
     pedofilovu titovu yugoslavuju bre. skozi bleja in menja nicke osamljen in poflodran v
     murgelj garaži ….

     • Še pomnite tovariši

      Preberite še: V zadnjih 40 letih pri moških na Zahodu število semenčic upadlo za polovico.

     • Primož

      bogo, mlahavo, protislovensko provokatorće…v zaporu boš do smrti garalo, ko bo kaj demokracije v Sloveniji…

     • FRANC3

      In to je spet kriva desnica (SDS, NSi, SLS,…)

     • sprehajalec

      ker prevladujejo tam liberalci…

    • FUCK COMMUNISM

     Ti kot zabit komunajzar tako visoko razvite inteligence nikoli nisi in nikoli ne bos razumel. Najboljs bo, ce se zavleces nazaj pod kamen izpod katerega si garjavc prlezu!

    • barbara rov

     Kako si prišel do tega spoznanja?

   • Frac Kosir

    Like

 • MEFISTO

  SVET24 že mora biti najmanj tako ugleden spletni portal kot je NoVA24TV, saj n njem komentira tudi Še omnite tovariši. ki se je podpisal tudi ko Primož Papež, Priden kot SDS ovčka, Domoljub in gay, Sprehajalec, Osti jarej, Najplemenitejši in pod drugimi nicki.

  Očitno imata SVET24 in NOVA24TV enako uredniško politiko, saj se sme mož z opisanimi nicki primitivno izživljati na obeh portalih.

  In zdaj bo administrator izbrisal ta moj komentar in poziv k zdravi pameti, intelektualne ter politične presežke prej naštetih nickov istega avtorja pa pustil.

  • Lustrator

   Sprehajalec? Tule si nekaj zamešal – ta je popolnoma druga liga od ostalih naštetih.

 • resnicaboli

  Kar nekaj let nazaj me je obiskal tržni inšpektor glede zakona o delu na črno in ker nisem imel naslova enega od oglaševalcev in v enem oglasu ni bil naslov oglaševalca mi je napisal kazen v višini polovico mojega letnega prometa. Ko sem ga nato povprašal zakaj pa recimo ne kontrolira velikih mi je dejal da ti pridejo pozneje na vrsto. Toda do danes še nisem opazil da bi pri oglasih ki ponujajo razne usluge bil naslov oglaševalca kar bi po zakonu o delo na črno moralo biti. Ko zdaj vidim kdo je lastnik mi je vse jasno nekateri so pač nedotakljivi.

  • Poštenje velja

   Vzameš vile in nanje nabiješ inšpektorja,

   Jaz bom naslednje tri in 5 politikov itd….

  • Še pomnite tovariši

   Tako je. Izposoja državne lastnine (poljska kuhinja Slovenske vojske) brez računa in neprijavljeni kuharji – delo na črno. Kar dva groba prekrška na enem mestu.

   • FRANC3

    Ko pa greš na maškarado SD ali ZL , je tudi vse zastonj, pa te ne zanima, kdo bo vse to plačal. Samo da je tebi lepo.

   • sprehajalec

    Ti še kar misliš da je SDK pa ta stara jugo vojska ali kaj?

    Penzionerski ovaduh, ki zbira račune pa jih nosi na SDK, ker misli da bo nagrajen, pa izžreban. da bo lahko še naprej trpal svoj napihnjen tovariški vamp. Otroci pa lačni po šolah….

 • Janez

  TUNNEK !?
  A ti tu – pišeš : “NA ČRNO”?
  IN?
  Ne plačaš : “NIČ DAVKA” ?
  Bomo preverili NA INŠPEKCIJI ZA “PROTI DELU NA ČRNO ”
  Če ti – ki se nonstop vtikaš – v tuje stvari ! Sploh plačuješ – davke ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  VEMO , DA NE ZNAŠ ŠPANSKO.
  TU IMAŠ SLAVNO MEHIŠKO PESEM “PIJANCA – “PA TODO EL ANO” V SRBH JEZIKU.
  IMAŠ JO LAHKO – ZA SVOJO OSEBNO – HIMNO.

  https://www.google.si/search?q=neka+zivim+kako+zivim&oq=neka+zivim+kako+zivim&aqs=chrome..69i57j0l3.24913j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
  Mehiški original, Pa todo el ano.
  https://www.google.si/search?q=pa+todo+el+ano&oq=pa+todo+el+ano&aqs=chrome..69i57j0l3.12245j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Iva

  SDS naj zahteva popravek s tekstom:

  “Pasulj so na našem letnem zboru v Lepeni kuhali vojaki, ki jih je tja napotila ministrica za obrambo Katičeva na izrecno željo predsednika vlade Cerarja. SDS je na prigrizek povabila tudi častnega člana SDS novinarja Karbo, ki pa se povabilu ni odzval. Po nareku našega predsednika je napisal o tem odličen članek. Karbo bomo predlagali za najvišje novinarsko priznanje.”

 • Johan

  Pa dajte to bando razbit na faktorje

 • slaipowi

  “Najbolj zabavni so bili ravno taki mladi jurišniki Janezovega kalibra, ki so vsi hoteli graditi kariere preko ZK. Kako so nas prepričevali, naj se vpišemo, mi pa ne, pa ne! In kako strašno so bili užaljeni, ko smo jim servirali kako neprijetno dejstvo o SFRJ ali JNA. No, življenje je pokazalo, da so po osamosvojitvi skoraj vsi obrnili ploščo! Kar naenkrat so postali najbolj ogorčeni nasprotniki svoje nekdanje partije. Vsi so se pokristjanili. Pizda, Na stara leta so se šli birmat! Pa da dol padeš od smeha! In to taki, ki so mene zasliševali, kaj da sem delal pri verouku, ko sem hodil debatirat z našim župnikom, ki je bil dober možakar in ne nek zatucan fanatik.”
  O liku in dosežkih velikega vodje… He he

  • sprehajalec

   To o ZK pa JNA si se zlagal, ko točak. Neeee, u partiji ni bil nobeden pa vsi jo sedaj hvalijo. 120.000 vas je bilo leta 1990 in še danes si notri. nikoli nisi vrnil knjižice. Pa Generalni sekretar centralnega komiteja je še vedno glaven. Po drugih komunističnih državah so jih pa streljali…

  • Primož H.

   Hehe kdor pa tebe ne spregleda :))

  • Lustrator

   “Kar naenkrat so postali najbolj ogorčeni nasprotniki svoje nekdanje
   partije. Vsi so se pokristjanili. Pizda, Na stara leta so se šli birmat!”

   Kje pa jih vidiš? V Sloveniji je ogorčenih nasprotnikov partije cca 30% – tako v parlamentu kakor med ljudmi, podobno oziroma še hujše je tudi razmerje kristjanofobov proti normalnim. V katerem vzporednem vesolju živiš, tudi jaz bi šel tja!

   • slaipowi

    Sem bil pri masi v velikonočnem času ko so 2 odraslima sdsovcema ustimal vse zakramente. Če si kristjan veš da je odraslim možno dati manjkajoče zakramente samo takrat. Neprecenljivo za moj arhiv. Pizda, na stara leta so se šli birmat. Prej niso imeli jajc oziroma so računali na ZK kariero.
    Ti si pa maži oči še naprej s tvojim neomadeževanim jajotom. Pa kje ti živiš.

    • Lustrator

     Hej, tovariš politkomisar, si pozabil da nismo več leta 1946 ko ste se lahko meni nič tebi nič s pištolo v roki vtikali v cerkvene zadeve in določali kdo sme maševati, kdo ne in si izmišljali kazni za tiste, ki so imeli zakramente, hodili k maši in praznovali kršanske praznike? Kakšen problem imaš torej s podeljevanjem zakramentov s strani institucije, ki jo že tričetrt stoletja poskušate uničiti? Hvala Bogu, da sta prejela zakramente, ti so vredni precej bolj kot tisti, ki smo jih prejeli v otroških letih, ko jih še nismo docela razumeli, niti niso mogli škoditi našim karieram. In ja – zločinski režim ki ga podpiraš (zaradi česar boš, upam, kdaj tudi sam jecljal pred lustracijskim sodiščem) je dejansko ljudem prepovedoval oziroma onemogočal prejemanje zakramentov s tem da se je pošteno potrudil takim družinam zagreniti življenje kolikor se je le dalo. In ljudem, ki so se temu strahu uklonili ne morem zameriti prav ničesar, razen seveda to, da vas danes (ko naj bi živeli v demokraciji, kjer za totalitarne zločince ni prostora na prostosti) ne obešajo po ulicah za jajca, ker ste jim odtegovali najosnovnejšo človekovo pravico izmed vseh – pravico do veroizpovedi. Sicer pa se ne veseli prezgodaj – bolj kot boste drezali v osje gnezdo, hujše bodo posledice, ko bo enkrat drugorazrednim prekipelo in se vam bodo v obraz vrnila vsa desetletja trpinčenja poštenega slovenskega naroda.

     • Hun

      cerkrv je zate institucija pa ti nis normalen

     • Lustrator

      Mislim, da sem ti že večkrat odvetoval komentiranje tem o katerih nimaš pojma, a nič ne škodi, če se ponovim…

     • Hun

      tri zakramente si je izmislila cerkev po tvoje institucija, ker si zaljubljen v njo…
      po Jezusovem nauku obstajata samo dva zakramenta krst ter zadnja večerja…zame je Jezus “bit” krscanske vere…vse drugo mogocne katedrale, pozlaceni kelihi, vzvišeni škofje…je višek izprijenosti…da pa Cerkev kot organizacija posluje na kapitalskem trgu to je pa visek satanizma.. ..

     • slaipowi

      Res si drugorazreden in omejen. Ti si daleč od poštenega slovenskega naroda. Da ste pa osje gnezdo je pa res. Ampak ose prepodimo z malo dima. Ni treba več.

     • Lustrator

      Kdor se zadnji smeje, se najslajši smeje. Tudi Caeusescu je mislil, da bo večno vladal, prav tako komunisti v vseh ex komunističnih državah Evrope, pa so ob padcu berlinskega zidu vsi trepetali za svoja življenja in le krščanskemu odpuščanju in višjim civilizacijskim vrednotam se imajo zahvaliti, da jih ni doletela kazen, ki so jih sami predvidevali za vse svoje politične oporečnike. A ne računaj na to, da ti bodo sodili kristjani – v Sloveniji nas je žal vse manj, če te bo na sodišču vzel v roke pravi protikomunist boš piskal, da bo odmevalo po vsej Ljubljani.

     • slaipowi

      Japajade. Krščansko odpuščanje prav demonstrirate bučmani na tem kvazi portalu.

     • Lustrator

      Saj ti pravim – ko bo prišel čas demokratizacije Slovenije in z njim čas lčicanja na odgovornost tiste, ki ste že 70 let proti njej, si boš celo želel, da ti sodijo usmiljeni kristjani.

   • slaipowi

    Lustriraj tiste ki najbolj vpijejo da lustracija ni uspela. Seveda ni uspela ker so se nekateri samo prefarbal. Banda koristoljubna

    • Lustrator

     Torej lustrirati lustratorje? Zelo bistro, moram reči, protislovnost je res zaščitni znak komunistov.

     Zakaj lustracija ni bila izvedena, je danes več ali manj kristalno jasno – večina ljudi, kakor tudi komunistov, je podprla osamosvojitev Slovenije le iz osebnih (finančnih) koristi in ne iz domoljubja, antikomunizma in ljubezni do demokracije, kot je bilo to pri vseh ostalih državah vzhodnega bloka. Prva se je barv poslužila Komunistična partija Slovenije in vas ovčke nategovala z raznimi Združenimi listami, Socialnimi demokrati, LDS-i (kasneje Zares, kasneje SMC) in podobnim, svoje agente pa ste imeli celo v vrstah demosa z raznimi Bučarji, Spomenkami in Peterleti. Bili so prav vvseh pomladnih strankah, tudi v SDS-u. Sčasoma so maske odpadale, ko so se na mizi davkoplačevalskega in tajkuniziranega denarja pojavile večje vsote in so največje podgane odvrgle vso kamuflažo in tako smo v 25 letih dobili čisto sliko kdo kam spada. SDS se je podtaknjenih podgan uspešno očistila in prtav zato vam gredo komijem tako v nos – nimate jih namreč več pod nadzorom in to vas totalitarce vajene avtokracije močno vznemirja.

     • slaipowi

      Nakldadač. Kdo te bo bral razen sdsOVAC. Srečno na volitvah. Drugega kot naučenih parol ne znaš. Zato pa ste tam kjer ste. Kalimero

 • Janez

  ” PRIČEVALCI – 2017 !”
  Št. 29, Komenda

  IMEJMO USMILJENJE
  – Z UBOGIM, ZGLEDA ŽE ?
  S ČISTO ZAPITIM IN ZBLOJENIM – F. TUNNKOM !

  Za “karbo” – je pa empatija – odveč. Se zdi.

  Hudo
  TRAVMO JE DOŽIVEL PRETEKLI VIKEND V – BOVCU ! Se zdi ?
  Pot
  iz LJ DO BOVCA JE KAR DOLGA. In ovinkasta. Tudi strošek !
  In?
  Kaj vidi Tunnek – v Bovcu !
  Vidi
  stotine vedrih starih pravih slo domoljubov,
  ki smo ustvarili Slovenijo !

  Slovenijo – nekomunistično SLOVENIJO !
  – ki je Tunnek – ne mara,
  -podobno kot tisti sivi stric z Barja
  – ki ne mara “nekomunistične Slovenije”
  In
  V BOVCU
  NAJHUJŠI “UDAREC” ZA TUNNKA – ŠELE – SLEDI !
  Vsi
  takoj vidijo, da je Tunnek – en vohljać in vštuljenec : pravi
  slo domoljubi se namreč – poznamo med seboj. Tunnek – ni naš !
  Iz
  NEKIH KOTLOV SE ŠIRIJO PO BOVCU – OMAMNE VONJAVE !
  Tunnek ?
  Pa revček odrinjeni
  sam – pije pire in žuli puste sendviče
  – po bifejih Bovca.
  In
  GLEDA – KAJ SE DOGAJA !
  Tunnka
  SPRELETI – GROZNA SLUTNJA ! V PASULJU JE – MESO. To ve vsak.
  Kuharji in kotli so
  – izgleda od SV ! KUHAJO ZA SDSJEVCE.
  Tunnka
  SPRELETI – HUDA FOBIJA. Tunnek se boji – “kanibalov”
  Kaj pa ?
  Če tile SDSJEVCI – KI TAKO VESELO JEJO – PASULJ – Z MESOM !
  Nakazujejo ?!
  Kako bojo v naslednjih letih – “popapcali” – pokomuniste ?!
  In?
  Tunnek – ves prestrašen pokliče ex KP, ZK Agitprop pisune !
  In !
  Tuli vanje :
  ” SDS in SV imata vajo – zdaj jejo pasulj. Kmalu bojo – “pojedli” nas “!?
  TUNNEK?!
  PARANOJA ?!
  – PRED “SDS – KANIBALI – POKOMUNISTOV” Ali kaj ?
  Pretiravaš – Tunnek !
  Če se t.i. “SRBSKI SOLATI” REČE “SRBSKA SOLATA” !
  To še ne pomeni, da je tudi – kak Srb v njej ?! A ne ?!
  Če
  SDSJEVCI JEJO PASULJ Z MESOM ?
  To se ne pomeni
  – da je tistoo meso – od slo ppokomunistov.!? A ne ? L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  TUNNKOVA PRANOJA PRED “HUDIMI PESJANI”
  https://www.google.si/search?q=en+hud+pesjan+je+zivel&oq=en+hud+pesjan+je+zivel&aqs=chrome.0.69i59j0l2.21437j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Franjo Trojner

  Pahorjeva leva vlada je z forsiranjem arbitraže poskrbela, da Slovenija ni več pomorska država. Bog nas čuvaj pred levičarji in njihovo za Slovenijo in Slovence vedno pogubno politiko. Da je politika levičarjev prava katastrofa in en sam obup se vidi tudi po tem, da je pod vladavino levice naše ozemlje vedno manjše, da je država vedno bolj zadolžena in državljani vedno bolj siromašni, da pravna država ne deluje, da je ves državni aparat glavna ovira in ne servis državljanom, da je etika in morala izginila iz našega ozemlja, da je razbohotena kurupcija in nepotizem, da so mediji trobila levice in ne resnice, da se mladi kreativni ljudje pospešeno izseljujejo, da se krepijo represivni organi itd. Še dlaka časa manjka pa se bomo zbudili v dražavi, ki bo popolnoma enaka Mandurini Venezueli. Prebudi se Slovenec, Slovenka! Čas je za spremembe! Tem, ki so včasih kurili svoje arhive nikakor ni za zaupati! Sodržavljani spreglejte! Čudni so tudi vsi ti požari , ki se dogajajo zadnje čase, na raznoraznih deponijah odpadkov , predvsem nevarnih, tem, ki so jih zakrivili je potrebno stopiti na prste kar vladajoča levica ne stori. Le zakaj ne??? In tudi z bankami je popolnoma enako, tudi tukaj leva oblast krivcev za povzročeno bančno luknjo ne preganja, kar ne more biti zgolj slučaj, mar ne? Te pa še samo naj kdo reče, da pri nas levica ni vzrok za propadlo tranzicijo in vse ostale tegobe, ki nas vse tarejo! SPREGLEJ DRŽAVLJAN politična levica je vzrok težav in ne njihova rešitev!

  • if

   Zadnja poved Ima udarno sporočilo. Predlagam, postavite jo na prvo mesto.

 • Priden kot SDS ovčka

  Jaz vas skoz opozarjam, ne glejte drugam, kot v sdsovce. Ker tist moment ko boste stran obrnil oči, vam bojo nardil eno pizdarijo. Če druzga ne, bojo pa pasulj ukradl! Neki že!

  • if

   Vaša opozorila so vredna nič!

   • Janez

    Dokaži !
    To je trditev brez dokazov.
    Nič niso vredni, ker so rečeni Tunnku, ki ne dojema nič. L.r. J. KOMENDA

    • if

     Kaj je dokazati?

  • Janez

   Ja?
   SAJ ZATO SI PA BREZ VSEGA.
   AMPAK ” OKRADLI ” SO TE TISTI
   – Z EX KP, ZK, SD, LDS, PS, DSD, SMC, DESUS, ZL, strani.
   EX ZK”PENZIJ GNEZDAŠI” ITD.
   Ne mi. Še “dušo” so ti ” ukradli” . Ampak?
   Ti si “odklop” – ne opaziš !
   Poglej se v ogledalo. Lepe podobe F. Tunnka – ni več. Pojdi jo iskat ! L.r. J. KOMENDA

 • Priden kot SDS ovčka

  V sds si spet mrmrajo uno pesmco …..rad bi bil baraba, pa me vedno ulovijo….jaja jaja jaja…..

  • tohuvabohu

   Potem se pa čudiš, zakaj te brišejo, govedo zarukano.

  • Primož

   Preklet bodi protislovenski aktivist.Preklet bodi.

 • Janez

  “PRIČEVALCI – 2017 !”
  ŠT. 30, KOMENDA

  Ja, ja !
  Fogglćek – kar uči se špansko ,
  Je
  Argentina čudovita dežela !
  V
  SLOVENIJI POSTAJAŠ “IBRČEN”
  – 24. 9.. BO PADEL VLADNI TIR !
  – NATO BO “IRAN NLB GATE” OB “PREDSEDNIŠKE GATE” – BO PAHOR.
  – RAZSUL SE BO SD – ZARADI BANČNE LUKNJE,
  – RAZSULA SE BODO EX KP, ZK GNEZDA, KLANI – PO ZASLUGI DR. K.. lahko jih boš obiskoval v
  domovih za stare.
  – SPRIVATIZIRALI BOMO NLB, TELEKOM ITD, EX KP, ZK “KOCKEC” IN NEČAKI – BYE, BYE !
  – SMC, DR. CERAR – SO ŽE V ODHAJANJU, DIHAJO NA ŠKRGE,
  – OB PARLAMENTARNI OBSODBI KPS STALINISTIČNO KOMUNISTIČNIH ZLOČINOV !
  Pa?
  Bo pa tvoja – “ex KP, ZK domovina” – izginila. Lepa Argentina – te vabi ! Začni pakirati L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  LEPA ARGENTINA

  https://www.google.si/search?q=jujuy+diabjada&oq=jujuy+diabjada&aqs=chrome..69i57j0.22423j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • montyamp

  Moj prijatelj Daniele Ganser vam bo razložil kako HANZIJI lažejo .
  Kdo vodi svetovno politiko vojn :
  https://www.youtube.com/watch?v=doWI3kOAozU

 • Še pomnite tovariši

  Tukaj Ivanove ovce trdijo, da slovenska vojska pomaga ob poplavah, požarih, žledu itd.

  No, če štejemo shod janšistov v Bovcu za naravno katastrofo, potem je Slovenska vojska upravičeno posredovala s poljsko kuhinjo in pomagala prizadetim.

  • Primož

   Preklet bodi protislovenski aktivist.Preklet bodi. Forewer…

  • Janez

   “NEKI BLEFIRAJU DO DASKE”
   POZNAŠ ?
   Tvoje geslo – a ne ?
   ZA SLOVENIJO STE BIILLI KATASTROFA –
   – KOMUNISTI IN
   – POKOMUNISTI !
   Te bodo že tile argentinski hudiči – poučili ! Kar nakladaj in laži – sam sebi ! L.R. J. KOMENDA
   Povabili jih bomo v Slovenijo !
   ARGENTINSKE “HUDIČE”
   IN ARGENTINKE,
   DA VAM IZPRAŠIJO HLAČE
   https://www.google.si/search?q=a+don+ata+soledad+y+natalia&oq=a+don+ata&aqs=chrome.0.69i59j69i57j0l2j69i60.11116j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • von Rhein

   Narava se je poigrala s teboj,zbiralec nickov. Nisi ovca,niti kozel,si neka vmesna sorta,ki iz same prizadetosti ne trpi ničesar kar ne razume.

  • if

   Pomnimo tovariše morilce, zavedamo se naslednikov, morilcev demokracije!

  • dob

   Zakaj maš pa nacistično zastavo za nick? In to od tvoje nacistične vojske, ki je napadla Slovenijo, kučan je pa njen poveljnik.

   • Še pomnite tovariši

    Ne poznaš ti zastav. Ne se sramotit …

    • dob

     Poznam okupatorsko zastavo, ki je napadla Slovenijo. Proti njej sem se boril – brez orožja, zato ker nam ga je kolaborant okupatorja kučan vzel. Seme izdajalsko! Ti si tisti, ki ne poznaš okupatorske zastave, usrane.

   • Olga

    Zato ker uporabljajo Goebbelsove metode propagande laži!

  • učko

   … umsko prizadetim !

 • Janez

  ” PRIČEVALCI – 2017 !”
  ŠT. 31, KOMENDA

  TUNNEK !
  Tak kot se nam kažeš tu – si zarjavela ex KP, ZK ZARJAVELA TROBENTA !
  Če
  NE PREVEDEŠ V LEPO SLOVENŠČINO !
  Spodnjega
  POLITIČNEGA – TANGA – STARINRNICA – CAMBALACHE ,
  Ki je Argentino
  REŠIL
  ZLA STALINIZMA IN KOMUNIZMAIZ !
  Avtor veliki E. Discepolo, , 1934
  POJE 84 LET VELIKA TANGO DAMA – LIBERTAD LAMARQUE .
  POLITIČNI TANGO O POLITIČNI UMAZANIJI, TUDI TEJ – TVOJI !
  Uči se !
  Človek. Le eno življenje imaš.
  UČI SE
  OD VELIKE LIBERTAD LAMARQUE. IN OD – NEKOMUNISTIČNIH ARGENTINCEV. L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  CAMBALACHE=STARINARNICAA – POMEMBNI POLITIČNI TANGO O UMAZANIJI OPOLITIKE,
  https://www.google.si/search?q=cambalache+1993+libertad&oq=cambalache+1993+libertad&aqs=chrome..69i57j33.34705j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Olga

  Ponosna sem, ker te kloake ne kupujem in s tem ne podpiram! Mogoče pa je sama Katićka, ki vojakom ni dovolila prispevati podpisa za referendum proti gradnji drugega tira, kuhala pasulj za SDS?!

  • učko

   Ne, Katićka je sam provizijo pokasirala! Pa mogoče še od Jajota batino !

   • Prle

    Batinčko.

 • VRHOVNI SODNIK

  Pol naj pa Katičeva odstopi, saj ona odgovarja za vojsko, ha,ha,ha.

 • Prle

  Ivan Janša zvani Janez TwITO alias Kalimero, po domače jokica,ha,ha,ha.

  • Olga

   Čakajte, da zmaga! Bomo videli vas tovariš Srbin! Bomo videli, kdo je jokica! Enkrat vam je že dal nogo v dupe!

   • PRIČEVALCI

    Dvakrat zmagal, dvakrat sedel ….. bomo videli kaj bo naslednje. V tretje gre rado.

    • Olga

     V tretje boste sledili vi!

   • Prle

    Zmagal bo v postelji pri Urški, pa še to le enkrat na mesec.

 • Olga

  Katićka je kuhala pasulj za SDS! Bravo Katićka!

 • PRIČEVALCI

  Nova24, 27.7.2017: “Novinar” Dejan Karba spet grdo laže – Zdaj piše, da na taboru v Bovcu stranki SDS kuha vojska.

  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!!!

  • VRHOVNI SODNIK

   Šejtan, so tabletke popustile

  • SDS je v mojem srcu

   A si nesu v Velenjsko lekarno nazaj narkotike, saj vidiš, da ti škodujejo

  • Jezus Kristus

   Sin moj, maš prav, LAŽ JE NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA, tko je prav, pridi v naše naročje.

  • Olga

   Vam kuzla v rit skače!??? Pa spet deset komunističnih….. Samo smolo imate, ker vam nihče več ne verjame! Še vaši gledajo in poslušajo raje Novo!

   • slaipowi

    A te še kar nobeden pravoveren janšist ne mara? Da so se tudi otroci odrekli že dolgo vemo.

 • Hun

  na vojaško srbijanski prebranac bi pa še jst pršu

 • PRIČEVALCI

  Ob naravnih katastrofah je pač dolžnost Slovenske vojske, da uleti s poljsko kuhinjo in pomaga prizadetim.

  • Jezus Kristus

   Lepo šeytan da si kuhat začel, delo krepi.

 • Janez

  ” PRIČEVALCI – 2017 ! ”
  Št. 32, Komenda

  Pričujejemo,
  da se nekemu pisalcu na ta ok slo domoljubni porta
  l – ŽE SPET VERJETNO “MEŠA”
  PISEC, KI PŠE – TAKO NORO – NAJ KAR SAM POVE, KAJ JE Z NJIM ! L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  MORDA MU BO POMAGAL – ODTUJENCU, IZTIRJENCU !
  Lepa stara pesem
  SLOVENEC SEM.
  https://www.google.si/search?q=slovenec+sem&oq=slovenec+sem&aqs=chrome..69i57j0l3.9357j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Prle

   Janez Komenda, ob prvi priliki malo podebatiraj s psihiatrom.

   • indijanka

    Pozdravček z morja.

    • Prle

     O, prijateljica indijanka, hvala lepa za pozdrave. Kmalu bo zahod sonca.

     • indijanka

      jp..nad morjem je res lep.. ko sem zrla zvezde sem zagledala zvezdni utrinek..prihaja njihov čas…glej v nebo in zaželi si kaj.

     • Prle

      Zrla?

     • indijanka

      :) opazovala

     • Prle

      Priznam, da sem ti ti “fouš”.

     • indijanka

      Morje te bo počakalo Prle..brez skrbi.

     • Prle

      Tvoji odgovori so bili vsi s končnico a.?

     • indijanka

      A ja sem rekla..:)?

    • Olga

     Poezijo tudi potrebujemo in tu je sqwo izvrstna. Samo Slovenija sedaj potrebuje resnico, trdo in neusmiljeno. Resnico,da obrnemo voz navzgor. Da bodo tudi revni Slovenci lahko gledali utrinke in uživali na morju. Nova je tu odprla medijski prostor in hvala Bogu za to.

     Vaši prispevki Indijanka so res pesniški, ampak realnost, ki jo doživljati in vam jo iz srca privoščim, se lahko v trenutku podre. Spomnite se, kako je Juga rapidno propadla in Slovenija gre z levaki po isti poti!

     Zgodovinska realnost nas uči, da je bilo veliko zavednih in poštenih slovenskih družin srečnih in zadovoljnih s svojim življenjem pred drugo svetovno vojno! Imeli so se neizmerno radi in uživali v življu, a se je vsa ta idila zrušila! Da ne bi mi in vi doživeli kaj takega ponovno, je treba ponavljati resnico o komunističnemu oz levičarskem uničevanju Slovenije, pa čeprav še tako bolečo!

     • indijanka

      Lep morski pozdrav tudi tebi Olga. Moj prispevek domovini ni le v komentiranju. Ampak tudi v mojem delu in mojem življenju. Trdo delam in trem otrokom privzgajam ljubezen do domovine. Vse kar sem dosegla je plod mojih rok. Zelo mlada sem imela prvega in trdo sva se preživljala. Poznam lakoto, znam se odreči uživanju in vsem materialnim stvarem. Soočila sem se tudi z izgubo četrtega.Sina. Nobena politika in nihče mi kot materi ne more povzročiti takšne bolečine kot izguba sina. Vse spremembe se začnejo od noter navzven. To je naša težava. Rada imam poezijo in kot Indijanka potrebujem svobodo. Zato sem tu.

 • tarantela

  A ste še zmir na pasulju?

  • Prle

   Ne, večina je še kar na strelskih vajah, saj so porcije jemali tudi za domov.

   • tarantela

    Ne znajo sami kuhat, jim pride prav vojska, da se nafurajo.

    • Prle

     Ta sistem napajanja sds ovčk je pogruntavščina Branka Grimsa.

     • tarantela

      O groza! Tega pa ne bi rada srečala ponoči na samem, sam glas da od sebe, pa se počutm kot v grozljivki o Drakuli.

     • Olga

      Mate raj starejše iz ZZB, ker majo priviligirane penzije, ki se dedujejo! Oni zato niso grozni! Za denar se potrpi!

     • Olga

      Ne, Milana Kučana!

     • Prle

      Milan ni bil nikoli član sds, ali pa se motim.

     • Olga

      Je pa imel zato v SDS svoje krte, nekateri so verjetno še na položaju.

     • slaipowi

      Baba zblojena

    • Olga

     Seveda, vašim ni treba kuhati, ker jih plačujejo iz proračuna – tudi Katićka! Majo našparan milijon za hude čase!

     • slaipowi

      LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA. He he

  • Olga

   Ste še zmir na klobasah?

   • slaipowi

    LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA.

  • sprehajalec

   Veš kakšen je pravi partizanski golaš? Meso mora biti ukradeno, drugače ni tistega pravega okusa..,..

   • Prle

    Ukradeno ali zaplenjeno?

    • sprehajalec

     Je kakšna razlika prle? Ali sosedu ukradem solato, ali jo zaplenim?

     • Prle

      Solato mu lahko ukradeš, ali je boljše, če mu zgnije.

     • sprehajalec

      Potem je tudi bolje, da Hofer ne meče proč pretečenih stvari, ampak jih kar na vratih tala svojim kupcem….

     • Prle

      Predlagaj, mogoče, te bo pa Ivan predlagal za ministra, seveda v senci. Splača se potruditi.

     • sprehajalec

      Ko bo crknilo obstoječe socialsitčno gospodarstvo v rokah levičarskih lobijev zaradi prezadolženosti, ne bo več Ivan janez imel Ministrov v senci…

     • Prle

      Ni skrbi, da bi crknilo, vsi parametri kažejo tako.

     • sprehajalec

      Razen zunanjega dolga…. To pa itak nikogar ne briga, a Prle?

 • Olga

  Odlazku kuzla v rit skače! Samo z Janšo si uspe dvigniti naklado!

  • Prle

   Baje, bo objavil Ivanovo golo sliko, tako, da boste vse tete lahko, vsak večer blaženo zaspale.

   • sprehajalec

    Potem je dobro, ker če bi tvojo Prle, bi bila v teh vročih dneh množica infarktov….

    • Prle

     A misliš, da bi tete padale dol, ko bi videle moje izklesano telo? Zato je pa boljše, da vidijo Ivanove kosti.

     • sprehajalec
     • Prle

      Olgi, bo ob tej sliki prišlo, tako kot tebi,he,he,he.

     • sprehajalec

      Ni kaj, takšni smo Prle….

     • Prle

      Enim pride od dobri ženski, drugim ob mogočnim moškim. lepo, da si končno priznal, da si transeksualec.

     • sprehajalec

      Pač enim pa pride, če zagledajo Prleta v gatah…

     • Prle

      Škoda zate, ker me ne vidiš. Imaš morda spletno kamero, da boš pokukal?

     • sprehajalec

      Saj si zgoraj na sliki?

     • Prle

      Nak, lahko pa se dobiva v Mariboru na Tromostovju, da izmenjava mnenja.

     • sprehajalec

      Bravo Prle. Sudbina pomaže hrabrima…

     • .

      torej si homos. ? :-) Pa Izraelce zagovarjaš, evo, vse jasno :-)

     • sprehajalec

      tebe pa privlačim? Iščeš kaj svežega?

     • .

      ojoj haaha

   • janez55

    Blaženi Olgi bo sigurno prišlo.

    • Prle

     Večkrat na noč, potem bo tukaj sigurno manj bruhala ogenj.

  • slaipowi

   LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA

 • Olga

  A so se levaki sami ustrelili v koleno s to lažjo?!

  • Prle

   Kdo pa pravi, da je laž. Ti?

   • antimur

    Najprej si zamenjaj ta tvoj primitivni balkanski “nadimak”, potem pa pametuj.

    • Novakec1

     Sej to ni “nadimak”, je pravo ime.

  • slaipowi

   LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA.

 • Olga

  Komunajzerjem ostanejo samo še laži, saj se jim je “antifašizem” sesul v prah! So na seznamu teroristov!

  • Prle

   Priloži seznam, prosim.

   • Janez

    Kakšen seznam ?
    A FAŠISTIČNIH “ANTIFAŠISTOV”-EX KOMUNISTOV? Sa jih nonstop vidiš.
    Na
    TV SO, BAJE TUDI V INSTITUCIJSH PRAVA, NA RTV, V ZL ITD. L.R. J. Komenda.
    P.s.
    Povsod jih je dosti. Tudi v SMC. ZATO EU DEKLARACIJA O ZLOČINSKOSTI KOMUNIZMA –
    V Parlamentu R. SLO – SRAMOTNO NI BILA IZGLASOVANA.

   • macon

    Tihi in Prle sta tudi na njem.

    • Prle

     A Ivana pa ni?

     • macon

      Ivan Maček Matija je že škripnil in je v devetem krogu Dantejevega pekla.

  • Janez

   A ne ?
   Kakšen cirkus dela ta Tunnek,
   zaradi tistega pasulja v Bovcu .?
   Ga nič ne briga kuhanje v sodelovanju s SV.
   JEZEN JE LE,
   KER JE IMEL VELIKO STROŠKOV, DVE DOLGI VOŽNJI V BOVEC IN NAZAJ V LJ.
   VELIKO STROŠKOV,
   PLAČA MU PA NIHČE NIČ.
   ALI PA KDAJ PA KDAJ KAJ MALEGA – na 3 mesece.
   PA
   ŠE DO TEGA PASULJA NI MOGEL PRITI.
   SAJ SMO GA TAKOJ SPOZNALI.VOHLJAČ TUNNEK PAČ .
   PO
   BIFEJIH
   JE VELIKO ZAPRAVIL. A ZANJ NI BILO NE PLESA, NE PASULJA. L.R. Janez KOME DA
   P.S.
   TO – GA JEZI. BRIGA NJEGA – SV. Za pasulj mu je žal. Ni ga jedel.

  • slaipowi

   LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA

 • Novakec1

  Naj se preimenuje v Odidi.

 • Janez

  PRIČEVALCI – 2017 !”
  ŠT. 33, KOMENDA

  TEMA : KANIBALI SO MED NAMI !
  Tunnek – upam, da si ti in tvoji “laži pisunski” kolegi z Dnevnika – ne boste izmislili še to.
  Da je bilo meso v pasulju v Bovcu – človeškega izvora ?!Npr. Od kakega ubogega ZL STALINISTA.
  JE!
  Pa
  Res, da je poročil o sodobnem kanibaliizmu v urbanih okoljih – kar precej. L.r. Janez KOMENDA
  P.S. ENO PROTI-KANIBALSKO SVARILO
  IMAŠ V LINKU.

  http://24sata.info/vijesti/svijet/22134-rusija-kanibali-ljudski-les-prodali-kao-meso-za-kebab.html

 • PRIČEVALCI

  Nova24, 27.7.2017: “Novinar” Dejan Karba spet grdo laže – Zdaj piše, da na taboru v Bovcu stranki SDS kuha vojska.

  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!!!

  • centurion

   Vikend je.
   Akademija Lj.Polje se je usmilila in paciente
   spustila na oddih.
   Tudi zdravniki rabijo počitek….

   • Prle

    Zgleda. da si tam reden gost. A ti kaj pomaga? Kdaj se vračaš?

    • centurion

     Meni ja.
     QWWAA pa ti, reden gost v garaži.
     Ste zamenjali bulmastife ali garažo?
     QWA ti je veterinar na pregledu povedu?

  • Janez

   “PRIČEVALCI – 2017”
   ŠT. 36, KOMENDA

   TUNNEK !
   Ena moja prijateljica “IŽANKA” mi govori,
   da je bilo včasih na Barju vse polno t.i. “PIŽMOVK” – ZDAJ PA JIH NI VEČ.
   ALI – TI LOVIŠ? In ješ – te uboge pižmovke.
   A so užitne? Pa – saj so je – ena vrsta podgan. Ti jih pa kar ješ? L.r, Janez KOMENDA
   P.S.
   A KAJ VEŠ?
   Kdo lovi in je – pižmovke z Barja ?
   Kaj pa – ” kanibali” v Lj? A jih je kaj ?

   http://24sata.info/vijesti/svijet/22134-rusija-kanibali-ljudski-les-prodali-kao-meso-za-kebab.html

  • if

   PRIČEVALCI, paktirate z lažjo, ta vam mrači um in duha. Imate pravico paktirati z zlom, hkrati ste odgovorni pred resnico, ki je entiteta demokracije!

   • PRIČEVALCI

    Kwas pa ti zdej hotu povedat ….

 • Janez

  “PRIČEVALCI – 2017 !”
  ŠT. 37, KOMENDA

  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA – F. TUNNKA !
  Ne
  PRIZNA, DA ON LOVI IN – baje kar – JE ?!
  UBOGE DOMORODNE
  – PIŽMOVKE Z BARJA. Niti noče povedati, kdo jih lovi in je ? Resno izginjajo ! L.r. J. KOMENDA

 • sprehajalec

  Dobro sedaj mi je jasno. Deloma ima Karba morda prav in njegovi občudovalci spodaj, vendar mislim, da so vse skupaj zamenjali s slovensko vojsko. Malo je v ozadju tudi nepoznavanje zgodovine in tipov uniform. O tem se kot vemo, ni kaj dosti učilo v Jugovini v šolah.

  Austro-ogrski Gulaschkanone za Ivana janeza v bovcu, bi se moral glasiti naslov Dejana Karbe.

  http://nova24tv.si/wp-content/uploads/2017/07/JJ3.jpg

 • Janez

  ” PRIČEVALCI – 2017″
  ŠT.37, KOMENDA

  TUNNKA !
  Smo danes dobro zatrli.
  Teme – o kanibalih – se Tunnek – boji !
  PIŽMOVKE – na Barju pa res izginjajo. Če jih ne lovi in je – Tunnek? Kdo potem ? L.r. J. KOMENDA
  P.s.
  TUNNKU ZA LAHKO NOČ
  JE KANIBALIZEM – TUDI “MULTIKULTI”?
  https://www.google.si/search?q=human+meat+vok+kebab&oq=human+meat+vok+kebab&aqs=chrome..69i57j33.18972j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • samotoje

  Saj ne vem, ali bi se človek smejal ali zjokal nad neverjetno bebavostjo rumenih medijev. Karba je pa očitno postal slovenski lažnivec št.1. Tabloidi te vrste in Karba lahko vse to počnejo, ker jih ljudje berejo. Pa smo tam.

 • ostrovrhar

  Jaz bi pa priznal, da je vojska kuhala. Namerno. Z vojsko ‘upravlja’ vlada oz. koalicijski partner, SD! Pa naj se Kurba in Odlazek na njih spravita. :))))

  P.S.: Bi videla kako hitro bi zanikali! Še kakšna tožba bi padla. Zaradi obrekovanja. :))))

 • Janez

  Hja!
  SEVEDA – BI TABLOID SVET 24 , Dnevnik itd.
  BI
  G. JANŠI – MORALI PLAČEVATI PROCENTE – ZARADI IZRABE NJEGOVEGA – IMENA !
  Stvar ?
  Z rumenim, Agitprop tiskom – se ni za obremenjevati !

  PREPROSTO – NE KUPUJMO GA !
  Te
  TISKE DOBITE V

  – Č I T A L N I C A H – VSEH SPLOŠNIH KNJIŽNIC V R. SLO ! Zastonj !

  No, za odrasle-zaposlene imajo splošne knjižnice članarino do 20€ letno. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  PRELISTAJTE RUMENI IN AGITPTOP TISK V ČITALNICAH SSPLOŠNIH KNJIŽNIC.
  P.S. TUNNKA SEM DANES ZAMORIL S TEMO O ” KANIBALIH”, KI GA ZASTRAŠI.
  NAŠI
  SLOVENSKI VOJSKI – PA – OBRAT NA BOLJE.
  STARO LJUDSKO PESEM “RANJENI JUNAK” – ZA HIMNO SV. ?!
  https://www.google.si/search?q=ranjeni+junak+skovenska+gruda&oq=ranjeni+junak+skovenska+gruda&aqs=chrome..69i57.29058j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Priden kot SDS ovčka

  Desni ujeti z gatami do kolen, pa še kar hočjo trdit da ni res.

  • Janez

   Tunnek – tečnoba še ne spi !
   Simpatičnost ?
   NI PREPOVEDANA !
   Nesimpatki kot F. TUNNEK – PA SO NA MEDSEBOJNE SIMPATIJE LJUBOSUMNI !
   Se
   Bojo že v Parlamentu – zmenili – o tistem ? Pasulju.
   Bolj
   GROZNO JE TO, DA SI – TI OSEBNO !
   Vsaj posredno “kriv” za
   – izginjanje PIŽMOVK na Barju .
   In za širjenje
   – “kaibalizma” po Evropi.
   Zakaj ? Ja?
   Zato, ker “podpiraš širjenje “multinekulture”. Brez omejitev. L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   SAJ VEMO, DA SI SLABE VOLJE, KER V BOVCU NISI DOBIL PASULJA.
   PA – KER TI IZLETA V BOVEC ŠE NISO PLAČALI.

  • Janez

   TUNNEK ?
   A?
   Je težko ujeti – pižmovko ?
   In?
   A so dobre za jest?
   Ti !
   To veš – daj povej nam. Naj ti ne bo nerodno . Nisi edini, ki počne take stvari.
   Če nisi ti – papovej, kdo je kriv za izginjanje pižmovk na Barju?! Hvaležniti bomo. L.r. J. KOMENDA

 • sunday

  če je raja butasta ji niti Bog ne more pomagati, torej ima oblast kot si jo zasluži – žal nastradajo nedolžni in pametni!!!

  • PRIČEVALCI

   Kot kaže ti nisi nastradal.

 • PRIČEVALCI

  Desni ujeti z gatami do kolen, pa še kar hočjo trdit da ni res.

  • Janez

   No !
   Kar priznaj !
   Tisto o PIŽMOVKAH. Saj vidiš, da drugi tudi jedo – npr. Miši. L.r. Janez KOMENDA
   P.S.
   MOUSEEATER. TUNNEK ?
   https://www.google.si/search?q=mouse+eater&oq=mouse+eater&aqs=chrome..69i57j0l3.8641j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

   • janez cepec

    janez, kou u glavo, pa spat, dost si klamfou tle

 • PRIČEVALCI

  LASTNOSTI BOVŠKE OVCE

  Bovška ovca je avtohtona slovenska pasma. Večino ovc te pasme najdemo v Zgornji
  Soški dolini, v okolici Bovca. Tudi v ostalih pokrajinah Slovenije najdemo posamezne
  rejce, ki se odločajo za to pasmo ovc. Ovčereja je v Zgornjem Posočju pustila močan
  pečat na pokrajini in ljudeh. V hribovitem in visokogorskem svetu ovce izkoriščajo
  zemljišče, ki za druge panoge kmetijstva ni primerna, zato je pokrajina obdelana. Ljudje
  v teh krajih so nekoč živeli v težkih razmerah zato so zadovoljni z malim. Navezani so na
  svoje gore doline in reko Sočo. Skozi vsa leta so postali močno navezani tudi na bovško
  ovco, ki je skromna, vendar pa pomemben vir preživetja. Nekateri rejci se še danes
  preživljajo z rejo ovc – prodajo mlečnih izdelkov in jagnjet.

 • PRIČEVALCI

  TELESNE ZNAČILNOSTI BOVŠKE OVCE

  Bovška ovca je mlečna pasma ovc in je zelo prilagodljiva na skromne razmere. Telesna
  teža ovce je od 40 do 50 kilogramov. Ima relativno majhen trup z majhno glavo ter kratke
  in fine noge. Ušesa so razmeroma majhna, nekatere ovce imajo celo izrazito kratka ušesa.
  Je brezrožna, nosni profil je največkrat raven. Po čelu je velikokrat tudi delno poraščena.
  Vime je dobro pripeto in oblikovano, včasih so seski prekratki, pogosti so tudi paseski.
  Ovce se striže dvakrat letno, poleti in jeseni, volna je groba.

  Ovce bovške pasme se pripušča poleti, v mesecu juliju. Takrat imajo tudi največji instinkt mrkanja.
  Jagnjijo od februarja do aprila. Še pred petnajstimi leti se je ovce pripuščalo mesec dni pozneje,
  jagnjitve pa so bile posebno v Trenti šele maja. Veliko povpraševanje po jagnjetih je okoli velike noči,
  zato v zadnjih petnajstih letih ovce jagnjijo od konca januarja do aprila.

  • janez cepec

   Bovška ovca se najboljše počuti v manjših tropih, običajno so nesamostojne in so lahko vodljive, pokorne in podrejenemu alfa koštrunu, ki ji nateguje že več kot četrt stoletaj. k sreči se ne razmnožujejo preveč, (koko pa drgač, če jih vodi koštrun), tako, da se ni bat, de b’ se razpasle še po drugih pokrajinah Slovenije

 • PRIČEVALCI

  MOLZENJE BOVŠKE OVCE

  Ovce se molze dvakrat na dan. V drugi polovici julija se je ovce v preteklosti odgnalo v
  planine, kjer so ostale do sredine septembra. Dandanes veliko ovc ostane čez poletje v
  dolini. Ovce se molze v povprečju dobrih 150 dni. Dajejo dobrih 200 litrov mleka na
  laktacijo. Ker je bovška ovca majhna, je zelo primerna za pašo po strmih pobočjih, polnih
  kamenja.

 • PRIČEVALCI

  ZGODOVINA BOVŠKE OVCE

  Med drugo svetovno vojno je celotna Primorska prešla pod italijansko
  okupacijo. V kmetijstvu ni bilo takrat nobenega napredka. Zaposlitev je bilo zelo malo.
  Ljudje so odhajali po zaslužek v nemške in romunske gozdove. Pod Italijo je bilo živih
  še dvajset ovčjih planin, po drugi svetovni vojni pa je začelo število planin močno upadati.
  Leta 1984 so pasli samo še na treh planinah. Leta 1952 so prepovedali prosto pašo koz.
  To je še posebno Trentarje močno udarilo, saj so se še težje preživljali s kmetijstvom.
  Mnogo jih je opustilo to panogo. Stalež drobnice je po vojni počasi upadal (Mlekuž, 1989).
  Šele v zadnjih dveh desetletjih se je stalež ovc povečal. Bovška ovca ni več tako ogrožena.

 • Janez

  S TUNNKOM?
  Gre na bolje. Študira o koristnih in ok bovških ovcah. Še preštej jih !
  Dovolj
  nas je, da te pregazimo. 48.000 l.r. podpisov. Tudi referendum bo uspel. L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  KAR POJDI SPAT, LAČEN.
  BREZ PASULJA. Pa toliko pišeš o njem.

  • janez cepec

   Janez aus Begne, tablete ti popušajo

  • Janez

   NAPOVEDUJE SE TUDI CELA VRSTA NOVIH STRANK.
   Nobena od njih noče biti ” nič v žlahti” z ex KP, ZK, ZL komunisti.. Hm. L.r. J. KOMENDA

   • janez cepec

    ti bi u Begnah uka ustanovu filialo SDS, sej vas je dost takeh idijotov gor na kup

 • PRIČEVALCI

  ŽE DVAJSET LET

  Prvo tekmovanje v striženju ovac je bilo leta 1996 v Starem Bregu na Kočevskem, zamisel zanj pa se je porodila v uredništvu revije Drobnica. Tekmovanja, ki jih glavna organizatorja prirejata v sodelovanju z lokalnim društvom rejcev drobnice in strokovnimi službami, so od takrat naprej na sporedu vsako leto.

  Letos so se organizaciji dogodka pridružili Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica, Društvo rejcev drobnice Bovške in Triglavski narodni park.

  Poleg striženja si bodo gostje lahko ogledali še državno razstavo drobnice, na kateri bodo predstavili vse pomembnejše pasme ovac in koz, ki jih redijo naši rejci, na ogled bo okoli sto živali. Hkrati bo letos tudi prva državna razstava ovac bovške pasme.

 • učko

  Kwa smo še zmerom p’r JaJOtovem golažu?! Kučo pa ta cajt krade že frišne milijarde ojrov iz bank in JU !!!

  • L. Martin

   Koliko ti jih je pokradel ? Pa nikoli ni povedal, da sediš na milijardah. Kje pa si jih ti nakradel ?

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije [ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak], za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »ZAKONODAJNO telo«. DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: Lm-ŠARAC_SOCIALNI_DEMOKRATI_DeSUS_Levica_SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.