fbpx

Ostanki Odlazkovega propadajočega imperija v ofenzivi: Svet24 nadaljuje s širjenjem dokazanih laži Dejana Karbe o SDS

Svet24, rumeno režimsko trobilo, ki ga lastniško obvladuje nihče drug kot Martin Odlazek, nadaljuje svojo ofenzivo proti SDS in Janezu Janši. Po članku, kjer so za požare v Kemisu in Ekosistemih okrivili kar Janeza Janšo in Aleša Hojsa, tokrat umazano verigo lažnih novic nadaljujejo s povzemanjem novinarja Dnevnika Dejana Karbe, ki se mu SDS prikazuje na vsakem koraku. Tudi oni Zdaj širijo dokazano laž, da so pasulj na Letnem taboru SDS v Bovcu  kuhali vojaki in da smo za to plačali davkoplačevalci. Očitno gre še za zadnje poskuse diskreditacije največje opozicijske stranke s strani propadajočega imperija Martina Odlazka. 

Spomnimo, da je Martin Odlazek nekoč obvladoval ogromno hobotnico podjetij (od predelave papirja do medijskih hiš). Preko podjetja EVROFIT d. o. o., katerega lastniki so Martin Odlazek, Domen Odlazek, Nejc Odlazek, Liza Odlazek, Maja Odlazek, Meta Odlazek, Tina Odlazek in Gašper Odlazek, je ‘klan’ Odlazek neposredno lastniško obvladoval podjetja Dolenjski list d. o. o., Salomon d. o. o., RGL d. o. o., Veseljak TV d. o. o., Kočevski tisk d. d., Media storitve d. o. o., Studio D d. o. o., Radio Kum d. o. o., Lepenka d. d., Agencija24 d. o. o., Svet24 d. o. o., Blue trade d. o. o., in še bi lahko naštevali. Posredno preko družbe Salomon, pa je obvladoval skupino Krater, pod katero so spadala podjetja Papir servis d. o. o., SET d. o. o., Delo-TČR d. d., Algas d. o. o. in druga.

Odlazek še vedno vpliven, hobotnica pa počasi izgublja lovke
Kljub tej razvejani hobotnici radijev (radia, ki ga ne obvladuje Odlazek skoraj ni), rumenih časopisov in raznih agencij se imperij počasi sesuva sam vase. Že v mesecu maju se je začel počasen propad mnogih podjetij Odlazkove poslovne mreže. V popolnoma rdečih številkah so končala podjetja SET, Papir servis in Korotan. Pisali smo že, da je stečaj teh podjetij način za zaščito premoženja družine Odlazek. Premoženje družine, ki izhaja iz skupine Krater, naj bi na tak način zaščitili in oškodovali upnike za več deset milijonov evrov. Značilno za Odlazkova podjetja je, da se lastništva menjajo, da kapital kroži, na koncu, ko izpolnijo svoj namen, pa jih lastniki izropajo in pošljejo v stečaje.

Prav to se je zgodilo tudi s Papir servisom in podjetjem SET. Podjetje SET od leta 2011 ni ustvarjalo dobička. V tem letu je imela družba okoli 66 milijonov prihodkov, konec leta 2016 pa le še 10 milijonov. Podobno je s Papir servisom, katerega prihodki so se gibali okoli 90 milijonov, konec leta 2015 pa le še okoli 35 milijonov. Dolgovi in obveznosti Papir servisa pa so že v letu 2015 za slabih 18 milijonov evrov presegali knjigovodsko vrednost podjetja. A tudi ta podatek je lahko varljiv, saj je bil Papir servis 66 odstotni lastnik družbe SET. Hobotnice v hobotnicah.

Zanimivo pa je predvsem to, da je Papir servis prodal svoje tiskalne stroje družbi Salomon, ki jo neposredno obvladuje Odlazek. Ta pa je pridobila posle za tiskanje revij podjetij Dnevnik in Nedeljski dnevnik. Lahko torej vidimo, da je časopis, kjer je zaposlen Dejan Karba, neposredno poslovno povezan z družbo Salomon. Salomon pa lastniško obvladuje podjetje Svet24, ki je praktično prekopiralo laži Dejana Karbe in jih objavilo na naslovnici svojega trobila. Neverjetna ofenziva laži, ki jo v zadnjem času sprožajo režimski mediji, močno smrdi po začetku volilne kampanje levice. Vsi “stričevski” mediji so začeli na veliko napadati SDS in Janeza Janšo na edini način, ki jim leži – s produciranjem lažnih novic.

Odlazkovi mediji krijejo hrbet svojemu gospodarju
Če naši viri držijo, je Martin Odlazek v preteklosti prek Skupine Krater (pred kratkim je premeteno izstopil iz lastniške strukture) v celoti obvladoval slovensko odpadkovno sceno (Papir Servis), pri čemer naj bi si pomagal tako s podkupovanjem (v poslovnih krogih se govori, da je svojim partnerjem obljubljal ciprske bančne račune v zameno za poslovne usluge), kot tudi izsiljevanjem marsikaterega politika prek svojih rumenih medijev, med katere, jasno, spada tudi Svet24. Po naših informacijah naj bi številni materialni tokovi nevarnih odpadkov iz Papir Servisa končali v predelovalnicah odpadkov, kot sta Kemis in Ekosistemi.

Odlazek naj bi imel pod svojim vplivom številne znane lobiste, v ožji krog njegovih sodelavcev naj bi tako sodila tudi razvpita Branka Neffat (sicer tudi njegova pravna svetovalka), ki naj bi za odpadkovni lobi opravljala številne svetovalne posle, prav tako naj bi lobirala in kadrovala v levičarske vlade številne marionete, med katere naj bi spadal tudi nekdanji okoljski minister iz časa Pahorjeve vlade Roko Žarnič. V okrog ožjih sodelavk naj bi sicer spadala tudi Barbara Avčin Tržan, ki je kot direktorica podjetja Slopak, največjega na področju ravnanja z odpadno embalažo pri nas, leta 2006 podpisala škodljivo pogodbo z Odlazkovim Papir Servisom (kar do leta 2022), zaradi česar je družba utrpela polmilijonsko izgubo, med drugim je prišlo do načrtnega izčrpavanja.

Odlazek naj bi izjemno učinkovito obvladoval tudi vsa večja slovenska komunalna podjetja, saj je direktorje, ki naj bi jih sam kadroval na njihove položaje, pogosto vozil na jadranje v Split, kjer naj bi imel medijski mogotec tudi svojo vilo, v vrednosti več milijonov evrov. Z Odlazkom naj bi pogosto jadrali tudi vodilni iz agencije ARSO. Svoj odpadkovni imperij naj bi sicer Odlazek zgradil po letu 2005 – svoj vpliv in moč naj bi gradil predvsem zaradi svoje odlično pripravljene medijske mreže, saj je poznal grehe aktualnih politikov in jih tako izsiljeval v zameno za pridobitev različnih okoljevarstvenih dovoljenj in nepovratnih finančnih sredstev.

B. T.