fbpx

Pahor o humanosti, prvi vlakih z bodečo žico pa že v Sloveniji?

Foto: Twitter

Lokalni prebivalci so danes poročali o večjem številu vagonov na tovornih vlakih, ki prevažajo ogromne količine žice. Na Slovenskih železnicah smo zato preverili, če gre za bodečo žico, ki jo Cerar namerava postaviti ob celotni meji s Hrvaško. Pahor je med tem v državnem zboru ljudi pozval k strpnosti, humanosti in sodelovanju pri reševanju begunske krize.

Po začetnih zanikanjih, izmikanjih in govorjenju o tehničnih ovirah je včeraj Miro Cerar končno priznal, da bo Slovenija postavila ograjo na meji s Hrvaško. Kdaj bodo ograjo postavili, še vedno ni jasno. A begunska kriza se ne ustavlja, Avstrija pa je vsak dan bliže zaprtju meje.

Danes se je tako v javnosti že razširila novica, da naj bi na tovornih vlakih že pripeljali bodečo žico v Slovenijo. A iz Slovenskih železnic so nam kasneje sporočili, da so po poizvedovanju na terenu ugotovili, da je na vagonih zgolj navadna žica, ki ni namenjena za ograje.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Pahor pred poslanci za več sredstev za policijo, vojsko in civilno zaščito
V državnem zboru je na temo begunske krize spregovoril tudi predsednik države Borut Pahor. Večkrat je poudaril pomen strpnosti, solidarnosti in predvsem sodelovanja med vsemi stranmi pri reševanju begunske problematike – tako v politiki kot v družbi.

Za Slovenijo je pri trenutni situaciji najbolj kritična prav pretočnost meje z Avstrijo, od katere je odvisen celoten razplet dogodkov v državi. Na to je opozoril tudi Pahor. Zahvalil se je za pomoč tudi vsem, ki delajo v begunskih centrih. Že dopoldne pa je v pisnem mnenju pozval poslance in vlado, naj več finančnih sredstev nameni policistom, vojakom in pripadnikom civilne zaščite.

M. G.