fbpx

Partnerka slovenskega veleposlanika v Rusiji spominja na kurenta

»Njeno rožljanje z nakitom med hojo dobesedno spominja na naše kurente in tak naziv si je tudi pridobila. Si predstavljate, s kakšnim posmehom in zgražanjem nas opazujejo v drugih veleposlaništvih, ko vidijo partnerico našega veleposlanika okiteno z enako oblikovanim nakitom, kot ga nosi eden njunih psov, kar je trenutno v Moskvi zelo moderno predvsem med ženami in ljubicami ruskih oligarhov,« se je anonimnem pismu potožil predstavnik zaposlenih na veleposlaništvu v Moskvi.

Anonimno pismo, ki ga je objavil portal Požareport razkriva nenavadne odnose med veleposlanikoma, bivšima zakoncema Natašo Prah in Primožem Šeligo. Razlog njune ločitve bi naj bila prav »okitena hostesa«, ki bi jo naj veleposlanik Šeligo spoznal na službovanju v Kijevu, piše v anonimki.

Kdor ne zmore opravljati svojega dela, mora odstopiti
Njuno obnašanje, ki verjetno sodi bolj v kak resničnostni »show«, kot pa v diplomacijo, otežuje standardne odnose med veleposlaništvi v Kijevu in Moskvi, saj bivša zakonca med seboj ne komunicirata več. Vsa sporočila potekajo preko posrednikov.

Anonimno pismo tudi navaja, da imata sprta veleposlanika za seboj tako burno razdružitev, da bi jo kot temo za pisanje z veseljem pograbil kak pisec pogrošnih trilerjev. Menda so “v igri” ugrabljeni psi, spor zaradi stanovanja v Kranju in še bi se našlo.

Do nove afere je prišlo za tem, ko je slovensko javnost pretresla nebrzdana zapravljivost naših predstavnikov v tujini. Kljub temu na MZZ ne kažejo znakov kesanja. Minister Erjavec je danes sklical srečanje pomembnih akterjev zunanje politike. Novinarjev ni povabil. Že ve, zakaj ne.

Ž. K.