fbpx

Perverzna politika iranskega režima: Na iranski ambasadi v Ljubljani bodo odprli žalno knjigo za ubitim teroristom Solejmanijem in žrtve nesreče sestreljenega letala!

Iransko veleposlaništvo v Sloveniji. (Foto: STA)

Na iranskem veleposlaništvu v Ljubljani bodo v petek odprli žalni knjigi v spomin na generala Kasema Solejmanija, ki je bil ubit minuli petek v ameriškem napadu v Bagdadu, in žrtve nesreče ukrajinskega letala, ki je v sredo strmoglavilo pri Teheranu. 

Kako spretno želi iranski režim smrt terorista Kasema Solejmanija obrniti v svoj prid, govori podatek, da bodo tudi na iranskem veleposlaništvu v Ljubljani odprli žalno knjigo. Zanimivi bodo predvsem imena in priimki vpisanih, saj bo med njimi zagotovo kakšen prejemnik provizije milijardnega pranja denarja v NLB. Še bolj perverzen je podatek, da so spominsko knjigo odprli tudi za žrtve sestreljenega letala, okoliščine pa nakazujejo, da za nesrečo stoji prav iranski režim.

Kot so za STA sporočili z iranskega veleposlaništva, bosta žalni knjigi za podpis odprti v petek med 10. in 12. uro ter med 14. in 16. uro v prostorih veleposlaništva na Tolstojevi ulici 8 v Ljubljani.

Vplivni poveljnik enote iranskega revolucionarne garde Kuds general Solejmani je bil na ukaz ameriškega predsednika Donalda Trumpa ubit minuli petek v napadu brezpilotnega letala na bagdadskem letališču. Zaradi likvidacije so se močno zaostrile napetosti na Bližnjem vzhodu.

Truplo Sulejmanija – podpornika islamskega terorizma. (Foto: Twitter)

V nesreči letala ukrajinskega prevoznika Ukraine International Airlines, ki je strmoglavilo v sredo kmalu po vzletu s teheranskega letališča, je umrlo vseh 176 ljudi na krovu. Med 167 potniki je bilo 82 Irancev, 63 Kanadčanov, deset Švedov, štirje Afganistanci, trije Nemci, trije Britanci ter dva Ukrajinca. Vseh devet članov posadke je bilo Ukrajincev.

Rok Krajnc