fbpx

Zaradi afere Koprivnikar pet policistov ostalo brez služb

Prvi mož policije Marjan Fank (Foto: STA)

Po zagovorih s policisti se je Marjan Fank odločil, da bo zaradi afere Koprivnikar odpoved delovnega razmerja dobilo pet policistov. Škofjeloška policista, ki sta ustavila ministra za javno upravo, sta dobila opomin. Štirje od sedmih policistov so prišli na ustni zagovor, medtem ko sta se dva zagovarjala pisno. 

Po neuradnih podatkih Večera naj bi se Fank odločil, da podpiše izredne odpovedi za vse sindikaliste. Oba škofjeloška policista pa naj bi dobila zadnji opomin pred izredno odpovedjo delovnega razmerja, torej za zdaj službe ne bosta izgubila.

Generalni direktor policije je namreč na razgovore povabil sedem policistov, vpletenih v afero Koprivnikar. Poleg obeh škofjeloških policistov, ki sta novembra lani načrtno ustavila ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja, je bilo na pogovore vabljenih še pet predstavnikov vrha Sindikata policistov Slovenije: predsednik sindikata policistov Zoran Petrovič, ljubljanski regionalni predstavnik sindikata Vojko Marguč, kranjski predstavnik Denis Kadirić, Miha Sakač, namestnik koprskega regionalnega predstavnika, in novomeški regionalni sindikalni predstavnik Dušan Raj.

Policisti, za katere velja najhujši ukrep, imajo možnost pritožbe na komisijo za pritožbe iz delovnega razmerja pri vladi. Če bi tudi ta njihovo pritožbo zavrnila, jim preostane še tožba na delovnem sodišču.

N. K.