Peticija proti migrantom na Debelem rtiču: Pomagajmo raje pomoči potrebnim sodržavljanom!

Foto: epa

Civilna iniciativa proti migrantskemu centru na Debelem rtiču je do nedelje, 12. avgusta zvečer,  zbrala že več kot 2.800 podpisov prek spleta in več kot 400 v fizični obliki. Peticijo lahko podpišete na povezavi

Podpisovanje peticije je pospešila petkova objava na spletni strani policije, ko so oblasti po tihem počitniški dom spremenile v nastanitev za migrante.

Podpisniki peticije oblast pozivajo, naj pomaga svojim državljanom v stiski: “Spodaj podpisani državljani Republike Slovenije zahtevamo, da MNZ opusti vse dejavnosti, vezane na nastanitev prosilcev za azil v počitniške objekte na Debelem rtiču. Slovenska obala je tako majhna, da v prvi vrsti pravico do uporabe plaže in morja zahtevajo državljani Slovenije. Če MNZ meni, da ni potrebe, da bi omenjene prostore potrebovalo za svoje zaposlene, (uporabljeni niso že tretje leto) državljani RS predlagajo, da se omenjene prostore nameni družinam v stiski za letovanje, kajti tudi te družine imajo pravico do dostojanstvenega oddiha. Vsi davkoplačevalci prispevamo v državni proračun RS, iz katerega se namenijo sredstva bodisi za državljane v stiski bodisi za prosilce za azil.”

Zoper nastanitev migranotv na Debeli rtič so se opredelili tudi nekateri znani Slovenci.

Alenka Gortan je pod peticijo zapisala: Debeli rtič je letovišče za otroke z respiratornimi težavami. Migranti naj si luksuz najprej zaslužijo, do takrat pa naj imajo nekaj manjši standard, kot ga imajo slovenski upokojenci, ki so 40 let polnili državno blagajno.”

Vir: Twitter

Avtorica peticije Sabina Homjak je za portal Primorska24.si povedala, “da jo veseli, da je javno peticijo podpisal tudi Dean Jurič, vodja sektorja kriminalistične policije PU Koper”, čigar podpis najdemo na 1.214. mestu.

škandal24.si