fbpx

Petkovega protesta se je udeležil tudi kriminalist Radovanćević, ki je v času Šarčevega vladanja napredoval in poskušal prikriti prometno nesrečo!

Mišo Radovanćević (Foto: socialna omrežja)

Petkovega protesta se je udeležil tudi zloglasni kriminalist Mišo Radovanćević, ki je v času Šarčevega vladanja napredoval v sam vrh kriminalistične policije. Radovanćević pa je znan tudi po malo manj uglednih dogodkih, v medijih je predvsem odmeval ta, ko sta skupaj s kolegom pijana povzročila nesrečo in poskušala pobegniti, med drugim pa se je v Tržiču zapletel v pretep.

Udeleženci petkovega protesta so na Prešernovem trgu opazili tudi zloglasnega kriminalista Miša Radovančevića, kar je nov znak o spolitiziranosti slovenske policije, o čemer smo že večkrat in na številnih primerih poročali. Njegov pedigre pa mu je po nastopu vlade Marjana Šarca omogočil, da je napredoval v sam vrh kriminalistične policije. Vse to se je dogajalo v času v času notranjega ministra Boštjana Poklukarja in generalne direktorice policije Tatjane Bobnar

Radovanćević je bil takrat imenovan za vodjo vseh enot za mednarodno kriminalistično operativo v Sloveniji. Na tem delovnem mestu je nadomestil Francija Kregarja, ki je tri mesece po upokojitvi, pristal v novi službi svetovalca ministra Poklukarja in o katerem je Bojan Požar decembra lani zapisal, da “velja za skritega prišepetovalca predsedniku vlade pri policijskih zadevah.”

Foto: Nova24TV

Pijan vpleten v prometno nesrečo, s kraja katere je skušal pobegniti
Radovanćević pa je bil vpleten tudi v prometno nesrečo, ki jo je po uradnih informacijah povzročil na Tržaški cesti, ko se je zaletel v drog semaforja zaradi alkoholiziranosti in neprilagojene vožnje. Po neuradnih informacijah sta jo povzročila skupaj s kolegom, nato pa skušala pobegniti in odstraniti registrske tablice z vozila. Soproga naj bi tako prevzela vozilo naslednji dan, in tudi prevzela krivdo za povzročitev prometne nezgode.

Radovanćević naj bi imel v policiji vedno kritje, ker je znan nasprotnik SDS. Tako naj bi grozil policistom, ki so prišli na kraj dogodka, medtem ko sta s kolegom snela tablice iz vozila. Več kot očitno je mnogo razlogov tudi za Radovanćevića, da se udeležuje petkovih protestov. Po odmevnih vpogledih v osebne mape poslancev in zamenjavi v vodstvu policije, je želja po vrnitvi stare oblasti več kot očitna.

Sara Kovač