fbpx

Plitek in cenen članek Kaje Sajovic brez resnične vsebine: Satanisti, inceli in protivladniki so “desničarski” teroristi?!

Pod članek na RTV se je podpisala novinarka Kaja Sajovic. Ta je znana po ekstremno levih stališčih, nevrednih javnega medija RTV. (Foto: Fb)

Na portalu RTV Slovenija so 27. junija 2020 objavili članek z naslovom “Nasilje skrajnih desničarjev največja grožnja ZDA”, ki se sklicuje na študijo mislišča Center za strateške in mednarodne študije (CSIS). Pri tem so na RTV Slovenija šli še korak dlje, in za desničarje označili celo sataniste. “Članek se mi zdi brez resnične vsebine in argumentov ter zelo plitek, z očitno tendenco po cenenen senzacionalizmu in preusmerjanju pozornosti od dejanskih problemov in razmer v ZDA,” je za Nova24TV članek na RTV Slovenija komentiral nekdanji namestnik veleposlanika v ZDA Vladimir Kolmanič.

Za “najbolj poglobljeno raziskavo skrajno desnega terorizma do zdaj,” pišejo na RTV Slovenija, stoji CSIS, kjer so “analizirali” “kar 25 let incidentov domačega terorizma in pri tem ugotovil, da je bila za večino napadov in naklepov kriva skrajna desnica.”

Spletne povezave do omenjene študije niso priskrbeli. Omenjeno “študijo” lahko najdete TUKAJ. Za nas je mogoče najbolj zanimiv del študije definicija desnega terorizma.

V desničarski terorizem so uvrstili bele nadvladnike, protivladne ekstremiste in incele. Zadnja kategorija so mladeniči, ki so v neprostovoljnem celibatu, ker ne uspejo najti punce ali fanta, s katerim bi lahko zadovoljili svoje spolne potrebe. Kaj točno jih dela za desne, avtorji študije nikoli ne razkrijejo, ker bi potem laž prehitro razpadla. Čisto po naključju je bil to del, ki so ga na RTV Slovenija pozabili omeniti.

Skrajna “desnica” vsi, ki niso povezani s katero od organizacij
Niti ni jasno, po katerem ključu lahko te skupine klasificirajo kot kakorkoli desne. Ameriška desnica se namreč zavzema za enakopravnost, medtem ko levica podpira nadvlado ene rase nad drugimi. Navsezadnje, zloglasni Ku Klux Klan so ustanovili Demokrati. Ravno tako ni jasno, o kakšnih protivladnih ekstremistih je govora. So sem všteti tudi vsi levičarji in pripadniki Antife, ki te dni napadajo vlado, ali pa so v preteklosti izvedli teroristični napad na vladno poslopje?

Same incele na Wikipediji opisujejo kot polne zamer, samopomilovanja, mizoginije, mizantropije, narcisizma. Gre za posameznike, ki si niso sposobni najti dekleta, krivdo za to pa valijo na ženske in družbo, ne na dejstvo, da smrdijo, so pokvečeni, socialno retardirani in še vedno živijo pri starših. Spet, ni jasno, po katerem ključu so jih postavili za desničarje. “Teroristi v vseh teh kategorijah delujejo po decentraliziranem modelu,” so zapisali pri CSIS in priznali, da grožnje niso del organiziranih skupin, temveč posameznikov. Z drugimi besedami, pod “desničarski terorizem” so pometali vse volkove samotarje, ki jih niso mogli povezati s katerokoli skupino.

Levičarji požigajo cerkve, BLM želi uničevati podobe Jezusa, a za RTV so satanisti desničarji
Še bolj zavrženo je pisanje na RTV Slovenija, kjer so skušali z desnico povezati kar satanistično skupino Order of Nine Angels (O9A). V času, ko voditelji gibanja Black Lives Matter javno pozivajo k uničevanju podob Jezusa Kristusa, skrajna levica v ZDA požiga cerkve, na RTV pišejo, kako je satanistična skupina, ki je že po samem bistvu nastrojena proti krščanstvu, del desnice.

“Članek se mi zdi brez resnične vsebine in argumentov ter zelo plitek, z očitno tendenco po cenenen senzacionalizmu in preusmerjanju pozornosti od dejanskih problemov in razmer v ZDA,” je za Nova24TV članek na RTV Slovenija komentiral nekdanji namestnik veleposlanika v ZDA Vladimir Kolmanič.

Vladimir Kolmanič (Foto: Nova24TV)

“Čeprav sem od septembra 2014 do avgusta 2018 delal kot namestnik veleposlanika v Washingtonu in tudi veliko potoval po ZDA, nisem niti na podlagi poročanja medijev niti lastnih izkušenj dobil vtisa, da “je nasilje skrajnih desničarjev največja grožnja ZDA”, in to kljub dejstvu, da sem redno spremljal celovito dogajanje v ZDA in o tem tudi poročal v depešah MZZ,” je povedal Kolmanič.

Ob tem ne gre pozabiti na skrajna stališča enega od voditeljev BLM, ki je na Fox News zagrozil, da “če od države ne dobijo, kar hočejo, bodo požgali ta sistem.”

Tudi v izjavi FBI pred kongresom iz 4. junija 2019, naslovljenega “Soočanje z belo nadvlado”, ni ene omembe bele nadvlade, je pa veliko govora o terorizmu na domačih tleh. Pri tem FBI priznava, da jih najbolj skrbijo posamezni kršilci, ki se poslužujejo strelnega orožja, saj predstavljajo dominanten trend med teroristi na ameriških tleh. “Pogosto ti posamezniki delujejo brez jasne pripadnosti skupini ali vodstva, zaradi česar jih je težko identificirati, preiskovati in onemogočiti.”

Ivan Šokić