Po kongresu: Jelinčič ostaja na čelu SNS, podpredsednik stranke tudi Srečko Prijatelj

Foto: SNS

V soboto, 20. maja, je imela kongres tudi Slovenska nacionalna stranka. Na kongresu so odločali o več stvareh, zagotovo so bile najbolj v ospredju sprememba logotipa, pa tudi spremembe statuta stranke. Velik del razprave so sicer namenili temu, ali naj se Zmago Jelinčič Plemeniti poda v boj za predsednika države ali ne.

“Bila je cela vrsta argumentov za in proti, zato smo se odločili, da bomo končno odločitev prestavili na jesenski čas. Mislim, da bomo do takrat dodelali vse, kar nameravamo narediti, saj je treba postaviti temelje, da bo predsednik predsednik, ne pa smetar, pek ali čevljar,” je bil v svojem slogu kritičen Jelinčič.

Na kongresu so izvolili tudi štiri podpredsednike stranke – to so postali Jani Ivanuša iz Ormoža, Zoran Stevanović, ki je sicer svetnik v Kranju, Alenka Jelenovič iz Kočevja in Srečko Prijatelj iz Sežane. Jelinčič pa je dodal: “To je nova ekipa, ki bo popeljala SNS do zmage na volitvah, do vstopa v parlament in vstopa v novo vlado.”

Foto: SNS

Slovenska nacionalna stranka (SNS) je potrdila novi logotip, ki je zdaj na glavo obrnjeni rumen enakostraničen trikotnik – zato, ker je to oblika slovenskega nacionalnega ozemlja, pravi Jelinčič, v njem pa so črke SNS. Na kongresu so volili tudi novega predsednika, to pa je (p)ostal Zmago Jelinčič Plemeniti.

Foto: SNS

Sklenili so, da ne bodo več stranka v opoziciji, temveč so trdno prepričani, da gredo v vlado. “To pa zato, ker pričakujemo, da bo zmagal Janša, zato si želimo z njim v koalicijo,” pa je za Novo24tv ekskluzivno povedal Zmago Jelinčič.

Foto: SNS

Prvi korak: podprli bodo referendum o drugem tiru
Na kongresu SNS so sicer sklenili, da so proti elitizmu vsake vrste: proti banksterjem, političnim špekulantom, elitam s posebnimi pravicami npr. LGBT, manjšinam, marginalnim skupinam  – hočejo enakost za vse. So tudi proti multikultiju, vsegliharstvu in izginjanju nacionalnih identitet, saj želijo ohraniti slovensko in evropsko identiteto, so pa tudi proti feminističnim floskulam o izkoriščanju in zapostavljanju žensk. “Smo proti ženskim kvotam  – zagovarjamo kvaliteto ne glede na spol ( glede kvot; v sodstvu je cca 85 % žensk, v šolstvu je cca 87 % žensk, v medicini …), smo za svobodnega posameznika, ki odloča o sebi – Evropska unija določa že vse, od kumaric, jabolk, varčnih žarnic itd., kroji življenje (še posebej Slovencev zaradi pritlehnosti in ponižnosti naših politikov), smo za prosto razpolaganje s svojimi financami – Madžari so odslovili evropske zahteve po kontroli vsakega 500-evrskega bankovca, smo za upoštevanje rasnih, nacionalnih, spolnih, intelektualnih razlik in sposobnosti, smo pa za mirno sobivanje in enakopravnost, smo za prevetritev socialnih transferjev in njihovo selekcioniranjesmo za strpno in regulatorno delovanje države, brez političnih, sodnih, policijskih in davčnih prisilnih in skoraj terorističnih posegov, smo za Evropo narodov in nikakor ne za Evropsko unijo. Kaj bo naš prvi korak – podprli bomo referendum o drugem tiru; in naš prvi korak po volitvah – nič več opozicije, vstopili bomo v vlado,” so zapisali v izjavi za javnost.

Marjanca Scheicher

 • garfi

  Jelinčič izgleda padalec in plačanec za odžiranje glasov pravi Slovenski Opoziciji na naslednjih volitvah
  kako si razlagati drugače njegovo in jankovićevo vrnitev
  odžreta nekaj procentov in spet bo murgelska kriminalna vlada
  fajonka press

 • von Rhein

  Vsak pek,mesar ali smetar bi bil v smislu poštenja boljši predsednik kot Jelinčič. Blefer nad bleferji,lažnivec in kameleon naj ima svojo stranko ,naj počne z njo karkoli samo,da ga ne gledam in poslušam nikoli več.Dovolj škode je napravil,stranko je spremenil v neko združbo podrepnikov,ki sledijo edinemu cilju,lastni osebni ugodnosti.

 • resnicaboli

  Ko je kupil parcelo na morju si je iz strankine kase posodil denar ga je vrnil?? Sicer pa človek ki ima v dvorišču kip tita ni vreden da ga pes poščije.

 • Olga

  Sem še v velikih dvomih, glede na naglico SNS! Jelinčič je do sedaj vedno vskočil, ko je komunistom kuzla v rit skakala!

 • črnaovca

  Zmago predsednik bomo imeli vsaj nekje enega plemenitega

  • Olga

   Komunista!

   • učko

    Udbo-Padobranac, bre !!!!

 • antimur

  Kučan in udbaši pač ne dajo miru. Spregledali so, da jim teče voda v grlo, zato so poslali na fronto še Jelinčiča s svojo zahrbtno vlogo. Kučan in levaška golazen, nehajte s takšnimi primitivnimi udbaškimi fintami, smo jih že zdavnaj spregledali.

  • macon

   Poleg jemanja glasov SDS- dela naivnih narodnjakov.

 • karlina

  Sklenili so, da ne bodo več stranka v opoziciji, temveč so trdno prepričani, da gredo v vlado. “To pa zato, ker pričakujemo, da bo zmagal Janša, zato si želimo z njim v koalicijo,” pa je za Novo24tv ekskluzivno povedal Zmago Jelinčič. Če misli res resno in če se res misli zavzemati za dobrobit SLOVENSKEGA NARODA IN SLOVENSTVA, potem je v redu. Če bo res prišel v vlado in se zoperstavil komunistom, je vse lepo in prav, čeprav nisem trdno prepričana, če mu je res za verjeti, sicer pa-pustimo času čas.

  • stajerc5

   Upam, da nisi naivna…

   • karlina

    Nisem naivna, saj pravim, bomo videli, ko bo, če bo.

 • učko

  NeSrečko Prijatelj, ime kot kakšnega mlahavega kurca, bo moral paziti, da ne bo spet na Dobu žajfo pobiral !!!!

 • Janez

  Me pa res zanima !
  Kaj ex KP, ZK Zmago !
  Reče na “TITOV TAJNI IDENTITET” s teorijo J. BROZ=JOSHUA AMBROS-MEYER.Lr. Janez KOMENDA
  P.S.
  UPAM, DA BO KAJ ODZIVA IN DA NE SANJATE ŠE VEDNO VSI? O J. Brozu iz Kumrovca.

  https://m.youtube.com/watch?list=PLtG0qb-HMazrSMqQHfO_56dGD2n9EwzZt&v=7Fow7qo6Y0U

 • sprehajalec

  Stranka ima enega in istega predsednika, enako dolgo kot SDS. Vendar tukaj noben levičar ne ropota zaradi tega, ker gre pač za levičarsko stranko….

  • stajerc5

   Tocno tako se to pove, ce nekdo pozna ozadje!

 • Demonkrat
 • totex39

  Jelenčič spet prebuja svojo komunistično obarvano stranko, samo da bo lahko spet mešal lažnive štrene proti slovenskim domoljubom.

 • soc

  Nova, samo ne poskušajte nam podtikati Padalca kot slovenskega desničarja in nacionalista! To bi bilo pa odvratno. Zanimiv in precej razgledan človek, nedvomno, a tu se vse ustavi. Kot je Kučan podtaknil žlahtno desnico, je podtaknil tudi žlahtne nacionaliste. Na prvih volitvah, ko je prišel in bil lansiran preko RTV sem tudi sam padel na ta nateg. What a mistaka to maka…

  • stajerc5

   Mocno upam, da se bo “folk” tudi spomnil na to svinjarijo!

   • Slovenka

    Nekateri imamo dober spomin. Poglej moj zapis zgoraj.

  • macon

   Verjetno na prvih volitvah, ko je imel v parlamentu 10 poslancev in so se mu skozi mandat večinsko osuli. Takrat sem volil SNS, potem pa vseskozi SDS.

 • Vrhovni sodnik

  Lahko mi verjamete vsi spodnji komentatorji, da se motite. Jelinčič ni podtaknjenec in še kako bo prav prišel J.J. pri sestavi vlade, pa da vas ne prepričujem na dolgo, nikoli ne bo pozabil lewakov, ki so mu na suho potegnili iz žepa 274.000 EUR, ki jih je moral plačati FURSU, za ženinih 550.000, kolikor je dala za parcelo, pa ne pozabite bulmastifov in družinskega zakona, mal si na tubi poglejte.

  • karlina

   Srčno upam, da imaš prav, bomo videli, ko bo, če bo.

   • Vrhovni sodnik

    110 %

  • Olga

   Žal nas zgodovina uči drugače!

  • soc

   You tube mi je kar malo odveč. Sva imela z gospodom krajšo debato na temo NOB in povojnih klanj slabo desetletje nazaj, pa si mislim svoje. Pa vem, kako in kje je prišel do diplome. Pa znan mi je njegov azerbejdžanski projekt. Zagotovo fejst in simpatičen sogovornik, s katerim mirno lahko popiješ nekaj flaš – a nič v zvezi s tem, v kar nas hočeš prepričati. Mislim da ve, komu je dolžan. In to ni J.J.

   • Vrhovni sodnik

    Vsak lahko mnenje spremeni, sploh če je desetletje vmes.

  • sprehajalec

   Kaj pa ko je nategnil slovenski narod z testnimi klišeji za specimene tolarjev, ki jih je moral nek narodni muzej za lepe denarce odkupiti od njega?

 • garfi

  Jelinčič napoveduje zmago SDS in sodelovanje v vladi
  močno dvomim, da ni padalec
  ima zelo sumljivo in kriminalno preteklost

 • Slovenka

  Zmago se dolgočasi izven parlamenta. Samo, mu bodo volivci še enkrat nasedli? Upam, da ne.

 • Slovenka

  Strinjam se z vsemi, ki svarite, da je Zmago trojanski konj.
  Malo obujajmo spomine. Verjetno se vsi še dobro spomnimo njegovega prvega uspeha, ko je še globoko v devetdesetih letih prejšnjega stoletja spravil v parlament skupino kar 12 poslancev z njegovo malenkostjo vred. In kaj so imeli njegovi volivci od te zmage? Nič. Kaj smo imeli Slovenci od njega? Nič razen bahača, ki se je norčeval iz cele Slovenije in se vsa leta, ko je bil poslanec, na državne stroške fural po svetu in se nam režal v obraz.

  Tudi pri nakupu parcele na Primorskem se ni izkazal. Ko so se novinarji pozanimali, od kod njemu in ženi denar za parcelo, je Monika vljudno odgovorila, da ne komentira, medtem ko je Zmago nakladal o burmanskem kralju, ki je Moniki za nagrado, ker je okrasila torto za kralja, podaril drag kamen, in s tem denarjem je Monika kupila parcelo. Nato je še razkladal, da bo družina po njegovi upokojitvi živela na Primorskem. Kot kaže, so ga ljudje imeli končno dovolj in so ga še isto leto, 2011, poslali v pokoj. Skratka, dvakrat premisli, kaj si resnično želiš, kajti ko se ti želje izpolnijo, ni nujno, da boš tega vesel.

  Zmago, ostani v penziji. Dovolj dolgo si Slovenijo uničeval v DZ po naročilu levakarjev.

  • janez cepec

   tale zadn odstzavk bi uhka vaš ljubljeni vodja prebrau, pa se po njim raunov, sam ga ne bo, ker bo tud Jelinčiča ponucu, če bi se čist mičkena šansa pokazala, de bi uhka sestavu vlado, če bi slučajn, pa Bog ne bo dau,. zmagu na volitvah. za ABLAST tud s HUDIČOM u KOALICIJO

  • resnicaboli

   Nekaj za parcelo si je “izposodil ” kar iz strankine kase.

 • freedomfighter

  edini pravi alt right v Sloveniji…vsi drugi pro Evropski desničarji so tako ali drugače levičarji

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!