fbpx

Po kongresu: Jelinčič ostaja na čelu SNS, podpredsednik stranke tudi Srečko Prijatelj

Foto: SNS

V soboto, 20. maja, je imela kongres tudi Slovenska nacionalna stranka. Na kongresu so odločali o več stvareh, zagotovo so bile najbolj v ospredju sprememba logotipa, pa tudi spremembe statuta stranke. Velik del razprave so sicer namenili temu, ali naj se Zmago Jelinčič Plemeniti poda v boj za predsednika države ali ne.

“Bila je cela vrsta argumentov za in proti, zato smo se odločili, da bomo končno odločitev prestavili na jesenski čas. Mislim, da bomo do takrat dodelali vse, kar nameravamo narediti, saj je treba postaviti temelje, da bo predsednik predsednik, ne pa smetar, pek ali čevljar,” je bil v svojem slogu kritičen Jelinčič.

Na kongresu so izvolili tudi štiri podpredsednike stranke – to so postali Jani Ivanuša iz Ormoža, Zoran Stevanović, ki je sicer svetnik v Kranju, Alenka Jelenovič iz Kočevja in Srečko Prijatelj iz Sežane. Jelinčič pa je dodal: “To je nova ekipa, ki bo popeljala SNS do zmage na volitvah, do vstopa v parlament in vstopa v novo vlado.”

Foto: SNS

Slovenska nacionalna stranka (SNS) je potrdila novi logotip, ki je zdaj na glavo obrnjeni rumen enakostraničen trikotnik – zato, ker je to oblika slovenskega nacionalnega ozemlja, pravi Jelinčič, v njem pa so črke SNS. Na kongresu so volili tudi novega predsednika, to pa je (p)ostal Zmago Jelinčič Plemeniti.

Foto: SNS

Sklenili so, da ne bodo več stranka v opoziciji, temveč so trdno prepričani, da gredo v vlado. “To pa zato, ker pričakujemo, da bo zmagal Janša, zato si želimo z njim v koalicijo,” pa je za Novo24tv ekskluzivno povedal Zmago Jelinčič.

Foto: SNS

Prvi korak: podprli bodo referendum o drugem tiru
Na kongresu SNS so sicer sklenili, da so proti elitizmu vsake vrste: proti banksterjem, političnim špekulantom, elitam s posebnimi pravicami npr. LGBT, manjšinam, marginalnim skupinam  – hočejo enakost za vse. So tudi proti multikultiju, vsegliharstvu in izginjanju nacionalnih identitet, saj želijo ohraniti slovensko in evropsko identiteto, so pa tudi proti feminističnim floskulam o izkoriščanju in zapostavljanju žensk. “Smo proti ženskim kvotam  – zagovarjamo kvaliteto ne glede na spol ( glede kvot; v sodstvu je cca 85 % žensk, v šolstvu je cca 87 % žensk, v medicini …), smo za svobodnega posameznika, ki odloča o sebi – Evropska unija določa že vse, od kumaric, jabolk, varčnih žarnic itd., kroji življenje (še posebej Slovencev zaradi pritlehnosti in ponižnosti naših politikov), smo za prosto razpolaganje s svojimi financami – Madžari so odslovili evropske zahteve po kontroli vsakega 500-evrskega bankovca, smo za upoštevanje rasnih, nacionalnih, spolnih, intelektualnih razlik in sposobnosti, smo pa za mirno sobivanje in enakopravnost, smo za prevetritev socialnih transferjev in njihovo selekcioniranjesmo za strpno in regulatorno delovanje države, brez političnih, sodnih, policijskih in davčnih prisilnih in skoraj terorističnih posegov, smo za Evropo narodov in nikakor ne za Evropsko unijo. Kaj bo naš prvi korak – podprli bomo referendum o drugem tiru; in naš prvi korak po volitvah – nič več opozicije, vstopili bomo v vlado,” so zapisali v izjavi za javnost.

Marjanca Scheicher