fbpx

[Foto] Po NIJZ-ju zlivajo gnojnico in v stekla mečejo kamne – je tudi to del miroljubnega protestiranja?

Polita gnojnica pred NIJZ Foto: tw

Pred dnevi metanje kamenja in razbijanje stekel, zdaj še zlivanje gnojnice. Tarča teh huliganskih napadov je bil v obeh primerih Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Do groženj zaposlenim prihaja praktično že ves čas epidemije, kar je skrajno zavržno in povsem neprimerno. “Prosim, pustite nas, da delamo v miru,” je že večkrat prosil direktor dr. Milan Krek, a v tem primeru lepa beseda očitno lepega mesta ne najde. Predolgo se je vse le tiho opazovalo in dopuščalo tovrstna dejanja.

Ponoči so bili ponovno na delu huligani, ki so po svojem dejanju sodeč zanikovalci virusa, anticepilci, nasprotniki PCT-pogoja ali kaj podobnega. Spravili so se namreč na Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), ki ima sedež na Prešernovem trgu. Že pred dnevi so neznanci v NIJZ metali kamenje in pri tem razbili nekaj stekel, med njimi tudi ročno izdelano brušeno steklo, ki je pod spomeniškim varstvom.

“Po kamnih še gnojnica za in pred vrati. K sreči ni bil nihče poškodovan. Dogodek prijavljen policiji. Zlivanje gnojnice, poškodovanje lastnine, grožnje zaposlenim, sovražni govor itn. niso sprejemljiv način komuniciranja,” je NIJZ sporočil na Twitterju. Tako početje je skrajno nekulturno, kar je poudaril tudi direktor NIJZ dr. Milan Krek. Krek je bil tudi sam že večkrat tarča grozilnih in sramotilnih sporočil, na ulici pa ga je zalezoval in verbalno napadal Zlatan Čordić. Na NIJZ-ju se kljub vsemu trudijo v miru opravljati svoje delo, je pa zelo žalostno, da jih skušajo nekateri pri tem tako ali drugače ovirati.

Sara Bertoncelj