fbpx

Po Rogu bi Rumeni jopiči porušili še Metelkovo

Foto: Twitter

Rog je padel, padla bo tudi Metelkova,” sporočajo Rumeni jopiči. Nedavno je namreč Mestna občina Ljubljana izpraznila opuščeno tovarno Rog, ki so jo nezakonito zasedali anarhisti.

Domoljubna organizacija Rumeni jopiči je preko socialnih omrežij objavila transparent “Porušimo še Metelkovo”, mesto alternativne kulture, prepovedanih drog in sedež številnih državno podprtih nevladnih organizacij, zaradi česar so jih izzvali številni uporabniki, da si upajo transparent razviti le daleč stran od Metelkove.

Med drugim jih je izzval celo ljubljanski mestni svetnik in radikalni podpornik Levice Janez Stariha. No, Rumeni jopiči se izziva niso ustrašili in so včeraj prišli še na Metelkovo.

Image

Kot je razvidno iz posnetkov, objavljenih na socialnih omrežjih, so se tamkajšnji “avtohtoni prebivalci” poskrili in poklicali policijo. Eden izmed Rumenih jopičev je zato izpostavil v stilu, “glasni ste samo preko socialnih omrežij, ko pa pridemo na območje pa se poskrijete in pokličete policijo“. Tisto policijo, ki je še v Rogu nad njimi bojda izvajala represijo.

https://twitter.com/Uinstitucija/status/1358091430678429701?s=20

https://twitter.com/RJopici/status/1358095374527979520?s=20

Sara Kovač