Po sobi za prisluškovanje v Postojni razkrivamo še skrivnostni bunker Udbe na Škofljici

Revija Demokracija je objavila dokument CIE, ki razkriva grozljiva dejstva. Gre za zaupen dokument, datiran 22. novembra 1949 in namenjen ameriškim oblastem. Dokument, katerega predmet je “UDB Ammunition Dump Near Skofelca in Slovenia” oziroma bunker streliva Udbe blizu Škofljice v Sloveniji, že od leta 2001 ni več tajen. Ko se peljete iz Ljubljane proti Škofljici in nato naprej proti Pijavi Gorici, se na desni strani ceste pokaže pogozdena vzpetina. Kraj se imenuje Gumnišče. Na vrhu vzpetine stoji stavba, v kateri je danes Center Dolfke Boštjančič za usposabljanje, delo in varstvo. Gre za socialno-varstveni center za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje, zdravstveno varstvo, nego in rehabilitacijo otrok, mladostnikov in odraslih oseb z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju ter z dodatnimi motnjami.

Ali se lastniki oziroma vodstvo zavedajo, kakšna je zgodovina stavbe, ne vemo, a dokumenti, ki smo jih pridobili, nam razkrivajo grozljiva dejstva. Stavba, kjer je danes omenjeni socialno-varstveni center, stoji pred vhodom bunkerja Udbe, ki je bil zgrajen leta 1949. Kaj je danes v podzemnem bunkerju Udbe, ne vemo, smo pa poslali novinarska vprašanja vsem, ki bi kaj vedeli o tem. Tudi vodstvo centra smo prosili, naj nam bunker odprejo, da se prepričamo, ali ni v njem nevarnih stvari, saj v domu pred njim živijo tako oskrbovanci kot zaposleni. Odgovore še čakamo.

Dokument ameriške agencije CIA
Zaupen dokument CIE z datumom 22. novembra 1949 objavljamo v nadaljevanju, namenjen pa je bil ameriškim oblastem. Dokument, katerega predmet je “UDB Ammunition Dump Near Skofelca in Slovenia” oziroma bunker streliva Udbe blizu Škofljice v Sloveniji, že od leta 2001 ni več tajen. V nadaljevanju objavljamo prevod besedila iz angleškega jezika:

1. Prvega junija 1949 so začeli graditi stavbo in podzemne hodnike za bunker streliva Udbe, ki se nahajajo severozahodno od Gumnišča v bližini Škofljice. Stavba, tristranična armiranobetonska konstrukcija 13 x 30 m z ravno streho, ki bo pokrita z vegetacijo, stoji 30 metrov pod vrhom hriba. Obok pet metrov globoko bo zgrajen v sklopu stavbe z oznako »A« na priloženem zemljevidu. Trije hodniki nedoločene dimenzije ležijo pod hribom neposredno za stavbo; posebne komore/sobe se gradijo v okviru teh hodnikov. Vsaka vrata hodnika merijo tri do štirih metre.
2. Približno 120 političnih zapornikov se ukvarja s tem projektom pod nadzorom italijanskih strokovnjakov, ki so se prostovoljno javili za to vrsto dela v Jugoslaviji. Delavce varuje 11 vojakov in so nastanjeni v posebnem taboru ob vznožju hriba. Stefan Skrlak po rodu iz Štajerske, Avstrija, je bil izvoljen za vodjo taborišča za zapornike.
3. Oznake na zemljevidu:
1. zaporniško taborišče
2. stranišča na prostem (latrine) in prhe
3. jedilnica
4. shramba
5. koča za obsojene zapornike
6. koča za obsojene zapornike
7. soba in jedilnica za stražarje
8. prostori za stražarje
9. tristranična, armiranobetonska stavba z ravno streho
10. trata na hodnike
11. stranski pogled na vrata hodnikov.

Pod tem besedilom je odtisnjen žig “ZAUPNO”. Piše tudi, da gre za dokument, ki je bil posredovan ameriški državi, vojski, mornarici, letalstvu in takratni varnostni službi NSRB (National Security Resources Board) ter FBI. Na dokumentu CIE je žig, kjer piše: “Ta dokument se znova razvrsti v kategorijo ZAUPNO v skladu z dopisom z dne 16. oktobra 1978, ki ga je poslal direktor CIE, v Arhivu Združenih držav Amerike. Naslednji pregled. Datum: 2008.” Prav tako lahko preberemo, da je CIA 17. marca 2001 dokument odobrila za javnost. Dokumentu sta priložena skica političnega taborišča in vhoda v bunker Udbe ter zemljevid.

CIA se redko moti
Potem ko smo pridobili dokument, smo se želeli prepričati, ali je pristen in kaj je danes na tej lokaciji. Aplikacija Google maps je potrdila, da stavba resnično stoji na mestu, kjer je CIA vrisala “tristranično, armiranobetonsko stavbo z ravno streho”. Pot do nje danes vodi skozi gozd. Najprej lahko opazimo parkirišče, ki ga varujejo varnostne kamere, objekt varuje varnostna služba Sintal. Nekaj korakov naprej stoji električna transformatorska postaja, prebarvana v vojaško zeleno barvo. Na njem piše TP Gumnišče Bolnica 1959. Pot se počasi vzpenja. Po nekaj sto metrih pridemo na dvorišče pred stavbo Centra Dolfke Boštjančič za usposabljanje, delo in varstvo, ki je res dobesedno pritisnjena ob hrib.

Sledili smo tablam TRIM, kjer si lahko sprehajalci krepijo telo s predlaganimi vajami. Steza za trim teče na vrh hriba oziroma po poti za stavbo. Na poti stoji tudi manjša lesena koliba (verjetno namenjena otrokom/varovancem za igro), ki zakriva manjša železna vrata z luknjicami, zaklenjena s ključavnico.

Nad temi vratci je verjetno betonirana plošča, saj so robovi vidni še danes. Prav tako je zanimiva tristranična stavba, kjer še danes prebivajo varovanci centra za usposabljanje, delo in varstvo. Ta je namreč na prvi pogled sodobno prenovljen tako zunaj kot znotraj. Preseneti pa nas sredinski zadnji del stavbe, ki ni obnovljen. S hribom je povezan prek nekakšne lesene drvarnice ali nečesa podobnega. Za stavbo se jasno vidi stara betonska škarpa, ki nam prikliče v spomin skico z dokumenta CIE –trojna vrata v bunker pod hribom. Na zadnjem delu stavbe so vidne nove požarne stopnice, kar ni zanemarljivo. Na hrib vodi več gozdnih poti.

Živi ščit?
Ker dokument CIE razkriva grozljivo dejstvo, da so politični zaporniki sezidali bunker za namene Udbe za ljubljansko območje, in sicer skladišče orožja, se nam samodejno postavljajo vprašanja, ali bunker še deluje, kdo ga oskrbuje in kaj je v njem, kam so odpeljali orožje in kdo ga je izpraznil, če ga je. Vemo namreč, da se v zadnjem času odkrivajo prav tajni bunkerji Udbe, na katere je opozarjal raziskovalec Roman Leljak v DZ, ko je marca 2015 na komisiji za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb razpravljal o izročitvi in prevzemu kemičnih in ubojnih sredstev nekdanje Službe državne varnosti (SDV).

Arhivska gradiva po Leljakovem mnenju dokazujejo, da je v Sloveniji še vedno veliko teh sredstev, ki jih SDV ni izročila naslednicam in o katerih ne obstaja nobena evidenca. Takrat je v DZ prinesel tudi eno takšnih sredstev, in sicer svinčnik s posebno ampulo, katere vsebine sicer ni poznal. Zaradi tega je moral kasneje na sodišče, a je Leljak takrat pravilno ugotavljal, da težava ni omenjeni svinčnik v parlamentu, ampak tista sredstva, ki so po “različnih bunkerjih in depojih na različnih tajnih lokacijah”. Takrat je policijo tudi pozval, naj se premakne in začne odpirati vse te tajne bunkerje Udbe, da se prepreči kakršnakoli nesreča.

Odgovornim smo zato poslali novinarska vprašanja in čakamo odgovore. Grozljivo je tudi to, da v stavbi pred bunkerjem živijo ljudje. Očitno je že komunistična oblast uporabila vzhodnjaški način živega ščita in pred take stavbe, kjer so tajne zadeve, nastanila bolnišnice in podobne ustanove. Podobno situacijo danes lahko gledamo v Siriji, ko bombardirajo bolnišnice, ki jih ima režim za živi ščit. Udba je res imela (ima) sistem, ki ga danes uporablja ISIS.

Petra Janša

 • AlojzZ

  UDBA in ISIS imata istega učitelja: samega Satana. Obema je bil oziroma je cilj uničiti krščanstvo.

 • Tetka iz ozadja

  Tako kot VSE države Evrope so imele podobne “bunkarje”. Sedaj jim zadostuje le en prenosnik.

  • dež

   V prenosnik težko spraviš strelivo za strelno orožje.

  • Steiermark

   Izpustil si besedo: vse vzhodnoevropske države so imele podobne “bunkerje” ….Samo tam, kjer se je komunistična revolucionarna drhal, kot pri nas s titom na čelu, izživljala nad ljudmi ter izvajala genocid nad njimi, samo tam so potrebovali in imeli podobne bunkerje in tudi koncentracijska taborišča (pri nas jih pod Nemci ni bilo, so jih pa ustvarili rdeči satanovi iztrebki, po titovem konceptu zasužnjevanja in iztrebljanja poštenih ljudi) in vse to, neboš verjela tetka, se je dogajalo šele po 45 letu, v t.i. “svobodi”! O tem sem se sama prepričala, na potovanjih po Evropi, ex komunistični, tudi DDR-u!

   • KIKI

    Pri nas so jih kar v hišo naselili, kot meteorološko postajo
    z eno merilno hišico sredi travnika in 6 (šestimi) zaposlenimi,
    5 polpismenih in celo 1 nepismen (kasneje znorel). Imeli so
    telefon in 3 bicikle, Med njimi je bila tudi nora Irma, ki je
    pozimi letala okoli s kombinežo, poleti pa z ukradenim
    “pelcmontlom” in se je nam, otrokom, zdela kot stekla lisica! …
    Prizori z našega dvorišča so bili prava komedija, saj so
    reveži meteorologi kot zgubljene kure letali naokoli, da bi zaznali
    kaj sumljivega! …(tu in tam pa je z dvorišča izginila kakšna
    kura in potem je po celi hiši prav lepo dišalo…)
    Stara mama je rekla: “Boh jim gloni!”, kar seveda ne rabim
    prevajat ,a njee?

   • Tetka iz ozadja

    Popolnma vse “demokratične” države, ki jih poznamo pod imenom zahodne države so imele, imajo in bodo imele prisluškovalne centre, kjer prisluškujejo svojim državljanom in tujim državam, vrjamem in upam, da tudi v Sloveniji, posebej pod rubriku prisluškovanje drugim državam.

    • Capi

     Ejejej………vsi dobro vemo kakšen teror je UDBA pod partijskim vodstvom delala takoj po vojni, vse do poznih 80′, zato se mi smilite prav vsi, ki to svinjarijo zanikate ali pa opravičujete z izgovori ki je podoben tvojemu….

 • Krtača17

  Nova24, ‘strogo brezupno”

  • lukamiha

   Tebe so pa res dobro skrtačili! No, pa saj jih je še nekaj tukaj, ki so vas dodatno še oprali z rdečim šamponom!

 • janez zorman

  Ko enkrat “pospraviš” toliko sodržavljanov, živiš v stalnem strahu in v brezupu gradiš in gradiš razna zaklonišča, prisluškovalne centre, koncentracijska taborišča,…vse za revolucijo v kateri so pomorili in pokradli pridne in izobražene Slovence.

 • totex39

  Počasi se razkrivajo stari udbovski bunkerji. Samo vprašanje je, koliko so jih še na novo postavili v novejši zgodovini. Kdaj bodo pa te odkriti?

 • if

  Aktualni dokumenti CIE iz leta 1949 postavlja na ničlo tajnoste učinke UDBE in jugoslopartijskega komplota. Tako so skirivali, da je CIA vedela vse, narod za nič.

  Veleizdajaska sodrga jugoslo komuistov je bila protinarodna in razvojno impotentna, zato je vse propadlo in vse usmeri v propad, kjer ta know-how uzurpira oblast!

 • Krtača17

  Nova24, “strogo obupno”

  • von Rhein

   Po 14 uri ti sporočim kolikokrat si se javil danes. Za tvojo osebno evidenco.

   • rrrrr

    Seveda, če mu še prej še prijazno razložiš, kaj je to evidenca. To ni čistilo, purgativ ali nova nadaljevanka na Hanzi I.

 • MladiLiberalec

  Politicni zaporniki so pod kaznijo prisilnega dela torej gradili udbovski bunker. Zanimivo.

  To se dogaja vedno v drzavah ki niso liberalne. Danes v Sloveniji ne poznamo ne enega ne drugega. Tako v stari Jugoslaviji kot v novi Titovi pa je bilo tega dosti.

 • Duhec

  Kaj sploh dokazujete?!

 • MladiLiberalec

  A kdo ve ce se da te dokumente od CIA kje na netu najdit?

  • Duhec

   Mah, dokumente so s CIA prnesli na Demokracijo, verjetn tud Novo in jih še niso uspel dat na net….

   • MladiLiberalec

    Po mojem so jih verjetno dobil tuki: Cia digital library in ce vtipkas Slovenija ti da ven cel kup dokumentov. Od vremena do tega kako se je po informbiroju Titov rezim pogovarjal z ostanki opozicije. Pa tud o udbi mas not. Lih zdej cekiram. Priporocam folku tuki ki ma rad te stvari.

   • tarantela

    Nasmejala si me in to zelooo!

    • rrrrr

     Mene tudi. Ti in Duhec sta poosebljen Pavlov pogojni refleks: čim se oglasita, se mi v dvanajsterniku sproži nezadržen krohot.
     Pa ne neha in ne neha vse do naslednjega vajinega cingljanja…

     • tarantela

      Priporočam, da naslednjič preventivno vložiš papmers u gate, ko greš na portal brat. Se zna zgoditi, da Ti iz dvanajstnika požene navzdol, pol bojo pa posledice.

     • pajot

      1 glas obiskovalke.

    • pajot

     1 glas obiskovalca.

  • Demokrat

   Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha .Ti si tako smesen

  • Demokrat

   Na fejstbuk probaj ali pa twater he he

 • rubec

  Halo Petar javi se, ovde Pòstojna, prijem.

  • Mojca pokraculja

   Ne čujem dobro, ko tamo………….

   • rubec

    Mojca iz Foče, si to ti, prijem. Jel me sad čuješ, prijem ššššššškššškblumkhrrr.

    • pajot

     Orao iz Postojne,javi se…što ti radiš ovde,bre burazeru,pa mi smo to već davno ostavili. Niko nije znao za ovaj sobićak,čak ni Batagelj. Sem CIE,naravno.CIA sve zna,ni UDBA ji nije bila ravna…

     • rubec

      Halo Pajote, jel me ti čuješ, sve varovalke nekaj škrtaju jebo jih otac, prijem šššškkrrrrrrckckckc…….

     • pajot

      Halo Orao,nemoj ti meni o varovalkama…kaže se osigurači,jebo te drug Tito…da nisi ti neki Slovenac,mamicu ti poljubim…

     • rubec

      Halo Pajote, vse sam ponovno pošarafio jih bio, ako me sad čuješ javi Vrhovnom da je umro drug Pepca Sperans. Pod hitno, prijem.

     • pajot

      Halo Orao,sad te čujem dobro,iako mi je prezime Milošević…Aj,to je strašno…umro drug sperans..jebo oca svog..tako nam ginu najbolji kadrovi…ajd,nekako ćemo to pregurati,samo,da nam ne izgine onaj plavi,kako se zove..špicparkeljc,kako kažu Slovenci. Taj je najbolji.

     • rubec

      Prijem Pajote, grem zdaj na malicu. Od kadar je Batagelj klopa ko bog, ups, popravak, ko naš stalin, prijem.

     • pajot

      Ajd,do sledećeg slušanja…a sad,da čujem šta mi radi janez novak…da li nešto švercuje,možda pločice za kupatilo…ššššš…kvrc…kvrc….

    • Mojca pokraculja

     Je..š takav prijem…opet nema veze….nene ja sam ti Mariola s Visa…

     • rubec

      Halo Mariola kako se držite na Visu, još je u našim rukama? Javi ako zatreba, šaljemo dve kampaniole sa komplet novim gumama. Prijem.

     • Mojca pokraculja

      Nego šta, slobodni teritorij…nema niko da ga dira…rrr ako zatreba javit ču pa pošalji one haubice….opet….alo, alo …

     • totex39

      Haha, vsem trem čestitke za dobro “predstavo”.

     • pajot

      Kako si se ti uključio,mamicu ti poljubim? nemoj sad,da ti pričam o našim vezama. To je tajnost,boga mu njegovoga.

     • totex39

      Drugare pokorno ti javljam, da nešto ne valja, jer je prisliškivanje moguče.

     • pajot

      E,sad,to je sve rubec zajebo,jer nezna rukovat aparaturama. Boga mu poljubim.

     • totex39

      A šta ako je bila ona curica Mojca, ma daj ji oprosti pa znaš, da so one dobre.

     • pajot

      Mojce so vse dobre. jel tako druže kapetane?

     • totex39

      Tako je vojniče!

     • pajot

      Znao sam jednu na Visu. Ko boginja. da nisi to ti?

     • Mojca pokraculja

      Pa moglo bi biti al sećam se samo Frana, Tonka, Donka, Marina , Vicka, Nediljka ……, Luce, Mare, Bepo a imas jos Duje, Pasko, Jere, Blaz, Sime ,Spiro, Roko, Ante , Toma,Krste….

     • pajot

      A gde ti je Pajot?

     • Mojca pokraculja

      Pa prićam ti, ne sećam se Pajota. Koje ti je to ime , sunce ti kalajsano ?

  • dob
   • rubec

    hehehe, vnuk edvarda rusjana?

 • David Lokatos

  DAjte JANSI poveljstvo Slovenije in vsi problemi bodo reseni v 1 letu!!!!

 • Gery Novak

  Kolikšna je verjetnost, da je masa-ogromno število orožja skritega še iz časov revolucije po leu 1945? Menim, da je tega orožja ogromno v Sloveniji, ki čaka na naslednjo revolucijo in bo nemudoma potegnjeno iz vazalina. Zgodila se je tudi kraja orožja v Sloveniji že v času samostojnosti! Torej ti bunkerji, skladišča, ki so še vedno strogo tajno varovani in bodo tako še ostali, ker le mala peščica ljudi ve za njih. Slovenija ima odličen teren zaradi same narave in le steška in po čistem sljučaju se odkrije kaj takšnega. Koliko je še teh skrivališč, verjetno ne bo javnost izvedela nikoli. To skrito orožje in še kaj, nekje leži in čaka svoj trenutek in njen namen. V vsakem primeru pa se je treba zavedati, da morebitne revolucije v državi bi to orožje bilo nemudoma uporabljeno zoper lastni narod.

  • tarantela

   Ja, bo treba organizirat stezosledce na način Karla Maya iz Vinetuja, da bojo poiskal to orožje, pol pa bo, za gvišn!
   Da se neham hecat. O orožju iz druge vojne ni, da bi govoril, pač pa so leta 1991 iz nekaterih skladišč JLA okoličani s karjolami vozili orožje domov…

   • RATATA

    Le domobranci so to delali. Garant.

   • pajot

    Ti ziher veš,kdo ti pritiska pluse pod glas obiskovalca,kenede?

   • pajot

    1 gljas obiskovalca.

 • Mojca pokraculja

  Revolucija še kar traja, sovražnikov pa zmeraj več. Treba je bit pripravljen obraniti oblast in privilegije.

 • tarantela

  Tistale podrtija zgoraj je pa res tako pomembna, da se je še CIA ukvarjala z nji. Sicer ima pa ta organizacija zaposlene vaške klepetulje ki posredujejo podatke rekla-kazala, sicer ne bi ZDA lomastile po BV, češ, da izdelujejo atomsko bombo.

  • Duhec

   Ja preber še enkrat…. baje majo skor zmer točne info.

   • tarantela

    Ajaaaaa? Nism vedla!

    • Duhec

     Ja…. učas zradirajo kako bolnico. Sam to je raketa zgrešila cilj…

    • pajot

     Pozabila si si dat plus.

  • pajot

   1 glias obiskovalca.

 • althar

  Če je luknja v hribu, je to zagotovo početje komunistične tolpe. Ti so imeli na splošno zelo radi podzemne luknje. Tja so metali trupla v revolucionarnem genocidu pobitih civilistov in tja se mislijo skriti, ko bodo ljudje končno spoznali, kakšna odurna teroristična svojat so.

 • Duhec

  Ko so se partizani borili, so domobranci bežali. Ko so komunisti spletkarli, so nasprotniki stokali med štirimi stenami, ko levica krade, desni bulijo kt teleta itd… se opazi vzorec.
  Pač… desni nikoli niso sloveli po pogumu, znanju, sposobnosti.

  • montyamp

   Partizani so se borili s kruhom , mesom in vinom , katerega so naropali iz domobranskih kmetij .
   To je bil edini boj ,
   BOJ V KLETEH SHRAMBAH IN HLEVIH , DA O POSILSTVIH IN UMORIH , rajši ne začnemo .
   Čuvaji železnic za Hitlerja ,
   PRASICE KOMUNISTIČNE NADZLOČINSKE .

   • Ana Job

    Točno!

  • montyamp

   O nastanku in namenu Kučanovega klana: »Najbolj varovana skrivnost je bil ves čas podatek, da znotraj partije obstaja Organizacija oziroma nekakšna oblast nad oblastjo. (…) Milan Kučan je lahko začel upati, da bo nekoč šef partijskega imperija, šele potem, ko se je konec osemdesetih let prerinil v Organizacijo. (…) Obstajajo priče, ki zatrjujejo, da je najožji krog Organizacije leta 1989 sprejel sklep o nujnih ukrepih za preživetje njenih potomcev in da je bilo izrecno rečeno, da sprememba režima nikakor ne sme prizadeti ali socialno ogroziti njihovih otrok.«
   JA , DRUGI NAJ PA POCRKAJO .

  • Nata

   Nikoli ????? Ja, ženska, koliko let pa imaš ?

 • montyamp

  Primitivizem preklete bande komunistične zgleda , da sega po Einsteinu v neskončnost .
  Od Hitlerja po-imenovani” BANDITI ” , so daleč večja golazen , kot je bila nemška vojska .
  Stalinistična glistavost :
  kadelj , tito , kidrić , maćek , kidrićka , ……………
  je na tem prostoru v 100 letih uničila 3 ureditve SHS — YU — SLO .
  Mladiči prav te nadzločinske
  NKVD-KOMINTERNA-OZNA-KOS-KNOJ-UDBOPARTIJSKE TERORISTIČNE CELICE ,
  imajo danes v Sloveniji uzurpirano oblast .
  GORJE NARODU , KO PASJEJEBSKI MLADIČI MORILSKO UNTERHUND OBERBANDITSKE STRUJE , DRŽIJO S POMOČJO KRIVOSODJA OBLAST V ROKAH .

 • Demokrat

  Normalno da so vse vedeli saj pa so financirali celo vojno in invazijo na Rusijo za katero pravijo da je bila revolucija in to ha ha spontana.

 • Duhec

  Opazi se, da se začenja vikend, ko raziskovalni novinarji na Novi počivajo. Zato danes dvojna doza… Udba in Kučan.

  • montyamp

   RESNICA O PREDNIKIH SLOVENSKE OBLASTI , BEDA KI JE NAPADLA PODALPSKI SVET

   Na klic kominterne združite se v čete – v boj za svobodo, v boj za Sovjete.

   Rdeče smo fronte bojevniki mi, ker naše je geslo —- SOVJETI SVETA .

   Iz ruskih step VELIKI STALIN kliče zmagovito, z naših se gora odziva mu

   TOVARIŠ TITO .

   Naglo pokradene puške smo zgrabili in v gozdove z doma šli, ko sovjetski so junaki skupen boj oklicali. Čez gore, polja po svetu naj doni,

   ————SLOVENIJA SVOBODNA SOVJETSKA BODEŠ TI .———–

   BANDA KOMUNIST-FAŠISTIČNA .

   • Duhec

    Premakni se v leto 2017….

  • tohuvabohu

   Udba in Kučan? To je isti drek!

 • MladiLiberalec
  • Nata

   In ? Boš še kaj pripomnil ?

   • MladiLiberalec

    Nope

    • Nata

     se mi je zdelo

     • MladiLiberalec

      Why?

     • Nata

      Zakaj neki ? Pripel si nekaj, o čemer je napisala že Nova ? Torej sem pričakovala razlago. Kaj nj res, oz. kaj te moti .

     • MladiLiberalec

      Nic me ne moti. Najdu sem od kje so dobil objavljeni dokument enega sem pa se sam objavu. Sej lohk sama pogledas.

     • Nata

      Malo sem že. Pa bom še. Pozneje.

     • MladiLiberalec

      Ok. Sej je kr zanimiv

     • Nata

      Torej, svoje obljube nisem nadaljevala. Kar nisem pri volji, ko je pa toliko problemov pri nas. In človek kar ne ve kaj bi bral .
      Ti prilagam eno povezavo. Je veliko zanimivih člankov .
      Ker si mlad, imaš morda več volje za branje.

      http://www.domovinasospomini.eu/blog/

     • MladiLiberalec

      Ok bom probal mal pogledat

 • RATATA

  Kaj teoretizirate? Kdaj napademo raje povejte!!

  • Duhec

   Ja…. zato razkrivajo bunkerje kam se bote lohk skrili.

   • tarantela

    Ha-ha-ha…itd

    • Duhec

     Resnica pač…

     • tohuvabohu

      Resnico, samo resnico in vso resnico! Počuti se kot priča na sodišču.
      Toda rdeči pritlikavec iz Murgldorfa pove, da je več resnic. Katera je tvoja?

    • pajot

     Še en glas obiskovalca.

   • Nata

    Aja ?? Kdo se bo skril ?

   • tramal

    Komunisti ste podkopali celo kočevsko in delali rove kilometre pod zemljo da bi se skrili,riti komunistične strahopetne.

  • MladiLiberalec

   Koga bi pa napadu? :D

   • Duhec

    Ja udbovce…

    • MladiLiberalec

     Ja sam da ne vid Cerarja tud v njih

     • Duhec

      On je cerkvena miš… njihov.

     • KIKI

      Tudi tvoj liliput Kućanček je stal v 1. vrsti pri polnočnicah
      na dan praznovanja prvega Božiča v samostojni Sloveniji!
      Držal se je kot petelinček na gnoju (brez krone in repa)
      Bednik, dvospolnik, izdajalec!

     • Nata

      + + + + + + +

     • Nata

      Ja, a ni leva podgana ?

     • MladiLiberalec

      To je pa ze v stilu Skoj. Lol

 • Krtača17

  Nova24 – obupno brezupno

  • Duhec

   Čak no, eno leto obstajajo… baje je vsak začetek težek.

  • tramal

   Pojdi na veliko potrebo ,pa dol se potegni.Tudi sam si cel drek.

 • if

  Sosednja Avstrija je naprednejša od Slovenije tudi zato, ker je ni prizadel komunizem. Logično!
  Ker se zaveda posledičnega nazadovanja ne uvaja današnjih vzorcev svoje južne sosede, ki je pravno že na nivoju mafijske družbe na državnem nivoju prirejene zaščiti državne mafije!

  Zakaj Slovenija nazaduje, ne dohiteva Avstrije? Ker šibek intelektualni domet prebivalstva voli nedemokracijo!
  Kaj ga je povzročilo? Komunistični družbeni inežniring: https://www.youtube.com/watch?v=pMfWXAjk-ro

  Milan Kučan je bil zadnji formalni opeartivni šef, ki je imel polnomočje skrivati akterje in posledice komunističnega družbenega inženiringa!
  Po nareku nedemokratičnega ozadja danes v Sloveniji to stanje vzdržujejo ZL, Desus, SMC in SD tudi v obliki preprečevanja uveljavitve učinkov resolucije o totalitarizmih kljub temu, da jo je leta 2009 v evroparlamentu podprla vsa slovenka politika in tako javno izenačila totalitarizme “komunizem, nacizem, fašizem”.
  Da! Sloveniji vlada politični kriminal!

  • rrrrr

   Odlično povedano, Bogu hvala, If!

 • MladiLiberalec

  Politika KP do RKC

  https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/CIA-RDP82-00457R001100470012-8.pdf

  Na koncu piše da mora SKOj poskrbet da bodo mladi dojeli da je vsa religiozna vzgoja ki so jo prejeli ne samo napačna ampak tudi vsajena v njih z namenom da ne bodo mogli zares napredovati v družbi. Lol Komunistom je res dost falil. No mene danes nihče med liberalci ne sprašuje da moram pozabit vse kar sem slišal kot skavt. Pri verouku pa mi je bil katehet sovaščan ki je bil al pa je še najbrž član lokalne ZB.

 • rubec

  Halo, jel to forum ako neko čuje proslediti ovu depešu pod strogo poverbano.
  “Slovenija išla”

  Ulika, Kupres, Bugojno, Orebić, Ljubljana, Cazin.

  Šifrant: uzima se prvu črku, pa opet prvu črku, uzima se drugu črku, pa opet drugu črku, uzima se zadnju črku, uzima se prvu črku. Prijem kššššššššš.

  • rrrrr

   Alo, alo, ovde Bojevo Brdo Niš 1. Alo, Rubac, ko je tamo….Koji farum, budalo jedno, ovaj da kažem, forum. Forum! Rubac, jeli, ti bi meni lično forum, koji ti ku….c. Ti bi mene u forum, pa ajd ti u 3……

   • rubec

    Hajde ti budaletina, ne smetaj mi u frekvenciju i kidaj odavde. Prijem.
    Ja porkamadona, zdej že bugarini sem uletavajo.

    • rrrrr

     Opet ja, Bojevo Brdo Niš 1.E, moj Slovenac…..šrrrrrrfijuuuu….Rubac ,..šrrfašš ..(bumf) jeba..a tebe
     ova tvoja Iskra (bumf, žbonk – ne radi ovo govno slovenačko)..jel me
     čuješ, alo, Janezu, moj Rubačiću? Slušaj ovamo, sada dosta vređanja.
     Prvo ti meni forum, e pa sad bi ti meni i kao frekvencija, a?…..Pa
     nemoj da ti ja dođem po telefonu gore do Radovljicama…..
     Prijem.

  • pajot

   Dešifrirao sam: U kurac.

   • rubec

    Pajote, zate mi je že Rankovič se spomnim, po litru Čivasa prišepnil na uho. Onaj Pajot iz Slovenije daleko če da dogura.

 • MEFISTO

  Že Nemci so nas med vojno opozarjali: Pfeind hoert zu!

  Pa ne recite, da niso bili preroški.

  • Duhec

   Poglavje, ki se ga do dons niste naučili…. kr rinete in rinete…. v prazno.

 • Duhec

  Obeta se napad na udbovce, komuniste…. vas pridm iskat, ko bo konc vojne.

  • tarantela

   To se4 boš pa načakala….

   • Duhec

    Mam cajt…

    • von Rhein

     Dobra ekipa sta.Uglašeni in uigrani.Upam,da vaju vidim v finalu odbojke na mivki konec poletja.

     • Duhec

      Cajt bi si vzela za net desne… oni ne igrajo odbojke. V bistvu se več niti s športom ne ukvarjajo….

   • pajot

    Još jedan glas obiskovalca.

 • von Rhein

  Pokliči 112. Ne pozabi naročit,da pridejo z rešilcem.

  • Duhec

   A nimaš prevoza al je stanje tolk kritično???

 • Osti jarej

  ..kaj že,smo hoteli l.91??!!

  • tohuvabohu

   Postreliti vse pedre in komuniste. Pa so sitneži vprašali “Zakaj pa pedre?”

 • Osti jarej

  ..ob takih politikantih k nam ni treba nobenega terorista

  • Duhec

   Ja… niti zraven jih neb spustli. So sami največja grožnja…

 • Osti jarej

  ..26let so ožemali to državo

 • truthmustbespoken

  CIA se VEDNO moti

 • Osti jarej

  ..oblast za kozlat,opozicija za kozlat…pa še pahi je predsednik

  • Duhec

   Hahaha…. trojno kozlanje.

 • KIKI

  Joj, pa GURS pri popisu nepremičnin ni nič opazil ?
  Pri meni so popisovalci vsako luknjo v koči našli in jo popisali
  kot “ljudsko” premoženje! …Zdaj mi je žal, da nismo kleti kar zazidali!

 • Osti jarej

  ..ne bog in ne hudič,nas ne reši teh pijavk vampirskih…ejga….članek pa o 50 let starih telefonih v enem hotelskem kevdru….sem mislila,da je vsaj en poslovnež v butnskaliyi normalen

  • A so ti udrli v kevder ? So pa nesramni, no.

  • Rožle

   A ti noben telefona ne dvigne … ?
   Itaq maš prou …probat ni greh…

   • tarantela

    jest bi klicala, pa kle na portalu niso številke objavl…

    • Rožle

     Probi kakšnga iz tvoje generacije poklicat ….mogoče jih ma še kje spravljene …

     • tarantela

      Nism bal organizirana. Vidiš, zdej mi pa narobe hod, jebala, člouk pa res nikol ne ve…

     • Rožle

      Nč se zmest …

     • Osti jarej

      ..kaj boš klicala te zgubidančke,ki cel dan nimajo drugega dela,kot na portalih viset…pol pa generacija ,al pa ne

     • pajot

      Staraš se. Glas obiskovalca si pozabila prtisnit.

    • pajot

     Pozabila si na glas obiskovalca.

   • Osti jarej

    ..dej,dej,rožletko…počas u klanc..da se ne boš ob lastno senco spotaknu

  • Nata

   VPRAŠANJE KAJ JE ZATE NORMALNO .

   • MladiLiberalec

    Veeliko vprasanje :)

    • tohuvabohu

     Veliiiiko vprašanje, a ne, poznavalec slovenščine?

     • MladiLiberalec

      In glooboko ha ha

     • tarantela

      Kadar mam jest globoko uprašanje, se prej s štrikom za jablano prvežem, de ne padem u globočino. Preverjeno pol nism globoka.

     • tohuvabohu

      A okoli vratu? To ni varno, hehehe.

     • tarantela

      Okol gležnjev, je bolj varno. Sm probala enkrat okol vratu pa bi s kmau zadaula…
      Enkrat se je eden hotu obesit, mu ni blo več za žiut pa je štrek zavezu na vejo pa okul vratu. Štrek je biu zaneč, se je utrgu, un je dol padu, poj je pa zakleu:
      “Jebela, pa tak štrek, bi se lahku še ubiu!”

     • pajot

      Kje pa je glas obiskovalca?

 • Krtača17

  Mmmmmm mmmmm mmmm mmmmm mmmmmm…….
  aaaaaauuummmm aaaauuummmm aaaaauuuuummmm

  • Duhec

   Zdej si jih pa še dodatno zmedel…

   • Rožle

    Uffffff…čisto smo zmedeni …

    • Osti jarej

     ..rožletko!!..kaj ti je pa storila??..na kurah ste kar tekmovali,kdo ji bo bolj v tazadnjo zlezel…ane,no?!

     • Rožle

      Ti že veš …

     • Osti jarej

      ..ooo,vem!!

     • Rožle

      …branil smo jo edino pred tabo…karaokar…

     • Osti jarej

      ..rit si bil in rit boš ostal

     • tarantela

      Spoštovani! Kje si pa Ti hodu, je biu dolgcajt brez Tebe!

     • Rožle

      Se mi je kar zdel, da je tole tip …

     • Osti jarej

      …sem bla sončnica…ne vem a me na vsake toliko časa blokirajo,al kaj?!?

     • pajot

      glas obiskovalca.

  • tramal

   Če imaš porodne krče pojdi roditi v bolnico da povržeš parkeljna ,ne pa da jamraš na tem portalu.

 • soc

  Presenetljivo ni, normalno v letu 2017 še manj. Toda – grozljivo ? In to trikrat v enem članku? Za odtenek manj senzacionalistične rumene barve v političnih člankih ne bo škodilo, vsaj pri izbiri besedišča.

 • Caetano

  Infrastruktoro nekdanje udbe je skrila pred slovensko javnostjo Organizacija. To je sto procentno.

 • Rožle

  Zgleda, da je res Rotvajler končno Tunneka najdu …

  • FORT WORTH

   Ja,ce je kużi tumpeka videl s 1/2 m dildotom pol se mu je strgalo no.
   Aja,kje pa je tumpek dons ?

   • Rožle

    Ja, kužata je sreču :)

    • FORT WORTH

     Hehehe

 • Anton Slapnik

  govori se o nekem mestu da je podzemljskopovezan kulturni hram, hospital, železniško posajo , stavbe oblasti , kasarne, štacune ,…med sabo..

  • tarantela

   Ja, in po prijateljskih vezah dobiš vstopnico…

   • pajot

    glas obiskovalca

 • tarantela

  Čudno se mi zdi, da vaša obveščevalna ne objavi tole iz Trumpovega tabora:

  ” Trump iz sveta za nacionalno varnost odstavil spornega Bannona. Ameriški predsednik Donald Trump je nepričakovano reorganiziral vplivni svet za nacionalno varnost in iz njega odstavil verjetno najspornejšega člana – glavnega stratega Steva Bannona.”

  In, da so danes ZDA napadle Sirijo. Vaše vaške klepetulje pa res niso na tekočem!

  • MladiLiberalec

   Hvala za novico še nisem vidu da so Asada šli mal zbombat. Bo treba kokice nabavit pa mau spremljat. :D

   • tarantela

    Povsod pišejo o tem, samo na tem portalu so tiho. Pol pa pravjo, da se levakarske cajtnge enoumne… Jebat ga, usak po svoje, je demokracija, kwa čm.

    • MladiLiberalec

     Maš to prov. Zaostajajo

     • Duhec

      Tko in drgač…

     • Osti jarej

      ..sami protezarji

    • sprehajalec

     To, da je pa Asad pošprical svoje poredne Sirijce s Sarinom, je pa nepomembno v vsem tem.

     • Osti jarej

      …morda je res..glede na stotine “falš njuvsa”,je pa to veliko vprašanje…..se trudijo na vse možne viže sprožiti vojno z rusi?!?

     • sprehajalec

      Tudi ko je Sadam šprical Kurde s sarinom, so bile to v levičarskih medijih falš njuvs.

     • hle

      Kje pa misliš da ga je Sadam dobil ravno od tistih ki so mu potem državo razturili

     • sprehajalec

      Sadam ga je sintetiziral v svojih laboratoriji. Iperit in nekaj kasneje sarin sta tehnologiji prve svetovne vojne. Sadam ga je prvi uporabil proti iranski vojski, potem pa proti Kurdom.

      Pa četudi bi ga kje kupil potem je kriv prodajalec ali kaj? Gre za znano levičarsko dojemanje odgovornosti. Če nekomu posodiš avto, pa potem koga zbije, si kriv ti, ker si mu ga posodil in ne voznik.

     • samsara

      V Iraku je bil za prometno nesrečo avtomatsko kriv Evropejec (če je bil soudeležen), ker je pač bil tam (kjer on ni doma).

      Levičarji in Arabci izkazujejo vedno več podobnosti. Na eni strani imamo 3/4 stoletne produkte partijske negativne kadrovske selekcije, na drugi strani produkte večstoletnega parjenja znotraj sorodstva.

     • Osti jarej

      …tudi to “gre” pod velik vprašaj….tako,kot nuklearno in kemično orožje,ki ga NIKOLI niso našli….

     • sprehajalec

      Zate bo fake news tudi kombi, ki bo z müslijem zapeljal čez tebe…

    • Olga

     Mi smo načitani! Beremo tudi ostalo literaturo! Ne samo slovensko, tudi tujo! Ne se bat!

     • janez cepec

      ti bereš Reporter pa Demokracijo, to j’ pa tud use, zato s pa tko zaplankana, kura naumna

    • pajot

     glas obiskovalca 2x

  • Olga

   Vedno je treba odvračati pozornost od obstoječe teme? “Vašo” novico je HANZI z veseljem objavil! Na Novi 24 pričakujemo informacije, o katerih HANZI molči!

 • Krtača17

  Meditacija ne pomaga. Še pri Aštar komandi preverim – zadnji up….

 • Duhec

  Iz bunkerjev nardit muzeje, da se bote desni mal prešteli…. ostalih ta jajca tko ne zanimajo.

 • janez cepec

  ma jaki ste, raziskovalni novinarji, glih za Pulitzerja. pa kje ste najdedl en brezvezn dokument iz leta 49. pa kva poj, če so mel tam udbouci štab. pa sej sploh nism brau do konca, k me je najbolj fasciniru naslov vaše novinarke (zdej, če je glede na priimek kej žlahta z Prerokom, mi je tko use jasn, de nje ni čist nč jasn), da se CIA redko moti. Zgleda, de punca žvi nekje u svojem svetu, z rumeno modrim nebom in svetilniki, pa de še nubene knjige od CIE na deleč ni vidla. CIA se je namreč motila od Paname, kjer so zrežiral državni udar, Kube, kjer jim ni uspel, ostale Latino Am države, Vietnam , Koreja, Irak, pa še pa še.

  • Borut Stari

   Zate je ta ugotovitev neprebavljiva.

   • janez cepec

    važn, de se CIA ne moti, Bunksl

    • Borut Stari

     CIA je za UDB-o navadno dimče na vaginče. Vsaj na področju Slovenije.

    • Hanza Gorenjski

     idiot

     • janez cepec

      kreten

  • Hanza Gorenjski

   pravi cepec zahojeni

 • David Lokatos

  VSAK zaveden in predvsem pameten Slovenec ima JANSO za njegovega poveljnika,vzornika,heroja,itd,itd!

  • Rožle

   A še nis dojel, da smo te pogruntal .. ?

   • tarantela

    Mater, si brihten, prec use razkrinkaš. Kmau boš dbu službo u slovenski CII!

    • Rožle

     Ne bo šlo…Naše levake sem gladko zavrnil ..

  • Osti jarej

   …upam,da je to cinizem….je pa res,da bi lahko bil odličen politik,ako bi ga ne zastrupljalo neizmerno in skoraj nerazumljivo sovraštvo do milanćeta….če bi delal v dobro vsega naroda,ne zgolj za elito tako,kot vsi,bi bil še danes in ponovno predsednik vlade…če bi pustil za sabo 70 let stare budalaštine in gledal v prihodnost in v dobro države,bi mu morda ratalo…v drugi svetovni so zmagali partizani…domobranci so podpisali pakt z okupatorjem in popušili z njimi vred…po zmagi zgodovino pišejo oni….če bi zmagali tabeli,bi bile grape in globeli,pa taborišča polna njih……največji zličinci ,s hitlerjem na čelu,so pobegnili pred roko pravice…v brazilijo,argentino….na severni pol..

   • Rožle

    …. tis pa tut že razkrinkan …karaokar ..
    …lahko igraš desničarja u nedogled …

    • Osti jarej

     ..prazne marnje,rožletko…spet si ga v kamen….pa ZAGORJA pozdravi…vpraš ga,če ima še un ZZ gvant?!?..hehhehhe

   • radames

    Množične poboje so si partizani med vojno privoščili, ko so pobili okoli 700 zajetih vaških stražarjev s Turjaka in pripadnikov JVvD v Grčaricah. Domobranci tako množično niso pobijali nikoli. So pa tik pred koncem vojne v bližini Turjaka pobili okoli 20 komunistov.

    Ti še vedno ne razlikuješ med totalitarci in tistimi, ki to niso. Komunisti so med vojno izjavljali, da jim ni nič za narod in jim je vseeno, če ostane živih pol Slovencev ali pa samo trije.
    Nihče iz domobranskih vrst NIKOLI ni omenjal kaj podobnega.
    In sedaj skušaš pomen komunističnih pobijanj zmanjševati s hipotetičnim domobranskim pobijanjem.

    • Osti jarej

     ..bla!!

     • radames

      Kaj je zdaj to? Resnica in zahteva po poštenosti je “bla”????

 • garfi

  to so telefonske centrale za informacije uporabnikom
  levaki so bedaki press

 • tarantela

  KONČNO! Meja je tesno zaprta, pregledujejo vse potnike, gneča, da se ven ne vidiš. Skratka: vse je tako, kot si je slovenska orto desnica nadvse želela in to jo ostra kontrola na meji. Upam, da boste tokrat naredili vsaj eno pozitivno kljukico za vlado…

  • Olga

   To delajo predvsem zato, da ta vernim zagrenijo velikonočne praznike! Pa “Lepi naši” turizem!
   Če bi hoteli varovati meje, ne bi čakali 7.4.!

  • Rožle

   A ne delate vi levaki vse po svoje …z glavo skos zid ?

  • pajot

   A ta glas obiskovalca,ki ga redno videvam,to si ti sama prlimaš,kenede?

  • radames

   Danes se je zopet zgodil teroristični napad s kamionom. V Stockholmu.
   Ostra kontrola za begunnce!!! Ko so množično prihajali. Zdaj se pa kontrolira domače ljudi, ker nekateri begunci povzročajo pizdarije.

 • Viktorh

  Ta, komunistična golazen je pa res bila skrbna, pridna. Kot mravljice ali čebelice, so si gradili objekte za nadzor lastnega ljudstva, za teroriziranje.

  Hudičevo so se morali bati zaradi zločinov, storjenih nad lastnim narodom, da so tako skrbeli za lastne riti.

  Spomnim se kako so gradilo gobarjevo kočico v Murglah, kjer so vse mogoče inštalcije za prisluškovanje, spremljanje, vohunjenje, stale več kot hišica, ki jo je pozneje zasedel in odkupil ta mau.

  • pajot

   veliki gobar je stanoval tudi v veliki vili blizu Savelj. Bila je obkrožena dan in noč s policaji. Kerga hudiča se je bal,debeli dolanc?

   • rubec

    Dolanca je v saveljski štacuni potem ko je z nabasanim vozičkom hotel mimo blagajne ustavila poslovodkinja Rozalija, blagajničarka Poldka mu je pa po enournem tipkanju v blagajno račun naprintala. Takrat je izrekel njegov nesmrten stavek: A smo se zato boril?

    • pajot

     jebiga,ne vem če je ta resnična. ker dolanec se med WW2 ni prav nič boril,razen s svojimi kilogrami. čepel je v bunkerju pod Krimom in jedel piščančje perutničke.Rozalije se pa spomnem. Prijetna deklica,ni kaj.

     • Luiggi

      O tvojem ljubljenerm marsalu pa nic,tudi on se ni boril,dajal je samo naredjenja,koga je treba likvidirat.Sam pa se je skrival v Drvarski lukni,usel smrti in pobegnil na otok Vis,se skril ve Visko luknjo in iz nje prikorakal kot glavni zmagovalec nad Hiltllerjem!!

   • radames

    Silvo Gorenc, nekdanji šef slovenske in potem še jugoslovanske udbe – vmes pa republiški sekretar za notranje zadeve – ima – po pisanju Reporterja – na vhodnih hišnih vratih 3 ključavnice. Dobro ve, zakaj!

    • pajot

     he,he,he,to je dobr. To pomen,da mu stiska rit. Nč bat,ga mamo zacahnanga.

    • samsara

     Lahko se skriva človeček bedni, a ne bo ubežal…
     Obstaja še kaj drugega kot udbosodje udbofevda. Vedno je in vedno bo…
     Sluti a se slepi. Sebe najlažje. A miru ne doseže.

 • črnaovca

  A dokumentov s hrvaškega sodišča da so Janezovemu prijatelju zaradi korupcije pripopali še 4 leta nimate?

 • hle

  Med udbo in cio prav velike razlike ni razen da nas druga ogroža še danes to da se je mogoče prav danes začela WW3 zaradi raketiranja Sirije pa pisunov tukaj itak ne briga

  • MladiLiberalec

   Nova ni rumeni tisk da bi take fake news sirila in paniko delala.

   • hle

    Imaš prav niti tega naslova si ne zasluži še propagandno trobilo je preveč pohvalno imenovanje za njih

    • pajot

     ne vem zakaj si pritiskate pluse z glasom obiskovalca.? Mater ste jadni.

     • hle

      A si se ti mal zgubu?

  • Olga

   UDBA je ščitila zločinski komunistični sistem totalitarne države in morila politične nasprotnike doma in v tujini! Bila je podaljšana roka komunistov! V Sloveniji jo je vodil zadnji šef Komunistov Milan Kućan Plavi! Glede na to, kaj se dogaja, bi rekla, da jo usmerja še danes!
   CIA je obveščevalna služba demokratične države in ne preganja lastnih državljanov zaradi politične pripadnosti!
   To je ogromna razlika!

   • črnaovca

    Jih pa zaradi barve

    • pajot

     A tebe so tud preganjal,ker si črn?

     • Luiggi

      Ja nas je se kar nekaj,ki smo preziveli Goli,CIA me pa ze pedest let pusti pr gmah,pa lohk gobezdam kar cem!

   • Prle

    Teta Olga a se strinjava, če je Kučan Plavi je Ivan Janez Crni.

    • Olga

     Kadar nimate argumentov, ker jih ne morete imeti, pa vlečete bedarije na plano! Perković in Mustać že sedita! To so dejstva!

     • Prle

      Kar samo pomeni da obadva piševa bedarije, samo repliciral sem na nadimek, če je Milan Kučan Plavi je Ivan Janez Janša Crni.

     • Olga

      Milan Kučan ima udbovsko ime Plavi, je dokazano! Kako zakonito je delala UDBA, se vidi pa iz sodbe v Nemčiji! Tudi Milan bo kmalu tam, potem boste pa videli tudi ime Plavi!

     • FRANC3

      +++++++++++++

   • radames

    +++++++++++++

   • hle

    Cia pa ščiti najbolj zločinski sistem v zgodovini človeštva ki ropa in mori po celem svetu proti njemu je bila udba otroški vrtec

  • rubec

   Mene raketiranje briga in mu ploskam. Bi pa tebi predlagal da se preseliš na forum Avto Magazina in njim sporočiš tvojo ugotovitev, da se je zaradi položaja v Siriji danes morda začela proizvodnja novega wolksvagna trojka. Ali gre za hrošča ali za passata se tam zna razviti zanimiva debata. Bedak.

   • pajot

    Ta hle si ne upa napisat celga imena.Mu var manjka. Hlevar. Štalar. To je tist,ki pedena krave,kadar se poserjejo in jim drek puca spod riti.

    • rubec

     Tudi za to opravilo je moral po odredbi inšpektorja na tečaj. Do takrat jim ga je dajal nazaj.

     • RATATA

      Sam sebi grem na živce, ko ti moram pluse talat. Banda.

     • rubec

      Ti kar daj. V kratkem bom predsednik predsedstva varuha Spizovih pravic in enakih možnosti do uporabe bergel različnih dolžin, tako da se ti bo prijatelj pri penzionu to nekoč zagotovo obrestovalo.

     • RATATA

      Kdo bo pa za vozičke taglavn(?) tiste, ko druge ni, sam prva pa rikverc, da bom še njemu pluse talu.
      Sem pa slišal, da hmal ne bo več SPIZ ampak bo SPIZDI!

     • rubec

      hehehehehehe

    • Luiggi

     Ko je odsel kralj Srba,Hrvata I Slovenaca na povabilo cesraj na Dunj,seveda, na Dunaju ga je kmalu prijrlo srat.Pokazali so mu cesarski sekret in vse lepo,ko je kralj ocistil debelo crevo,je sekret avtomatsko z vodo izpral drek.Ko je presvitli cesra vrnil obisk v Beligrad.Vele cenjeni kralj sam ni vedel kaj naj naredi,ce bo cesarja nagnalo srat,ker vsi sekreti v celi Srbiji so bili na strbunk.Pa se hitro znaje,spdaj pod latrino je postavil soldata na strazo s krtaco v roki,da po koncani potrebi,ocisti cesarju zadnjico.To make long story short,takoj,ko se je cesar ocistil,soldat ocisti njemu zadnjico s krtaco,cesar masa radoveden,kaj je to za en patent,pogleda v latrino,soldat pa se enkrat s cetko,tokrat kar cesraja po nosu s scetko obrise.Tak je bil pac Jugoslovanski patent!

     • pajot

      Kva si hotu povedat?

     • rubec

      hihihihi

  • radames

   Ti pojma nimaš o komunističnih tajnih policijah in službah.

 • Krtača17

  Dobili smo poročilo iz Aštar komande:
  Spoštovani, seznanjeni smo z dogajanjem glede bunkerjev. Sporočamo da je sicer smeh pol zdravja a takega navala v oddelku Aštar Janša nismo vajeni. Izgubili smo dve zaposleni entiteti. Ker se bojimo da se smeh razširi na oddelek Udba Janša, smo oddelek trenutno zaprli in je v karanteni. Iz Aštar Janša oddelka smo trenutno dobili samo naslednje sporočilo – Janez Janša soul status: disconnected.

  • Krtača17

   Aštar komanda pošilja še dodatno pojasnilo za tuzemeljska bitja. Kakšno stanje trenutno vlada v oddelku Aštar Janša: https://youtu.be/_yo9WHrTvks

   Stanje je na moč resno.

   • Aurelius

    Ojla, podnpiršna, kolikokrat na teden ti dajo v Centru Dolfke Boštjančič prost izhod ?

    • janez cepec

     tokrat, kot ga ti u Begnah dobiš

   • Hanza Gorenjski

    A si se ga spet nažrl?

 • Olga

  Levakom se spet meša! Preproga je prekratka, da bi skrili Udbo!

 • radames

  Udba začne leta 1949 graditi, CIA istega leta napiše svoje poročilo o tem. Fantastično!!!!
  In potem mi v 70. letih pridejo v roke specialke Ljubljane. Tam, kjer so bile v Ljubljani kasarne, je bil narisan park v obliki zvezde, kakršen je na Kongresnem trgu park Zvezda.
  Mater so bili (in so).ubrisani ti komunisti.

  • diler resnice

   Pa ne samo turistične karte oziroma izmišljene specialke..ko ste prestopili mejo npr pri Jesenicah ste naleteli na carinske izspostave ogromne zgradbe,kot bi prihajali v socialistični raj!Naši delavci na morje v sindikalne barake,tuji v hotele ABC kategorije.Sicer pa imate danes organizirane izlete tudi naših turističnih agencij za ogled turističnih destinacij bunkerjev v bivši SFRJ (tudi Titovih) posebno v HR,le naši vrli komunisti skrivajo svojo utopično preteklost na skrivnih lokacijah za povrh pa še opremljeno z ubijalskimi sredstvi ,ker računajo,da se jim ta socialistični raj nekoč povrne..malo morgen !?

 • samsara

  “Očitno je že komunistična oblast uporabila vzhodnjaški način živega ščita in pred take stavbe…”

  Marsikaj jih povezuje ja, marsikaj. Zato jih tudi tako širokogrudno uvažajo, sebi podobne in sorodne.

 • Rožle
  • samsara

   To utegne imeti pozitivne učinke zapreostali svet, za katerega še obstaja opanje.
   Ko bo ta svet dobil zadosten poduk, kam vodi brezumna izrojena pamet naprednil levičarskih političnih deviantov, bo odločitev za množice lažja, vsaj upam, da bo.

 • Janez

  Lepa reč?
  Ta bunker je seveda na poti v Kočevje.
  Tam !
  Pa je bilo “kraljestvo” oz. FEVD
  analfabetskega a nosilnega KPS STALINA – I. MAČKA. Ali je kaj povezave ? L.r. JANEZ KOMENDA

 • cosmosjasnovidec

  Ali so notri še fotografije tudi od komunajzarskih izdajalcev Slovenije “kurčana,turka itd.”?

 • luckyss

  Ni mi povsem jasno zakaj v članku piše “grozljivo dejstvo”…
  Vsaka oblast in njene obveščevalne in kontraobveščevalne in ne vem kakšne še napol tajne službe imajo takšne prostore..V vseh državah..

  • Frank Novak

   To pa ni res. Pri nas v ZDA imamo demokracijo in vsak lahko dela kar hoce.
   Sarkazem press.