fbpx

Podobnik, “dobil košarico SLS”, vrača udarec!

(Foto: STA)

Upravni odbor Podobnikove Slovenske narodne zveze pri SLS je sprejel sklep, s katerim predsednika SLS Marka Zidanška zaradi grobih kršitev strankinega statuta poziva k odstopu.

V zvezi so kritični zlasti do njegovega delovanja ob volitvah v Kmetijsko-gozdarsko zbornico. V SLS navedbe zveze, katere predsednik je Marjan Podobnik, označujejo za absurdne.

V stranki so navedbe označili kot absurdne, ob tem pa so poudarili, da je imela Slovenska kmečka zveza pri SLS, katere predsednik je Rok Sedminek, pri volitvah v organe Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije popolno podporo Zidanška, prav tako kot Društvo SKZ.

Kako v SLS odgovarjajo na Podobnikove “provokacije”?
“Predsednik SLS Marko Zidanšek seveda ostaja na svojem mestu, kjer bo še naprej deloval v smeri iskanja, ustvarjanja in uveljavljanja celovitih rešitev za boljšo prihodnost Slovenije,” so jasni v SLS, ob tem pa dodajajo, da lahko Marjan Podobnik “v vmesnem času morda premisli o predlogu za spremembo statuta SLS in predlaga člen, po katerem bi o zaupnici predsedniku stranke redno glasovali na primer vsak petek popoldne”.

Upravni odbor Slovenske narodne zveze Zidanšku očita, da je med drugim odgovoren, da predsednik Društva Slovenska kmečka zveza (SKZ) ni postal predsednik Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije, saj je “dokazljivo osebno agitiral za Petra Vriska, nosilca Kmečke liste, in za to početje pridobil še dva svetnika, izvoljena na listi Društva SKZ”. Ob tem so navedli, da Zidanšek s svojim razdiralnim delovanjem ogroža prihodnost SLS.

Izvršilni odbor SLS predlagal izključitev Podobnika
Izvršilni odbor SLS je prejšnji teden pristojnemu občinskemu odboru predlagal izključitev Marjana Podobnika iz stranke, kot razlog pa navedel ponavljajoče kršitve strankinega statuta in kodeksa etičnega ravnanja. Podobnik naj bi kršil člene, ki govorijo o “obrekovanju najvidnejših predstavnikov SLS v medijih, nespoštovanju in kršenju sklepov najvišjih organov SLS in vplivu javnih nastopov članov na ugled stranke v javnosti”. Pristojni občinski odbor o predlogu za Podobnikovo izključitev še ni odločal.

J.F., STA