fbpx

Poglejte, kaj plačujete – radikalni homoseksualni aktivist za svojo ideološko policijo zahteval še pol milijona evrov

Miha Lobnik na Paradi ponosa v Berlinu

Zagovornik načela enakosti in radikalni homoseksualni aktivist Miha Lobnik je od Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti zahteval dodatnih pol milijona sredstev, vendar pa so na vladi njegovo zahtevo zavrnili. 

Ne dolgo nazaj je izrojena levica na podlagi Zakona o varstvu pred diskriminacijo ustanovila institucijo Zagovornika načela enakosti, na to mesto pa je bil nepresenetljivo izbran radikalni homoseksualni aktivist Miha Lobnik. Ta je poleg zelo dobro plačane službe s plačo v višini nad 2500 evrov neto na mesec ter 200 tisoč evrov sredstev, ki jih letno pridobi za delovanje, zahteval še dodatnih pol milijona evrov za zaposlitev dodatnih 25 ljudi.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je predlogu zagovornika sledilo in vladi predlagalo povišanje sredstev na letni ravni za pol milijona evrov. A je bil predlog po besedah ministrice Anje Kopač Mrak zavrnjen, saj v skladu s pravili ministrstvo v imenu samostojnega proračunskega uporabnika ne more predložiti takšnega predloga. Na Ministrstvu za finance pa poudarjajo, da je bil predlog ministrstva za delo v nasprotju z Zakonom o javnih financah in Zakonom o izvrševanju proračunov za leti 2017 in 2018, zato so mu tudi nasprotovali. Še vedno pa bodo Lobnikovi ideološki policiji za to leto lahko namenili 50 tisoč evrov.

Samo levičar je lahko nezadovoljen z bogatijo
Poleg tega so na ministrstvu izpostavili, da bo zagovornik iz programov Evropske komisije REC, EaSI, kohezijskih sredstev, EGP in Norveškega finančnega mehanizma lahko pridobil sredstva v višini okoli 100 tisoč evrov na leto, kar bi lahko vključevalo tako sredstva za izvajanje nalog kakor tudi za nove zaposlitve.

Slovenski LGBT-tovornjak na paradi ponosa. Tudi to plačujete, dragi državljani.

Skrajni levičarski aktivist Lobnik je za STA izrazil razočaranje nad umikom pripravljenega predloga Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Ob tem se sprašuje, kje v resnici tičijo razlogi za umik. Že ob ustanovitvi institucije Zagovornika načela enakosti smo poročali, da te le-te ne potrebujemo, saj morajo državni organi ter organi pravne države že po uradni dolžnosti zagotavljati ter izvajati temeljni 14. člen Ustave RS o enakosti človekovih pravic, vsakršno ustanavljanje dodatnih institucij pa je zgolj zapravljanje davkoplačevalskega denarja, metanje peska v oči ter zlorabljanje institucije za pritlehne politične interese obračuna homoseksualne skupnosti z drugače mislečimi.

C. Š.