Poglejte, kaj so ta vikend počele učiteljice slovenskih srednjih šol v Umagu: Na tematskem žuru “Jugonostalgija” v družbi “Tita” poplesavale z rdečimi rutkami

Ljubljanske učiteljice na srednji tehnični šoli so takole pozirale v družbi v diktatorja Tita našemljenega moškega. Foto: Demokracija.si

Ta konec tedna poteka v Umagu na Hrvaškem Elektriada 2019. Elektriada naj bi bila strokovno in športno srečanje zaposlenih na šolah, ki izvajajo programe na področju elektrotehnike in računalništva. Poleg številnih športnih tekmovanj, na katere so se lahko prijavili udeleženci z vseh koncev Slovenije, so imeli v noči iz petka na soboto tudi tematski žur z DJ-jem: Jugonostalgija in izbor “Naj Jugo šolske ekipe”. Kako je zabava potekala, je razvidno iz oprave profesoric in profesorjev na naslovni fotografiji, ki nosijo rdeče rutke in pionirske čepice z rdečo zvezdo, vse plapolajo z jugoslovanskimi zastavami, na fotografiji pa se jim je pridružil tudi moški, našemljen v nekdanjega jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita, ki v ustih drži veliko cigaro.

Na Elektriadi 2019 sicer sodelujejo Srednja šola Domžale, Šolski center Krško – Sevnica, Elektro in računalniška šola Šolski center Velenje, Šolski center Kranj, Center za rehabilitacijo, usposabljanje in izobraževanje Kamnik, Srednja elektro-računalniška šola Maribor, Srednja šola tehniških strok Šiška, Šolski center Novo mesto, Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana, Elektrotehniško-računalniška strokovna šola in gimnazija Ljubljana, Šolski center Celje, Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje, Gimnazija, elektro in pomorska šola Piran, Srednja policna in tehniška šola Murska Sobota in Šolski center Nova Gorica.

Fotografijo, ki jo je Elektriada 2019 objavila na svoji spletni strani, so na socialnih omrežjih že raztrgali. Na njej so sicer “pionirke” učiteljice s srednje tehniške šole Ljubljana. Nekdanji direktor Radia Slovenija in dolgoletni novinar Vinko Vasle je ob tem komentiral, “da je Elekrijada kao jugonostalgično srečanje srednjih šol v Umagu. Na mladih svet stoji, na starih preteklost ven leze. Pedagogi? Ne se hecat”. Zanimivo, med pokrovitelji Elektriade 2019 sicer najdemo tudi Kolektor Etra Stojana Petriča.

Udeleženci Elektrijade 2019, ki ta konec tedna poteka v Umagu na Hrvaškem. Foto: Demokracija.si

Drugi uporabniki Twitterja so problematizirali splošno stanje v javnem slovenskem šolskem sistemu in ministra dr. Jerneja Pikala, ki takšne jugonostalgične orgije dopušča. “Od osnovnih šol, preko srednjih in poklicnih šol vse do fakultet, kot je FDV. Je oprema šolski inventar, ali imajo vsak svojo doma? So imeli tudi poglobljen LGTB večer,” se je spraševal eden od uporabnikov. “Vzgojna po moje bi bila naslednja: izredna odpoved delovnega razmerja in doživljenjska prepoved delovanja v prosveti,” je razmišljal drugi.

Program Elektrijade, v petek zvečer je bil na sporedu tudi jugonostalgični žur. Foto: Demokracija.si

Bi moralo ministrstvo takšno vedenje sankcionirati? 
Na Nova24TV smo danes ministru Pikalu poslali novinarsko vprašanje, če se mu zdi primerno, da se učiteljice na državnih srednjih šolah oblačijo v totalitarnih simbolih, pred katerimi smo se morali boriti leta 1991. Če se jim to ne zdi neokusno, saj njihove šole obiskujejo tudi otroci staršev, ki nimajo nič z njihovo jugonostalgijo in imajo morda celo zgodovino “komunističnega nasilja”, smo pobarali tudi organizatorje Elektriade 2019, ki je sicer letos v dometu Srednje šole Domžale in Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana.

Naj spomnimo. Pod rdečo zvezdo je v nekdanji Jugoslaviji umrlo več sto tisoč nedolžnih ljudi, Josip Broz Tito pa spada po vseh statistikah med 10 največjih morilcev 20. stoletja. Da je jugonostalgija in krepitev mita rdeče zvezde in partizanstva v Sloveniji v letu 2019 v močnem porastu, priča tudi zadnji partizanski film “Preboj na Menini planin”, ki je v slovenske kinematografe prišel ravno ta teden.

Kaj pravi Evropska unija?
V zadnjih letih prihajajo pozivi posameznih držav članic Evropske unije, da bi prepoved nošenja vseh totalitarnih simbolov uredili na enotni ravni. V nekaterih državah (npr. Madžarska neposredno in Poljska posredno) so komunistični simboli zakonsko prepovedani, v Evropi pa so potekale tudi razprave o popolni prepovedi, podobno kot to velja za nacistične simbole. Toda leta 2005 je, zaradi zaščite temeljnih človekovih pravic, kot je svoboda govora, Evropsko sodišče za človekove pravice v tej zvezi razsodilo proti zakonom, ki prepovedujejo politične simbole.

Resolucije o totalitarizmih v Sloveniji niti po desetih letih še niso potrdili v Državnem zboru. Foto: STA.

Tudi Vlada Mira Cerarja je sicer leta 2015 v javnem odzivu na predloge državljanov zapisala, “da menimo, da v primeru uporabe bivše jugoslovanske zastave ne gre za izobešanje zastave v pravem pomenu besede oziroma skladno s cilji in nameni izvajanja ZGZH, pač pa gre za uporabo zgodovinskega simbola in posledično ima posameznik pravico izražati svoje mnenje ali stališče”.

So pa poslanci Evropskega parlamenta že pred desetimi leti s 553 glasovi za, 44 proti in 33 vzdržanimi glasovi, sprejeli skupno resolucijo o evropski zavesti in totalitarizmu, kjer izražajo spoštovanje do vseh žrtev totalitarnih in nedemokratičnih režimov v Evropi. Med drugim so takrat tudi poudarili, da je treba za okrepitev evropske zavesti o zločinih, ki so jih zagrešili totalitarni in nedemokratični režimi, podpirati dokumentiranje in pričevanja o nemirni evropski preteklosti, saj brez spomina ne more biti sprave. Državni zbor RS resolucije še ni potrdil, njena vsebina pa je vendarle dovolj dober razlog, da bi se moralo početje slovenskim srednješolskim učiteljicam zdeti vsaj moralno sporno in neprimerno.

T. F.

 • stajerc5
 • Black_hawk

  laično šolstvo kakopak.

 • šmentanamuha

  Na teh primerih se vidi, kako uspešna je bila socialistična dresura. Zato tudi poteka tako srdita bitka za otroške možgane. Zdaj pa si predstavljajte, kaj se bo zgodilo z generacijami, ki bodo imele v svojem učnem načrtu tudi indoktrinacijo z LGBTQ ideologijo, ki se po tihem že izvaja.

  • freedomfighter

   Hahah kako ste smesni z vaso alergijo na lgbtjevce…to jih kar povsot vidite…po moje se vam se v sanjah prikazujejo…pa se vedno mi ni nihce objasnil kaj je lgbt ideologija…ce prav razumem vsi ki nismo homofobi smo del lgbt ideologije

   • šmentanamuha

    Ja, pa res, ti se vedno prlimaš na moj post.

  • karlina

   Katastrofa !!!!!

 • Antonius

  V mislih nosim s seboj sliko tistih kit nedolžnih žensk, ki so jih v jugoslovanskem umorili Titovi v slovenskem okviru pa Kardeljevi revolucionarni gošarski morilci.
  Pretresen sem ob spoznanju, da slovenske šolarje poučuje učiteljska golazen, ki še vedno prisega na komunistične morilce in Tita.
  Ženske, kite izpred Barbarinega rova se učiteljskih kokoši in petelinov očitno sploh ne dotaknejo. Nobene osebne distance, kot da učiteljska babja in moška golazen ne premore vsaj malce empatije in čustvenega zavedanja.
  Jebemti jim, zlagani naše mlade nadebudneže učijo!!

  • Čivko

   Ah, tiste kite so bolj mit, se mi zdi. Nekaj podtaknjenega, kar meče slabo luč na tiste dogodke.

   • KAPIBARA

    .. mit… podtaknjeno..
    Jest pa vem, da si ti dejstvo bedak, ne podtaknjej.., sedanje luči..

   • karlina

    NI RES NI RES!!!!!

  • karlina

   samo podpis

  • traktor

   Ja, ja, empatijo imajo Štrukeljčki samo do naših tošelnov. Parklje majo kar naprej v njih.

 • branči

  če godnić sebi odreže nogo, pol bom pa tud jest hodu na njegova srečanja!

  • rubec

   hihihiho

 • ZatonMesecnikov

  Slovenski izobraževalni sistem, inštitucija, ki je nedotaknjena (poleg drugih) prešla v novo slovensko državo, ter nadaljevala s starimi učnimi programi in metodami ter načrti….

  predvsem pa s staro internacionaloistično levičarsko filozofijo.

 • Black_hawk

  To je danes nostalgija, včasih je bila to realnost. Norost ki jo normalen svet ne pozna .

 • totex39

  Tudi tukaj je vzrok, zakaj so proti zasebnim šolam, kajti ne bo samo enostranskega zagovarjanja zgodovine, ampak bo lahko mladina spoznala obe strani, kar nam ni bilo omogočeno.

 • NoName

  In katere stroške so to počeli, pa verjetno tudi brez Hrvaškega soglasja?
  Tole bi jaz zahteval, da se pokrije iz žepov organizatorjev, poleg tega pa se jih obsodi za izdajstvo Slovenske in Hrvaške države.

  • SIMON ROZIC

   … te stroške bo pa vendar kril ZeZeBe, saj je pravkar prilezel iz obroča
   Menine planine!….
   Živel Franta, stara kanta, živjo Tito z nago rito! Živela Yugojebina !

  • karlina

   točno tako

 • pesjanar

  Sramota brez primere te rdeče prostitutke bi morali odstranit iz šol in to doživljensko.

  • Slovenec

   Točno, lahko pa učijo v S. Koreji, Venezueli, itd.

  • Čivko

   Ti si pa hud kot kakšen zahojen komunajzer.

 • stajerc5

  Poglejte si ksihte teh degenerirancev! Kot, da bi Lj-Polje poslala svoj najtezji oddelek na pocitnice!

  • rubec

   hehehe

   • zokispoki

    Zblojene prasice hodijo pit in se gonit na taksne ekskurzije. To ultra levicarsko golazen bi pa takoooj nagnal, ker to v solah nima kaj iskati !

    • KAPIBARA

     Drži da se hodjo gont..

     Dehc si pa milsi: Baše zmešano, nima oneta, pa olagume na vikend paket nosi..

     • lena

      Dedci so problem, zato pa te uciteljice tako vneto zagovarjajo prihod temnopoltih fantov iz Afrike. So ze vse vznemirjene od cakanja in pricakovanj!

    • karlina

     TOČNO IN TO PLAČUJEMO VSI, VSI MI DRZAVLJANI, PREKLETA LEVIČARSKA SVOJAT !!!!!

  • karlina

   Ne zali SLOVENSKIH REVEZEV, ki ne po lastni krivdi pristanejo v PB, te kure so za na Dob, ker vse to delajo NAMENOMA !!!!!

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Strogo jih je treba prepovedati.

 • Slovenec

  Da jih ni sram, so pozabile na l.1991, uničevanje in izkoriščanje Slovenije.

  • karlina

   Na sliki sklepam, da jih je kar nekaj, ki se takrat še rodile niso, ali pa so bile še majhne

 • RATATA

  Nadaljevanje srednje šole bo za eno leto podaljšano v “slovenski” vojski…
  Če primerjam:
  V JNA je bila najbolj pomembna “politićka nastava” in spremljanje dnevnika TV Beograd ob pol osmih zvečer.
  Danes so v osamosvojeni socialistični Republiki Sloveniji primerne razmere, da se mladini pod pretvezo vojaškega usposabljanja v glave vbije politični pouk, ki bo temeljil na “eNOBe” (ki ga ni bilo) – revolucijo (ki pa je bila) bodo pa zamolčali, čeprav so jo vsi učbeniki med 1945 – sredine osemdesetih polni te …. komunistične revolucije.

  • ZatonMesecnikov

   Bili so časi, ko je bil slovenski dnevnik celo prepovedan v JNA. Sedaj bi bil s spinom “zdravih sil progresa in napredka” edini v JNA dovoljen.

   • RATATA

    mene je porućnik fuku, ker sem imel v ladlcu “kasete” dva izvoda tistočasne Mladine, zdaj me zihr neb, celo priporočena literatura bi bila, kot kaže stanje stvari nauadej.

    • traktor

     Takrat s meu pa tud srečo. Ker, čeb te kurbe zdej jahal bi lohk clo zanosu.

     • RATATA

      Zanos le tista, ki si od ust odtrga, jaz si niti slučajno ne, tud vn ga ne plunenem!

 • Viktorh

  “da menimo, da v primeru uporabe bivše jugoslovanske zastave ne gre za izobešanje zastave v pravem pomenu besede oziroma skladno s cilji in nameni izvajanja ZGZH, pač pa gre za uporabo zgodovinskega simbola in posledično ima posameznik pravico izražati svoje mnenje ali stališče”.

  Še letos bomo v Lj organizirali shod in nosili kljukaste križe in fašistične simbole v skladu s Cerarjevim tolmačenjem: “gre za uporabo zgodovinskega simbola in posledično ima posameznik pravico izražati svoje mnenje ali stališče”.

 • rubec

  Šolski center Nova Gorica. Šolski primer človeške zabitosti.

  • stajerc5

   Zastavice in ostala yugooprema so sigurno “Made in Red primorska”!

   • Janez Mayer

    Zastavice, kapice in rutke dobiš ob vpisu, gratis. Darilo SD, no.

   • Kapodistrias

    Primorska ni tako red, kot si misliš. Pa še ti, ki so, so večinoma iz notranjosti – za nagrado, ker so zatirali razrednega sovražnika. Žusterna je klasičen primer.

 • Čivko

  Jah, ženske so se imele fajn, kakšna je bla še dober napičena. Veliko boljše to kot pa na Brezjah poslušati ene duhamorne neumnosti.

  • karlina

   O, boš še tudi ti hodil na Brezje, verjemi, da boš, ko bo SLOVENIJO zasedla muslimanska golazen

 • Janez Mayer

  Lepe zastavice, čedne pionirčice, moder maršal.
  Ne vem, kaj vam spet ni všeč, no.

  • Čivko

   Foušarija, nč druzga !

  • ZatonMesecnikov

   Prav bi bilo, da jih hrvaška policija spravi pod ključ, kot tistega na Velebitu, ki je mahal z Jugo zastavo.

   Dvojna merila hrvaškega pravosodja, tako kot pri nas.

 • IZBIRA

  Elektrotehnika in računalništv, pa ja?!. Iz programa bi rekel, da gre za duženje žen upokojencev JNA.

 • Čivko

  A je tisto v maršalovih flikah God-nič ?

  • rubec

   Če ni, je pa zagotovo tisto zeleno teslo, ki hodi na vsako športno prireditev.

  • karlina

   mislim, da ni, verjetno je ravnatelj in ravnateljica-Jovanka

 • lokec

  Ove omladike so šle v Umag namesto v Trebče ali pa Kumrofec. V Kumrovcu bodo Kitajci gradili komunistično šolo za centralno Evropo in Balkan.

  To niso nobene pionirke to so omladinke, so že malo starikave.

  • Andre Frass

   Teh kitajcev je tudi več kot listja

 • rubec

  Ko po končani OŠ, tako se samo reče, v resnici je bila kupljena, sin ni hotel naprej v šole, sem naročil psihologa. Kakšna budala sem bil in kako vizionarski je bil moj sin, vidim šele danes. Še dobro, da je račun za psihologa zastaral, če ne bi zase rekel, da sem dvojna budala.

 • Oregon

  jaz se sam čudim še vsakem kilometru asfalta ki ga imamo v tak nori državi.

 • macon

  Učiteljske koze so dobro plačane in ovešene s simboli, ki so še dokaj nedavno pomenili represijo nad večino ljudi, pod temi simboli pa so nas tudi napadli leta 1991.

  Sramota, kako so pokvarjeni in zabiti in v kaj je ekstremna levica sprevrgla Slovenijo- v družbo, ki se sramuje lastne države in poveličuje totalitarno klavsko debilno Jugoslavijo. To je vse konformizem v navezi z neumnostjo in ženske ter posebej družboslovke še dodatno prednačijo v tem.

  • karlina

   podpis, mimogrede, tudi Šarčevka je učiteljica

 • Janez Mayer

  Prva nagrada za Grupo, ki je bila izbrana za Naj Jugo šolsko ekipo je enotedenska uporaba Yuga 55, druga nagrada enotedenska uporaba Yuga 45, tretja pa 101 skala 55.
  Baje so bili možje teh turšic tako navdušeni nad odličnimi vozili, ko so jih pripeljale domov, da so takoj prodali golfe in pasate in bodo raje obdržali tehnološke bisere naše fantastične skupne države, no.

 • rubec

  Skrajno leva in skrajno desna v prvi vrsti imata poleg skrajne zabitosti še nekaj skupnega. Ta leva je velika, kot nos od ta desne.

 • piko8

  V normalni prlamentarni demokrciji, ko bi prisle naslednji dan v službo samo podeliti delavske knižice!!!
  S pripisom, da nadaljnih 10 let nesmejo opravljati svojega poklica!!!
  RDEČKE fuj!!!

 • Janez Mayer

  No, če si ogledamo plakat, ki ga drži v roki pionirka, je več kot očitno, da so od vseh kvalitet, ki krasijo pionirje, te tršice vzele samo R, no.

  • rubec

   hehehe

 • Janez Mayer

  Upam, da so imele kljub pomanjkanju tega sadja v jugi, tokrat saj banane, ker je blo razen tovariša maršala očitno bolj malo dedcev, no.

 • xtc

  Zanimivo bi bilo videti odzive nemške javnosti,če bi se učiteljice od tam slikale ob igralcu našemljenem v Adolfa,one pa v uniforme SS podmladka.
  Verjetno bi bile vse na cesti,še preden bi se vrnile nazaj v Nemčijo.

 • Janez Mayer

  Se pogovarjat dva peškatora u Umagi
  Šta ima novo?
  Ništa, opet ove glupe slovenke traže maršala…

  • karlina

   resnično

 • AlternativaZaSlovenijo

  In potem nekateri na tem portalu operakajo Kataloncem po samostojnosti, češ da nimajo pravne podlage in da danes razmišljajo tako, jutri pa morda drugače. Ta vukojebina, ki se ji reče Slovenija si samostojnosti NE ZASLUŽI! In potem učence v šoli učijo državljansko vzgojo! Obujajo mrtvake in propadle ideologije. Take bi morali jutri vreč ven iz službe

 • Janez Mayer

  btw, nič ne poročate o silnih množicah pred Kolosejem in o obupanih gledalcih, ki za karto več ponujajo tudi do 500 ojrov, samo da bi se prebili v dvorano, no.

  • ZatonMesecnikov

   Kaj pa imajo Janez? Kakšna Titova poslednja bitka, video priredba?

   • Janez Mayer

    Preboj, veličastna bitka na menini planini, nič ne veš?

    • ZatonMesecnikov

     Misliš na film, ki ga je recenzija na RTV dodobra skritizirala. Da prikazuje preveč bežanja in s tem preveč realno sliko takratnih razmer.

     • Janez Mayer

      Hehe, ne vem, če bo ta kritik še dolgo recenzije pisal za hanzi, no.

 • Unikatna

  To je res višek!

 • WISKY 1000

  toti so zreli za LJ.POLJE

  • karlina

   Ne, v PB, so res ubogi ljudje, nič krivi, nič dolzni, te so zrele za DOB ,ker so to delale NAMERNO IN PROVOKATIVNO !!!!!

 • RATATA

  Italija že zapoveduje plačevanje s kreditnimi karticami!! spodbude bodo dajali, da bo dražje, če boš z gnarjam plačvou!!

  • traktor

   Dej ga fukat. Kaku bojo pa zdej šiptarji plačeval Audije pa lokale? Če ne bojo mogl keša več u vrečkah trogat.

   • RATATA

    To bo veljal sam za špagetarje..

    • traktor

     Eh, ti so revšeta za one.

 • Ježek Teka Teka

  Neizživete frustracije starih maternic v kombinaciji s Stockolmskim sindromom …

 • Sandokan

  in kaj zdaj? nič kaj takega vrednega članka

  • Janez Mayer

   Res je. Novica vredna članka bi na primer bila, da so spet začeli snemati nadaljevanko o tajgru iz malajzije, no.

   • macon

    A si to ti, Peter? Zakaj imaš pa novo forumsko ime, a so te pobrisali?

    • Janez Mayer

     Ja, nekdo je bil zelo zagret, da me blokira, no.

 • Amerikanc

  Titejeve radodajke. Še vedno jih je precej na terenu.

  • karlina

   dobro ime-radodajke, kakopak drugače

 • freedomfighter

  Hahah zabavno…kje res ljudje najdejo take zabave to bi sel z veseljem se tja malo smejati…ps. ce se nekdo nasemi v bivsega diktatorja to ne kaze spostovanja do tita ampak prezir…a poznate kaksnega pravega kristjana ki bi se oblacil v papeza ali pa neo nacija ki bi se oblacil v hitlerja

  • ZatonMesecnikov

   Spomin na njegove zločine je še živ. zato tole zgoraj ni okusno. Potem bodo pa tele kokice skakale pred učenci v razredu takšne. Stari ZZB penzionerji bodo pa vriskali…

   • freedomfighter

    Kaj je primerno in kaj neprimerno mene malo briga ker je to subjektivna ocena posameznika…tudi meni se to zdi neokusno vendar pa mi je popolnoma vseeno v kaj se je oblacilo moja uciteljica v njenem prostem casu…princ harry je nekoc prisel oblecen v nacista pa je clan kraljeve druzine…vecje vprasanje je kdo slike iz privatnih zabav posilja medijem…zgleda je nekdo ki se v prostem casu oblaci v pionircke po tem te slike posilja medijem… ceprav tudi tu ni nic nezakonitega tako da…kaj delajo ljudje v prostem casu je njihova stvar in ce so ponosni tudi na tisti del nase zgodovine na katerega ti recimo nisi je to se vedno njihova zadeva…

    • ZatonMesecnikov

     #vecje vprasanje je kdo slike iz privatnih zabav posilja medijem…#

     facebook.

     Vprašanje ki se postavi, je, zakaj se gredo ravno prosvetnice tele maškare? In zakaj ne naprimer sindikat tekstilnih delavk na sindikalnem izletu.

    • slosin

     …kaj že piše na začetku….Elektriada naj bi bila strokovno in športno srečanje zaposlenih na šolah, ki izvajajo programe na področju elektrotehnike in računalništva……

     A temu se pravi njihov prosti čas? Pa rekvizite za šemljenje so verjetno plačale iz svojega žepa, a ne…

  • Franc Popndekl

   Ali se ni eden naših cenjenih navijačev na odbojkarskih tekmah našemil v Tita? Takrat se pa ni nihče obregnil v to. Enake vatle za vse, ofce zavedene, sicer vas bo predčasno kap…

   • freedomfighter

    Ja meni je vseeno za tistega na tekmi in tega na zabavi tako da ne vem kam ciljas

 • Mario Donav

  TITO GNIJE IN SO GA ZE POJEDLI CRVI!!! KO BI LE TO 50 LET PREJ!!!!!!! JANSA! JANSA! JANSA!

 • Mario Donav

  PREKLETI KOMUNISTI!! POLNILCI MNOZICNIH GROBOV S NASIMI JUNAKI!!!!

 • Dragan Krstič

  Maršal na sliki je Ivo Godnič, toplovodarski kvaziigralec.

  • tomven

   A nima oni prašič okoli 200kg. Tale je presuh..

   • rubec

    hehehe

  • karlina

   ne bi rekla, da je on

 • lokec

  In nato so omladinke zapele pesem titu.

  https://www.youtube.com/watch?v=waPZSfwqtX8

 • Artur

  Kakorkoli idiota obrneš, idiot ostane idiot.

 • Dragan Krstič

  Več o toplovodni maškari ki imitira tita, kvaziigralcu Ivu Godniču pa v kolumni Lucije Ušaj, ki jo najdete na brskalniku: zakaj Ivo Godnič ni več dvorni norec.

  • karlina

   ne bi rekla, da je Godnič, mogoče njihov ravnatelj in ravnateljica-Jovanka, ki je tudi zraven njega, če bolje pogledaš

   • Dragan Krstič

    Lahko da je shujšal.

 • antimur

  Vzgojna bi bila pa tudi kakšna krepka po njihovih rdečezvezdaških bučah, pri vsem izzivanju in norčevanju iz domoljubnih Slovencev, bo tudi to neizogibno.

  • karlina

   podpis-izguba sluzbe

 • sodnikisozločinci

  Kako sem jaz žalosten. Najraje bi umrl. Že dolgo časa razmišljam, da bi se zažgal, tako kot Jan Palach.

  • šmentanamuha

   To bi bilo škoda. Potrebujemo te na terenu.

  • samotoje

   Raje eno palinko eksaj.

 • plavi-mil

  In te KURE učijo naše otroke?

  • šmentanamuha

   Jp.

 • milanček

  po sliki se da točno določiti kdo je kdo in vsaki tej kurvetini knjižico in adijo! kar se pa tiče buzeranta godnića, se ga pošlje v arest, kjer kaznjenci opravijo svoje delo, kadaver pa v koto!

  • karlina

   NI GODNIČ

 • VERZIFIKATOR

  PRVI ŠOLSKI VTIS

  Je resnica spet spregovorila,
  cipe bi nedolžnost zaigrale,
  stare mrhe mlade bi postale,
  brez vsebine, forme in brez stila.

  Ko pogledaš, v hipu se zavedaš,
  tale šola je presneto draga,
  preden se počisti vsa nesnaga,
  še bolezen stakneš, če jih špegaš.

 • Skrajno Desni

  Lažni film PREBOJ in morilca Franc Sever – Franta, bo sedaj obvezen ogled vseh šolo obveznih otrok.

 • tomven

  Večina teh droljic, ki pozirajo ob bebčku v titovi uniformi, se je v času enonogega, še sprehajala iz levega v desno jajce. Dobro, da se ne v zavedajo, kake butare so… enkrat jih bo sram, če ne prej ko jih bodo otroci spraševali, kakšne maškare so bile…

 • macon

  Zlo mora biti tako veliko in tako hudo, do skrajnosti sprevrženo, morilsko, noro, da potem mali zli drekači še desetletja in stoletja onanirajo nanj, ga obujajo, častijo in poustvarjajo.

  Kaj pa lahko kdorkoli naredi iz nekega voljenega birokrata, ki se je presedal iz fotelja v fotelj in ga je na koncu “kariere” odplaknila smešna korupcijska ali seksualna afera? To je komaj za povprečen film, iz enega Stalina, Hitlerja ali Tita pa lahko žrtve stockholmskega sindroma sestavljajo epe in si zaradi žalosti, ker se je megamesar stegnil pulijo lase.

  S svojo zbojenostjo, neumnostjo, oportunizmom pa okužijo še potomce, ki bodo režimu in sistemu enako fafali kot njihovi bedni predniki.

 • rabbit

  A to je šola kjer od 20 dijakov v drugi letnik napreduje 9 dijakov.. Vidim,o da niso vedno dijaki krivi, da ne znajo, ampak imajo še bolj neumne profesorje.

 • Šobar Davorin

  Jezus! Jaz sem pa ravnokar en pir popil. Heineken. Iz tardečo zvezdo. Kaj bo konvertit ijj rjeku!

 • Ivan Ivanovič

  Shod izdajalskih jugonostalgičnih in komunistalgičnih bedakov. Škoda, da jih niso Hrvati oglobili zaradi jugozastave.

 • karlina

  Packe nemarne, komunajzerske in ta golazen uči naše otroke, fuj, sramota, res sramota, če bi šle takšne ven, na ulico, sem trdno prepričana, da bi jih Hrvati namlatili in prav bi bilo !!!!!!

 • janko

  NUJNO je sprejeti kazenski zakon za tako golazen, kot je komunizem in LGBT!

 • Olga101

  Vsem, ki propagirajo zločinski totalitarizem, nogo v rit!

 • Vlado77

  Zato šole proizvajajo nove in nove navijače diktature Tita in manipulacija. Kje so zgodovinarji??? A so tudi oni pečeni s kom.ideologijo?

 • mona lisa

  Nesnaga.

  • Nata

   In kaj naredimo z nesnago ? Popucamo jo ! Žal pa za te rdečkarje nimamo ta prave metle !

 • antimur

  Vse te rdečezvezdaške prasice s pedrom Godničem na čelu bodo še prišle na svoj račun, nič bat.

 • samotoje

  Vsakemu dijaku, ki bi si drznil svojim profesoricam in profesorjem odreči spoštovanje ali pa bi zanikal njihovo visoko moralno avtoriteto, je treba dati ukor pred izključitvijo. Najmanj. Pa vsak dijak mora 1000 x napisati, da je treba profesorje in profesorice brezpogojno spoštovati.

 • Aton

  Menimo, da v primeru uporabe bivše zastave 3. Reicha ne gre za izobešanje zastave v pravem pomenu besede oziroma skladno s cilji in nameni izvajanja ZGZH, pač pa gre za uporabo zgodovinskega simbola in posledično ima posameznik pravico izražati svoje mnenje ali stališče”.

 • Slovenka

  Bljak.

 • ehnaton

  Kultura in prosveta to naša bo osveta. Kot kaže se bo ta več kot sto let stara vizionarska napoved Antona Aškerca končno uresničila le, da kar na nas samih.

 • karlina

  Jaz mislim, da so se te babe-kure, brez možganov in petelin, v bistvu s to svinjarijo zgoraj, pripravile na maškaradiranje, ko bodo svoje dijake, kot obvezna udeležba, peljale v kinodvorane gledat lažnjivi film -Preboj.

 • Renato Reno

  In kaj je njihovo sporočilo?? Kljub vsemu je najbolj pomembno, da svoj otroke poučite doma za domačo mizo kaj je resnica…potem vsaka taka in podobna aktivnost pade na jalova tla. Jaz sem na to posebej pozoren, ker me še danes jezi kako so nas brezsramno zavajali ob učenju zgodovine in prikazovanju laži kot dejstev. Moja šolarja se takim burkam samo na vso grlo smejeta, ker že pri mladih letih premoreta več intelektuale kot vsa ta četa zahojenih zombijev, ki nikakor ne morejo – beri “ne smejo” pozabiti poveličevati tistih katerih potomci za enkrat še krojijo in dušijo naš narod.

 • Poštenjakar

  Malek je dejal, Titeja so nam zamenal, pa ne okol govort, je za 15 let aresta.

 • Peter dolenc

  Edino zdravilo: delovna knjižica in brca iz šolskega sistema. Žal je to le pobožna želja. Štruklji bodo že poskrbeli za kakšno napredovanje in dodatek..S takimi učitelji nam žal ni pomoči, saj bodo iztirili otroke (kar je pa verjetno tudi cilj).

 • Anton

  Srbjanske kurbe.

 • Wizeman

  Treba bo enkrat za vselej temu narediti konec. Konec kriminaliziranju naše zgodovine. Ne more vsak dripac nekaznovano deliti zločince bivšemu predsedniku in zaslužnemu človeku za naš obstoj, eni največjih osebnosti prejšnjega tisočletja. Ne more nekdo nekaznovano proglašati za totalitarne simbole znake in oblačila, ki smo jih nekoč S PONOSOM in občutkom pripadnosti NOSILI VSI ZAVEDNI SLOVENCI/JUGOSLOVANI. Tudi marsikateri od tukaj zgražajočih se konvertitov….

  • slosin

   ata, dej se umir…

 • JANEZ GUS

  Kje je hodil Srpentinšek,da bi se nastavil v sredino.

 • JANEZ GUS

  Da bi mojo zagledal na sliki,ko bi prišla domov,bi mislila,da se je ponovila Sodoma in Gomora.

 • Andrej

  Nova24, poizvedite, kdo je to plačal.

 • Aleks

  En komentar za vse nastrojene in omejene komentatorje. Gre se za tematski večer (tematika je pač taka kot je) in preobleke so jim očitno lepo uspele.
  Če pa si vi predstavljate, da so bili Tito in pionirčki zgolj za provokacije, se več kot očitno motite. Danes je že vsaka slika novica, zrela za ta portal… get over it in mogoče rajši kaj pametnejšega objavite.
  Vseeno pa ni treba težit, če ste se imeli vi v tistih časih slabo, ker poznam precej ljudi, ki jim ni bilo nič hudega.

 • Hribouc

  Civilizacijski, menrtalni, etični in kulturni kriminal čuvajev in slušateljev jugokomunističnega boljševiškega sadizma brez primere.
  Stopate po poti prekletihz, edušmanke in dušmani!

 • Franc Popndekl

  Značilno za frustrirane slovenceljne s strojenimi hrbti je, da znajo iz muhe narediti slona. To da ta novinar (T.F.), ta ne. Ta je napredoval. On iz muhe zna narediti dinosaura! Sicer sumim, da premore sam tako bogato domišlijo, a človek dobi občutek, ko to bere, da sta mu smernice dala Grims in Mahnič, Podobnik pa je jamral in klical brata na pomoč. Nič bat! Na Elektriadah ni bilo nikoli nobene politične ali ideološke orientacije. Izjema so bile le šale, ki so občasno prihajale iz zelnika g. Ketiša, staroste elektrotehniških učiteljev. Za tiste, ki se sprašujete, zakaj je to srečanje bilo v Umagu in ne v Sloveniji pa razlaga: SAlovenija je predraga, pa tudi malo je deswtinacij z zadostnimi kapacitetami. Tovariši – ZDRAVO!

 • Kapodistrias

  Da so te rdeče komunistične kurbe srednješolske učiteljice? Bi vsaj napisali, kolikšna je njihova tarifa – če bi komu sploh vstal.

  • FRANC3

   Te ti dajo zastonj, samo če vprašaš!

 • DEATH TO COMMUNISM

  Te učiteljske pizde so plačane iz davkoplačevalskega denarja in se nimajo kaj šemit v komuanjzarske like! Če je tako, jaz lahko hodim po cesti napravljen v oficirja SS! Me prav zanima, kdo bi bil “junak”, ki bi si mi upal kaj rečt…