fbpx

Poglejte, kako je Miro Cerar prek “svojih ljudi” na Telekomu Slovenije prevzel nadzor nad slovenskimi mediji!

Bivši predsednik vlade in zunanji minister Miro Cerar. (Foto: Youtube)

V sredo smo na Novi24TV poročali, da se novi partnerki aktualnega premierja vlade Mira Cerarja obeta milijonski posel na Telekomu Slovenije, saj naj bi bila odvetniška pisarna, v kateri je zaposlena Mojca Stropnik, izbrana v postopku oddaje posla sodne izterjave, katerega letna vrednost znaša skoraj 1,5 milijona evrov. Brskanje o prvem operativcu projekta pa je odkrilo novo zanimivost o vlogi Aleša Aberška, ključnega igralca SMC v strukturi Telekoma Slovenije. Kot je namreč razvidno, je Aberšek, ki je tesno povezan z dvema članoma kabineta predsednika vlade, Erikom Kopačem in Aleksandrom Kešeljevićem, od nedavnega znotraj Telekoma zadolžen za vse medijske posle, vključujoč družbo TS Media, ki upravlja portal Siol.net in televizijo Planet TV, ki jo vodi družba Antenna TV SL. “Cerarjevi ljudje” so tako ob novi prerazporeditvi sil na Telekomu tudi uredniško pokrili obvladovanje vplivnih medijskih vsebin.

In kdo pravzaprav je Aleš Aberšek? Gre za nekdanjega dolgoletnega uslužbenca Save, kjer je deloval kot desna roka Mateja Narata, nekdanjega razvpitega člana uprave NLB. Aberšek je bil pred prihodom na Telekom celo predsednik uprave Save. V okviru svojih pristojnosti v novi službi na Telekomu pa je zdaj zadolžen za vse investicije, nepremičnine, splošne zadeve, veleprodajo, finance in kontroling.

Naj spomnimo. Vodilni slovenski telekomunikacijski operater je praktično od osamosvojitve predmet poželenja levih političnih elit oz. tranzicijskih tajkunov. Že leta 2004 je Slovenska demokratska stranka na izredni seji o korupciji v Telekomu javnosti razkrila rabote, ki jih je v tem podjetju izvajala zagorska družba Ultra, za katero se je kasneje izkazalo, da je njen skriti lastnik nekdanji šef Zaresa, Gregor Golobič.

Že leta 2015 pa so kriminalisti zaradi spornega poslovanja na Kosovu kazensko ovadili nekdanjo upravo Telekoma pod vodstvom Bojana Dremlja in dveh razvpitih članov uprave, Dušana Mitića in Željka Puljića, današnjega predsednika Iskratela in propadlega kandidata stranke DeSUS za člana nadzornega sveta SDH. Ekonomska odvisnost levice od Telekoma Slovenije se je eksplicitno izrazila tudi aprila 2015, ko je po razkritju afere “Vebergate” padel takratni obrambni minister Janko Veber. Ta je v procesu prodaje Telekoma Slovenije na potencialne kupce, največ se je omenjalo Deutsche Telekom, spustil (beri: prisluškovanje potencialnim interesentom) kar Vojaško-obveščevalno službo (OVS), ki deluje v okviru MORS.

Pred tedni pa je po hudi bitki iz nadzornega sveta Telekoma odletel dotedanji predsednik nadzornega sveta Borut Jamnik, prvi operativec t. i. levega korporativnega establišmenta, saj sta ga v bitki za prevlado v nadzornem svetu s svojimi kandidati porazila Janez Kocijančič – Kocka, nekdanji predsednik Združene liste socialnih demokratov, in Drago Isajlović, dolgoletni uslužbenec SDV.

T. F.