Poglejte, kako so nekoč kradli komunisti: “Kučan je v letih od 1986 do 1989 dobil od Elana za več kot 400 tisoč nemških mark daril”

Pavel Koder je bil v Elanu zaposlen od leta 1974 do leta 1990. Po letu 1985 je bil tudi član in podpredsednik poslovodnega odbora, zadolžen za gospodarjenje in naložbe. V javnosti je sicer bolj znan kot nekdanji Elanov finančnik. Elan je nato zašel v poslovne  težave zaradi visoke hiperinflacije in takratnih nevzdržnih razmer v nekdanji Jugoslaviji, ne po krivdi poslovodstva. Koder je pozneje tudi povedal, da bi Elan lahko rešili, vendar ni bilo politične volje za to, pri tem omenimo imena, kot so Dušan Šinigoj, Janez Bohorič in Milan Kučan, zadnji šef komunistične partije v državi. In ne pozabimo še Ivana Mačka Matijo, seveda, če ostanemo zgolj pri teh imenih.

Na Kodra so se po letu 1990 vsule osti, deležen je bil številnih pritiskov in obtožnic, vse so padle. Posebno težke čase pa je preživljal po letu 1993, saj je julija 1993 v intervjuju za takratni Slovenec razkril darila partijskim veljakom, ki so jih ti prejeli od Elana. Del povedanega nato niti ni bilo objavljenega v tistem pogovoru. Koder pa je šele pred časom povedal, da je bil z vsebino takratnega pogovora še pred avtorizacijo intervjuja seznanjen Milan Kučan. Nato so se začeli pritiski nanj in del pogovora, kjer je govoril o darilih, je Koder v času avtorizacije umaknil. Bil je precej prestrašen in predvsem zelo previden, kljub temu pa je že takrat izdal veliko stvari. Zasuli so ga tudi z več sodnimi postopki, vse povezano z Elanom. Kljub temu je približno v tistem času glede daril podobno govoril tudi v oddaji na TV Slovenija.

Parlamentarni preiskovalni komisiji
Stvar z intervjujem za Slovenca bi bila sicer pozabljena, če ne bi kasneje naokoli zaokrožil posnetek originalnega pogovora s Kodrom. V državnem zboru sta bili nato v dveh mandatih ustanovljeni dve preiskovalni komisiji. Eno je vodil takratni predsednik SLS Marjan Podobnik. Komisija dela ni končala, za kar niso imeli nobenega prepričljivega pojasnila. Ob tem je Podobnik vodil tudi posebno delovno skupino za tako imenovani primer Elan, kjer prav tako ni prišlo do končnega poročila. V naslednjem parlamentarnem mandatu je bila nato ustanovljena nova komisija, vodil jo je poslanec Franc Pukšič, pred novo komisijo pa so zaslišali številne priče. Takrat sta bila zaslišana tudi Koder in Milan Kučan. Komisija je končno poročilo leta 2000 sprejela in je tudi javno dostopno.

Cesta iz smuči iz Begunj do Beograda
Koder je bil sicer pred t. i. Pukšičevo komisijo zaslišan najmanj trikrat, že na zaslišanju 12. maja 1999 pa je med drugim povedal, da je v Elanu obstajal dogovor, da se posameznim ljudem lahko dajejo posamezni izdelki iz Elana in je bilo izdanih toliko smuči, da bi jih lahko položili na cesto in bi bila dolga od Begunj do Beograda (podoben naslov je imel Kodrov intervju tudi leta 1993 v Slovencu). Dejal je, da naj bi bili ti dokumenti še vedno v Elanu in je iz njih razvidno, kaj je kdo dobil. Preiskovalna komisija je takoj nato zahtevala dokumente, vendar jih ni nikoli dobila. Pomemben del je nato sledil 9. februarja 2000, ko je preiskovalna komisija sejo namenila soočenju Kučana in Kodra. Kučan je bil sicer pred tem že zaslišan 12. januarja 2000, ko je navajal, da Kodra ni nikoli srečal in ni bil z njim v Elanu in da niti od njega niti od nobenega drugega predstavnika Elana ni prejel nobenega darila. Na soočenju 9. februarja 2000 pa je Kučana spremljal odvetnik Emil Zakonjšek, ki je stvari proceduralno precej zapletal. Kučan je celo vztrajal, da mu mora komisija omogočiti pridobitev dela dokumentacije, ki ga obremenjujejo. Oporekal je tudi vsem dokaznim predlogom komisije, po njegovem je bilo to dvomljive vrednosti. Bilo je napeto, tudi proceduralnih zapletov je bilo veliko, Kučan pa se je posredno postavil v vlogo obtoženega in ne priče, kakor je bilo to navedeno na vabilu za zaslišanje. Magnetogram soočenja je javno dostopen, tudi v arhivu na spletni strani urada predsednika republike.

Pavle Koder (Foto: Demokracija)

V Elanu so vodili natančno evidenco o danih darilih
V nadaljevanju je nato Pavel Koder pojasnil, da so v posebnih knjigah Elana vodili evidenco o tem, kdo je odobril in kdo je dobil darila. Vse dobavnice so bile oštevilčene in podpisane, prav tako prejemnica. Vsi podatki o tem morajo v Elanu še obstajati, treba je le vprašati prave ljudi, je opozoril ter navedel konkretni imeni oseb, ki bi o tem vedele kaj povedati (iz službe računovodstva Irena Peternel in iz finančne službe Ivanka Blejc). Dodal je še, da so darila za določene usluge dobivali tudi nekateri posamezniki v Beogradu in tudi Skopju.

Kodrov naslednji intervju, tokrat 5. februarja 2015 za Demokracijo
Nato o Pavlu Kodru nismo veliko slišali. Če mu pri Elanu niso mogli nič zlega storiti, pa so mu zato pozneje naredili veliko hudega. V zelo čudnih okoliščinah so ga obsodili in pristal je v zaporu. Ko smo to izvedeli, smo ga obiskali in Pavel Koder je v daljšem pogovoru za Demokracijo, ki je bil posnet in avtoriziran ter v reviji objavljen 5. februarja 2015, povsem naključno na Kodrov 81-rojstni dan, govoril tudi o Elanu.

V pogovoru je odgovoril tudi na vprašanje, da je leta 1993 na Televiziji Sloveniji in še prej v pogovoru za časnik Slovenec dejal, da Elan ni dajal samo gotovine, ampak tudi darila, smuči, kristal in podobno.

Povedal je: “Poleg gotovine so vsi ti priskledniki, ki so pod plaščem politike hodili k nam, prejemali tudi smuči, smučarsko opremo v celoti, kot so čevlji, palice, rokavice in bunde, pa tudi raztegljive lestve na primer. Prejeli so tudi tri velike Elanove jahte.« Poudaril je, da Elan ni dobil nikoli plačila za to. In nadaljeval: »Poleg tega smo jim morali dajati kristalne izdelke, ki smo jih kupovali v Steklarni Rogaška Slatina, pa tudi porcelan, ne kakršen koli, pač pa najfinejši, kupljen v Avstriji ali Nemčiji. Tega je šlo nič koliko.”

Na vprašanje, h komu je vse to šlo, je Koder za Demokracijo povedal: “O vsem tem sem že govoril leta 1993 na TV Slovenija in takrat tega nihče ni zanikal. Vse to je prevzemal gospod Peter Mayer.”

Koder: Kučan je v letih od 1986 do 1989 dobil od Elana za več kot 400 tisoč nemških mark daril
Na vprašanje glede daril Milanu Kučanu pa je Pavel Koder za Demokracijo povedal:

“Kot sem že leta 1993 dejal, je samo gospod Milan Kučan v letih od 1986 do 1989 dobil od Elana za več kot 400 tisoč nemških mark daril. Potem pa mi je leta 2000 gospod Peter Mayer, ki je vsa ta darila in denar prevzemal tudi za druge, ne samo za Kučana, ko me je srečal na Tromostovju, rekel: “Pavel, a veš, kako se Milan boji, če boš ti vse povedal?!”

Na vprašanje, kako je vedel, da je Peter Mayer, ki je bil zadolžen za te prenose in je bil vedno “nekje zraven” Pavla Kodra, ko je šel ta v tujino, “gotovino in darila zagotovo izročil prav Kučanu in tudi drugim”, je Koder odgovoril: “Poznal sem ga osebno iz poslovanja z Ljubljansko banko in sam mi je vedno povedal, za koga in po kaj je prišel k meni.”

V pogovoru je Koder še povedal, da je moral kot nekdanji Elanov finančnik za poslovanje podjetja zagotoviti devize, hkrati pa so se z devizami iz Elanove avstrijske družbe Elan Fürnitz iz Brnce napajali tudi nekateri arbitri iz Slovenije. Niso bili namreč zadovoljni zgolj z dinarji, zahtevali so devize.

Na vprašanje, ali so podpisali, da so prejeli denar, kdo so bili ti arbitri, komu je izročal denar in kako je to potekalo, je nekdanji Elanov finančnik razkril, da so zahtevali odstotek od deviznih sredstev. Šlo je za leta 1986 do 1989, ko je deviz v takratni Jugoslaviji močno primanjkovalo. “Vse je šlo brez podpisa, prek gospoda Petra Mayerja, zadolženega za te zadeve, ki je bil takrat uslužbenec Ljubljanske banke, potem uslužbenec Adria Bank na Dunaju, po osamosvojitvi pa vodilni v LB Financ v Zürichu. Njemu sem moral vsakokrat, ko je prišel, odstotek v gotovini izročiti na hodniku banke, ne pri okencu, ampak na hodniku banke, da nihče ni videl. V Celovcu!,” je povedal Pavel Koder. Ni bilo nobenega podpisa, Koder pa je razkril, da ima dokument, ki ga hrani, kjer ima podpis vseh funkcionarjev, političnih in bančnih in tistih na SDK, kjer je bilo dogovorjeno, da Elan to lahko dela.

Po 570.000 šilingov je prišel tudi “gospod Matija”
Še posebej je poudaril, da je po devize v Celovec prišel tudi “gospod Matija” (Ivan Maček Matija – op. av.), Pavel Koder pa mu je moral izročiti denar. “Samo takrat je bilo 570.000 šilingov,” je dejal. Glede skupnega zneska, ki ga je Elan moral vročiti slovenskim političnim in funkcionarskim vrhovom, Koder številke ni razkril, povedal pa je, da je bilo “samo tistih deviz, ki smo jih kupovali prek Cerkve, 95 milijonov mark in od teh je šel odstotek za potrebe takratnih slovenskih veljakov. V gotovini. Predaja je potekala na hodniku banke v Celovcu.” Na vprašanje, ali se je v Elanovih časih z Milanom Kučanom kdaj osebno srečal, pa je povedal, da ne, “ker so vedeli”. Zaradi Elana pa se je srečal s takratnim predsednikom Izvršnega sveta RS, Dušanom Šinigojem in tudi s takratnim podpredsednikom Izvršnega sveta RS Janezom Bohoričem.

Popitu 50.000 nemških mark
Pavel Koder je v začetku februarja 2015 še razkril, da so darila iz Elana – poleg Kučana – prejeli še drugi.  Pri tem je poleg Ivana Mačka Matije omenil še Franceta Popita. Ponovil je: “Z Ivanom Mačkom Matijo sva se osebno srečala takrat v Celovcu, kot sem že dejal, ko je osebno prevzel 570.000 šilingov. Glede Popita pa lahko povem, da sem moral podpisati pogodbo z Beograjsko banko, po kateri je Popit prejel 50.000 nemških mark za graditev svoje počitniške hiše v Portorožu. Šlo je za posojilo v breme Elana, ne Popita.”

Ob koncu je dodal, da bi lahko še marsikaj povedal, na primer, kaj vse se je dogajalo v Jubmesu, o Mačkovi “udbovski firmi” Finex v Münchnu ali nakazovanju slovenskega denarja (deviz) prek Elanovih firm v tujino ter pokrivanju posojilnic na Hrvaškem. “Pa naj bo za zdaj dovolj,” je zaključil.

Vida Kocjan

 • Viktorh

  Naša četica koraka, strumno in veselo…

  Prekleta banda!

 • luckyss

  Ja, pri koritu je lepo….zato bi nekateri storili vse, da vanj (spet) namočijo svoj rilec…

  • KIKI

   Saj ga namakajo ves čas in to vedno globlje. Danes brez ukradenega milijončka
   ni pravega “uspeha” in zadovoljstva ! Se ne izplača manj , če te slučajno dobijo, a njee?

  • Steiermark

   kaj pa vi, ki svojih umazanih svinjskih parkljev sploh nočete umakniti iz korita, pri katerem se prerivate sami rdeči prašiči ter se spopadate med sabo, za “malo več prostora” pri koritu…….

 • resnicaboli

  To je to izčrpavanje o katerem se toliko piše za to rabijo tovariši podjetja.

 • Franc Šink

  Pa saj to ne more biti res.

  • KIKI

   Priključen je na vse možne pridobitne “vire”, kot odličen aparat!!!

  • karpelec

   To je samo delček grde resnice.

 • Juhica SDH

  Te ljudi je res lahko sram. Ko bodo pod zemljo, naj jim bo ta zemlja TRDA.

  • KIKI

   Že, že, vendar bi morali za njihovo “otrplost” poskrbeti malo prej, da jo
   hudiči čutijo!

 • dule5

  Kučan ma manj kot Janša.

  • učko

   Milijarde ima v mehiških in drugih bankah, skupaj s svojimi pajdaši !!!!!

   • KIKI

    To mu je še striček Voljč zrihtal, preden jo je ucvrl nazaj
    s celim vagonom našega denarja!!!!

  • gušto

   Kaj, ko bi začeli zanj zbirati zamaške, mogoče revež nima niti za kufe.

 • Argentinec

  Poglejte, kako danes kradejo janšisti: “Stranka SDS je med pogajanji v zvezi s poslom za finske osemkolesnike prejela 2,8 milijona evrov podkupnine.”

  S to razliko, da dodajam krediblen link;
  https://wikileaks.org/plusd/cables/07LJUBLJANA337_a.html

  • rubec

   So te na cicibanovem portalu blokirali za stalno? Škoda.

   • Argentinec

    Kot vidiš me zaenkrat še niso.

    • tohuvabohu

     Strokovnjak za vejice, haaaaaaaahaha, kakšen idiot.

  • Viktorh

   Čestitam za tvojo verodostojnost in kredibilnost.
   Očitno pa je, da si nekaj let prespal.

   • Argentinec

    Očitno je to, da ameriški veleposlanik ve več kot ti, ovca.

    • Viktorh

     Oh, pob’č, de se nauš usrau!

  • KIKI

   A si poklepetal s Dragom Kosom, ali kar s kakšnim “Delovim” novinarčkom?

 • Shalalabayzer

  in tistih na SDK

  Častilci in zaslepljenci v nepristranskost SDK-ja…sedaj imate črno na belem, da je bil SDK več kot zrel za ukinitev. SDK je bil jedro problema in ne rešitve.

 • Demonkrat

  Hudodelska združba.

 • AlojzZ

  Vse je v redu, dokler volivci volimo Milanove prijatelje.

  Naj živi OF! Naj živi Stalin! Naj živi Tito!

 • Viktorh
  • janez.pokoncni

   Danes se to ne imenuje kraja, ampak skrb za naše bogastvo. Ti fantje upravljajo z nacionalnim interesom. Mi sicer tega še ne “zastopimo” ampak to je vse za naše dobro … ;)

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, Osvobodilno fronto slovenskega naroda so ustanovili 26. aprila 1941, na dan, ko je bil Adolf Hitler v Mariboru. Fsaj dve desetletji po vojni je veljalo, da je bil ustanovni sestanek v ljubljanski vili industrialcef Vidmar dan pozneje, zato tudi izbira 27. aprila za praznik… do leta 1991 dneva OF… nato pa dneva upora proti okupatorju… Zdaj je pa čas, da se spet spremeni… v DAN UPORA PROTI OKUPATORJU IN IZDAJALCEF SLOVENSKEGA NARODA !!!

 • Argentinec

  Janša je izkoristil svojo politično moč in svojega sina iz bencinske črpalke poslal na “delo” direktno v Bruselj. Njegov brat Rajko ima vilo na smučišču v Avstriji, Urškina polpismena sestrična Gomboc je iz gostilne šla direktno za poslanko …. kaj takšnega si še sam Josip Broz Tito ni dovolil. Poglejte danes njegove otroke in ženo. Kje je kakšen denar? In poglejte Janševe svojce …. sestrične so več na bankah kot doma. Ne me no basat, ovce zavedene.

  • MižekFiga

   Na Janševo avstralsko kliniko si pa pozabu?

   • Viktorh

    ..pa most na Kitajskem.
    Sicer pa lahko opaziš, da gre za smrkavega mulca, z besednim zakladom nekaj sto besed.

    • Argentinec

     Med “smrkavega mulca” in “z besednim zakladom” ni nikakršne vejice, ovca nepismena.

     • gušto

      ampak smisel pa si razumel, kajne ? Kaj se potem nekaj usajaš tepković

     • Argentinec

      Kakšen smisel?

     • gušto

      teslić, kaj komentiraš, če ne razumeš ?

     • Viktorh

      Da ti ne bo razneslo riti, pob’č!

     • Argentinec

      Hajsinger umiri se, da je ne bo tebi.

     • Viktorh

      Oh, revček, vsi na tem portalu vedo kdo sem, kako se pišem, imajo moj naslov, e-nalov, telefonsko številko. To sem že večkrat objavil zaradi takšnih kretenčkov kot si ti.
      Sedaj pa čakam, da se predstaviš tudi ti, usrane.

     • Viktorh

      Jasno, da ne bo šlo. Kot običajno se pokaka in zbeži.
      Včasih je odpredava še kakšno lekcijo iz slovenščine…
      Rad pa menja nicke.

     • antimur

      Ti pa obvladaš slovenščino, teleban zanikrni, ne uči drugih, ki pišejo kot se mora pisati. Zabitež polpismeni, ti, ki direktno prevajaš iz balkanščine v slovenščino, ne moreš učiti Slovencev o pravopisu. Drži se še naprej Vukove slovnice, nas pa pusti pri miru. Sicer se ne mislim več ukvarjati s teboj, ker nisi na takšnem intelektualnem nivoju, da bi lahko s teboj normalno komuniciral.

     • Argentinec

      A si že poravnala 15€ Ivanove članarine, ovca?

  • Mario11

   mal svoje tovariše poglej..a si slep??

   • Argentinec

    Sem pogledal tovariša Tita. Niti približno se ni okoriščal s svojim položajem kot Janša, čeprav je imel 1000x večjo politično moč. Vsi ostali po letu 90 pa zame niso več “tovariši”.

    • gušto

     Ko boš položil na mizo vse, kar si nezakonito prejel, kot tovariš pa ne boš več tovariš, prej pa ne.
     Saj veš, kako poje Ljupka – ” Godine nisu važne….”

    • Mario11

     se vidi, da nimaš pojma..verjetno imaš prepih med ušesi..pa to

    • Viktorh

     Zakaj si si izbral največjega zločinca?

    • KIKI

     UUU, a s Titekom je zadnji crknil???
     Ne bi bilo slabo za nas, ubogo ljudstvo!
     Žal temu ni tako, ker je teh zapriseženih rdečih
     prascev vedno več!

    • Borut Stari

     Si pa res zmedeno bitje. Obolelo s kompleksom imenovanim Janša. Tito ni kradel, ker je itak bilo vse njegovo. Sebi ne morš krasti.Tisti, ki so kradli ali poskušali “njegovo lastnino” krasti, so sadili rožce po Golem otoku,Sicer tebi z obolelimi sivimi celicami,ki jih imaš komaj za preživetje pa namenjam le “sikter”.Človeku tega ne bi nikoli napisal. Ti si pa umsko poškodovano bitje, ki si imena človek ne zasluži.

     • Argentinec

      Ovca, a si že plačala 15€ letne članarine?

     • Borut Stari

      Tebi članarine ni treba plačevati. ker si častni član svinjske farme.Imaš resnično manjko sivih celic. Sikter pomeni odjebi.

    • polis-dem

     Argentinec- bizgec ! Ti si tudi trdil, da Janša ima v Avstraliji svojo kliniko, a ne ?

     • Argentinec

      Ovca, kje si pa to zasledil? Aja – janšisti pač lažete … že iz navade.

     • barbara rov

      Ti tunnek=argentinec, ti si patološki lažnivec. Smo že ugotovili.

     • barbara rov

      Ne bi se čudil, da je tudi ta izumišljotina prišla iz njegovega zeljnika. Kot tudi tista, smrt janšizmu. Je tako Tunnek?

    • polis-dem
     • Argentinec

      Reporter? Haaaaa, haaaaa, haaaaa, haaaaa, haaa ….

    • Mario11

     A veš kaj si napisal…po moje si omejen in to zelo…in ne mi omenjat klavca, ker vsi vemo kaj je bil…

  • janina

   oprosti, če ti to rečem: ampak…bumbar si.

   • Viktorh

    …in to velik…

   • Argentinec

    A si se počutila osebno nagovorjeno z “ovca zavedena” pa si se oglasila? Seveda, kaj pa drugega, ovca zavedena.

   • von Rhein

    Bumbar? Zakaj si tako prizanesljiva?

    • KIKI

     Samo ena diagnoza je za Argentinca prava: IDIOT!

  • učko

   Pa Volvota je ukradu in to z zanič akumulatorjem, da mu ni blo treba na sojenje! Je pa tale JaJo en pokvarjenc, ja !!!!

   • Miroslav

    Ma kaj imate z Janšo ti in Argentinec imate vaših lopovov koliko hočete ki kradejo še danes in nikomu ništa verjetno sta tudi vi dva lopova zato tolčeta po Janši.Tudi jaz če bi živel kot vidva bi bil proti Janši ker bi se ga bal da bi me enkrat rezkrinkal in to čaka tudi vaju dva in to prav kmalu.Vsi tisti ki imate hiše marcedese Bmw pred hišo kovano ograjo okoli hiše ste volilci lopovske levice in Janša je za vas strah in trepet ker to kar imate niste pošteno zaslužili.Vse to mi je znano ker jih imam v soseščini in to zelo veliko in ko me vidijo rečejo zdaj pa gre Janšist.

    • Capi

     Argentinc pa Učko sta Kučanova pankrta, imata ukaz, da udrihata po JJ…..

  • KIKI

   No, Argentinec, karkoli že očitaš, prav smešno je to, da pri
   nas danes polpismenih poslancev ne manjka in vsi so v glavnem
   po gostilnah!!! Ironija pa taka! Pa “naši” tovariši so vsi odlično
   nameščeni, tekajo iz ene na drugo pozicjo, in veselo kradejo!
   Njihove “jahtice” so privezane v lastnih “jahtingih”, smučarske
   destinacije so na najboljših lokacijah v “umazanih” kapitalističnih
   državah (Švica- Zemljaričev Darko Horvat) , striček Kučan pa ne
   smuča, ker ima strah pred “padcem” in da ga ne bi zajček na
   smučišču prestrašil ali pa kakšen partizan, ki se prerinil v
   kapitalistične hoste …saj razumeš?, za nagrado, seveda, ker je
   dobro opravil po letu 1945…
   Kar se tvojega Titeja tiče, “raskoš nema granica! ” in zgleda zelo
   bedno,ko se venomer obešaš na Janšo, ki nima v primerjavi s člani F21
   praktično nič! Le kaj je JJ delal 30 let? Mar bi sedel v slaščičarni Zvezda,
   goltal tortice, lobiral in – kasiral!!!!

  • barbara rov

   Zaveden si ti s svojo zavistjo in neprivoščljivosti!

 • terminalar

  Ne samo Elan (kaplja v morje), tako je funkcioniralo vse, predvesem v deželi, kjer smo pridelovali devize.
  Takele argentince se pa, draga publika, enostavno preskoči, ane?

 • vsemojebabe

  Kučan dobil, plačal Koder osebno.
  (dobra slika mafijskega botra)

 • Argentinec

  Koliko znaša članarina, da postaneš del črede? 15 € letno in že si ovca …

  • Viktorh

   Članstvo v politični stranki pač stane, združevanje v zločinski organizaciji pa prinaša denar.

   Očitno si se ti odločil za drugo varianto.
   Nerodno je le to, da denarja ne znaš pametno naložiti.

   Mimogrede, povej ime tvojega ponosnega očeta, da bomo lahko preverili tvoje trditve. Ti imaš verjetno že več kot 20 let.

   • von Rhein

    Možno da ima.Spametjo in izrazi pa je tam nekje.

  • von Rhein

   Prav izstopaš med mnogimi “izobraženimi ovcami” v načinu kako se na hitro poskuša zamegliti resnico.Ko je megle dovolj pa še izničiti. Članek opisuje delo in ravnanje konkretne firme in v njem so konkretna imana. Ti pa takoj po gošarsko…ho-ruk kaj pa Janša? Nič narobe,če se na tak način oglašaš,ko je on glavna tema,imaš pravico do svojih misli. Ampak v obrambo podtakniti to kar edino znaš in si sposoben je pa le zelo zelo mizerno.

   • Stajerka

    pogoj za članstvo v KP in njenem nasledstvu: je kratka pamet, dolgi prsti, laž in oportunizem……očitno je izpolnil vse navedene pogoje, da še danes ostaja član brez plačila članarine……

  • Borut Stari

   Nisem vedel,kolikšna je bila pertijska članarina. 15 € ?. Ti, ki si tam pri njih doma povej koliko je bila partijska članarina v dinarjih. Takrat ni bilo še niti tolarjev. Evrov ziher ne. Ti, kot svinjski pastir bi to moral vedeti,

  • Hanza Gorenjski

   Oglaša se polpismeni zidar, ki želi biti duhovit, je pa navaden cepec.

  • barbara rov

   Ne, provokatorček na nivoju porednega otroka, član SDS stranke postaneš. Zdej se pa spelji z Nove, nevzgojeni pamž.

 • karpelec

  Joj , dragi moji, koliko Elanov je še v Sloveniji.

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO MORILSKI HLAPCI NA OBLAST .

  NJIHOVI MLADIČI SO NEKAJKRAT HUJŠE HIJENE .

  UDBO-VZGOJA JE SVOJE NAREDILA .

 • montyamp

  Žvepleni je bil podrepnik
  HITLER-JUGEND STANETA DOLANCA

 • montyamp

  LUSTRACIJA , LUSTRACIJA , LUSTRACIJA

  PO ROMUNSKO NA BOŽIČ 1989

 • montyamp
 • montyamp

  MURGLOSRBSKI MLADIČI SE NAJ GONIJO ZA SVOJ DENAR

  http://www.politikis.si/?p=111907

 • KIKI

  Kako dobra “fotka” strička na tako velik , svečan dan vseh lažnivcev,
  dan OF.
  Tale striček s “klofeto” nas je, Slovence, res osvobodil vsega dobrega,
  človeškega! Klobuk mu pristoji bolj kot “titova šajkača”! Tale je po moje “seme”
  kakšnega Al Capone.ja, ki je po poti skozi Prekmurje zaplodil vaško “kuharico”…..
  Neki geni so se prenesli od očeta, neki pa od mamike…tak to gre.!

  • Capi

   Aahaaa, šele sedaj sem ugotovil, zakaj Fištravc nosi klobuk, želi biti podoben svojemu idolu…..hahahaha

 • montyamp
  • Johan

   leva banda nikad ne spava samo krade !

 • montyamp

  ŽVEPLENEGA HALBMADŽARA NA KANDELABER

 • janšaspoki

  Skrajni čas bi bil, da spet kateri od časopisov objavi dokaze o Štefkinem mehiškem računu. Tisto je bolj diletantsko ponarejeno kot dokumenti o Tuerku in Velikovcu, če je to sploh mogoče.Gverila Gorenaka Piškotka je slabo pismena, še slabši so pri lepljenkah. FDV, obramboslovje, kaj več od njih ne moremo niti pričakovati, to so le najbolj okosteneli armadni in paravojaški zdrajsani kadri

  • tohuvabohu

   Skratka, vemo, da je Udba delala strahotne zločine po nalogu partijskih šefov. Člana te bande sta bila tudi pritlikavi in slinasti. Nobeno udrihanje po Janši in drugih osamosvojiteljih tega gnusnega dejstva ne more spremeniti. Častilci partije in njenega terorja vseh dežel, združite se in priskočite na pomoč ubogima banditoma.

  • tramal

   Bedanec,kolikokrat si se že preimenoval.A ja pri komunistih je to navada.

 • mapu

  Težko je živet s tako težkim nahrbtnikom…

  • karpelec

   Ni, če ga znaš naložit drugemu, da ga nosi zate.

 • totex39

  Na tej sliki pa res izgleda kot pravi mafijski el capone.

  • von Rhein

   …el capine.

   • indijanka

    luškana :).

 • David Lokatos

  LEVI,KJE IMATE BULMASTIFE?

  • tohuvabohu

   Komentatorji, prosim, ne dajajte plusov temu provokatorskemu kretenu.

   • barbara rov

    Se strinjam, tole je še en nick od provokatorja Tunneka. Ima leve in desne nicke. Je tako Tunnek? Ima pa več levih kot desnih. Tako sovraži desničarje, da mu pretvarjanje da je desni ne gre. Kot da bi se pokristjanil. Ampak ima pa tako rad laž in tako rad laže, da bo pa vendarle se pretvarjal da je desničar. To da pa je lažnivec pa tako dobro vemo.

 • totex39

  Sedaj bi bil že čas, da se tudi Kučana ovadi o njegovem izvoru premoženja. A tožilstvo pri njem nič ne dela, čakamo kadaj bo tudi pri njem vložilo tožbo za odvzem nezakonitega premoženja.

 • mona lisa

  Skrajni čas je da ključne osebe spregovorijo in dokumenti ugledajo luč sveta in vsi akterji odgovarjajo za vse svinjarije in za potope slovenskih firm. Kučan pa je tako povsod bil zraven.

 • Stajerka

  že ma rezerviran plac za spomenik?……mogoče med Kardeljem in Mačkom?……..v Murglah jim definitivno ne uide Kučanova cesta, bo Zoki uštimal…..nje-de-de……

 • antimur

  Kučan je v vseh pogledih največji izrodek slovenskega naroda, tako mu bo potrebno tudi soditi, ker on ni uničil samo nekaj Slovencev, ampak kar cel slovenski narod.

 • Argentinec

  Ovce, a ste že poravnale 15€ čredne članarine? Pohitite, da vas ne bo pastir Ivan za ušesa …

  • Johan

   Prasence od prasca danes se prasci zbirajo in žrejo pokradeno

   • Argentinec

    A v Šentilju pri Velenju? Možno …

  • tohuvabohu

   Klošarji imate popust.

  • barbara rov

   Tunnek, raje povej, kaj osvobodilnega so partizani med 2 sv vojno kaj naredili.

 • luka globus

  sam a ni to trapasto, škratek ima na strani sigurno par mio eur, po lj se pa fura s twingotom in natepava tortice v zvezdi…

  enkrat na leto gre na jadranje po jadranu, to je pa to…

  :)

 • Olga

  Kriminalce bi morali že zdavnaj strpati v zapor, ta prvega pa komunista in Udbaša Kučana! Prav tako sodnike, ki so zlorabili sodstvo v politične namene in se okrutno znesla nad gospodom Kodrom! Hvala mu za pogum, da je razkril barabije in barabe!

  Danes pa “najmoralnejša” vlada praznuje skupaj s Kučanom in morilci, ki so izvedli genocid nad Slovenskim narodom “praznik” protiimperialistčne fronte (proti zahodnim zaveznikom) in pakta z nacisti, ki so ga skupaj praznovali 1941 leta v Trbovljah!
  Danes komunist in šef Udbe Kućan skupaj z NACISTOM Sorosom uničuje svet in rine z zločinci iz JLA ter srbsko peto kolono Slovenijo na Balkan!
  V zapor s kriminalci!

  • Prle

   Teta Olga, dejstvo je da je levica zmagovalna ekipa in da boste na naslednjih volitvah spet popušili. Milan Kučan, pa se vam bo spet smejal,ha,ha,ha.

   • Capi

    Pušili boste vi Tunnekov kurac…….

    • Prle

     Kaj, a bi ga ti tudi, ti odstopim svoj del,ha,ha,ha.

   • Olga

    Ste videli, kako so prišli na oblast? Kot tatovi in goljufi! Tudi z oblasti bodo šli kot tatovi in goljufi! Njihova OF je megla, tako kot vse!

    • Prle

     Ampak, ne bomo dopustili, da pridejo na oblast še večji lopovi in še velikoooo večji goljufi. Ivan je politično mrtev, jbg.

 • RATATA

  Kraja je bistvo komunističnih frdirbancev z vrhuncem v umorih in pobojih epskih razsežnosti.

  Kradli so živež in živino,
  glasove na volitvah,
  hiše, firme in fabrike,
  denar.
  Kradejo nam tudi zdravje.

  • tohuvabohu

   Vida Tomšič na mitingu:
   “Tovariši, vi ste svinje, vi ste krave, vi ste kure …”
   Množica navdušeno aplavdira.
   “darovali za naše partizane.”

 • tarantela
  • von Rhein

   Je to zgodba o pevskih sposobnostih Bratuškle? Če je, povej mi na kateri minuti jo najdem.Prosim,

 • milanček

  Pošteni zavedni Slovenci bi dali ponovno 400,000,00EUR za nagrobni spomenik, če se ta sekret čim hitreje stegne! Za dobro slovenskega naroda!

  • Argentinec

   Domobranček, ti pa res nisi in ne moreš biti zavedni Slovenec.

   • von Rhein

    Si izobesil zastavo?

    • Hanza Gorenjski

     Tam, kjer je, jo obešajo drugi.

    • Argentinec

     Trenutno sem daleč stran od domovine in slovenske zastave nisem vzel s sabo na potovanje …. sem jo pa izobesil v srcu, zato pa pljuvam po vas izdajalcih slovenskega naroda – čeprav od daleč.

     • Borut Stari

      Saj se je nisi upal vzeti na hrčkarijo.

   • Hanza Gorenjski

    A zato, ker bi se rad znebil starega partijskega lisjaka?

   • milanček

    možakr , ravno zato sem zavedni Slovenec, vse anti Slovenskemu narodu, pa naj si bodo iz bivega sistema, to so komunisti, jugoviči, dobičkonosni izdajalci slovenci(z malo začetnico) so parazit slovenskemu narodu! Srčno upam, da zastopiš ti in tebi podobni! Srečno Slovenija brez idiotov in komunajzarske golazni!

 • Argentinec

  Ko bivši komunisti obtožujejo bivše komuniste, da so kradli …. ovce pa ploskajo. Komu? Svoji naivnosti.

  • Hanza Gorenjski

   Ne, tvoji neumnosti.

  • tohuvabohu

   Kam je izginilo 100.000 bivših komunistov? Nekaj jih je v demokratičnih strankah, ostali so pa komunajzarji. Ti še vedno kradejo pod vodstvom murglmafije. A ne, rdeče govedo zarukano?

   • janšaspoki

    Bivši komunisti so se v glavnem prikrili v stranko SDS, potem ko so iz nje izgnali Pučnika in je zato umrl v tujini in v žalosti

    • barbara rov

     Spet lažeš Tunnek Lažnnivi.

     • Goran Hvala

      Ja ker jj ni bil komunist…baje…spet neki novga na novi…bvahahaha

     • Iza Demos

      G. Pučnik je razočaran nad svojimi strankarskimi kolegi zapustil politično sceno in odšel. Umrl je v tujini,v Nemčiji.

  • xtc

   tVOJ POST JE DOKAZ IDEOLOŠKEGA IDIOTIZMA:dEDIČEM IN ŠE ŽIVEČIM TATOVOM BI MORALI TA SREDSTA ZASEĆI OZ ZARUBITI KER SO UKRADENA;SEDAJ PA OVCA BLEJAJ Naprej:

  • Goran Hvala

   Tisti ki se po vetru obracajo so najbolj kompetentni…;-)..tezki demokrati…;-);-)..

  • Okrs Bokers Flokers

   Samo crknjen komunist je dober komunist.

 • Osti jarej

  ..zakaj se odbor 2014,ne potegne za g.KODRA ????

 • tzt

  Zgornja slika ni prav nič vs. moji v avatarju. Tako, da se zna ko je gazda.

 • tramal

  Pa saj bi komunisti delali kaj drugega kot pa kradli ,lagali in pobijali če bi imeli druge šole ne pa kumrovške.Tam jih pač niso učili kaj drugega.

 • xtc

  Razna rdeče topuumna mnenja so navadni blefi:
  Sedaj pa razčistimo zakaj hočejo levaki vso kontrolo nad firmami in vse državno;zato ker nato hodijo s kufri v državne firme po denar:Če ga direktor slučajno ne da ga naženejo in odstavijo:To se je delalo vYugi standardno Udba inUdbovci so po mili volji hodili po denar v firme;če ga kdo ni hotel dati se u je pisalo slabo;izgube firm pa so nato pokrivali z najemanjem pufov države v tujini:
  VSloveniji je sedaj isto enako se hdi po denar v državne firme pa tui tiste zasebne;ki so jih ustanovili njihovi ljudje;v zameno za to jih levaki ščitijo pri lumparijah;neplačevanju davkov;prispevkov in plač :
  Seveda pa imaste tudi zasebne firme;ki so dobavitelji za državo in njene ustanove;te so večoinoma v lasti levakov ali njih sorodnikov;cene so nabite bivši udbaši in komunisti(vodilni) pa hodijo v te firme po denar;kot ga zahtevajo;če ga omenjeni ne da mu zaheblajo posel in dobijo drugega ;ki zadevo pelje napreje:To je ralnost Slovenije nova mini Yuga ;ki jo mora uzeti huduč pod nujno:

 • Iza Demos

  Ja in kaj imam jaz sedaj od te novice? No nekoliko mi je zrastel pritisk.
  Torej je bilo veliko pokradenega tudi v devetdesetih, v zadnjih izdihljajih Yuge. In oškodovani so v našem SLO primeru le tranzicijski oligarhi (levi, desni, srednji- vsi sami poštenjaki), ki so tako v samostojni SLO pobrali manjši plen. Prav jim je!

  Tale Koder pa je tud en tič. Čisti primer pregovora: kar se Janezek nauči to Janez zna. Tako si je dal v samostojni SLO nakazat malo denarja iz podjetja, ki ni bilo v njegovi lasti, na svoj osebni račun, nekaj denarja (dolarjev, šilingov in nekdanjih tolarjev) pa je dvignil v gotovini. Pred sodnico pa se je takole zagovarjal: »Marke, šilinge, niti tolarja nisem porabil zase.«
  Me prav zanima koliko provizije in smučk ter kristala je pristalo pri njemu ob izpeljevanju nečednih poslov na račun Elana. Zato pa se ni upal že prej “čivkat”. Razočarani starec, ki so ga “pajdaši” v lumparijah pustili na suhem kot usranega goloba.

  • Spartan

   Spomenka (Hribar)!? Si to ti?

  • rabbit

   Če bi dobro prebrala je Koder hodil po denar v Avstrijo na banko,kjer je imel Elan bančne račune na t.i.kaselc račun in iz tega je jemal denar. Ker takrat firma ni smela imeti deviz ker jih je takoj vzel Beograd in potem so imele firme t.i. kaselc račune v Avstriji (oni so imeli bančno tajnost) in je iz teh računov jemal denar se pravi denar so skrivali pred Beogradom, da so lahko poslovali s tujino,

   • Iza Demos

    To pa res nisem vedela, da je moral zato g.Koder hoditi po denar v Avstrijo za podjetje Maygut, Mikona in Vito. Nerodno je le to, da lastniku teh podjetij g. Draškoviču to ni bilo všeč in ga je tožil zaradi oškodovanja. Smola!

 • David Lokatos

  OBVEZNO IZOBESIT SLIKO JANEZA JANSE V VSAKO SLOVENSKO HISO!!! Samo tako jih lahko premagamo do konca in za vedno!

  • Goran Hvala

   Zakaj pa jj?..

   • David Lokatos

    KER JE ON OCE NASE SAMOSTOJNE SLOVENIJE!!!!

    • Goran Hvala

     ?? A ni bivsi komunist?

    • Hun

     se mi zdi od moderne generacije bolj zaslužen za “očetovstvo” narodno-nacionalnega pomladnega preporoda, Dr. Jože Pučnik

 • radames

  Nekateri brezmožgančkarji pa še vedno menijo, da se v Jufgoslaviji ni nič kradlo.
  Ker je demokracija precej ohlapnejša kot totalitarizem, se sedaj v Sloveniji krade mnogo več in ni vse tako tajno, kakor je bilo v Jugi. Staro prakso se nadaljuje.

  • Iza Demos

   Seveda se je kradlo, čeprav ne vem, če je to pravi izraz saj je bilo vse naše. Funkcionarji in pomembnejši so kradli bolj vredne stvari, nabavni direktorji malo manj in raja najmanj vredne stvari. Odvisno od tega pri katerem izviru si bil oz. si pil. Že konec sedemdesetih je bila javna tajna, da si je vodstveni/vodilni kader, ko so podjetja, ki so jih vodili, gradila enote “skupne porabe” (počitniške domove, pa vrstne hiše…) malo peska, ploščic, opeke, ………… dali pripeljat še na svoje parcele. Tudi skladiščniki npr. v skladiščih z gradbenim materialom so imeli kar veliko “kala”, ko je kdo od njih doma izvajal gradbena dela…………………….Pa pred začetkom novega šolskega leta smo pri nas v banki vedno beležili veliko porabo pisal, radirk, papirja…………
   Skratka ne verjamem, da kdo ne ve, da se je v Yugi kradlo, morda le ne verjame za koga da je bil lump…………in za tisti šraufenciger, ki ga je odnesel domov misli, da ni bila kraja. Pa je!

   • rabbit

    Vprašaj kdo je iz Litostroja pokradel zlate pribore za jest, zlato in dragulje, ki so jih pripeljali v razrez iz narodne banke (rezali so sefe). Delavci, ki so bili pri razrezu so vzeli vsak en kos od tega zlatega pribora vsi do enega so morali to prinesti nazaj, kdo je to potem vzel se ne ve, delavci ne ampak partijsko vodstvo pa najbrž ker tudi gospa Merljak, ki je bila takrat zaposlena v narodni banki je o tem pripovedovala in ni nikoli izvedela kam je to zlato šlo.

    • Iza Demos

     “Kalo”

    • Iza Demos

     Saj sem vedela, da imam prav…vsak toliko kot je lahko …………….in danes ni nič drugače.
     Goljufanje države in izigravanje zakonov je naš narodni šport. Moj oče je rekel da je to zato, ker nikoli nismo imeli svoje države in smo pač goljufali grdega tujca, sedaj pa to še vedno počnemo, ker nam še ni prišlo v zavest, da goljufamo sebe, svojo državo SLO.

 • Franc Šink

  Dajte tega neobsojenega gangsterja z klobukom na glavi odstranit s tega portala(mislim sliko) Na živce mi gre!

 • Marko

  Janša je tud 400k € nekje dobil, a bo on v nadaljevanju

  • Tomzi

   A se ti ne zdi, da njega že vseskozi obravnavajo neki drugi mediji?

 • Hun

  to je kontra poteza desničarjev kazat s prstom na druge…se prav Janša ni nič boljši od Kučana

  • Olga

   Vseglihar! SZDL? Malo morgen!

 • Hun

  Slovenija je po večini infrastrukture last Yugoslovanov …ne pa da imajo od tega koristi večinoma priskledniki levih strankarskih opcij ali ko sm ter tja pridejo na oblast desničarski “domoljubi”

  • Olga

   Pojdite k svojim!

   • Hun

    kje so že tvoji? aha šiptarji sej res ?

  • Okrs Bokers Flokers

   Kamor pogledaš, so samo še polcivilizirani šiptarji in srbjanci. Slovenija postaja leglo polciviliziranega balkanskega socijalnega zajedalskega belega črva.

   • Hun

    počas dojemam da tolk kot je pizitivno v neki narodni zavesti je tudi bedarija v nedogled tišat neko domoljubje…ker na svetu če bo trajno bo človek( ne pa narod) pa še to je pod vprašajem kok časa bo človeška rasa obstajala

    • Okrs Bokers Flokers

     Nimaš prav. Kultura in zgodovina narod legitimira. Pa tudi vera. Pri nas ne prihajajo horde Nemcev in recimo Avstrijcev. Pri nas imaš horde antiljudi, lenuhov, nategunov, lopovov. In te lastnosti definirajo neprave, še vedno polcivilizirane primitivce. Srbi, siptarji, bosanci. Ti zapuščajo svoje narodnostno ozemlje in prav tako svoj narod. Ker to ni civiliziran narod, ampak so kot kobilice, hodijo se šlepat na tuj denar in tuj uspeh.

 • Olga

  Kučan je kriminalec, ki sodi doživljenjsko v zapor!

  • Prle

   A mu je kdo že kaj dokazal? V desnaki bi vse po kratkem postopku. Malo morgen.

   • Olga

    Dajte no! Šef partije in Udbe, odločali so pa vratarji????? Bodo že našli dokaze, čeprav Plavi misli,, da je vse uničeno! V Nemčiji nespominjanje in molk ne palita!

   • KAPIBARA

    Janši tudi nisi dokazali- mu probajo dokazat !

  • Hun

   a ne sodi tja tud Bavčar k je bil bestič od Janše

   • Olga

    Dajte no? Je sploh primerljivo?! Kučan je največji kriminalec, kar jih je Slovenija kdaj imela! Kršitelj človekovih pravic in veleizdajalec! S sodelovanjem z nacistom Sorosom pa še sedaj ogroža Slovenijo in jo rine na Balkan!
    Udbaša Perković in Mustać imata že v Nemčiji doživljenjsko zaporno kazen, zaradi zločinov nad političnimi nasprotniki, pa sta imela nižjo funkcijo kot Plavi!

    • Hribouc

     Olga!
     Stuj se sekirat.
     Nobena betica, nobeni živci na svetu ne zdržijo bremena, ki ga nosi Kučan.
     Prepričan sem, da se mu bo zlomilo.

     • Olga

      Si predstavljate , kako je bilo njegovim žrtvam?

    • Hun

     vsa sodišča sodijo male ribe, res pa da je Slovenija med državami kot je Rusija, Turčija…,da rada zapira proti interesne ali proti režimske(po vaše), politične nasprotnike…
     V naši (kvazi) enakopravni demokratični ureditvi, ne pije vode, da si ljudstvo jemle pravico obsojat druge…ali pač, sj so vse sodbe napisane v imenu ljudstva.

     • Olga

      ???? Katere druge?

     • Hun

      tvoje šiptarje s tvojim posiljevalcem Haradijanom na čelu k te šopa u staro rit

 • Okrs Bokers Flokers

  Cakam dan, ko bo ta drhal po dunajski visela po telegrafštangah. Upam, da to ni daleč.

  • Artur

   S strani slovenceljnev se to ne bo zgodilo niti po 72 letih , Od strahopetne pohlevne opozicije, ki so jo same goflje namesto akcije pa takitak ni nobenega haska morda od protestirajočih domoljubov a jih je odločno premalo za kaj takega.

 • Ros
  • Okrs Bokers Flokers

   Rdeča izdajalska opica, prosrbska lopovska smet.

 • Jurij Musar

  Kučan ni Elanu ničesar ukradel, temveč je dobil za 200.000 evrov daril. Zakaj jih je dobil ne vem, ampak običajno daš darilo nekomu za kakšen praznik ali za storjeno uslugo. Janezu Janši pa ni nihče nič podaril, temveč je baje ukradel 400.000 evrov. .

  • Dragan Krstič

   Musar dam t čist prou. Jest se dobr spomnem ko je sosedou Pepe k je šou u Elanu u penzjon po 40 letih so mu u Elanu podaril komplet bumbažnih robcev za nos ubrisat. Vidš kolk so bli du svojh lljudi
   k som tm deval radudarn. Sej Kučan je pol še mau dubiu. Ti s ku na hudičou brihtn da b šu lahko za kakšnga svetvauca naš ulad.

   • Jurij Musar

    Kaj so podarili Pepetu res ne vem, tako kot ne vem, kaj so podarili Kučanu. Imam le informacijo NOVE24TV, na katero pa se ni za zanašati, saj v večini primerov delajo iz muhe slona. Nisi pa omenil Janeza Janše, ki je baje kradel, pa tudi tega ne vema ne ti ne jaz, če je res kradel.

    • Dragan Krstič

     Beseda pokončnega človeka z dostojanstvom gospoda Kodra proti besedi lažnivcu na kratkih nogah, hahaha, daj utihni Musar. Kolikokrat je bil Janša obtožen mahinacih pa nikdar ničesaar dokazanega. Pejd svoje nebuloze prodajat na 24 kur.

     • Jurij Musar

      Svoje “nebuloze” bom prodajal tam, kjer sam želim. Koder pa mora kaj dokazati, ne le čivkati.

    • KAPIBARA

     Zelo rad , na veliko, uporabljaš: BAJE !!

     • Jurij Musar

      Baje ni nič dokazanega ne Pepetu, ne Janši, ne Kučanu. Vse informacije NOVE24TV lahko uvrstimo pod BAJE.

  • macon

   Darila so bila taka, da je vožd poklical, da mu imajo za dati darilo, drugače so direktorji dobili nogo. Elan je bil državna firma in se je politika vtikala v kadrovanja vodilnih. Elan so ta darila potopila, menda so morali pokloniti tudi cele kupe jadrnic.

   Lahko celo verjameš, da je Elan kučanu karkoli podaril, ampak to je potem zelo enostavno vprašanje za davčno: a je kučan plačal davek za darila? Prepričan sem, da bi moral biti visok, ker je znesek visok in je bil takrat vreden vsaj dve hiši. 50%? Ne vem, kdo drug se bolj spozna na davke, v socializmu je bil verjetno še višji od pol.

   No, vidiš, kučan bi moral zaradi neplačanega davka v zapor, davek pa bi mu morali zarubiti. Glejmo strogo legalistično po zakonih te države in pustimo etiko in moralo.

   • Jurij Musar

    O Elanu in Kučanu si naštel en cel kup nedokazanih trditev, Janeza Janše pa nisi niti omenil.

    • KAPIBARA

     Zakaj pa ?
     saj mu ni nič dokazano !

     • Jurij Musar

      In kaj je dokazano Kučanu?

     • KAPIBARA

      Bistvo je to , da so JJ pribili na križ z obsodbo: Ne-ugotovljenega dne- NE-ugotovljen kraj- NE-ugotovljena količina denarja- itd
      Torej naj še malega plavega perkmandelca obsodijo za NE-ugotovljena dejanja

     • Jurij Musar

      Bistvo je to, da vsi vemo, da je kradel.

     • KAPIBARA

      “Bistvo je to, da vsi vemo, da je kradel.”
      Torej: mali plavi perkmandeljc

     • Jurij Musar

      Ne delaj se neumnega, saj dobro veš, da govoriva o JJ. Pa naj ti povem še enkrat, da mene Kučan popolnoma nič ne zanima.

     • KAPIBARA

      – Kaj pa ti veš, pa jaz ne vem

     • Jurij Musar

      Kako naj vem česa ti ne veš.

     • KAPIBARA

      Če pa še tega ne veš, kar jest vem, potlej nič ne veš..

  • Janez

   Pravite,da Kučan Elanu ni ukradel 400 000 mark.So mu jih delavci iz proizvodnje podarili?Izsilil jih je,tako jaz razumem Kodrovo pričanje,zaradi česar je trohnel na Dobu.Gospodu Janezu Janši bi bilo pa potrebno dokazati,vsaj v vašem primeru Jurij Musar .Dokler ni tako,je to klevetanje,to pa je kaznivo.

   • Jurij Musar

    To bi bilo pa zelo fino, če bi delavci iz proizvodnje podarjali izdelke. Tako kot Janši je treba dokazati tudi Kučanu.

 • Okrs Bokers Flokers

  Nova, zakaj me brišete, ko pa samo dobro hočem torej da se te rdeče čefurske prasice pobesi po telegrafštangah?

 • Okrs Bokers Flokers

  In pa zakaj brišete resnico, ko povem, da je Slovenija postala leglo šiptarjev, čefurjev, polciviliziranih polpismenih srbov in ostale podcivilizirane socijalne bagre?

  • samsara

   Morda so se zadnje čase kadrovsko prenovili?

   • Okrs Bokers Flokers

    Možno. Par dni nazaj sem bil v Kranju. Baje. Saj ko sem se priprljal iz smeri šk. Loka, sem videl plakat na katerem je pisalo ŠERIF KONJEVIĆ, pa nisem še danes pivsem siguren, da nisrm bil nekje v polciviliziranem okolju, kjer v lokalih in drugje podlušaš neko majmunsko žlubodranje, ki je v nekih odsekih spominjalo na uno dretje iz filma sutjeska. Da o prebivalcih ne govorim. Zelo so podobni šimpanzom v zoojih.

 • Janez

  Aja ?
  A take “čudne” zadeve ?
  – težijo ?
  ex “mini KP, ZK sistemčika” zdaj pa 77 let penzionista !
  Sem ga videl parkrat !
  Kako
  je boječe pogledujoč mimoidoče, v glavnem pa je gledal v tla !
  In
  hitel po Stritarjevi – verjetno na Magistrat ! Morda? K “zokiju” !
  Čuden
  “PADRON” – pardon – “patron” ? Ta ex KPS, ZKS “mini – sistemčik”
  KER PRAVI – OD VSEGA PREBIVALSTVA IZ SRCA SPREJETI POLITIK ? On – pač? Nikoli ni bil !
  Ja ?
  Pa – k ex premierki Alenki B. je tudi –
  kar, brez vsakega javno vrljavnega pooblastila ? Na večurne obiske – hodil?
  Meni ?
  Se zdi – “zrel” kot priča ?
  – za pred kako g. Logarjevi podobno Preiskovalno komisiijo Parlamenta !? L.r. JANEZ KOMENDA

 • Janez

  Ja?
  Saj – jaz – “ubogemu” 77 let penzionistu z- baje – cca 3000 eu penzije !
  Čisto
  privoščim uživanje miru – njegovega “penzionističnega raja” : pa – da zjutraj

  – v miru popije kavo, poje kake tablete za zdravje,
  – pa da reši – kako – križanko – kot večina penzionistov,
  – tako, že napol otroško občasno – kaj “čeblja” na TV ?!
  – saj: gledanje CARTOON risank na TV mu tudi privoščim : Tom&Jerry, Kalimero, telebajski itd.
  – pa – kak penzionistični sprehod na LJ TRŽNICO – po solato !
  Itd. Itd.
  Ampak !
  Tele in podobne čudne zadeve !
  Naj pa ?
  Pred kako Preiskovalno komisijo Parlamenta R.SLO – TUDI – LE – POJASNI ! L.r. JANEZ KOMENDA

  P.S. SAJ TA EX KPS, ZKS “SISTEMČIK” SPET NI “KALIBER RANGA J. BROZ ITD.”
  – DA BI SLO PREBIVALSTVU UŠEL ?
  Kar – uradno “neobravnavan” – v kak Dom za stare. Ali k “zadnji ljubici Matildi”.?! Mar ne ?

 • garfi

  tunek in banda so tiho

  • Janez

   Oh!
   Spošt. gospod “garfi”
   Šala !

   Zaposleni na
   “TV – RDEČI FRANČEK PIROMANČEK” – kot jaz rečem ” javni hiši” RTVSLO !
   so mi
   neuradno sporočili !
   Da je – F.TUNNEK&COMP – da so – trenutno – zadaržani !
   Pomembnejše opravke – od pisanja na ta ok portal – baje – imajo ?
   Po
   enako neuradnih info – je – baje – F.TUNNEK !
   BAJE ?
   TISTI “SUNJENI” KIP KPS Ivana Groznega MAČKA – baje – imel spravljen,
   baje – kar pri sebi doma ?!

   F. TUNNEK – JE NAMREČ GROZEN OBOŽEVALEC – HVALABOGU “KREP,KREP” KPS I. MAČKA !
   Zato !
   Zdaj !
   F.TUNNEK – TROJKA – MONTIRA !
   – TISTI KIP KPS I. MAČKA – MONTIRA MU GA: baje? Tunnku – v glavo, v srce !

   To !
   Pa – ni lahek – opravek.
   F. TUNNEK – NAMREČ VELIKO ISKRENO “LJUBEZEN” – DO KPS I. MAČKA !
   Torej !
   Ljubezen do ex KPS I. MAČKA – v srcu in v svoji glavi F.TUNNEK – ŽE VES ČAS – IMA !
   Kako ?
   Zdaj ?
   K silni Tunnkovi ljubezni do KPS I. MAČKA – MONTIRATI ŠE KIP – I. MAČKA ?
   Težko opravilo?!
   Bo Tunnek gotovo povedal !
   – kako so člani Tunnek trojke
   – opravili to težko montažo kipa KPS I. Mačka – v Tunnka. Bo še zanimivo ! L.r. JANEZ KOMENDA

   P.S. AMPAK?
   Zakaj je baje – Tunnek – tisti bronasti kip KPS I. Mačka – baje? Kar sam – baje – sunil?
   Si ga prisvojil?
   Ja?
   Enostavno : tako grozen “fan” ex KPS I. MAČKA je ” naš ” Tunnek – da se je ustrašil, da bo ta kip ukazal odstraniti – PARLAMENT R.SLO.
   IN?
   GA JE – KIP – PREVENTIVNO – REŠIL – PRED TOPILNICO KOVIN. Baje.
   Logično. Mar ne.
   Zsdaj, “sunjenega” kipa – pač – ne morejo – pretopiti? V bron.

   • garfi

    razmišljam, da ne bi bil več maček

    • Janez

     Ah !
     Garfield – maček iz knjig in filma ?
     Je bil prav bister in realističen – ok. Muc.
     V knjižnici – sem ga rad izposojal mladini.
     KPS I. MAČEK Garfieldu – ni segal – niti nad šapice. Mislim – glede bistrine.
     Kar ?
     Ostanite pod istim vzdevkom.
     Vaš vzdevek je ok. Tudi mački so ? Različni – hvalabogu.
     Eni mucki prav pridno – lovijo miši. In take – požrešne živalce. Lep dan. L.r. J. KOMENDA

  • rabbit

   Ne danes ni službe a niste pogruntali da so to družbeno politični delavci oz. JAVNI USLUŽBENCI pri koritu.

 • garfi

  danes je dan lažnivcev, ne 1. april
  kdor laže tudi krade
  kurćan press

  • totex39

   To treba obvezno čimprej podpreti.

  • Hribouc

   SUBITO!

 • garfi

  Demokracijo skrivajo
  revijo in politiko

 • MEFISTO

  Kučan se je okoristil, Pavel Koder pa sedi namesto njega.

  • garfi

   kurćanizem

   • Hribouc

    Udbokučanizem.

  • Iza Demos

   g. Koder ima smolo, da so ga lastniki denarja, ki ga je pokradel tožili. Tako da je sedel in bo morda še sedel kar zaradi svojih grehov/lumparij.
   Je pa zanimivo da je tako kot pri Elanu tudi tu dvigoval v tujini gotovino iz računa zasebnega podjetja (ne svojega) in jo po navodilih tako kot pri Elanu izročal, tokrat ne g. Petru Mayerju, ampak g. Bojanu R. Ker ga lastnik podjetja g. Ignac Draškovič, ki naj bi mu menda dal navodila za dvig in predajo gotovine toži, mi da misliti, da se mu je kaj prilepilo na prste t.j.da je del gotovine od njegovega dviga na banki do g. Bojana R. izpuhtel………………..in se izračun ni izšel najbolje.

  • Hribouc

   Dragi, Pavel je zunaj, kolkr vem!

 • samsara

  Pa se je Janez Zidar nekaj pritoževal, da je prestar, da bi šel v zapor.

  • Hribouc

   A misliš Ivana?

   Pride na vrsto, betica bloška, pride na vrsto!

   Bomo vidli koliko slovenskih duhovnikov in kateri bojo, dolžniki zidarja Zidarja prišli na pogrebno slavje, takrat ,ko to bo. To bo njegov Arest.

   • samsara

    Ivana ja, ta pokvarjenega, obsojenega, a izmuzljivo sluzastega.
    Hvala za korekcijo.

 • samsara

  Ob znanem času, na znanem kraju, na ugotovljen komunikacijski način, dokumentirano…
  Ze nekatere je to premalo, za druge nič od tega, dovolj.
  Pred zakonom vsi enaki, kajne. Jebite se tovariši.

  • Hribouc

   Da, jebite se, tovariši rdeči kriminalci!

 • Kučko pod pručko

  Kučan, lopov vseh lopovov, je največji slovenski škodljivec!!!

 • Hribouc

  Ha, ha, ha, ho, ho, ho, ho, Kučan, Kučan, počasi bo vse to, ne samo prišlo do raje.Vsedlo se ji bo v betice, seveda v tiste trdobetonske, nikoli.
  Ampak, počasi se sestavlja velika zgodovinska Matrica Udbokurčanizma na slovenskih tleh !

  Sprijeni komunistični povzpetnik, trdoroki udbovec št.1, veleizdajalec in zlobni škrat iz Murgel.
  ampak, ampak…

  v očeh povprečnega Slovenceljna še vedno samo nedolžni upokojenček. Tralala-hopsasa !

  Čestitke Rdečemu sluzavemu Agitpropu 571 ! Odlično, bolje od Berije in bolkje od Goebelsa !
  Iz navadne Barabe so naredili skoraj pobožnega dobrotnika !
  SODOGOMORJANSKO.

  Vprašanje B.Repetu – kdaj boš dopolnil Kučanovo avtobiografijo, tovariš?

  Še pomnite, Tovariši?
  KDOR DRUGEMU JAMO KOPLJE, SAM VANJO PADE.
  Padate počasi, vendar 100% zanesljivo!

 • Janez

  Bravo !
  Cenjeni g. Hribovc!
  Se absolutno strinjam s teboj!
  Bo !
  Treba kar čvrsto, na vsakem koraku – nasprotovati – tem trdovratnim, škodljivim ex KP, ZK – jem !
  Nočejo!?
  Očitno – nočejo:
  -prehoda na boljše za nas Slovrence in Slovenijo !
  – nočejo sprejeti, preiti na domoljubni odnos – do nas Slovencev in Slovenije !
  – nočejo prihodnjega razvoja Slovenije – po zgledu nam primerljiive sosednje R. Avstrije
  Očitno ?
  Hočejo obdržati vse privilegije?
  Izvirajoče iz časa
  – nam Slovencem – tako nasiilno vsiljenega KPS, ZKS stalinizma, komunizma! Lr. JANEZ KOMENDA

 • piko8

  Slika nazorno kaže slovenskega ALKAPONEJA V POVNI LUČI !!!
  To je največji FAŠIST v samostojni Sloveniji PLAVA PODGANA!

 • if

  Mialn Kučan, takoj posredujte podatke ustreznim organom pregona.

  Na obrazcu izberite rubriko “samoprijava”.
  Ukrepajte takoj, ker bo milejše v odnosu na čas, ko bo ukrepalo ljudstvo.

 • milanček

  LP! Sprašujem hčerki od Kučana, če imata vsaj malo vesti, oz če imata vsaj min karakter zdrave osebe, kaj menita na vse svinjarije, kaj svinjarije, grozodejstva, ki jih je in še vedno počne njihov oče, milan kučan? V vednost, obstaja cel kup gradiva, kakšna kriminalna dejanja je počela v vednosti njunega očeta, njegova stranka, njegovi ljudje! Kaj menita, kdo je ubil g. Krambergerja? To je samo ena ( grozna izjava, samo ena) od svinarij njegovih ljudi!

 • Janez

  Zelo resno, smrtno resno predlagam, predlagamo !

  Preimenovanje dneva – 27.4. – vsako leto !
  V
  “DAN SLOVENSKEGA PROTIKOMUNIZMA”
  Ali
  v – “DAN SPOMINA NA BRATOMORNOST SLOVENSKIH KPS STALINISTOV- KOMUNISTOV”

  Zelo resen, .moj, naš predlog. Ga lastnoročno podpišem, podpišemo !

  Vsi vemo : OF je bila samo od slo KPS organizirana pomočnica !

  pri izvedbi:
  KPS, KPJ stalinistično- komunistične okupacije Slovenije in nas Slovencev, 1945 ! Dejstvo.
  Vse
  ostalo je sprenevedanje in zavajanje prebivalstva Slovenije.
  Nobenr “osvobodilnosti” ni bilo !
  Le
  nesodno morilska KPS, KPJ sttalinistično-komunistična okupacija, 1945 ! Le to. L.r. Janez KOMENDA

 • Argentinec

  Objavljanje slik Velikega vodje in pumpanje ovac o njegovi veličini medtem pa neprestano ponavljanje kako “neprijatelj vreba sa svih strana” in kako smo “mi” pošteni, zavedni, “neprijatelj” pa hudoben, lažniv in vse, kar je slabega …………. kot da bi bral časopis iz leta 1965. “Nova24TV v službi desnice” in opranoglavi janšisti so še zadnji resnični ostanek komunizma pri nas.

  • Tomzi

   Kaj konkretno pa si misliš o vsebini članka, ki ga komentiraš?

   • Argentinec

    Konkretno si mislim , da bi bilo pametneje govoriti odkrito o današnjih lopovih, kot pa mešati meglo in ovcam glave s preteklostjo.

 • Janez

  Glej ga !
  Naš “prirejevalec, potvorjevalec” podatkov INSTITUTA NOVEJŠE ZGODOVINE !
  o medvonjih žrtvah med Slovenci – je spet !
  Brezsramno – tu !
  Poslušaj – človek !
  Dogodki med 2. vojno v Sloveniji – so bili tragedije tisočev.Smrti civilistov itd.
  Ti
  Dogodki – niso bili – nogometna tekma, kibiciranje, prirejjanje rezultatov itd.
  Če?
  Ne misliš kaj pozitivnega dodati – odidi s tega ok portala.
  Tvoje potvarjanje, prirejanje podatkov – smo arhivirali – pod tvojim. Vzdevkom.JANEZ KOMENDA

  • Jurij Musar

   Še vedno se nisi vpisal v začetni tečaj iz slovenščine.

   • Janez

    Mi !
    To ni potrebno.
    Imam namreč ocene z 10, ki so mi jih dali strogi profesorji s PA. l.r. Janez KOMENDA
    P.S.
    Če te daje čir na dvanajsterniku – te dea tečnega? Pojdi k zdravniku. Ne mi pisati. JK.

    • Jurij Musar

     S teboj je nekaj zanesljivo narobe. Morda si stalno pod vplivom alkohola ali kakšnih drugih substanc. Sicer pa je večina konzervativcev, ki podpirajo SDS in NSI, takšnih malo čudnih.

     • Tomzi

      Zanimiv komentar na temo članka.

     • Jurij Musar

      Komentar v zvezi s člankom sem napisal že prej, tale pa res nima veze s člankom. Pošteno povej ali se ti zdi tale JANEZ povsem diht. Meni se ne zdi.

  • Janez

   Živel !
   27.4. “dan slovenskega protikomunizma in dan protipokomunizma v R. SLO ” Janez KOMENDA

 • odzunaj

  Ob smrti- uboju neke ne nepomembne osebe mi je nekdo dejal : ” Ko bo Kučan umrl, bo marsikaj prišlo na dan, tudi v zvezi s tem umorom. ”
  Naj se zgodi čim prej ta dan !

 • if

  Al Capone prekmurskega porekla s komunističnim soft-ware-om pod klubokom uporablja rdečo barvo v vseh različicah rabe.
  Tri različice rabe! Skrival je kri povojnih pobojev, načeloval rdeči partiji in prisega na 27. april vezano OF laž pod rdečo kraco Triglava onečaščenega z rdečo zvezdo.

 • Franjo Trojner

  Ja za tardeče prav nikoli ni sodnika in ne tožnika! Naša mlada demokracija in pravna država sta starim evropskim demokracijam in pravnim državam v posmeh. Gdo je kriv, da je temu tako pa vsaj malo treznim ni potrebno dvakrat ugibati, mar ne?

  • Silka

   Krivi smo si sami Slovenci, ker nismo znali in zmogli pohoditi komunističnega režima in negovih akterjev.

 • albusa aquilae

  jebes tak telefon in klobucek.., če ne more priklicati zetas..kadar jo rabis—

 • Vojteh Dovč

  Krivi smo si sami Slovenc

  i, ker nismo znali in zmogli pohoditi komunističnega režima in negovih akterjev.ZDEJ BI ŽIVELI KO BUBREG U LOJU.

 • črnaovca

  Nekateri pa pravijo da se je v Elanu in pri Kodru poslovalo precej po domače. In zakaj tako pronicljivi politik za kakršnega se je imel Podobnik ni prišel do ugotovitve? Ali Marjan rad smuča?

 • Anton

  čakte malo, sej evm bo morda rekel, nekam kasno ti je kliknilo, torej naj se povrnem k misli, al ni tale možakar zgoraj s klobukom nekam močno podoben Sorosu?Je to morda njegov brat?

  sarkazem press

 • milanček

  štefka, največ boš naredila in se seveda tudi odkupila slovenskemu narodu in Sloveniji, da zastrupiš tega tvojega in našega okupatorja , skratka, to komunistično svinjarijo! Štefka, ta človek ni vreden, da ga zemlja vozi okoli!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!